Lekicsinyítem őket és akkor felteszek. Most érkeztem haza. Felejthetetlen élmény azt tudom mondani. Párja nincs ennek a szigetnek a világon, jönnek is ide a világ minden tájékáról, ennyi ausztrált, kanadait, amerikait, stb. nem láttam még mint itt.
Ha én meg tudtam csinálni az utat Oiáig akkor egy 8 éves gyerek is simán megtudja. Találkoztam 2 olyan emberrel akik a cruise-ról jöttek, alig volt idejük, de végigmentek rajta, pedig leülni sem volt idejük sietni kellett a hajóhoz. Én kényelmesen, többször leülve tettem meg az utat, hisz volt időm.
Víz kell az biztos és túracipő, de nem esik bele senki a tengerbe, néhol szögesdrót véd ettől, de csúszásveszély van, esés lehetőség nincs.
Santorini tényleg überel mindent a maga nemében. Gyönyörű látvány. Luxus a köbön ami itt van. De az egyszerű ember is el lehet itt mert van sok hotel olcson.
Beteszem, hogy lehessen látni melyik nap mikor köt ki Cruise Santorinin, mivel tavaly napi 10 ezer embert vittek ezek a hajók és most 8 ezerben akarják korlátozni. Ha jön a tömeg átmegyek a másik oldalra napozni, fürdeni.
A régi santoinfo már tényleg régen meg szűnt, de van egy kis utódja annak ez a címe.https://www.facebook.com/Santoinfo/?fref=ts Ez nem olyan mint a régi nagy oldal nincs annyi infó de nagyon jó főleg azoknak akik szeretik ezt a csodás szigetet. Mi jövőre szeretnénk eljutni ( 2008 után) újból és már most kezdem tervezgetni. November környékén már lehet jövőre rep. jegyeket foglalni. Jó utat addig is a szigetre jutóknak.
Igen, a valóságban is olyan szép, sőt még annál is szebb Santorini mint a filmeken vagy fotókon. Turisták elég sokan vannak, de mi pl. Oiát (ami a leggyönyörűbb szerintem) reggel kb. 7:30 órától jártuk körbe amikor még nem érkeznek meg a nagy kirándulóhajók Krétáról és akkor még alig találkoztunk emberrel. Már mentünk vissza a kocsihoz mikor befutottak a hajók és bizony rengetegen lettek. Érdemes korán felkelni és akkor nézni meg a látnivalókat, az élet kb. 10 óra után indul be.
a mykonosi szállások árain én is ledöbbentem, viszont santorinin csak a kalderapartiak horror árúak (az más kérdés, hogy gyönyörű). egy lehet a gond, hogy az olcsó helyeket már rég lefoglalták.
Sziasztok,Athenböl menenk es az Akropoliszt neznenk 1 nap ,majd tovabb Mykonosra talaltunk 30 euro jegyet oda,na de a szallasok igen daragk ,nem tudtuk ajanlani valami aranyos kis tiszta ,olcso panziot?es onann szeretnenk atmenni Santorinire kb.3 napra,megy oda komp is?mert a hajok eleg dragak,Köszönöm
A forrás semmiben nem befolyásolja azt, h Santorini körül eleve rohadt mély a tenger, és május elején még Görögországban máshol, a sekélyebb részeken se nyári stílusban pancsol egy átlagos, magyaros hőérzetű ember.
Nekem pl. semmit nem fogott be a forrás se a fürdőruhámon se a törölközőmön, de legalább sokkal hidegebb volt ott a víz, mint bárhol máshol a szigeten. :D
En voltam ott, 2015 oktobereben. A hajo kikotott a kozeleben, letrat leengedtek es aki akart ugrott vagy maszott a vizbe es uszhatott a hoforrashoz.
Hideg volt a viz, ahol megallt a hajo es kozelitve a hoforrashoz melegedett es a viz sargasbarna szinuve valt es erdekes darabkak usztak a tetejen. Labam leert, de csuszos kovek voltak alatta.
Majus szezon, biztosan mennek a hajok es verhomerseklettol fuggoen aki szeretne, az uszhat.
Torolkozot es furdoruhat is befogta a viz, de kijon siman mosogeppel.
Azon a helyen egy olyan forrás ömlik a tengerbe, amit a vulkán felmelegít. Nyáron állítólag 36 fokos is lehet ott a víz, hogy tavasszal mi a helyzet, azt nem tudom. Viszont azt olvastam egy blogban, hogy a kiránduló hajóról kell odaúszni a kénes forrásig, és előfordulhat, hogy több száz métert kell megtenni addig.