Utoljára Horn Gyula beszélt így a kampányban, amikor azt mondta, hogy a román munkavállalók miatt növekedhet itthon a bűnözés. Attl is a belem fordult ki.
Megjelent a tegnap a Magyar Hírlapban egy méltató cikk az egyik közismert "őrjöngőről" ( sőt, az őrjöngök mintapéldányáról), Tamás Gáspár Miklósról.
Nos, azt a szöveget , avval a logikával akár Bayerre is ráhúzhatnák...
(Igaz, Bayer nem közalkalmazott, mint az MTA filozófusa, meg nem úszított a független magyar bíróságok ellen.. no de kicsire nem adunk, ugye.)
Bayer a kommunistákat utálja.Lelke rajta (én sem szeretem őket.)
Viszont ha elövesszük, a komcsi utódpárt mai szövetségesének , a mára 3%-os szélsőséges törpepárttá silányult tagjainak és értelmiségi holdudvarának a rendszerváltás körül írt vadul antikomunista szövegeit....akkor ez a mai Bayer már-már szelídnek hat...
igazi Yosarian válasz erre | adatok | e-mail 2002.09.02 18:11 (162)
Hát, a legegyszerűbb talán kikeresni és elolvasni. Arról szól, hoy 94-ben a Népszavában ezerötszázadszor elkezdik baszogatni a fideszt a cégei meg a székház-ügy miatt. (A kataszrofális választási vereség után.) Akkor írtam az ominózus cikket, aminek az elején leírom, hogy 93 végén Simicska miat mondtam le a pártban viselt tisztségeimről - a pártból nem léptem ki!-, és az a vége, hogy fejezzék már be a fidesz basztatását. Az utolsó mondat így szól: Ha ezek baszogatjk még most s a fideszt, akkor az az idő van, "hogy ismét köztük a helyem"...
hogy a bombázótiszt azonos igazizsótikával, azt maga írja
igazi Yosarian válasz erre | adatok | e-mail 2001.04.09 17:21 (509)
Nohát akkor erre a hírre reagálva: ezúton közlöm a Danone cég illetékeseivel, amit az Index törzsközönsége régóta tud, vagy sejt: az igazi Yosarian álnév mögött Bayer Zsolt áll.
volt idő, amikor ezt a taplósajti is tudta, azóta sajnálatosan "elfelejtette"
macisajt99 válasz erre | adatok | e-mail 2000-07-22 09:40:25 (208)
Hát, szabadság után egy szuszra képes voltam elolvasni az egészet ... Mit mondjak , nem lettem okosabb ( igaz, szebb se).Ami megmaradt : 1.Bayer az igazi Yossarian-nem baj.
taplósajtika, igazizsótika nem lépett ki a fideszből, legfeljebb kis időre eltávolodott a párttól, lemondott a pártbéli funkcióiról, aztán szépen visszasomfordált
sosem lépett ki a fideszből, különben nem lehetett vóna a fékezett habzású sms-forradalmár ajánlója
úgyhogy erőlködj még egy picit, bizonygasd csak, hogy igazizsótika nem fideszpárttag... :))))
Én inkább azt tartom kellemetlennek, hogy vannak, akik meghallgatják és még tetszik is nekik.
Kedves Gép-ész, a Gauss-görbe már csak ilyen. Tetszőleges mélységű mocsokhoz található lelkes közönség. Van aki Anettkáért rajong, van aki meg Bayerért. Ez egy teljen normális dolog, mint ahogy az is, hogy Bayer ezt kihasználja. Egyszerűen rájött, hogy a szürke tömegből sokkal könnyebb lefelé kitörni, mint felfelé. A közepesnél kicsit jobb szépíróként és publicisztaként legfeljebb néhány elismerő megjegyzést kapna, így meg a figyelem középpontjában áll, fanatikus rajongótáborral, saját showműsorral, vándorcirkusszal...
Az igazán kellemetlen az, hogy az ország egyetlen politikai ereje, ami jelenleg képes lenne katasztrófa nélkül kormányozni, valami teljesen elhibázott politikai számítás alapján megpróbálja beemelni őt az arculatába. Mivel az az arculat, amibe Bayer is belefér, civilizált ember számára nem elfogadható, ez könnyen a Fidesz újabb vereségéhez vezethet. (Na nem mintha túl akarnám becsülni a civilizált emberek számát, de a jelenlegi, nagyjából kiegyenlített küzdelemben könnyen válhatnak a mérleg nyelvévé. Szvsz a 2002-es választásokat is emiatt bukta be a Fidesz, sajnos nem nagyon tanultak belőle...)
Ami az MSZP jelenlegi ténykedését elnézve nagyon szomorú lenne.
Igen, a humor hihetetlen erovel bir, de az a baj, hogy annyi komoly, fajsulyos tema van teriteken hetrol hetre, hogy keves ido marad a konnyedebb dolgokra. A sojtori ebed idealis az ironiara, moralizalgatasra, de az inflacio novekedese, az eladosodas novekedese a dragabb kamatokkal stb-stb taccsra teheti mar kozeptavon is a haztartasokat, azokkal (ha egyaltalan szabad) nehezebb viccelni.
"Akkor meg úgy kell a népnek, ha őrjöngőkre szavaz."
2003-12-09 20:14
Élvezet olvasni
(..) egyáltalán nem tisztelem, deklarált céljaival a legritkább esetben értek egyet (most sem); de mindenekfölött: szeretem őt. Nevezett szerző cseveg, csacsog, fecseg, gyakran csapong, társalog, beszéde igen bőséges mindenféle tekintetben. Azon egyének közé tartozik ő, akik az európai felvilágosodás gyertyafényes korában is ritkaságnak számítottak, bár akkoriban többen voltak. Akiknek nehéz lehetett magányos órákat elcsenni az élettől, mert a szellemi központok, a művelt szalonok értő közönsége kézről kézre adta őket, versengtek értük, hiszen társaságuk és társalgásuk érdekes, értékes, szórakoztató, hasznos és fontos. A technikai civilizáció mai személytelen világában lénye egyenesen különleges ritkaság. Műveit olvasni élvezet, a szövegben mindig ott rejtőzik valahol az a fél- vagy mellékmondat, amelyben benne van a lényeg: igaza vagy tévedése. Ereje és gyengéje egy tőről fakad, mint mindannyiunké."
--------
Megj:A kipontozott rész Tamás Gáspár Miklós nevét rejti..:))) Megjelent a Magyar Hírlapban...:))
Hát ennyit az őrjöngőkről és a szavazókról..:)
"ezzel szemben nem láttam a hetihetest a maszop kampánygyúlésein fellépni, valamint a maszop prominenseivel roadshowzni"
Mert "oak_" vagy..:)
(Vagy csak símán hazudsz, mint Bayer párttagságánál..:))...)
Elkerülte figyelmedet Gálvölgyi et. MSZP pártszékházba tett látogatása a választások éjszakján, Fajkasházy elvtárs fellépése az SZDSZ-nél...no és a jutalom... a tavalyi kormánykitüntetések...
És Medgyessy et. fellépése Szrszón...
És...
Elnezest, nyilvan nem fogalmaztam egyertelmuen: azt latom gondnak, ha a nep az "orjongok" (media altali elore allitasa) miatt egy tehetsegtelenebb csapatra szavaz. Akik ugyan nem orjongenek latvanyosan, viszont nem vezetik jol az orszagot.
Igyekszem, de még döcögős. Sokkal több humor kéne, igazi, jóféle, vitriolos.
Semmi nem hat jobban az emberekre, mint a hatalom ügyes kifigurázása.
És hát van is mit gúnyolni.
"nem láttam a hetihetest a maszop kampánygyúlésein fellépni, valamint a maszop prominenseivel roadshowzni"
Ha oket nem is, de Kendet azert lathattad. Azt a Kendet, akinek visszafogottsagat a teveben is megcsodalhattad egy vita soran.
Bayer nagyon jól ír, az SI-faktor miatt is utálják sokan.
Épp ezt a képességét kéne jobban kiaknáznia.
Amíg azonban feladja a könnyen lecsapható labdákat az ilyen fórumos szövegekkel, nincs semmi esély, hogy a keménymagon kívül odafigyeljenek arra, amit leír.
Nem értem, tényleg.
"A modern társadalom = médiatársadalom. Ez van."
Igy van, igy erzekelem en is, de faj a szivem emiatt.
"De ez legyen az őrjöngők problémája."
Az a baj, hogy ez nem csak az orjongok problemaja. Az is elofordulhat, hogy az orjongok mediaban valo eloretolasa miatt egy tehetsegtelenebb garnitura kapja meg a hatalmat, ami az egesz orszag szamara tragedia.
A modern társadalom = médiatársadalom. Ez van. A választásokat egy modern országban legalább 50 %-ban a médiaszereplés dönti el, tehát érdemes megfontolni, hogy szabad-e potenciális választókat elriasztani az őrjöngéssel.
"Vannak olyan alapvető emberi normák, amelyeknek meg kéne felelni és kész."
Vannak, igy igaz. A kozbeszed nem ez a kategoria. Egyebkent a hetfo estenkenti Ujsagiro Klubbol arado sunyi gyulolkodes mennyiben elfogadhatobb szamodra, mint a nyiltan kimondott utalat?
"hogy jobban ki tudnék velük békülni, mint az mszpvel."
Ez jo hir. Egyelore az is eleg, ha nem szavazol az MSZP/SZDSZ-re:-) Ez most nem cikizes, hanem a sajat viselkedesem kivetitese. 94-ben az SZDSZ-bol annyira kiszerettem, hogy dramai esemenyeknek kellene tortenni ahhoz es nem pusztan egy-ket embercserere, hogy (a mai eszemmel) megint mellejuk tegyem az ikszet abban az esetben, ha a Fideszbol is elfordulnek.