Occam borotvájának megfogalmazása emberi szülemény. Ha van Isten, az ő "tételei" nagyobbak ennél.
Ezenkívül a fejlődéselmélet is tele van illogikus dolgokkal, amik önmagukat cáfolják. Nem tudod eldönteni, mi a valószínűbb, a teremtés vagy a nemteremtés.
Volt nekem is ilyen témában egy topikom, az Occam miért volt bolond. Talán tanulmányozd át.
Most csak annyit, hogy ha van Isten, akkor őt rohadtul nem érdekli, hogy szerinted mi tűnik egyszerűnek és mi nem.
Egyébként érdekes, hogy a világ teremtése az istenhívő emberek számára egyértelmű és a tudomány számára pedig még mindig eléggé nagy kérdés.
Az Isten teremtője kérdés, pedig az istenhívő emberek számára eléggé nagy kérdés, és a tudomány számára egyértelmű, hogy "Istent" az emberek teremtették.
Occham borotvája Occham borotváját is lenyisszantja! N-200(?) évig megvolt nélküle az emberiség, minek bonyolítani a dolgot? :-)
(N: az emberiség jelenlegi kora)
Z.
Occam elve nem ugy szol, hogy az a megoldas, ami a legegyszerubb, hanem: VALOSZINULEG az a megoldas, ami a legegyszerubb.
Tehat IvanGabor, ha Occam az istened, higgy is neki! :)))
Nekem és ismerőseimnek mindig a monitorlefejelésed jut eszembe. Jót nevetünk rajtad és ennyi. Nagy lelki erőről is higgadtságról tettél benne bizonyságot;
Remélem még emlékszel kb egy évvel ezelőtti írásodra:
"- Megfogadtam, hogy nem szólok hozzád. De ezt nem bírom ki: miután lefejeltem a monitort és sikítozva tettem két kört az épület körül, kénytelen vagyok hozzászólni: - Iván Gábor! Légy szíves ne írjál többet és menj el a Fórumról. Térden állva kérlek! Légy szí."
Az a véleményem, hogy alapvetô logikai elvekkel sem vagy tisztában, éppen ezért ne dumálj logikus világképrôl, mert nem tudod, hogy mi az. Szépen szállj magadba és ismerd el megalázó vereségedet Anzelmmel kapcsolatban, akkor lesz talán egy kis hiteled. De addig egy szerencsétlen hülye vagy, aki ráadásul nem rendelkezik túl jó értelmi képességekkel sem.