Keresés

Részletes keresés

szelmy Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1405
Természetesen nekem most is az a véleményem, hogy Orbánnak nem kell semmi ilyesmitől (antiszemitizmus) elhatárolódni, mert Magyarországon csak túlgerjesztett verbális antiszemitizmust tart felszinen folyamatosan bizonyos elenyésző kisebbség, akik viszont annál nagyobb helyet kapnak a médiában... Ez itt a legnagyobb baj...
Arról meg ne beszéljünk, hogy mi a nemzetközi gyakorlat, ugyanis a nemzetközi politika annyira "devalválódott", hogy az USÁ-t egyre kevesebben tartják a demokrácia védelmezőjének, hisz egyre világosabban látszik, milyen szennyes érdekek vannak a háttérben... akkor most ki, milyen joggal mondja meg, hogy mikor és kitől kell elhatárolódni? Akár nemzetközi elvárások szintjén is! Bush fasiszta vagy nem?, Orbán fasiszta vagy nem?, Sharon fasiszta vagy nem?, Arafat fasiszta vagy nem?, Csurka fasiszta vagy nem?, Sztálin (Budapest díszpolgára!!!) fasiszta vagy nem?. Tudod, akikhez szervezetten ártatlan emberek halála köthető, az mind fasiszta, illetve tömeggyilkos. Azon tessék elgondolkodni, hogy "ilyen színes paletta" mellett mért kell az átlagembereket így összezavarni, hogy az is megkaphatja ebben a tartósan felgerjesztett politikai hangulatban a fasiszta jelzőt, akinek soha semmi köze nem volt tömeggyilkossághoz, viszont azt piedesztálra akarják egyesek emelni, vagy tartani, aki tényleg embereket öletett meg!
Na, ezért nem kell senkitől és semmitől elhatárolódnia Orbánnak!
Előzmény: sunny_alberta (1395)
figyelő Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1404
És miféle indulat szükségeltetik annak kimondásához, hogy a megtűrt törvénysértésekért az elsőszámú vezetők felelősek elsősorban?
Természetes.
Előzmény: figyelő (1403)
figyelő Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1403
Nem hagynátok ezt a hülyeséget abba..?
Nincs bennem semmiféle heves indulat. Végtelenségig, szikáran tárgyilagos vagyok... De komolyan.
Mi abban a tényeknek nem megfelelő, ha azt mondom, az Éjjeli menedék szar, mocsok, rasszista szemét és "kulturális" giccsápoló? Ocsmányul ájtatoskodik is..?
Szikár tények.

Megoldásokat nem nekem kell találnom. Én innen nem érhetem el, hogy akiknek kötelességük a törvényeket vigyázni, alszanak.

Előzmény: Alan Shearer (1402)
Alan Shearer Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1402
A heves indulataid nem vezetnek a megoldás felé.
Előzmény: figyelő (1401)
figyelő Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1401
Az Éjjeli menedék - éjjeliedény, tele mocsokkal.
("Kulturális" szerepe: nacionálgiccs népszerűsítése.)
Nagy marhaság, látszatcselekvés volt mostani megszüntetése - hajánál fogva előrángatott indokokkal (tán azt gondolták, 56-ra hivatkozva biztosra mehetnek).
Valójában nem lett volna szabad elindítani sem, hiszen a stáb korábban folyamatos törvénysértéseket követett el - régen ki kellett volna rakni a szűrét.
Ezt most sem merik megtenni, hanem - bűnrészességet vállalva a törvénysértésben - újabb műsort készíthet egy tökéletesen alkalmatlan társaság.
Sőt: tovább is mehetünk: bár a műsorokért a készítők felelnek, de alkalmatlan, mert folyamatosan és szándékosan törvényt sértő társaság megtűrése a közmédiában elsősorban a hivatalban lévő vezetők felelőssége.
Remélem, eljön az idő, amikor felelniük is kell ezért.
Előzmény: Alan Shearer (1398)
Alan Shearer Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1400
Gondolom a Népszabi csak ilyen hasonszőrű olvasói leveleket közölt.
Előzmény: acontrecourant (1396)
syllus Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1399
A hölggyel egyetértek, a kirekesztés pedig a gyülekezet dolga.
Előzmény: acontrecourant (1396)
Alan Shearer Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1398
Attól még nem lesz valaki áltörténész, ha megkérdőjelezi a holocaust dogmáit. Ez a tagadás is olyan hülyén hangzik, nem a revizonisták adták ezt az elnevezést. Senki nem tagadja, hogy volt, csak nem kell isteni alaptételként kezelni, lehessen róla vitázni és, aki nem ért egyet benne valamivel, az ne legyen már rögtön antiszemita.
Irving nem arról híres, hogy szedett-vetett munkát végez, több könyvén is több, mint tíz évig dolgozott.

"viszont tiltakozást hírdet a szószéket biztosító tévéműsor megszünetése ellen"

Az ORTT panaszbizottsága a múlt héten megállapította, hogy az Éjjeli menedék készítői a médiatörvény értelmében nem sértették meg a kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltésre vonatkozó passzust.

Az Éjjeli menedék elnémítása, olyan akasszuk fel aztán meg ítélkezzünk típus klasszikus esete.

Előzmény: sunny_alberta (1390)
figyelő Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1397
Barom.
Előzmény: bagdadi kalifa (1394)
acontrecourant Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1396
Hogyan kell büntetni az antiszemitizmust? Szerintem kirekesztéssel. Például az egyházból. Egy olvasói levél a Népszabadságból:

Hívek és igehirdetők

NSZ • 2003. november 28.

Református vallású, hetvenkét éves asszony vagyok, aki megtartotta hitét akkor is, amikor ez nem volt „divat”. Megdöbbentőnek tartom ifj. Hegedűs Lóránt ügyét – elejétől fogva a november elejei végkifejletig.

A bírósági felmentő ítéletről nem mondok véleményt, hiszen a Legfelsőbb Bíróság elnöke felhívta a figyelmemet, hogy illetéktelenek ne kommentálják a bíróságok munkáját. Hivő reformátusként azonban elfogadhatatlannak tartom, hogy olyan érzésekkel, gondolatokkal bíró ember, mint ifj. Hegedűs, hirdetheti Isten igéjét, egyházam keretében lelkészi hivatást tölthet be. Ez a református egyház szégyene, és súlyos felelősség terheli azokat a vezetőket, akik ezt eltűrték. Igaznak tartom Bogárdi Szabó István püspök úr szavait, miszerint „a református egyház jó híre megrendítő módon besározódott. … az alkotmány sokkal többet megenged egy magyar állampolgár számára, mint amit a Biblia és az egyház törvényei egy egyháztag és egy lelkipásztor számára”.

Köszönöm a püspök úr állásfoglalását, mellyel visszaadta azt a hitemet, hogy értékvesztett világunkban van még emberi és vallási tisztesség. Nem hiszem, hogy a történtek után Hegedűs Lóránt valaha is méltó módon teljesíti lelkészi hivatását, hiszen ehhez egy felmentő ítélet nem elegendő.

BRUZSA LÁSZLÓNÉ
Budapest

sunny_alberta Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1395
"a szabad véleménynyilvánítás alapvető feltétele a polgári demokráciáknak!" - éppen erről szól a cikk, amit belinkeltem. A felháborodást keltő megnyilvánulásokat nem lehet a szólásszabadság és az alkotmány sérelme nélkül büntetőjogi eszközökkel üldözni. Ebben történetesen egyetértünk én is Te is meg a cikkíró is.

Orbán esetében nem értünk egyet. Nemzetközi gyakorlat, hogy el szokás határolódni a szalonképtelen politikusoktól és kijelentésektől. Egy-két esetet még lehet, hogy a baloldali sajtó fújt fel, de hogy az összeset? David Irving pl. világszerte ismert figura, nem kellett különösebben felnagyítani az ügyet. Azt még egyszer hangsúlyozom, szerintem Orbán nem antiszemita, csak tart attól, hogy egy részben antiszemita szélsőjobb kisebbség szavazatai nélkül nem tud választást nyerni, így aztán megpróbál manőverezni...

Előzmény: szelmy (1383)
bagdadi kalifa Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1394
Most mondta az Info, hogy valakik kővel betörték a Hegedüst felmentő biró lakásának ablakát..
Úgy látszik, némelyek komolyan vették TGM hecckampányát, utcákon hözöng a felheccelt az antifasiszta anarchista csőcselék
"Ki az utcára, pusztuljanak a fasiszták
sunny_alberta Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1390
1. Az "áltörténész" rövidebb mint mondjuk az, hogy "legitim történészi módszereket (is) használó és magát történésznek tartó ember, akinek célja a történelmi források elfogulatlan ismertetése és elemzése helyett a holokauszt tagadó álláspont alátámasztása, akár szemérmetlen történelemhamisítás árán is ." Gondolom ezért esett a választás erre a rövid és találó kifejezésre. Ha jobb tipped van, csak szólj...

2. Kis János cikke nagyon érdekes, szerettem volna ha a topicolók közül minél többen elolvassák. Ezért igyekeztem minél provokatívabb idézetet választani, így esett a választásom az Orbánt kritizáló részre, ami tényleg kissé "off topic", de szerintem igaz. Ha elolvasod az egész cikket akkor szerintem világos miért került ez a pár mondat bele a cikkbe, ha csak önmagában az általam kiragadott rézt nézed akkor nem nagy csoda, hogy úgy érzed, hogy csak belekeveri Orbánt. Erre akkor tudnék neked pontosabban válaszolni ha pontosan megírnád, hogy Kisnek pontosan melyik kijelentésével vitatkozol, hol kezdődik tulajdonképpen a belekeverés. A cikk legnagyobb része egyébként nem Orbánról hanem a topicról szól, tehát a link maga szerintem OK.

Előzmény: Alan Shearer (1389)
Alan Shearer Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1389
Nem értem Kis miért nevezi David Irvinget áltörténésznek, de azt se miért keveri bele az egészbe Orbán Viktort.
Előzmény: sunny_alberta (1373)
syllus Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1388
Nálam a 6-os a nyerö válasz;)))
Előzmény: sunny_alberta (1387)
sunny_alberta Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1387
Jó kérdés. A választ nem tudom, de ez nem fog visszatartani :-)))

1. Nem mind piszlicsáré (pl. Irving meghívása arculcsapása nem csak a ma Mo-on élő zsidóságnak, hanem a második vh. minden magyar áldozatának emlékét is sérti. Ez az ipse lényegében azt állítja, h. a németek voltak a jó srácok).

2. A baloldali sajtó színvonala sajnos olyan, amilyen, ezért aztán a piszlicsáré dolgokról is írnak...

3. A szélsőjobb vezérei (Csurka, Grespik, még annó Torgyán) mind színesebb, érdekesebb személyiségek mint pl. Thürmer Gyula. Amíg a nézettség/olvasottság számít, addig ők szerepelni fognak.

4. Szélsőbaloldali párt nem jutott a parlamentbe, ez nyilván növeli a szélsőjobbra irányuló figyelmet, ahol a MIÉP bejutott, ha nem is tudott bent maradni.

5. Már nehéz megmondani, mi az igazán piszlicsáré ügy. Minden percek alatt felkerül a hálóra, Hegedűs cikke hiába jelent meg az Ébresztőben, ha nem volt hülye tudta, hogy boldog-boldogtalan olvassa majd.

6. Folyik a kölcsönös fasisztázás illetve kommunistázás. Az MSZP mint utódpárt lebolsizásához nem szükséges előrángatni az MSZMP-t, a Fidesz-nek viszont nem nagyon van múltja, így a jobboldali veszély hangsúlyozásának előfeltételévé vált a hazai szélsőjobb legújabb idiotizmusainak felemlegetése.

7. Folytassátok, topictársak!

Előzmény: syllus (1384)
GYÉMÁNT Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1386
Túl nehezet kérdezel kedves PVC!
:)
Előzmény: Törölt nick (1380)
originalqszi Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1385
Élő magyar lelkiismeret!!!!!:)))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (1380)
syllus Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1384
A magyar antiszemita szélsőjobb vezetői azok, akik gondoskodnak róla, hogy tényleges politikai súlyuknál lényegesen többet szerepeljenek a médiában (Le Pen, David Irving meghívása és hasonlók, Hegedűs cikke stb.). Utána pedig jár a szájuk, hogy a baloldal ok nélkül antiszemitázik... Hipokrita társaság.

Ezzel önmagában egyetértek, de akkor miért tele minden piszlicsáré ügyükkel a baloldali sajtó?

Előzmény: sunny_alberta (1378)
szelmy Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1383
Tényleg rossz névre kattintottam válaszadáskor, ezért elnézést kérek Mindkettőtöktől... bocs!

A lényeget sajnos ettől függetlenül nem látod...
Orbán Viktor nem kell, hogy elhatárolódjon egy felfújt dologtól sem, mert a "Tiféle gondolkodók" mit szólnának ahhoz, ha a keresztény többség a magyar szentkorona és a szent jobb nyilvános gyalázása miatt pert indítana prominens személyek ellen... joggal és megalapozottan! Viszont, ha ezt Ti nem látjátok nagyfokú gátlástalanságnak, akkor mit van annyi fröcsögnivaló ifj. Hegedűs véleményén...
Elég nagy baj lenne az, ha most bármilyen bírósági vagy politikai szinten újrakezdenék a cirkuszt ifj. Hegedűssel. Azt hiszem, ezzel végképp bebizonyítaná az alkalmatlan kormány, hogy kommunista-diktatúrai szinten próbálja az egész társadalmat ismét egy-, a saját véleményére kényszeríteni. Értsétek már végre meg, hogy a szabad véleménynyilvánítás alapvető feltétele a polgári demokráciáknak!

Előzmény: sunny_alberta (1378)
kaanga Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1382
Folytatódhat ifj. Hegedűs izgatási ügye

Index
2003. november 27., csütörtök 7:09

"Tanulmányozásra" bekérte ifj. Hegedűs Lóránt izgatási ügyének aktáit a Fellebbviteli Főügyészség. A Magyar Hírlap információi szerint a vádhatóság rendkívüli jogorvoslatot kezdeményezhet.

Rendkívüli jogorvoslatot kezdeményezhet ifj. Hegedűs Lóránt ügyében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség - értesült a Magyar Hírlap. A vádhatóság a napokban bekérte az izgatási ügy összes aktáját a református lelkészt első fokon elítélő Fővárosi Bíróságtól - írja a napilap.

A MIÉP volt képviselőjét november 6-án mentette fel a vádak alól a Fővárosi Ítélőtábla, mondván Hegedűs megszólalásakor csak a szólásszabadság érvényesült. A jogerős ítélet szerint a "galíciai jöttmentek" kirekesztésére szólító Hegedűs "nem buzdított olyan cselekedetre, amely közvetlen és konkrét támadás veszélyét idézte volna fel".

A jogerős ítéletet legfeljebb a Legfelsőbb Bíróság vizsgálhatja felül az ügyészség kérése nyomán - írja a Magyar Hírlap. "Tanulmányozzuk a bekért iratokat és vizsgáljuk a rendkívüli jogorvoslat lehetőségét" - nyilatkozta a napilapnak Molnár Gábor fellebbviteli főügyész.

kaanga

edoo Creative Commons License 2003.11.26 0 0 1379
Köszönöm+egyetértek.
Előzmény: sunny_alberta (1378)
sunny_alberta Creative Commons License 2003.11.26 0 0 1378
Kicsit gördülékenyebb lenne itt a topicban a kommunikáció ha pl. az én hozzászólásomra nem Edoo-nak válaszolnál...

A ÉS cikkét Kis János nem pedig Kiss János írta. Látom figyelsz nagyon.

Nem állítottam (és Kis János se állította), hogy Orbán antiszemita. Kis csak annyit állít, hogy Orbán úgy tűnik igényt tart az antiszemita/paranoid magyar szélsőjobb szavazataira. Emiatt Orbán néha nem úgy viselkedik, ahogy azt az ember egy európai jobközép politikustól elvárná. Ezzel az állítással lehet vitatkozni, de az hogy engem (v. Kis Jánost illetve a figyelmetlenséged miatt edoo topictársunkat) emiatt leprimitívezed, az csak téged minősít.

Jobb lenne konkrétumokról vitatkozni. Ha nincs Mo-on antiszemitizmus, akkor hogy került David Irving Budapestre (hogy a TV-ről ne is beszéljünk...)? Gondolom turista úton lehetett :-) Netán David Irving sem antiszemita, hanem merő vagányságből állítja, hogy a holokauszt túlélői hazudnak?

Azt nem tudom, hogy jön ide TGM. Én egy szót se írtam róla. Kis János az általam belinkelt cikkben éppen arról ír, hogy miért NEM ért egyet TGM-el.

A magyar antiszemita szélsőjobb vezetői azok, akik gondoskodnak róla, hogy tényleges politikai súlyuknál lényegesen többet szerepeljenek a médiában (Le Pen, David Irving meghívása és hasonlók, Hegedűs cikke stb.). Utána pedig jár a szájuk, hogy a baloldal ok nélkül antiszemitázik... Hipokrita társaság.

Előzmény: szelmy (1375)
figyelő Creative Commons License 2003.11.26 0 0 1377
Önáltató hazudozás, amit művelsz.
Előzmény: szelmy (1375)
edoo Creative Commons License 2003.11.26 0 0 1376
Kist nem keverném ide.
Tévedésben vagy, én semmit nem beszéltem Orbánról.
Nem mérce ebben sem.

TGM helyett nálam a Hegedűsök nem "muzsikálnak".

Előzmény: szelmy (1375)
szelmy Creative Commons License 2003.11.26 0 0 1375
Nagyon nevetségesnek és tényleg primitívnek tartom, hogy pl. Orbán Viktorra bárki rá akarja terelni a figyelmet az eröltetetten felszinen tartott antiszemitizmussal kapcsolatban. Ezt nem mesteri, hanem gyerekes csusztatásnak nevezem, ugyanis Orbán Viktor nem antiszemita. (Őt Teller Ede igazán kedvelte... s hogy Orbán Viktort nem kedveli TGM, az pedig semmit nem jelent, hisz a zavaros lelkületű, gyűlöletbeszéd művelő TGM, azt hiszem, már önmagát is kirekesztette a közéletből.. s csak tisztességtelen szándékú machinátorok rángatják vissza újra, és újra a nyilvánosság elé ezt a "megmondó emberkét".)
Úgy gondolom, hogy Orbán Viktor is világosan látja, hogy ebben az országban nincs antiszemitizmus, csak néhány elvakult alak akarja ezt a látszatot fenntartani - alantas érdekekből... Ha nincs probléma, akkor mitől határolódjon el... már a többséget nem lehet etetni ilyen "vihar a lavórban" dolgokkal... Ezt Kiss János is beláthatná végre és inkább azt hozzák nyilvánosságra, mért fordított hátat Kiss János a Kuncze-féle bandának... Ez tényleg lényegi kérdés lehetne... Ahol nincs antiszemitizmus, ott nagyon gyerekes dolog erről beszélni állandóan!
Előzmény: edoo (1372)
figyelő Creative Commons License 2003.11.26 0 0 1374
S a zsidózók, ill. "hozzájuk közel állók" adják a fölvezető műsort a "Történelem: Fő utca" haknisorozatában.
S a Fidesz elnöksége kiáll egy rendszeresen zsidózó műsor mellett, fölháborító, 1938-41-et idéző módon, a "nemzeti gondolat" hordozójának minősítve azt...
Előzmény: edoo (1370)
sunny_alberta Creative Commons License 2003.11.25 0 0 1373
edoo Creative Commons License 2003.11.25 0 0 1372
A magam részéről nem találok "megfelelő keretet" a kirekesztés hangoztatására .
Előzmény: Alan Shearer (1371)
Alan Shearer Creative Commons License 2003.11.25 0 0 1371

Megfelelő keretek között lehet hangot adni a véleménynek, erről szól a szólásszabadság.
Előzmény: edoo (1370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!