Keresés

Részletes keresés

Pivo Creative Commons License 2003.05.08 0 0 49
Tudod mit, Warezpimp?

BASZÓDJ MEG, OTT AHOL VAGY, HOGY A FRIDERIKUSZ SHOWHOZ BÍRTAD HASONLÍTANI a COV-OT!

(Legalább az "Én mozim" lett volna a párhuzam! Legalább... - már ha egyáltalán emlékszik valaki annak a médiaköcsögnek az egyetlen épkézláb műsorára.)

Teee, te kis "szociális és társadalmi mélyelemző" kurvaokosrézandrás...

Előzmény: Warezpimp (39)
Warezpimp Creative Commons License 2003.05.08 0 0 48
supremacy: Sajnos nem hinnem, hogy lenne komoly piaca a dolognak, tobb okbol sem: 1) a 30-40 oldalas leirasok megirasa is ket het felett van, ha az ember tobbet csinal, a jatek elveszti a frissesseget, ha te januarban beszerzel warezben/importban egy jatekot, amirol februarban irnak az up to date magazinok ismertetot, akkor mar kissebb az eselye, hogy marciusban, aprilisban megveszed a melyebb magazint, ami teljes vegigjatszast kozol, addigra vagy erdektelenne valsz az anyag irant, vagy reg vegignyomtad, ha elakadtal pedig lehuztal egy 500k-s GameFAQs vegigjatszast (legalabbis gondolom ma a szamitogepes fiatalok donto tobbsege mar tud angolul, meg ha az EU-s felmeres rosszabb kepet is festett); 2) az, hogy az ujsag eleve csak 10 jatekkal foglalkozik, nagyon sok vasarlot eltantoritana a vasarlastol, hiszen mi van akkor, ha valaki akciojatekos vagy eppen a 10 jatek egyike sem erdekli, nem veszi meg az ujsagot, ha pedig nem kapta be a horgot, nagy valoszinuseggel maskor mar eszre sem veszi a magazint; 3) bar nem vagyok kozgazdasz vagy ilyesmi, szerintem a magyar vasarlo miutan elsosorban az arat nezi, masodsorban azt, hogy mit kap a penzeert, ez a ket dolog nagyon kozelit egymashoz, talan mar at is fordult, nem veletlenul van a legtobb magazinhoz (meg az FHM-hez is) DVD vagy CD, es mindegyikhez hajzsele, ovszer, Pesti Est, sampon, tampon stb, ha egy ilyen atlagos vasarlo megnezi azt, hogy XY magazin 2500 forint egy full jatekkal es DVD-vel, tovabba 100+ szines oldallal, amin 60 jatekrol irnak, aztan megnezi ezt az elmeletben letezo ujsagot, ami mondjuk csak 500 penz 80 fekete-feher oldallal es 10 jatekkal, akkor foleg a bonuszok hianya es legfokepp a keves jatek miatt nem ezt valasztja.

Persze mindez pusztan elmelet, de ha mar igy kikerted a velemenyemet, megint irtam jo sokat. :) Egyebkent en is elgondolkoztam szamtalanszor ilyeneken, meg egy magyar GameFAQs-on is, de rendszerint oda lyukadok ki, hogy: 1) minek magyart, ha egyszer ott a GameFAQs, a jatekos fiatalok tobbsege, legalabbis akiket ismerek, tudnak angolul, a fiatalabb generaciok a rakapcsolt nyelvoktatas miatt meginkabb, az EU meg meg tovabb fokozza ezt; 2) Magyarorszag kis orszag, keves emberrel, meg kevesebb gemerrel es annal is kevesebb megszallott gemerrel, ezek kozott pedig mar tenyleg nagyitoval kellene keresni azokat, akik idomilliomosok es 500k-s vegigjatszasokat irkalnanak, nem hinnem, hogy igazan porogne a dolog, de persze lehet, hogy tevedek.

Amugy van olyan ujsag, ami melyebben is foglalkozik jatekokkal, vegigjatszasokkal, nem ismerem most igazan az egesz hazai palettat, de az 576 Konzol biztosan ilyen. A kozepen a kezdetek ota van egy tobb oldalas fekete-feher melleklet (ebbol, a kisebb font-bol es az illusztraciok hianyabol kovetkezoen itt egy oldalra 4-5 atlagos oldal fer) foleg erre a celra, plusz neha cheat-eket es tipphalmazokat is tartalmaz, de foleg vegigjatszasokat.

Előzmény: supremacy (46)
Pivo Creative Commons License 2003.05.08 0 0 47
lol, TRf! Ezer éve...! Remélem a kötél még a nyakadban van... :)

Egyébként asszem úgy hangzott eredetiben, hogy a "dzsojsztikről is írjanak néhány szavat".
Mindegy, a legjobb akkor is az apuka volt, aki gyermekével együtt - aki most 12 éves - négy évvel ezelőtt számítógépkezelői tanfolyamot végzett, és beszállította a gépet a garanciális szakszervizbe, ahol az volt a szakvélemény, hogy a kazettán nincs semmi. RUN+RITÖRN - ezt az életben nem fogom elfelejteni... :D (Egyébként is: honnan tudta, hogy RITÖRN, amikor csak egy nyíl volt a billentyűn?) Komoly tanfolyam lehetett. :D Jó, persze, a tanfolyamok színvonala legalább nem változott azóta. A legjobb akkor is az Örkény volt, aki egyszer vagy kétszer látott engem (DOS) Word 3-mal tördelni, és ő ezzel a "képzettséggel" elment OKTATNI. :D (Aztán engem hívogatott tanfolyam közben, hogy hogyan kell két hasábot csinálni, meg miért fagy le a makrója, ha saját magába loopolja satöbbi... :D)

Az tényleg korrekt, hogy nem másolod az isteni Jean-féle CD-t. (Én például ugyanígy vagyok a Vuk videó CD-mmel - tényleg ez a szakszó: egy nagy lóf*t!) Viszont teljesen felháborító módon nem tette fel rá a TRAZ zenéjét! Nem tod, honnan lehet letölteni? (Ha CD-n hozzáférhető, azért fizetnék is! Ár nem számít! Az LSI-ben volt olyan, hogy két napig egyfolytában azt hallgattam.)

Egyébként nem tudod mi van azzal a marhával?

Előzmény: TRf (33)
supremacy Creative Commons License 2003.05.08 0 0 46
Kábé '98 óta jutok hozzá az internethez, azóta folyamatosan vesztem el a fonalat hangkreáló programok tekintetében. Olyan sok újdonság van, hogy egyszerűen lehetetlen mindegyikről tudni. 2000 óta a 3D alkalmazások és verziófrissítések száma is meg tízszereződött. Ugyanez érvényes a video-editáló programokra is. A játékiparban gondolom ez régebben kezdődött. Ahogy nézem a folyamatot, ma már egyre kevesebb az olyan újság, amelyik egyszerre foglalkozik ismertetéssel és mélyebb cikkekkel. Mivel a felületesebb információk, a hírek és az ismertetők sokkal gyorsabbak és elérhetőbbek a neten, ezért gondoltam azt, hogy talán lenne valami létjogosultsága bővebb leírásokkal foglalkozó újságnak, így a kettő nem egymástól venné el a piacot...pontosabban a Net nem venné el a piacot az újságok elől. Nemtudom mennyire lehet mondjuk egy Might&Magic 9-et full leírni, 30-40 oldal biztos lenne:) Azt sem tudom lenne-e ennek piaca, egyáltalán nem értek hozzá. Maradjunk annyiban, hogy egy ötlet volt:) Bár azért érdekelne, hogy szerinted nincs-e szükség komolyabb, speciálisabb anyagra ma Mo.-n, nem csak játék, hanem egyéb programok területén.

A Commodore Újság tényleg vicc volt. Én meg hülye voltam, mert bedőltem nekik. Vettem tőlük egy Autostart című programot kazettán, mert azt hittem, hogy valami autóversenyes program lesz. Nagyot csalódtam. Sehol nem írták, hogy nem az:) Ráadásul az egész kábé 10 fordulat volt a kazettán, basszák meg.

Közben olvasgatom a bescannelt CoV-okat. Érdekes, hogy az agyam olyan régi emlékeket társít egy-egy beszóláshoz, mint mondjuk a Winnetou-ból egy jelenet. Látszik, hogy miből állt akkoriban az életem:)))

Előzmény: Warezpimp (43)
v_peti Creative Commons License 2003.05.08 0 0 45
- a CoV-ot csak a 24-es számig csinálta, utána eladta az 50% tulajdonrészét Rucz Lajosnak, aztán lépett. Továbbiakban Lajos szerepelt ezen a néven, illetve valamikor a CoV vége felé (olyan 45-50 körül) az eredeti illető még rajzolt egy-két-tíz cikket ilyen (és egyéb) nickek alatt;
Én a 25. számtól kezdtem megvásárolni a CoV-ot. (Els?sorban a CoVboy posta miatt?) tehát akkor nem is CoVboy írásai miatt vettem???
supremacy:
Az el?bbiekben feltett kérdésekre a válasz: PC Ultra. (Azaz PC-s újság CD melléklettel, CoV-os szellemiséggel.) Valahogy mégsem jött be...
Előzmény: Pivo (21)
v_peti Creative Commons License 2003.05.08 0 0 44
Warezpimp: Bocs. Valahogy mindig elfeledkezem arról, hogy az itt feltüntetett e-mail címek nem mindig használatosak vagy már elavultak.
Előzmény: Warezpimp (36)
Warezpimp Creative Commons License 2003.05.08 0 0 43
supremacy: Hat azt az altalad emlitett CoVboy-posta feeling-et igencsak nehez fuloncsipni, maga CoVboy sem tudta azota reprodukalni szerintem (nyilvan szerinted sem, mert akkor nem a CoV-val nosztalgiaznal, hanem Multiplay rajongo lennel). A lentiek mellett elmeletem szerint ez meg abban gyokerezik az alternativahiany mellett, hogy sokan akkor voltunk ugy 15-25 kozott, meg egy naivabb (a vasfuggonybol kovetkezoen) tarsadalomban, es akkor arra (peldaul a Nyina Vasziljevna MGTSZ teheneinek taplalkozasi szokasairol szolo levelekre) sokkal erzekenyebbek voltunk. Ertekeltuk oket, doltunk a rohogestol. Most ezek tobbsege ultragaz lenne es (sok ilyen kiserletet olvastam az 576 KByte-os CoVboy Postaban, igy szerintem) ultragaz is.

A 2 oldalas RPG-rol annyit, hogy keszulnek azert hosszabbak is, tobb ujsagon ativelok is, de ahogy Alezredes is megfogalmazta, azert mar mas vilag jar manapsag. Akkoriban az volt a csucs, ha valaki Becsbol behozott 10 C64 jatekot, egy honapig azzal jatszott az orszag. Abbol 5-6 darab arcade anyag volt, 1-2 oldalnal tobbet nem erdemelt, maradt az, hogy igazan melyen kivesezik a maradekot. Ma is lenne ra szerzo (van is, elofordulnak ilyen anyagok, ha ritkabban is), de brutalis a jatekkinalat. Tudod ugye, hogy mennyire megnott a jatekIPAR, lenyomta a filmipart, evente 11 milliard dollart zsebel be, vagy talan mar meg tobbet. Havonta kijon minden gepre legalabb 15-20 jo jatek es meg tobb szemet, mindennel kell foglalkozni, egyszeruen nem teheti meg az ember azt, hogy egy jatekrol ir 15 oldalt, 15 jo jatekot meg egyszeruen kihagy. Szakmabelikent mondom, szinte minden honapban nagyon feladja nekem is a lecket a tulkinalat, minden honapban akad par igazan kivalo jatek, amit meg a kisebb meretu review-k koze sem tudok besuvasztani, mert vannak nala jobbak, hiaba szeretnek ezekrol is irni. Lassan havi 200 oldalas ujsagok kellenenek, elszaladt a lo a jatekiparral.

Commodore Újság, hat en ezt nem kevernem a szorakoztato jatekmagazinok koze, mindig inkabb egy mas kalap ala vettem, ezert nem szamitom CoV konkurencianak. Az vegul is egyesuleti ujsag volt, es hasznalhatatlan sikhulyeseget probaltak a klubtagjaik torkan es mas szerencsetleneken lenyomni. Ezt akkor is igy lattam, amikor ugy evente megvettem kivancsisagbol 1-1 szamot es uj volt az anyag, most is. Jatekokkal nagyon ritkan foglalkozott, akkor is ket oldalon fekete-feher kepek alatti ket mondatban. Az egeszet a reklam tette ki, 10 soros Basic programkazettakat arultak mar a 80-as evekben 250 forint korul. Meg ezekbol inkabb csak reszletekben kozoltek programlistakat, es ezek kozott nagyon ritkan volt olyan "szinvonalas" anyag, hogy pont kerget pontot, tobbnyire meg ennel is nagyobb benasagok voltak. Szakmai, programozoi lap akart lenni, de (assembly) programozo szemmel kozrohejnek tartottam, egy nagy atveres volt.

Előzmény: supremacy (40)
supremacy Creative Commons License 2003.05.08 0 0 42
"És mi alapján választanád ki hogy miről írsz (merthogy így max 5-6 program férne a havilapodba, az biztos)? "

Fogalmam sincs. Nem értek hozzá, csak mondtam valamit, ami engem érdekelne. Sajnos a megvalósításhoz nem értek.

"Ezt honnan veszed? Tapasztalat? "

Nem, feltételezés.

"Egyszerű nosztalgia."

Az hát. Önző módon arra gondolok, hogy milyen jó dolgokat éltem át akkoriban. De valahogy mégis inkább az jut eszembe, hogy de fasza volt a CoV, és nem pedig úgy, hogy milyen állat volt a Commodore Újság.

Előzmény: Alezredes (41)
Alezredes Creative Commons License 2003.05.07 0 0 41
"2 oldal leírás mondjuk egy RPG-ről nem éppen nevezhető walkthrough-nak, egy 3d program ismertetése 1 oldalban nem éppen komoly"

Akkoriban kevesebb program jött ki, és a leghosszabbat is (kivéve az Ultima :D) le lehetett pár oldalon rendezni. Egy BG walkthrought hány oldalban tudnál megírni? Vagy egy Falloutot? És mi alapján választanád ki hogy miről írsz (merthogy így max 5-6 program férne a havilapodba, az biztos)?

"Mi lenne akkor, ha beírnék egy helydefasza levelet Gamestarba? Leszarná mindenki. A kiadó marketingmenedzsere kivágná, mert nem illik bele az újság profiljába."

Ezt honnan veszed? Tapasztalat?

"Ott volt például a Commodore Újság, arra ma már nem emlékszik senki. A Guruból, ami kezdetben még érdekes volt..."

Nekem minden olyan lappal kapcsolatban amit akkoriban olvastam, csak kellemes emlékeim vannak (még az újságos előtti sorbanállásról is :D), pedig szvsz egyik se volt egetrengető. Egyszerű nosztalgia.

Előzmény: supremacy (40)
supremacy Creative Commons License 2003.05.07 0 0 40
Igaz, hogy ma már más a hangulat, de a CoV ereje nem (csak) a fekete-fehér színekben és a bénaságban volt, hanem abban a bizonyos CoVboy-posta feelingben, ami áthatotta a lapot. A Pc guru meg a többi lap viszont nagyon a mainstream dolgokkal foglalkozik csak, és azokkal sem behatóan...már amennyire én ismerem őket, ugyanis egy ideje már nem olvasok ilyesmit. 2 oldal leírás mondjuk egy RPG-ről nem éppen nevezhető walkthrough-nak, egy 3d program ismertetése 1 oldalban nem éppen komoly. Pont ez az, amiért ezeket csak azok olvassák, akiknek nincs internetük. Nem ismerem az olvasottsági mutatókat, de nagyon meg lennék lepve, ha pozitív tendenciát mutatnának.
Az olvasói levelek minősége pedig nagyban függ annak a lapnak a hozzáállásától is, amelyikben publikálásra kerülnek. Mi lenne akkor, ha beírnék egy helydefasza levelet Gamestarba? Leszarná mindenki. A kiadó marketingmenedzsere kivágná, mert nem illik bele az újság profiljába.
Egyébként egyetértek veled, a CoV jó időben volt jó helyen, de nem biztos, hogy ugyanúgy szerettük volna akkor is, ha valami unalmas szar lett volna. Ott volt például a Commodore Újság, arra ma már nem emlékszik senki. A Guruból, ami kezdetben még érdekes volt, lett a PCGuru, ami az évek során egyre laposabb lett. A többivel összevetve gondolom igazi túlélőművész lap, de mégsem CoV, még a kezdetekben sem volt az.
Persze ugyanazt ugyanúgy már nem lehet, ez biztos. De akkor is hiányzik. Hogy mire lenne kereslet, azt nem tudom. De az tuti, hogy egy kutyatápokkal foglalkozó lapot is elolvasnék, ha az olyan lenne, mint a CoV volt.
Előzmény: Warezpimp (39)
Warezpimp Creative Commons License 2003.05.07 0 0 39
supremacy: Grafikai- es hangszoftverek peldaul vannak a PC Guruban, regebben legalabbis voltak, mostanaban nem olvastam, de gondolom vannak mas magazinokban is. Teljes vegigjatszasok, 3D es audio engine felemlegetesek es osszehosanlitasok meg az 576 Konzolban vannak, de ez is gondolom van mindenhol, csak mast most nem olvasok.

Szerintem igazan nem volt semmi a CoV-ban, ami manapsag ne lenne, hiszen igazabol az fektette le a hazai alapokat a Zzap! 64, Crash es hasonlo angol magazinok nyoman. A hangulat ma mar persze mas, aminek rengeteg oka van es lehet, hogy csak parat emeljek ki: 1) ugye a CoVboy Posta volt a legnepszerubb rovat, talan a mai generaciok nem olyan jo levelirok, vagy melyebb szocialis es tarsadalmi elemzesekkel lehetne megtalalni a valaszt, de ha megnezed a CoV ota a tobbi magazint (beleertve a CoVboy altal iranyitottakat is), a levrovatok azota laposak, es errol elsosorban a levelirok tehetnek, nem irnak jokat; 2) amikor a CoV indult, egyedul volt a temaban, jo volt, de ha szar lett volna is kedveltuk volna, es szivesen emlekeznenk vissza ra, olyan ez, mint a regi magyar TV musorok a kereskedelmi era elottrol, alternativa hijan kultuszt kellett teremteniuk; 3) ma a CoV abban a formaban (fekete-feher, keves oldal, mai szemmel nezve tobbnyire amator cikkek plusz tenylegesen amator cikkek, 2-3 szerzo osszesen, ma mar halott gepek) nem elne meg, ha pedig modernizalva lenne (szines, 100+ oldal, reklamok, PC es/vagy konzol, DVD es CD mellekletek, full jatekok, rengeteg sokszinu szerzo a 100+ oldal megtoltesere), akkor nagyreszt azt kapnank, ami ma az 576 Konzol, MultiPlay, PC Guru, GameStar, PC.Games es a tobbi.

Mindennek persze nem az a mondanivaloja, hogy a CoV nem volt jo es en nem imadtam, hanem az, hogy egyedi es megismetelheteteln volt, mint peldaul a Friderikusz Show, hogy a TV-s peldanal maradjak, ma elsosorban a piaci korulmenyek nem tennek lehetove ugyanazt, masodsorban valoszinuleg nem is lenne ra akkora kereslet.

Előzmény: supremacy (37)
Cyroo Creative Commons License 2003.05.07 0 0 38
"..Akik emlékeznek rá, azoknak tuti hiányzik..."
Igen!
Például nekem!!!
Előzmény: supremacy (37)
supremacy Creative Commons License 2003.05.07 0 0 37
Szerintem bizonyos fajta cikkere azért lenne kereslet. A hírek tényleg nem érdekelnek senkit, meg a játékbemutatók sem. De háttérinformációk, bővebb cikkek azért talán érdekesek lennének. Engem például érdekelne néhány full walkthrough, vagy hosszabb elemzések szoftverekről. Ráadásul pont ez az, amit az ember szívesebben olvas újság formájában, mint a monitoron. Sok grafikai és hangszoftver felhasználási területeit lehetne bemutatni, játék-enginekről beszélni. Olyat sem láttam még, hogy pl. autó-szimulátorok fizikai enginejét összehasonlította volna valaki. Egyáltalán, ha bármi nem túl nagy hülyeség olyan feelinges lenne, mint annak idején a CoV volt, tuti sokan megvennék. A CoV annak idején nagy kultusz volt, és bizonyos értelemben ma is az. Akik emlékeznek rá, azoknak tuti hiányzik.
Előzmény: guardian hero (31)
Warezpimp Creative Commons License 2003.05.07 0 0 36
v_peti: Persze, otthagyta az azota meg is szunt 576 KByte-ot, mar jo regen, ha jol emlekszem 2000-ben. Nyilvan nem volt kedve a moderatort nyaggatni e-mail-ben az e-mail cim valtozas miatt (mert azt ugye itt nem lehet atirni a beallitasok menu alatt, pitizni kell az index moderatoroknak, hogy megtegyek), meg talan meg is tarthatta az 576-os e-mail cimet, passz.
Előzmény: v_peti (35)
v_peti Creative Commons License 2003.05.07 0 0 35
Warezpimp: Az e-mailcímet észrevettem. De a domain néven csodálkoztam. Mintha azt említette volna, hogy az említett sajtóterméket otthagyta volna.
PC Ultra: Amikor U-boyka helyét átvette, akkor emlékezetem akkor még külön fel is hívták rá eddig is ott volt, Lacus néven. Ha viszont ez igaz...
Majd el?szedem az archívumból a régi újságokat, és utánanézek egy-két dolognak.

Előzmény: Warezpimp (28)
Warezpimp Creative Commons License 2003.05.07 0 0 34
TRf: Hehe, a jo oreg Sotesz Gogy. :)
Előzmény: TRf (33)
TRf Creative Commons License 2003.05.07 0 0 33
de egyre kevesebb az olyan, aki audio CD-t vasarol

Decemberben megvettem online az összes Chris Abbott CD-t, including Press Play on Tape album, kivéve BIT 1, mert az már meg volt a Jean féle változatban. Úgy hogy én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt. ;-)

Amúgy persze igazad van, amióta megvan, mindenki kéri, hogy másoljam le neki, meg csináljak MP3-mat, és mindenkinek meg is ígértem, hogy persze, persze. Egy ló..szt! :-P

Ok, nincsenek illuzióim, hogy így egyszemélyben megvédem a C64Audio.com-ot a tönkremenéstől, gondolom az összes fájlcserélő bazirgán ott vannak az albumok MP3-ban. De akkor is... :-)

Na, mindegy, hogy valami idevalót is mondjak:

...írjanak valamit a joystickról - a joystick olyan, mint az uborkakonzerv, csak nem visel kalapot... (nem szó szerint) CoV rulezd. :-)

Előzmény: Warezpimp (13)
szylG Creative Commons License 2003.05.07 0 0 32
az ember már elsejut egy ujságig,minek? addigmig megjelenik a neten legalább 10 elözetes,egyhét és végigjátszás,többtiz játékosforum stb...akkoriba a haver mondott rola valamit azt kész most több ezren okosak... Nagyonsokszor már a játék kézhezvétele elött megvan róla a véleményem....á ez a játékosdi egyreinkább elvanba*va ,főleghogy a játékok iszonyu lineálisak,fantáziátlanok...tiszt.kivételnek.
Előzmény: guardian hero (31)
guardian hero Creative Commons License 2003.05.06 0 0 31
Ez már egy más világ... Csak egy példa: időmilliomos hülyegyerek warezFTP-ről ADSL-el lehúzza az összes új játékot még megjelenés előtt, mire az újság átfut már végig is tolja, aztán fikáz hogy miért 87%-ot kapott, miért nem 83-at vagy 91-et.
Régen egy jó játékról több számon át lehetett írni, nem volt annyira életbevágó a frissesség sem (úgyis többéves játékokkal játszottunk, ha az volt a jó... ma egy pár hónapos gammát már fel sem telepít a többség).
Előzmény: supremacy (30)
supremacy Creative Commons License 2003.05.06 0 0 30
Miért nem lehet mostanában egy ennyire feelinges újságot összehozni? Nem próbálkozott vele senki?
Warezpimp Creative Commons License 2003.05.06 0 0 29
Latom lejjebb scannelt CoV-okrol szolt a diskurzus (es mivel reg nem lehet megvasarolni oket, ezek biztosan nem zavarnak senkit sem), en is bedobok egy linket a kalapba, ezen meg tobb szam van, mint az emlitetteken: CoV 1-42-ig (43-51 coming soon), PC Ultra 1-14-ig es Spectrum Vilag 1-25-ig (teljes kollekcio): http://www.muskatli.hu/pettingmaster/, termeszetesen az "ujsagok" menupont alatt kell kutakodni.
Előzmény: Warezpimp (28)
Warezpimp Creative Commons License 2003.05.06 0 0 28
v_peti: "Bocs, de itt valami nem oké. Azt akarod mondani, hogy a 24. szám után már nem CoVboy válaszolt a levelekre, hanem a Lajos???" Szerintem azt akarja mondani, es ha valaki, akkor o szaz szazalekosan ismeri a sztorit. Hint: Klikkelj Pivo "adatok" linkjere, es sasold meg az e-mail cimet, bar lejjebb is emlitettem, hogy az eredeti CoVboy Pivo neven forumozik.

PC Ultra: En is erre a PC Ultra-s CoVboy dologra celoztam lejjeb, hogy arrol eleg rendesen terjengett szajhagyomany utjan, hogy nem az igazi CoVboy, ezt Pivo meg is erositette lejjebb azzal, hogy o soha nem irt a PC Ultra-ba.

Előzmény: v_peti (26)
v_peti Creative Commons License 2003.05.06 0 0 27
Mintha egyszer valaki azt mondta volna, hogy a hülyeség shareware.
Erre mi a magyarázat? Szabadon terjeszthet?? (Bár akkor inkább freeware lenne.)
Én csak a jó n?kr?l hallottam, hogy olyanok, mint a shareware program.
1. Korlátozott ideig "használhatók".
2. A legjobb funkciók le vannak tiltva.
3. Folyton azt akarják, ogy regisztráltasd ?ket.
Előzmény: Alezredes (25)
v_peti Creative Commons License 2003.05.06 0 0 26
- a CoV-ot csak a 24-es számig csinálta, utána eladta az 50% tulajdonrészét Rucz Lajosnak, aztán lépett. Továbbiakban Lajos szerepelt ezen a néven, illetve valamikor a CoV vége felé (olyan 45-50 körül) az eredeti illető még rajzolt egy-két-tíz cikket ilyen (és egyéb) nickek alatt;
- nem volt PC Ultránál, Zednél, Jokernél;

Bocs, de itt valami nem oké.
Azt akarod mondani, hogy a 24. szám után már nem CoVboy válaszolt a levelekre, hanem a Lajos???

PC Ultra: Ott egy U-boyka nev? illet? válaszolt a levelekre. De egy id? után újra CoVboy vette át a levrovatot. Aztán megjegyzik, hogy eddig is köztünk volt Lacus néven. (Most akkor hogy is van ez?)

Előzmény: Pivo (21)
Alezredes Creative Commons License 2003.05.05 0 0 25
Mintha egyszer valaki azt mondta volna, hogy a hülyeség shareware.
Előzmény: Warezpimp (22)
bati67 Creative Commons License 2003.05.04 0 0 24
"Egyébként érdekelne, hogy létezik egyáltatlán vki, aki tudja, hogy ki is volt/van CoV?"

Igen, létezik! :-)

Én láttam egyszer egy Computer Karácsonyon, a BME aulájában. Az emeleten árulta az újságokat (legalábbis egy újságosstand mögött állt). JEAN/FBI mutatta meg.

Hogy nézett ki? Amennyire emléxem: alacsony, szőke srác, egyik fülében fülbevaló... (De már nem hiszem, hogy megismerném.)

Előzmény: Májkigyerek (14)
Timna Creative Commons License 2003.05.02 0 0 23
Jaja, jó lap volt, pl írtak az én játékaimról is néha a tökösmákosban :)
Előzmény: gripx (7)
Warezpimp Creative Commons License 2003.04.30 0 0 22
Pivo: Bocs' a pontatlansagert, csak feluletesen kovettem a palyafutasodat, minden lapra nem volt penzem, de a CoV-okat mind megvettem. Az akkor igen durva volt, hogy Lajos nyomta sokaig a neved alatt a temat, errol nem is tudtam, csak egy hasonlo pletykat hallottam, hogy egy idoben valamelyik utodlapnal (PC Ultra, CD Ultra vagy Zed) ismet elkezdett valaki CoVboy-kent irni, es szajhagyomany utjan terjedt, hogy az nem te vagy, csak valaki lenyulta a nevedet es stilusodat. Ez azert mar igencsak bunko es szanalmas lepes volt a cegtol, hogy a nevedbol probalt megelni, remelem lerendezted oket, ha jogi uton nem lehetett, legalabb a kocsma elott. :)
Előzmény: Pivo (21)
Pivo Creative Commons License 2003.04.30 0 0 21
"Májkigyerek: Ja, CoVboy erdekes jelenseg volt jo helyen, jo idoben, jo dumaval. Azert annyira nem titokzatos, legalabbis sok dolog kiszivargott rola az evek soran, talan tobb is, mint szerette volna. A polgari neve egyebkent Kiss Laszlo, a Commodore Vilag es Computer Vilag utan nem tudom pontosan mit csinalt, volt-e az utodlapoknal (PC Ultra, Zed, Joker, meg a tobbi emeszthetetlen anyag, az alabbi beszolasomban olvashatod, hogy hogyan szabadultak meg a remittendabol visszamaradt kiadvanyoktol, szetkuldtek jo dragan utanvettel az adatbazisukban szereplo cimekre bunko modon), az biztos, hogy vendegszerepelt parszor a Guru-ban is. Aztan jo par evig o volt az 576 KByte foszerkesztoje, miutan elkuldtek, pedig o lett a Playtime-e, mas neven, azt hiszem ott G-Spot vagy valami hasonlo nick-je volt. A lap a kozelmultban atalakult vagy megszunt es ujraindult, mindenesetre Multiplay neven fut most tovabbra is az o foszerkesztese alatt".

Kábé jó. Csak a történeti hűség végett:

- a CoV-ot csak a 24-es számig csinálta, utána eladta az 50% tulajdonrészét Rucz Lajosnak, aztán lépett. Továbbiakban Lajos szerepelt ezen a néven, illetve valamikor a CoV vége felé (olyan 45-50 körül) az eredeti illető még rajzolt egy-két-tíz cikket ilyen (és egyéb) nickek alatt;
- nem volt PC Ultránál, Zednél, Jokernél;
- az 576-tól nem küldték el, hanem otthagyta őket. (Csak a miheztartás végett: eddig még soha, egyetlen munkahelyről sem "küldték el" az illetőt - mindegyiket otthagyta a p*ba, amikor tele lett a töke a helyi sötétséggel és/vagy parasztokkal);
- a G-Spot egy régi CoV-os nick. Amikor a Playtime - akkori - lapigazgatója meghallotta, hogy mit jelent, jött a dumával, hogy "asztatnemlehetmegminden", így egyszerűsítve lett "G-"-vel.

Előzmény: Warezpimp (15)
Alezredes Creative Commons License 2003.04.30 0 0 20
Ja és mégegy: soha többet nem fogsz annyi csekket dobni a kukába, mint akkoriban...
Előzmény: Alezredes (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!