Most meg az indexet olvasom. Az irritáló magyarok cikkben található: Kiszel "született egy gyerekem, vedd meg a róla készült naptárt, gyűjtöm a bugyikat" Tünde.
Mint láttuk, harminchat éven át (1865 és 1900 között) a világ rá se hederített Mendelre - egyvalakit kivéve. Wilhelm Focke német botanikus 1881-ben kiadott egy, a növények keresztezéséről szóló könyvet - Die Pflanzen Mischlinge -, amelyben egy helyütt utalt Mendel kísérleteire; így Mendel neve szerepelt a könyv hivatkozási jegyzékében is. Úgy esett, hogy éppen a mű megjelenése idején George John Romanes oxfordi biológus (a Biannual Romanes Lectures megalapítója) az Encyclopaedia Britannica kilencedik kiadásába szánt, a hibridizációról szóló szócikk megírásával foglalkozott. Amikor befejezte a munkát, szükségesnek tartotta, hogy mellékeljen egy impozáns bibliográfiajegyzéket is. Írt hát (1880. november 30-án) Darwinnak egy levelet, amelyben kérte, küldje el neki a témával kapcsolatos könyvek listáját. Darwin, aki éppily szívesen kerülte el a fölösleges munkát, elküldte neki Focke frissen hozzá érkezett könyvét, s megírta, hogy elolvasni még nem volt ideje, de a mű alapos forrásjegyzékkel rendelkezik, s ez bizonyára éppen megfelel majd Romanes céljainak. Megfelelt. Romanes egyszerűen kimásolta a műjegyzéket; ugyanabban a sorrendben, ahogyan a Pflanzen Mischlingé-ben szerepelt, függetlenül attól, hogy a felsorolt könyveknek volt-e közük ahhoz, amiről a szócikkben írt - az eljárás mindenesetre különös. Vagyis: Mendel neve és híres cikkének címe - noha nem Romanes szócikkében, csak a bibliográfiai jegyzékben - szerepelt az Encyclopaedia Britannica kilencedik kiadásában. E szerény rejtekhelyen húzta meg magát - még Mendel és Darwin is élt -, és húsz éven át szemérmesen meglapult anélkül, hogy bárki is észrevette volna, mígnem egy szép napon időzített bombaként robbant fel, látványosan.
Arthur Koestler: A dajkabéka esete. 2002, Európa Könyvkiadó, 75-76. old.
Ezt sikerült jól elcseszni. Újra:
Itt van egy másik vicces oldal is: http://www.godchecker.com/
Over 1,600 Gods now online!
Megtudhatjuk, hogy a nagy ausztrál teremtőt Szívárványkígyónak hívták, és 56 a bűvös száma. Vagy itt van a madagaszkári Zanahári, amelyik kettős személyiséggel és nagyon trendi biszexuális beállítottsággal van megáldva.
Akinek még ez sem elég, az teremtési pólót is rendelhet magának.
Itt van egy másik vicces oldal is: http://www.godchecker.com/
Over 1,600 Gods now online!
Megtudhatjuk, hogy a nagy ausztrál teremtőt Szívárványkígyónak hívták, és 56 a bűvös száma. Vagy itt van a madagaszkári Zanahári, amelyik kettős személyiséggel és nagyon trendi biszexuális beállítottsággal van megáldva.
Akinek még ez sem elég, az
Nézegetem a világ legeslegelső webes honlapját, legalábbis annak egy későbbi változatát, amelyik állítólag teljesen úgy néz ki, mint az eredeti. Aztán itt van egy kép a világ legeslegelső webböngészőjéről is.
Komolyan, hihetetlen a fejlődés. A mostani lapokon már vannak sámlik, meg táncoló pingvinek, vagy egymásba olvadó szivecskék, és a böngészőmben van automatikus jelszó-kiegészítő funkció. Hajaj!
Kaptam ma egy antikvárium-listát, azt nézegetem.
http://www.tar.hu/lajtai/
Két dolog is eszembe jutott. Vajon mennyire fedi egymást az antikváriumban vásárlók, és az antikváriumnak eladók köre? Tippem szerint egyáltalán nem, viszont a téma tán megérne egy házi dolgozatot. Már csak azt kell kiderítsem, hogyan kapcsolható ez a gazdaságelmélethez.
Másrészt meg azon gondolkodtam, hogy érdemes-e href-fel linkelni, vagy elég szimplán bemásolni a címet. Egyszerűbb ez így.
Tulajdonképpen semmit nem csinálok. Ülök egy irodában, semmi dolgom, a főnök elment fodrászhoz
és ennyi.Azon gomdolkodok, hogy mi értelme van ennek a topicnak?
VAROK!!!
...
VAROK!!!
...
VAROK!!!
...
a diszpecseremre,hogy adjon fuvart!!!
Mivel nincs kedvem fagyoskodni foloslegesen az utcan,inkabb bejottem egy bevasarlokozpontba netezni.(raadasul itt ingyenes)
Kísérletezek, hogy lehet gagyi, pár szavas hozzászólásokat írni, olyan áljopofa, totál semmit mondókat. Már másfél Word oldalt teleírtam, de magamtól nem megy, állandóan leskelődni kell, hogy is csinálják ezt egyesek.
(Közben - valszeg a sikertelenség, frusztráció okán - meditáltam, mi a fasznak tapadnak piócaként erre a fórumra olyan nickek, akik ezekben az általam utánozhatatlan hozzászólásokban profik, és megvan nekük a fórumuk.)
Az Exhttp és az EXhttp jelszavát átírtam egyformára, hogy a várakozási idő miatt (kiküszöbléséért) váltogathassak és ne kelljen megnézzem, hogy wrcxhty vagy rwcxhty-e a jelszó.
Mostantól senki nem mondhatja a http-s nickjeim miatt, hogy őrült vagyok. Rákentem a várakozási időre. Kész. Odateszek még egy kávét.
Csacsi, Te nagyon szervilis lettél. A félős alatt beszarit kell érteni?
(Egyébként magamban beszélgetek a fórumon. Olyan jó ez a csönd, senki nem szólhat közbe, és azt csinálok, amit akarok. Moderáció csak dél körül lesz, tiszta Amerika.)
(Megint nem telt le a várakozási idő. Percek óta. Ilyen sokáig tart, amig a Nemzetbiztonsági Hivataltól, a CIA-n, KGB-n, MOSZAD-on keresztül az E-papi is elolvassa a hozzászólást?)
Hú, megijedtem, hogy engem is letiltanak a Val-Filben (én egy kicsit félős vagyok Szikra Zsuzsival ellentétben), ahol olyan tisztogatás folyik, amihez képest a hosszú kések éjszakája egy kaotikus, falusi, kocsmai verekedés. El is kedvetlenedtem, lemegyek, és hozok sört a http-nek.
végre valami történik. most látom, hogy letiltották 'Szikra Zsuzsi' barátnőmet. nem baj, jó ez, lekötötte a modikat, addig is békén hagytak mást. ennél emberbarátibb nickmagatartás nincs, mint lekötni, lefárasztani a modikat, emelni az ingerküszöbüket, hogy ne az ártatlan, még nem teljesen besavanyodott nickekkel baszakodjanak unalmukban. ez kérem szépen egy küldetés, társadalmi munka, épp olyan mint az egyre hülyébb, és minden topikot, fórumot besavanyítani akaró modiké.
ja, zsuzsi ezt akarta mondani:
te ne kompromittáld magad, rugdald csak a deadcrowt, őrizd meg látszólag a komolyságod, majd én gyújtogatok. épp nézegetek egy napszítta, jó száraz szalmanicket, amott meg egy egész, kiszáradt topikszalmakazalban fecserésznek a száraz nickszalmaszálak.
Hazaértem, töprengtem, kávéztam, és ahogy nézegettem az esti és éjszakai metatermést, megszállt végre a gonosz. Már nagyon vártam, nagyon el voltam laposodva. Sok-sok gonosz ötlet pattant ki a fejemből, de a legártatlanabbat valósítottam meg, természetesen a myo topikban, mert ott lehet csak jókat gonoszkodni, ahol történik is valami. Ezek az átkozott gátlások. Fontolgatom, hogy levetkőzzem-e őket, mert egy tucat példátlanul gonosz ötlet vár ugrásra készen bennem. Vagy fojtsam inkább sörbe őket? Nincs kedvem sörözni.
Most eljátszom a katatont (nem nehéz, mert tényleg az vagyok most). Biztos slendriánul fogalmaztam. Itt egy újabb autista, ez az ironick, aki rögtön magáról beszél, hogy ő milyen fájintos Excelből - közvetve utal az általános szellemi kondícióira is, illetve főként arra.
Fél éve Excelezek, ami annyit jelent, hogy a munka 3/4 részében makrózok, vagyis a régi win 3.1 recorder.exe és recorder.dll fájljaival csináltam egy makrót (régen makrórögzítőnek hívták – ezt a dzsasztisz is félreértette, azt hitte, hogy a winworddel makrózok, és hencegek, hogy én milyen tutkó vagyok és ilyent is tudok). Ez a makrórögzítő elvégzi a munka 3/4-ét, vagyis csak felügyelni kell, mert néha kiakad. A munkát adó erről mit sem tud, a többiek (hárman) keményen gépelnek. Ekkor megvan az óránkénti nettó 2 rongyból 1500.- forint, cigarettázgatva és fórumozva. De sajnos ezzel nincs kész a meló. Hátra van az 1/4-e, amikor dolgozni kell, vagyis gondolkodni, mindenféle faszságon, amihez nekem semmi közöm, ráadásul semmit nem illik elbaszni, félregondolni, mert a nálam álnéven futó emberek sorsa függhet tőle (ez most nem allegorikus célzás, tehát semmi köze az Indexhez), ha más nem veszi észre a hülyeségem. A meló, imént említett, megckinkelt részén túli, valami olyasmi, vagyis egészen hasonló, mint amikor a 'véres kéz' nick más nicktársaságban való előfordulását vizsgáltam, illetve mely nickek tűntek fel a környezetében, azok életútja, más nickekkel való kapcsolódásaik (adott esetben közvetve 2001-ig nyúltak vissza a szálak) stb. Ez csak hasonlat volt, de igen jó hasonlat. És még más, ennél kacifántosabb fittyfenék. Mivel emberekről van szó, az átlagnál akkurátusabb vagyok, és itt elúszik a makrótrükkömön megspórolt idő fele, és kb. 25-30 %-ban nem az jön ki eredménynek mint a másik három munkatársamnak. Ebből vannak a viták. Mivel ennek a munkának a lényege a korrektség és a precizitás, ezért nem rúgtak idáig ki (mint a többi munkahelyemről), holott a három, néha cserélődő emberből az egyik a főnököm. A cég alapvető feladata a korrektség.
Megittam az első sört, idáig dolgoztam, helyesebben variációkat tilitoliztam, totál le vagyok purcanva. Multitaskingban most nézem a www.http.blogspot.com blogot, azt hiszem jó. Lehet, hogy a www.http.freeblog.hu-ról erre fogom átirányítani a www.http.tk-t.
A feleségem lángolt kolbászos krumplilevest főz - majd a 'perecesnéni' leírja a receptet az ő stílusában, hadd legyen már egy nickkel kevesebb -, és csirkesültet rizzsel. Gyanús ez nekem, eredetileg úgy volt, hogy ma nem leszek itthon.
Felbontottam a második sört, és végignézetem a szöveget, hogyan lehetne monotonabbul megfogalmazni.
Most talán a Gai-luronnal is tudnék beszélgetni. Pl. így: Puller, kinőttek a karmaim, nem vágná le dobverőnek – (hehehe). Nem, mégse, ez túl jóra sikeredett. Egyébként a Gai nem ennyire katatón a mindennapi életben, ez nála csak egy rosszul sikeredett, degenerált póz (volt) itt a fórumokon. Emlékszem, hogy néhány hónapja a morti ante plénum kikottyantotta neki, hogy én egyáltalán nem utálom. Jólelkű, viszonylag értelmes, igazságszerető, ám görcsösen hiú és makacsul önérvényesítő alkat. Hogy jött ez most elő?
Töröm a fejem, hogy befejezzem-e az Excelezést, és ne menjek-e inkább le sörért.
Most mondták a Petőfi Rádióban, hogy a deviancia mértékegysége egy nanodeadcrow. Kikapcsoltam. Ki a faszt érdekelnek ezek a pszichofizikai mértékegységek?
Excelezek. Ez a vég (Csaknem tíz éve ezt a szoftvert próbálom kikerülni, mint ahogy gyerekkoromban a franciakockás papírokat.) 1 év alatt egyetlen nagyobb dobás nem jutott eszembe, kis stiklikből pedig ma már nem lehet rendesen megélni.
(Én már nem kötöm le tovább a deadcrowt, 2 évig voltam az önkéntes vasmacskája - plusz magam is kellett valahogy sztárolni. Most már vegyék át tőlem mások. Azt íratja ki nekem ez a hiperaktív, mániás, autista pszichopata, hogy tudja mit csináltam az este. Kizárt eset. Éjfélkor jöttem haza, teljesen józanon.)
Ha nem lenne ez a szaros Excelezés, akkor a http.blogspot.com főcíme rég érvénybe lépett volna. Érvénybe is fog. Bizony.)
Hozzászólogatok. Mindazonáltal ez egy jó téme, mert itt elmondhatom mindenkinek, amit tök fölösleges, meg úgyse érdekel senkit, mégse szól érte senki, hogy miért mondom el, mert ez egy olyan hely, ahol az embernek az a dolga, hogy elmondja. Ezenkívül vérvörös szemekkel bámulom a képernyőt 10 óra monitor előtti munka után, mintegy felüdülésképpen. És szomjas vagyok (amennyiben ez cselekvés).