A Vencel téren van egy bolt, ahol mindenféle abszintot (Havel, Hills, stb.) lehet kapni egész jó áron. Ha odaállsz Vencel lovasszobrához, és elnézel a tér másik végére, a bolt bal kéz felől az első vagy második sarkon található (pontosan nem emléxem). Árulnak ott egyéb csemegéket is, amiket nem volt még merszem kipróbálni (vörös abszint, vadkenderes vodka és egyéb huncutságok).
Ennyit tudtam segíteni.
egyszer volt egy olyan könyvem, (sajnos azóta elveszett), ami noha címében a szerelmi serkentőkről szólt, igazából bemutatta a világ népeinek tradicionális kábítószereit. no és a könyv végén receptek voltak, volt itt tequila speciál=tequila+légyölő galóca (elkészítési útmutatóval) stb stb. máig nem értem hogy tudták kiadni ezt a könyvet itthon.
Képzeljétek, levelet kaptam a mezcal forgalmazójától.
Azt írta, hogy az Auchanban és a Tempokban lehet kapni Mezcal Lajitát.
Mongyuk ez valszeg nem a legolcsóbb mezcal, én mindenesetre feltétlen kipróbálom.
Az abszint-beszerzést viszont továbbra sem sikerül nyélbe ütni.
Égető szükség lenne vkire, akinek van cseh vagy szlovák kapcsolata, hogy megtudhassam, hol lehet vásárolni az ominózus italból.
A céges kamion hetente kétszer megy szlovákiába, kéthetente csehekhez, a sofőr simán tud hozni, csak meg kell neki mondjam, hogy hol vásárolja meg nekem...
Akinek van kapcsolata, írjon nekem pls, akár magánba is!
Igy fejből márkákat nem tudok, de a net-en ráakadtam több tradicionális svájci desztillálóra is, akik 35-ös cuccost készitettek.
Illetve a Van Gogh képével gyártott cseh abszintsorozatnak is van a 10-es mellett 35-ös változata is. (ugyanennek a márkának van állitólag 100-as verziója is, de azt cseh bolti forgalomban sehol sem ismerték). Ha valakinek lenne 100-as forrása, akkor szivesen vásárolnék rajta keresztül. Igy kénytelen vagyok a 10-es Havel-t inni...
gauloises, az ilyen bóditó dolgoknál elég könnyű mindenféle dolgokat beképzelni. Olyan ez, mint amikor a hamisitott füves cigit szivók bemesélik egymásnak, hogy érzik a hatást...
Én érdekes módon az abszintnál nem éreztem semmit - viszont szinte azonnal kijózanodtam. Vagy lehet, hogy csak azt éreztem, hogy kijózanodtam, közben meg tiszta hülye voltam? Mindenesetre a haveromnak két vizszintes vörös csik jelent meg a szeme alatt. Se azelőtt, se azután nem produkált még ilyet...
Mijo, nagyon jó a lista, kiegészitem még némi helyi specialitással:
Suze - 16%-os francia fűszerlikőr. Az ize nem annyira száraz, mint a Camparinak
Postbitter - Undergberg-hez hasonló keserű fűszerlikőr
Lehet, hogy igazad van.
Akkor én csak hinni akartam a hatást.
(Mentségemre legyen mondva, amikor kaptam, és ittam először, akkor nem tudtam, hogy mi van - vagy nincs - benne.)
Az EU szabályozás szerint abszintban 10 mg/KG a megengedett, illetve ha az ital a gyógykeserű besorolás alá esik, akkor 35 mg/KG. Utóbbit láttam csehországban, illetve svájcban is.
A 100 mg-os már illegális, gondolom ezért nem lehet kapni a piacon, csak az interneten.
Mezcal: na ne már, tudtommal a mezcal-nak semmi köze a mezcalin-hez. De mivel minden ember tévedhet, utánanéztem a web-en és - a forgalmazó weboldala kivételével - minden weboldalon megerősitették ezt. Ugyancsak ezt támasztja alá, hogy itt Németországban a sarki boltban is lehet Mezcal-t kapni.
De ha még lenne is benne, akkor is meggondolnám, hogy igyak belőle - a Félelem és rettegés Las Vegas-ban nem igazán jött be a cucc Dr. Gonzó-nak...
Nem úgy volt, hogy csak bizonyos koncentráció fölött tiltott a kereskedelem?
Még 100 mg/literes palackot is mutat az a link, ami korábban szerepelt a topikban.
igazi fehér ürmös (Artemisia absintium) abszintot én is vennék, ugyanis van forgalomban abszint nevű vmi is de abban nics ez a dolog. ugyanis abszintunk be van tiltva Ejrópában, bár az alábbi link nagyon érdekes, főleg a legalsó ital : http://www.absint.net/products/
itt van egy lényegretörő leírás italunkról:
http://www.jpte.hu/ki/2177/16.htm
Olaszországban lehet kapni egy "Etna tüze" nevű piát, 5x és 70 fokos kivitelben. Az 5x az még elmegy, de 70 fokos az nagyon cudar. Ott áltam az Etna lábánál, megittam 2 kortyot és majdnem lekéstem a csoportot, mert nem egyszerűen becsíptem a 40 fokban, hanem. Hogy is mondjam, mintha nem is alkohol hanem vmi ópium lett volna :)
Nalunk tobb boltban is lehet kapni Mezcalt, de meg nem mertem bevallalni . A nyolcvanas Stohl meg elmegy , de a meszkalintol tartok rgy kicsit ... :)))
Nagymami szerint az egyetlen gyógyszer a világon. Állítólag csak kenyegeti magát vele :))) Mindig van nála egy kartonnal, be kéne nyesnem egyet. Egyszer majd tartunk egy Diana-bulit :)))
A legerősebb hivatalos alkoholszintű ital, amitt eddíg ittam a Captain Morgan '72 Black Label volt. Ez egy Jamaicai 73°fokos barna rum.
A legerősebb nem hivatalos pedig egy szatmári szilvapálinka volt, ami attól tartok tekintélyes metilalkohol-tartalommal bírt. Amúgy nem tudom, milyen erős volt fokban mérve, de két pohárka után a szó legszorosabb értelmében véve képtelen voltam menni, és valami borzalmas érzés volt. Olyan volt, mintha az agyam valahol itthonmaradt volna Pesten, és mindenféle összeköttetést felfüggesztett volna a testemmel.