85 őt tippeltem augusztus 1 re, a szakértők itt mind megírták, hogy milyen hülye vagyok, ez lehetetlen, nos lehetséges, tényleg nem 85 lesz, hanem még annál is kevesebb.
Elment délnyugat felé. Zamárdi minimálisan kapott (talán 2-3 mm). Én éppen Som településen voltan (Siófoktól délre 8-10 km), az viszont kapott rendesen, jég is esett.
Kicsit off, de túráztam egyet Somogyban. Ecseny környékén néhány hete hatalmas villámárvíz volt, ekkor kellett lezárni a 67-es út egy szakaszát is. Még most is látszódtak az eső és a lehordott sár nyomai. Ecsenyben a helyi idősebb hölgyek mondták, hogy még életükben nem láttak ilyet.
Volt jég bőven sok helyen, csak amit észlelésben lehetett látni, Vas-Zala kapott, aztán a Tapolca-Révfülöp vonal és környékét is megszórta. Veszprém szinte nullázott, az összes frontot a Bakony szétcsapja, ide nem ér semmi. Ez egy óriás hegység.
Ezzel az a baj, hogy inkább az intenzitást vizualizálja, mint a mennyiséget. Mindeközben a tó közvetlen környezetében 10-12mm a max. https://www.idokep.hu/csapadek
Ez a jég úgy kell ide, mint egy falat kenyér. Már 3 helyen észlelnek jégesőt. Jellemző a linken a poll-ra adott válaszok között a legtöbb szereti a viharokat. De jó is az, mikor mindent elver a vihar, nincs itt elég baj :(
A probléma egyedül a zárt tartályos teherautók minősítésével volt. Mert a balatoni iszap olyan veszélyes, hogy egyébként tökéletes, de nem mínősített szállítóeszközzel nem lehet szállítani.
Kedves iusmerősömet azért büntették meg, mert a teherautó nem volt minősítve veszélyes anyag szállítására. kb 2010-2012 között. Kotrásnak az eredményét szállították veszélyes hulladék lerakóba. Mindet lepapírozva. Mindent egyébként legálisan, engedéllyel. Első körben 160 milliót akartak, aztán lett belőle 6 millió. Egy kikötő renoválásáról volt szó.