Kiemelkedőnek és feleslegesnek tartom a pártokra és egyházakra kidobott száz miliárdokat, ehhez képest tényleg bagó a C 50 milás hiánya.
Viszont, ha logikusan követem a nézeteimet, akkor a C-nek a léte az ami a központi hatalomtól elvárható, atöbbi legyen a cigányság dolga. (nagyon zárójelben: láttam már segélyre váró cigányembert olyan nyakláncokkal a nyakában, amelyikból egy is fedezné a C fél éves működését, szvsz az illető még annyival sem járult hozzá, mint amennyi az én adómból odakerült)
Viszont, pont te írtad le, hogy miért kelt bennem ellenérzést a C anyagi nehézsége. Az első jelek megjelenésekor el kellett volna kezdeni egy sokkal aktivabb pénzszerzési munkát, ehelyett megvárták amíg leesik a redőny és kezdik a sírást. Bocs, de ez olyan tipikusan 'cigányos' és ez az egyik amit nagyon nehezen tudok elfogadni.
erre gondoltam:
"Majd ha az azonos területen sugárzó ötödik cigány-rádió finanszírozásáról beszélünk, akkor gyere ezzel a dumával, ha nagyon muszáj, de az ELSŐnél igenis KÖZÉRDEK, hogy legyen ilyen is."
nem szeretném megérni, hogy ezen a frekvencián több, más roma-rádió is tönkremenjen, ahogy ezt DaddyPop előrevetítette Valamit baromira félreértettél...
Én, a topicgazda, csak akkor fogok itt moderáltatni, ha artikulálatlan anyázás kezdődik.
De ti kulturáltan vitatkoztatok, annak meg itt nagyon is van helye, hiszen a rádióról van szó!
Definiáld, hogy mi a kiemelkedő és felesleges. Mert egy médium esetében néhány 10 millió forint (egészen pontosan 13 millió forintot kaptak közpénzekből tavaly, ha jól emlékezem a nyilatkozatra), amit kérnek, se nem kiemelkedő, se nem felesleges, ha azt nézed, hogy ez a rádió valóban szolgálja a romák tájékoztatását és szórakoztatását, de a beilleszkedését és a nem roma népesség előítéleteinek csökkentését is! Szerintem ez vastagon belefér a közérdek fogalmába!
Azt írod:
"nem tudom, hogy eddig miből üzemelt a rádió, de valszeg van valami éves költségvetési terv vagy valami, tehát a borulás már előre látható, prognosztizálható, vagy pedig valaki az év első 3 hónapjában zsebrevágta az éves kasszát"
A tartozások már tavalytól halmozódtak, tehát alig hiszem, hogy valaki múlt hónapban zsebre vágta volna a kasszát. De abban igazad van, hogy a hiány előre látható volt minden bizonnyal. Gondolom ez most olyan "zsarolás" típusú lobbi a kormány felé, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy erre a rádióra szükség van és nem szeretném megérni, hogy ezen a frekvencián több, más roma-rádió is tönkremenjen, ahogy ezt DaddyPop előrevetítette. Alig hiszem, hogy roma-rádiót lehetne színvonalasabban csinálni - most a financiális részétől eltekintve - tehát én annak szurkolok, hogy EZ AZ ADÓ éljen még sokáig, gondok nélkül.
Lehet, hogy annyiban igazad van, hogy savanyú a szőlő. Több, mint 40 év alatt egyszer sem sikerült a támogatott csoportba tartoznom. Akkor sem, amikor a családom mindennapi betevője forgott kockán. Nem sírtam senkinek, hanem összeszorított foggal megoldottam.
Tényleg fejezzük be, mert lassan áttoloncolnak a polfórumba. :-)
egyes csoportok amelyek csak egy réteg nézeteit képviselik kiemelkedő és felesleges támogatást kapnak Nagyon úgy tűnik, hogy valójában nem azzal van bajod, hogy "kiemelkedő és felesleges" támogatást is kapnak egyes csoportok (persze, sok ilyen is van sajnos), hanem inkább azzal hogy egyes rétegek egyáltalán bármilyen támogatást is kapnak. (Úgyhogy részemről be is fejeztem.)
A társadalom jelentéséről van némi fogalmam, de azzal nem értek egyet, hogy egyes csoportok amelyek csak egy réteg nézeteit képviselik kiemelkedő és felesleges támogatást kapnak. A kórházakban sajnos az az állapot honol, amit te rémképként próbálsz elém tárni, viszont a fenti felesleges pénzkidobásból vígan rendbehozható lenne az egészségügy, talán az oktatásnak és a kultúrának (benne a C-nek) is jutna valami.
Visszatérve a C-re: nem tudom, hogy eddig miből üzemelt a rádió, de valszeg van valami éves költségvetési terv vagy valami, tehát a borulás már előre látható, prognosztizálható, vagy pedig valaki az év első 3 hónapjában zsebrevágta az éves kasszát. Az utóbbi esetben segély helyett a rendőrség, illetve a bíróság dolga előkeresni a lóvét. A másik esetben a lelkes amatőrség tipikus esete rajzolódik ki előttem.
Remélem sikerül valami olyan megoldást találniuk az okosoknak, amitől a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.
Ember, gondolkozz már el azon, hogy mit takar a 'társadalom' szó! A hozzád hasonlók gondolkodása szerint "mindenki oldja csak meg a saját problémáit", ugye? "Money rules", igaz? Koronázzuk csak meg a tasnádit meg a hasonlókat, akinek meg nincs pénze "nyomatékot" szerezni a mondanivalójához, annak kuss...
Végül is miért nem csak a betegek tartják el a hülye kórházaikat?...
Igaz, hogy sokak szemében "jó pontot" szerezhetne a cigányság azzal, ha eltartaná a rádiót, de egyrészt önmagában én sem tartom nagyra a pénzszerzési képességeket, másrészt ha mégsem sikerül megoldaniuk a finanszírozást, akkor az legyen az ő bajuk??? Majd ha az azonos területen sugárzó ötödik cigány-rádió finanszírozásáról beszélünk, akkor gyere ezzel a dumával, ha nagyon muszáj, de az ELSŐnél igenis KÖZÉRDEK, hogy legyen ilyen is.
Egyszerű: minden párt és egyház odáig van a támogatottságával egészen odáig, amíg nem a pénzről van szó. Akkor viszont sírnak állambácsinak, mint a fürdőskurva.
A C-nek szerintem határozottan jót tenne, ha ezt a problémát egymaga tudná megoldani. Lenne egy felmutatható eredmény, hogy a cigányság igenis meg tud tenni valami jót és kézzelfoghatót is ha akar. Így viszont megint van egy jó ok a cigányozás-rasszistázás elkezdésére.
(nem semmi...!)
Szóval egy "etnikai népcsoport"(sic) számára rádiót csinálni a te szemedben nem közszolgálatiság. Gratulálok.
(Azt, hogy a pártok és egyházak támogatásával sem értesz egyet, inkább nem is kommentálnám...)
Én mondtam, hogy nem biztos, hogy örülni fogtok nekem.
Nem vagyok teljesen a képben, de gyanítom, hogy a C is valahol a kereskedelmi és közszolgálati rádiózás határán kell, hogy legyen. Mivel egy etnikai népcsoportot kiszolgálását tartja szem előtt az én szememben ez nem közszolgálatiság, függetlenül attól, hogy nemes cél érdekében alakult.
Én a politikai pártok és egyházak állami támogatásával sem értek egyet, pont most tegyek kivételt?
Miért kapjon pont a C támogatást? Ez már megint egy pozitív diszkrimináció. Állítólag nagy hallgatottsága van a célréteg körében és azon kívül is, tehát jó reklámfelület, ha pedig nem akkor nem életképes, tehát game_over.
Abban igazat adok a C-nek, hogy komolyabb állami támogatást kérnek. Erősen lobbiznak, de nem baj, emberi számítás szerint kell, hogy kapjanak valamit.
Aztán a zenei szerkesztők hozhatják megint otthonról a zenéket. De azt senkitől nem lehet elvárni, főleg nem 45 munkatárstól, hogy ingyen dolgozzanak.
Ha nem titok, melyik rádiónal voltál? (Jöhet emilben is, ha mégis titok. :-))
Nem igérem, hogy rendszeres látogatója leszek a topicnak - ez talán nektek is jobb. Csak, mint a rádiózásba régen belekóstolt súgom meg halkan, hogy én egy évig rádióztam úgy, hogy egy fillért sem kaptam érte, sőt én hajtottam fel a zenei támogatókat, mások a játékokhoz a nyereményeket, megint mások az otthoni cuccot hozták be, hogy tudjunk mivel dolgozni.
Tehát ezt a dolgot meg lehetne megint másként is csinálni, mint állambácsira nézni könyörgő szemekkel és sírni.
Felénk ötvemillióról beszélnek, mint tartozás, de persze nem biztos, hogy a hír igaz, illetve lehet, hogy te a havi működési ktg-re gondoltál, és nem a tartozásra. Mindenestre most egyre több olyan véleménnyel találkozom, hogy a zene baromi jó és kicsit olyan most a rádió, mint az elején és ezt élvezik. Az 50% cigányzenét szívesen hallgatják. Azért nekem a bélus nagyon hiányzik esténként...:)))
Ami még nagyon zavar, hogy ha nem rendeződik a helyzet, akkor nem lesz C sátor a szigeten sem :((
SMS témával kapcsolatban, én adakoztam a C-nek az adóm egy százalékával (mert szerencsés ember vagyok) és én úgy értettem azt, hogy aki tud írjon, hogy erkölcsileg számíthat nekik, ha visszajelzést kapnak arról, hogy milyen nagyon szeretjük őket. Egyébként meg ma már azok a cégek, akik nagy bejövő telefonforgalmat bonyolítanak, mind a vezetékes, mind pedig a mobil szolgáltatóktól kapnak vissza pénzt, arányosan, azokból a forgalmi díjakból, amiket mi írunk nekik, illetve hívjuk őket. Ha ez így van, akkor a "felhívásommal" egyben "adakozunk" is, helyesebben a tel.szla tartozásukat csökkentjük. Ha nem így van, erkölcsileg akkor is hozzájárultunk egy jó dologhoz, és ha netán valaki olvassa a C-től a topicot (pl. LBJ), akkor még az is lehet, hogy majd most vezetik be ezt.
hát igen, a szelektor. :) amúgy nagyon jók a zenék. Kerényi György sajtótájékoztatóját már kétszer leadták a C-n. remélem máshol is idézik... nagyon profi, és jól összeszedte a problémákat. pl. 4szer kapcsolták ki eddig a telefont. ami érdekes, havi 10 millióból már elő lehetne állítani a rádiót. nekem sok :), de igazán előteremthető lenne.
Ha ilyen előítéleteik vannak a munkatársaidnak, akkor a legjobb az, ha tényleg hallgatják az adót, előbb-utóbb belátják majd, hogy nincs igazuk vagy lassan-lassan de változik az attitűdjük. Persze nem így, hogy egy hang sem hangzik el az adón, de én is bízom benne, hogy hamarosan rendeződik a helyzet.
Azon meglepődtem, hogy még hírek sincsenek, tényleg nagy lehet a baj.
Nagyon sajnálom, de én hiszem, hogy ez nem marad sokáig így. A Kerényi György szerintem nem olyan típusú ember, aki egyhamar feladja és a kollektíva sem. Ráadásul biztos hogy "doppingolja" őket, az az sok pozitív üzenet, amit a hallgatók hagynak nekik. Mindenki aki teheti, írjon sms-t, vagy hagyjon üzenetet, persze ezek nélkül is pontosan tudják, hogy mennyire hiányoznak a műsorok nekünk, hiszen ez a mi rádiónk :))
Most a C szól valami miatt az irodában (én örülök neki! mondjuk a magyar nótákat annyira nem szeretem, de a többi nagyon bejön). Megszólal az egyik kedves munkatársam, hogy azért nem sugároz, mert szétlopták a berendezést. Erre kontráz a másik, hogy azzal mennek hétvégén majd akkor már haknizni. A harmadik megjegyzése csak annyi, hogy biztos a CD-ket is lenyúlták. Erre mit lehet mmondani??? A no comment megfelel?
nevek ide, nevek oda, ha tépjük a szánkat, ha nem, akkor is megtörtént és akkor is az "jött le" megint a cigányságról, hogy ostoba primitív emberek, utálnak dolgozni és hót hülyék az egész élethez....bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha nem lennének ilyen romák, akkor ők sem tudták volna ezt kiparodizálni, a baj csak az, hogy szerintem ez ma már nem az átlag.