Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 2716

Kedves Filmes barátaim!
Ez év július-augusztus hónapokban követően meg fog alakulni a  Film és Média Történeti Egyesület Keszthelyen.
Célunk az,hogy egy színvonalas múzeumot hozzunk létre a kastély szomszédságában található mosóház épületében a film történetének,ahol megfelelő tárlatokban be tudjuk mutatni a filmkészítés és vetítés eszközeit. Mindezek mellett egy korszerű digitalizáló központot is szeretnénk létrehozni,ahol meg tudjuk menteni az erre még alkalmas állapotban lévő filmeket,képeket,dokumentumokat az utókor számára.Az épület pincéjében egy korszerű digitális és egy hagyományos analóg mozit is szeretnénk kialakítani.
Ezen nemes célok érdekében gondoltam felkérni az országban élő és ez irányban ténykedő szakembereket és támogató tagokat,hogy hozzunk létre közösen ezt az egyesületet.
Elgondolásunk szerint a már meglévő saját gyűjtemény mellett a tagoktól és más múzeumoktól kikölcsönzött készülékekből és dokumentumokból alakítanánk ki az állandó és az időszakos kiállításokat.Természetesen vásárlásokkal is ki fogjuk egészíteni a listát elsősorban a ritka dolgok esetében.
Terveim szerint az összegyűjtött eszközök egy részét megkíséreljük helyreállítani a statikus és interaktív kiállítások miatt, amennyiben lehetőségünk van rá.
A tárlatokat számítógépes vezérlő rendszer fogja felügyelni.
A kezdetektől mostanáig be fogjuk mutatni a filmkészítés, vetítés, szerkesztés műveleteit korhű dokumentumok felhasználásával.
Komplett tv stúdiót fogunk kialakítani a körzeti tv-k meglévő és már rendelkezésünkre álló anyagokból.
Interaktív honlapot fogunk létrehozni 3D-s bejárási lehetőséggel a rendelkezésre álló legmodernebb technológiával,hogy virtuálisan is bemutathassuk a kiállításokat.
Az interneten több helyen is feltettem a hirdetést a következő tartalommal:
"Keszthelyen létesítendő filmtörténeti múzeumunk részére szívesen fogadnánk  filmeket, filmes eszközöket, dokumentumokat.
Minden felajánlott tárgy mellett a felajánló személy nevét is feltüntetjük a honlapunkon és a kiállított tárgyak mellett! "
A filmmúzeum alapítással kapcsolatos internetes felhívásomra már sokan ajánlottak fel kisebb vagy nagyobb tárgyat vagy egyéb dokumentumokat.
Még egy forgatókönyvet is kaptam,aminek nagyon megörültem.Nagyon fontos lenne hogy sok eszközt tudjunk beszerezni és megfelelő színvonalon kiállítani.
Jelenleg a gyűjtési fázisban vagyunk ami ebben az évben is folytatódni fog.Még most van esélyünk,hogy komplett már nem működő mozikat tudjunk leszerelni itt a Balaton partján ill az országban bárhol. ahol van rá lehetőség.Több balatoni településsel is felvettem a kapcsolatot már, ahol ilyen leszerelhető mozigépek és egyéb filmes berendezések vannak. Reményeim szerint sok felajánlás érkezik ezektől az önkormányzatoktól is.
Az egyesületbe olyan tagokat szeretnénk bevenni, akik egyrészt kapcsolatuk révén tudnak majd segítséget nyújtani, másrészt olyan tagokra is szükségünk van akik megfelelő szakmai tapasztalatokkal, esetleg gyűjteményekkel is rendelkeznek, vagy a beszerzésben és bővítésben tudnák segíteni a létrehozandó múzeumot.
Jelenleg az egyesület alapítása folyik és a tagjelöltek meghívása. Az egyesület alapító tagjainak kialakítása után lesz döntés az alapkoncepció kijelöléséről. Ezt követően  a társaság vezetősége és az alapító tagjai fogják meghatározni a további célokat és a hozzá kapcsolódó technikai és egyéb megoldásokat. Elsődleges és szerintem most az egyik legfontosabb cél az országban még fellelhető mozik lecserélt analóg berendezéseiket és egyéb dokumentumokat megmenteni és és begyűjteni.(Ne a MÉH-be kerüljenek!)Az ország szinte minden részéből van csatlakozó tagunk már! Pestről is van pár gyűjtő tagunk,aki csatlakozott az egyesülethez.
A távolság nem akadály hisz az ezzel foglalkozók az életük egy részét a filmnek és az ehhez kapcsolódó eszközök gyűjtőmunkájának szentelik. 
A munka sem akadály,mert mindenki ott segíti a munkát ahol tud és amivel tudja és szeretné.Nem kötelező az aktív részvétel sem. Amúgy a tagságból bármikor ki is lehet lépni!
Az egyesülethez min.10 fő kell,hogy csatlakozzon.5 hónapja még aggódtam,hogy vajon össze tud-e jönni ennyi lelkes ember az ügy érdekében.Ma már ezért nem kell aggódnom!Már több mint 40 fő tagunk van az ország minden részéről ideértve a keszthelyi egyetemi dékánt, a gyűjtőket, múzeum és mozis szakembereket, filmes szakembereket, volt mozi gépészeket, technológusokat, egyéb tenni akaró pártoló tagokat.
Hívunk és várunk mindenkit az ország minden részéről akik ebben a témakörben alkotnak és próbálják összegyűjteni és megőrizni az régi analóg filmtechnológia eszközeit, a még meglévő filmeket, dokumentumait az utókor számára. Eddig közel 2000 db 16mm-es egyetemi film vár a raktárunkban digitalizálásra melyet pécsi partnerünk segítségével már el is kezdtünk. A társaság létrejöttét követően indul be a múzeum működtetési finanszírozási rendszer kialakítása az ehhez kapcsolódó szervezetek bevonásával.
Keszthelyen is sokan támogatják ezt a kezdeményezést.
Én úgy gondolom, hogy ebbe a csapatba Te is kell,hogy beletartozzál!
Én személy szerint is megtiszteltetésnek venném, ha az egyesületben tudhatnálak alapító tagként.
Tehát várlak és hívlak,hogy személyeddel is öregbítsd és vegyél részt az egyesület alapításában és leendő munkájában.


Köszönettel és baráti üdvözlettel: Szávics Gyula 
Az egyesület ötletgazdája és alapító tagja. 
www.hungarianfilm.hu
tel:06309757096

essek Creative Commons License 2016.06.27 0 0 2715

Szia Sörömpőőr!

 

Írnál néhány mondatot a digitalizálódról?

Hogyan rögzíted a filmet, talán kockánként?

 

Fontolgatom egy digitalizáló elkészítését én is, ugyanis van vagy 20-30 órányi filmem, melynek egy része még muszter, amiket már csak digitalizálva akarom vágni, ma már nem lenne türelmem a hagyományos módszerhez…

Előzmény: Törölt nick (2678)
Gusztáv Hegedűs Creative Commons License 2016.06.15 0 0 2714

Mejik8-mmes filmvetio a legjobb amejik lejátsza n8 ast és a s8as ist és kinek van ijen eladó 

Roglin7 Creative Commons License 2016.05.22 0 0 2713

Tisztelt fórumozók!

 

Egy rokonom hagyatékából eladó a képeken látható nagyon szép állapotú osztrák gyártmányú Eumig PMAspheric, Eumig Macro-Viennon 1,2/7-56 Multicoated M58, super 8-as, filmes kamera. Speciális objektívvel sok funkcióval, szerintem anno komolyabb gép lehetett. Tettem bele elemet, megy. Ha jól látom, van rajta képkockánkénti felvétel és 3 felvételi sebesség ahogy próbálgattam.

Előzetes egyeztetés után átvehető személyesen is, Budapesten.

Ha valakit komolyan érdekel írjon: jatekvasut@gmail.com

AE30H Creative Commons License 2016.05.10 0 0 2712

Lomo UPB-1 hívótank és Lomo filmvágó (16mm-ból csinál 2 db 8mm-t) keresi új gazdáját.
Ha érdekel, írj egy emailt a tomoristvan@gmail.com-ra

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.24 0 0 2711

Én ilyet az Azúr Vegyszerboltban vásároltam sok-sok évvel ezelőtt. A bolt még megvan, gondolom, még most is kaphato, hacsak az eu be nem tiltotta, mint a széntetrakloridot.

Előzmény: Törölt nick (2706)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.24 0 0 2710

A Syrexnél tudsz venni 2x8-as, 100 ASA-s csehszlovák filmet. Csak fekete-fehér létezik belőle.

Előzmény: Silvahh (2709)
Silvahh Creative Commons License 2016.04.22 0 0 2709

Sziasztok, nagyon új vagyok a témában, a minap a kezeim közé került egy Crown8-T3. Ami ugye nem S8-cal, hanem N8-cal és Dupla8-cal üzemel. Így technikailag off topicban vagyok :D De ennek ellenére lenne pár kérdésem. Az első az az, hogy honnan tudnék ésszerű áron jó filmet beszerezni. A másik pedig egy kicsit bonyolultabb. A filmtől függ, hogy színes lesz-e vagy sem? Vagy teszem azt N8-ból csak fekete-fehér van? Előre is köszönöm a válaszkat :D

jancsikaszeg Creative Commons License 2016.03.30 0 0 2708

Sziasztok!

 

Eladó egy Rollei SL 84 kamera, hátha érdekel innen valakit. Hiánytalan állapotban, eredeti táskájában, gyári napellenzővel, kezelési útmutatóval.

 

Képek, egyebek: jancsikaszeg(kukac)freemailponthu

Galambmester Creative Commons License 2016.03.19 0 0 2707

Amit a kisfilmes fényképezőbe raknak.
Sajnos nincs lehetőségem közelről tanulmányozni egy kamerát. Kösz a választ!

Előzmény: Pitymorgo (2705)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.17 0 1 2706

Kedves gyüjtő tásak. Egy berlini film laborbor sikerült rendelnem film puhitásához hasznàlatos kámfort. Ez a régi öreg filmet vissza puhitja igy vetitéskor ne.fog szakadni. Színes filmek esetén a szinek tartosàgàt is segiti ne.fog ki biborosdni. Akit érdekel van 10 db 25g kiszerelésben. Adagja 2600ft.   Rendeléseket várok moziszerviz713@gmail.com ra.

Pitymorgo Creative Commons License 2016.03.16 0 0 2705

Film felvevőben lévő filmnek,,, A filmen lévő perforáció a leglényegesebb része. A képkapu előtt minden alkalommal meg áll a film képkockánként vagyis pontosan úgy mint a vetítőgépnél csak itt a lényeg a felvétel vetítésnél meg a kép kivetítése. A kazettán  lévő gombot ahogy te nevezed az tulajdon képen a film felcsévélés céljából van.

Mit értesz a mezei kisfilmen???????.

 

Előzmény: Galambmester (2704)
Galambmester Creative Commons License 2016.03.15 0 0 2704

Sziasztok!
Egypár technikai kérdésem lenne:
Felvételnél számít a film perforációja, vagy a a kazettán levő "gombot" ("lyukat", van erre jobb szó?) tekeri a gép?
A SUPER8-as film mennyivel vastagabb/vékonyabb, mint a mezei kisfilm?
Köszönöm a jövőbeli válaszokat!
(Valakinek van tölthető kazetta eladó?)

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.28 0 1 2703

Sziasztok!

Van egy Voigtlānder Dynamic japan 8mm-es gépem.
Sajnos már az elején a képkapu előtt begyűri a filmet,mert a filmtovábbító bütyök a filmkapunál visszafelé is beakad a filmperforációba és visszarántja vele a teljes filmet.Ezért begyűrődik.
Mi a megoldás?A hangja falószínű jó,mert búg az erősítő.Amúgy szép az állapota.

Köszönettel:Nagypockos
06309757096

Lallerton Creative Commons License 2016.02.14 0 0 2702

Sziasztok, 

 

Szeretném eladni a super 8mm-es film gyűjteményemet.   Sok genre  van benne :  Bruce lee film,  orosz rajzfilm,  német turista film stb.

 

Ha van olyan gyűjtő, akit érdekelne az egész egyben kérem jelentkezzen nálam : 30-9997888

 

 

üdv,

Lajos

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.21 0 0 2701

Érdekel valakit egy celluxos normál-8 ragasztóprés? Közönséges celluxal működik, és ki is lyukasztja. Ilyen ragasztásokat lehet vele csinálni:

Az ára pedig 8000 Ft. (Ami az ebayos áraknak a fele se.)

D94A Creative Commons License 2016.01.17 0 0 2700

Szia!

Sajnos még színes anyagot nem tudok adni. Annak a kiszerelését májusban fogjuk beindítani.

Előzmény: Richie1984 (2699)
Richie1984 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 2699

Szia!

 

Nekem van egy átalakított kazettám, mennyiért lehet bele tölteni színes filmet (15 méter kb)? Válaszod előre is köszönöm.

Előzmény: D94A (2688)
sz_daniel Creative Commons License 2016.01.14 0 0 2698

Kedves Fórumozók! 
Egy egynapos fotózáshoz keresek kelléknek szép, régi filmkamerát. 
Nem szükséges, hogy működőképes legyen és lehet akár 16 vagy 35mm-es is, ha szép. 
Kérem, ha bárkinek van ilyen eszköze vagy ötlete, hogy honnan lehetne beszerezni, írjon a publikus email címemre vagy hívjon a +36 húsz 365 6867-es számon.
Előre is nagyon köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.14 0 0 2697

Digitalizálás: 3000 Ft/tekercs www.filmmasolda.hu

Előzmény: bgergo1 (2695)
balage_hu Creative Commons License 2016.01.12 0 0 2696

Szia, 

8 mm filmhívás  - 1 tekercs: 4900 Ft

Itt tudsz érdeklődni, filmet is lehet venni és elő is hívják:
http://artbazis.hu/labor/analog/

Üdv:

Balázs

Előzmény: bgergo1 (2695)
bgergo1 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 2695

Sziasztok! Gondolkodom azon, hogy hobbiként belevágok én is a Super8-as filmezésbe, de nem vagyok tisztában azzal, hogy ennek milyen anyagi vonzatai vannak. A kamerát magát úgy látom, hogy viszonylag olcsón be lehet szerezni. Abban tudtok segíteni, hogy a film mennyibe kerül, illetve a digitalizálásnak milyen költségei vannak? Köszönöm a segítséget!

plaskov Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2694

Ahogy böngészem a 8mm-es kamerákat, nagyjából ezekkel találkozom:

LOMO
Yashica
ELMO
Chinon..

..kérdésem, hogy melyik típus/márka a legkönnyebben kezelhető, melyik működik - persze korukat figyelembe véve - még manapság is (átlagos állapot mellett) megbízható(bb)an?
Abszolút kezdőként, hobby szinten érdekel a dolog, de egy Elmo K-110 SM-et sikerült hazavinnem a napokban, apro kis hibákkal, de szépen működik, és ez inspirált erre a témára :)

Köszönöm a válaszokat!

plaskov Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2693

Szia,

 engem érdekelne, ha még aktuális! :)

email adatlapomon megtalálható!

Köszönöm! :)

Előzmény: Csuklósbusz (2622)
palpatine80 Creative Commons License 2016.01.08 0 0 2692

Hát, ajándékba kaptam és olyan nagy örömmel vette, hogy gondoltam minden követ megmozgatok :)

Előzmény: Törölt nick (2687)
D94A Creative Commons License 2016.01.07 0 1 2691

Szia! Nyersanyag beszerzésben és az előhívásban tudok segíteni. Emil nyilvános 😊

Előzmény: bindi79 (2690)
bindi79 Creative Commons License 2016.01.07 0 0 2690

Sziasztok!

Abszolult kezdő vagyok a super8-as filmezés terén, de nagyon szeretnék vele foglalkozni amatőr szinten. Van nekem egy Chinon 313-as készülékem. Érdeklődnék, hogy bele való filmet merre tudok venni és hól tudom előhivatni?

Vetitőm is van hozzá, meg vászon.

Válaszaitokat előere is köszönöm.

Üdv.

tybycsoky1 Creative Commons License 2015.12.31 0 0 2689

Rajzfilmek eladók! S-8 és N-8. 90%-ban Szovjet, 10%-ban ritka Magyar rajzfilmek. Van összesen 200 tekercsem de a duplumokat eladom, esetleg csere-berélek. Ezt-azt beszámítok, pl. digitális fényképezőt vagy 4 TB winyót. Keresek régi Orosz filmeket mindenféle formátumban, akár file-ban is. Üdv: 06-20-488-51-18

D94A Creative Commons License 2015.12.25 0 0 2688

Kérésre én is így szoktam csinálni.😊

Előzmény: Törölt nick (2687)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.25 0 0 2687

Hát... talán a japán ebayról... de mi a francznak? Mit tud az a fujica, amit egy szabványos kodak kazettás masina nem tud? Mert ahhoz simán veszel kazettás filmet a németektől, vagy ha mazochista vagy, akár orosz, tölthető kazettát is, amit töltögethetsz sötétkamrában felibe vágott Foma DS-8-al:

Előzmény: palpatine80 (2686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!