Keresés

Részletes keresés

Rigips35 Creative Commons License 2021.05.04 0 0 2713

Oldalfalra soha nem ragasztanak kőzetgyapotot! Előtétfalat építenek hozzá! Aki építeni fogja neked az nem fogja festeni és glettelni, hiszen nem egy a két szakma. De kb: 15-17 ezer ft/nm

Előzmény: bakibaby (2711)
Bece1980 Creative Commons License 2021.05.04 0 0 2712

Néha azt sem tudom honnan, de jön a mellékesből a csorgás azt kb. már fel se veszem. Így jártam..

Úgy sem tudom leszigetelni az egész lakást. Se pénztárcám nem lenne hozzá, de nem hiszem, hogy lenne értelme.

De ez a csap ez tényleg kiborító. Az a furcsa, hogy én már jelezni is jeleztem az előző lakónak is és a mostaninak is. Ez utóbbi most biztosan kicserélte.

Más kérdés, hogy nem tudom mire. Még az is lehet, hogy tényleg a legolcsóbb Osánosra. hm De még ha feltételezem is, hogy nem, a hang azért még távol áll a kellemesen elviselhetőtől.

Annyi változás történt, hogy ezt talán tudja már úgy szabályozni, hogy nem max nyomáson nyitja, hanem finomabban is tudja állítani.

A csőrendszer is nagy probléma lehet, meg ugye az egész ág elzárójánál is lehet lenne értelme állítani. Lövésem sincs, hogy van e jelentősége ilyen téren, de a lakás szerintem 3-4 éven keresztül minimum üresben állt.

Ha nem több.

Egyébként meg, hogy egy társasházban mennyire "bunkó parasztok" vannak, ez is olyan, hogy kb. kiszámíthatatlan.

Nekem a szomszédaimmal emberileg semmi probléma nincs. Viszont ennek ellenére tény és való, hogy van aki olyan életvitellel él, amiben fel sem tűnik neki, hogy mást esetleg zavarhat.

Én magamról tudom, hogy jobban ki vagyok hegyezve az életvitelszerű dübörgésekre. Tehát amikor nem előfordul valami zajkeltés, hanem rendre úgy történik. Ezt simán kategorizálhatnám oda, ahová Te.

Lényegében nem lőnék mellé. De inkább a mai általános empátiára fognám. Mindenki telibe x@rja, hogy mi van a másikkal.

Aztán jönnek az olyan jellegű kommentek, hogy ne hallgatózz, hanem aludj. heheh Mintha én hallgatóznék vagy nem akarnék aludni. :)

Irigylem azokat, akik mellett ágyút is dörrenthetnének és akkor sem kelnek fel.

Valószínűleg ezt a kőzetgyapotos dolgot ettől függetlenül meg fogom próbálni. Akkor van gebasz, ha nincs semmi eredménye. De ezt kétlem.

Mert ha a testhangokat és a víz hangját nem is fogom ébredés nélkül megszüntetni, a fürdőjükből való áthallást és a saját hálómból való áthallást legalább orvoslom.

Az is több mint a semmi. :) Kérdés mennyiért....

 

Előzmény: Szerencsecsillag68 (2708)
bakibaby Creative Commons License 2021.05.04 0 0 2711

"Oldalfalra hangszigetelő kőzetgyapot ragasztva ,glettelve,rá acoustik gipszkarton ragasztva,glettelve,festve" - ez így mennyi nm²-re kb.?

 

köszi,

Előzmény: Szerencsecsillag68 (2709)
Szerencsecsillag68 Creative Commons License 2021.05.03 0 0 2710

Bocs,100 százalék

Előzmény: Szerencsecsillag68 (2709)
Szerencsecsillag68 Creative Commons License 2021.05.03 0 0 2709

Még annyit .hogy mivel Te "csak " az egyik oldalfalról kapod az áldást,nálad működhet amit betonmester is csinált.Oldalfalra hangszigetelő kőzetgyapot ragasztva ,glettelve,rá acoustik gipszkarton ragasztva,glettelve,festve.Ez a legolcsóbb.Ez sem lesz közel sem  százalék,de talán nem kelsz fel rá éjjel

Előzmény: Bece1980 (2704)
Szerencsecsillag68 Creative Commons License 2021.05.03 0 0 2708

Igen ezt a zajos csap dolgot én is tapasztalom.Most azt,hogy a Wc be hallom,ha felettem is lehúzzák,azon nem idegeskedem,mert ez tömbe tök normális.Viszont az,hogy a nagyszobába is hallom a fölöttem lakó csapjait (reggel 4 kor) ,az már nem annyira.Főleg,hogy több mint tíz éve lakom itt,amit pár éve meg nem hallottam,azt most igen.A csőrendszer ugyanaz 50 éve,akkor mi a gond?Szerintem közrejátszanak az Obiban pár ezer forintért vásárolt,gagyi kínai kerámiabetétes csaptelepek is.A másik fó ok sztem,hogy nem takarítják a csapok perlátorát (csap végében a szűrő),ami telemegy rozsdával,retekkel stb.A nyomás megnövekszik,ezáltal a hangja is.Természetesen a bunkó parasztjának hiába is mondanám,hogy takarítsa,vízkövezze ki,vagy vegyen normális csapot

 

Előzmény: Bece1980 (2707)
Bece1980 Creative Commons License 2021.05.03 0 0 2707

Ezek szerint van értelme. Azért is vagyok bajban, mert sokak szerint a falban lévő csővezetékek áramlás zaját kb lehetetlen "kiiktatni".

Igazság szerint én olyanról már nem is álmodok, hogy teljes mértékben megszabadulok ettől. Ráadásként más irányból is érkeznek néha zavaró zajok a nap folyamán.

De az alvás az tényleg az a kategória, ahol töltődhet az ember. Ha hagyják.

Én már annak is örülnék, ha még egy józan ésszel elfogadható áron annyit sikerülne elérnem, hogy ne riadjak fel éjjel egy lendületesebb csapnyitás következtében.

Egészen más az, ha az ember egy nagyjából nyugodt állapotban fel ébred 2 fordulás erejéig, mint amikor szó szerint ijedve ébred az ember és kb lebontaná az egész házat az idegtől. :)

Utána vissza aludni se megy. Hiába szűnik meg a zajforrás.

Előzmény: gagaur (2705)
gagaur Creative Commons License 2021.05.03 0 0 2706

Csökkenteni lehet, plafonra függesztett hangszigetelés, plusz az oldalfalakra is kell valami, anélkül bele se kezdj.

Előzmény: Imrehajcsi (2702)
gagaur Creative Commons License 2021.05.03 0 0 2705

Hello,

Nekem hasonló volt a helyzet. Phonestar, jó sok pénzért, javított a helyzeten, nálunk tökéletesen viselhető a dolog.Én nagyon ki voltam hegyezve ezekre a hangokra.

Azért pl a vízvezetékek hangja valamennyire hallatszik, de nyilván a legolcsóbb, leggagyibb, áramlástechnikai szempontból semennyire sem optimált olcsó szerelvényeket használnak:(

 

Előzmény: Bece1980 (2704)
Bece1980 Creative Commons License 2021.05.03 0 0 2704

Üdv!

Csak érdeklődni szeretnék, hogy lett bármi megoldás a problémátokra?

Kísértetiesen hasonló a Ti sztoritok az enyémhez. Amikor megvásároltam a lakást, akkor a szomszéd mini lakás még üresen állt.

Körülbelül 3-4 évig probléma nélkül léteztem. Kicsit nehezen alszok el. A különböző természetes zajok nem zavarnak, ellentétben a dübörgéssel, a csap hangjával.

Az elmúlt 2 évben sajnos költöztek a szomszéd lakásba is és ekkor szembesültem vele, hogy a hálószobám falán van a szomszéd lakás vizes blokkja.

Még talán ezzel sem lenne gond (bár eszméletlen hangos minden művelet: wc, mosdó, tusoló), de sajnos munkájukból fakadóan olyan időszakban használják többnyire, amikor már nem kellemes (éjjel 3-4 óra).

Az ember szép lassan kifacsaródik az alváshiány miatt. A csapot már lecserélték, ami sajnos sok eredményt nem hozott.

Engem már az sem érdekelne, ha nem szűnne meg a probléma teljes mértékben, csak ne legyen ennyire durván áthallható minden.

Az a szomorú a történetben, hogy kútba se akarnám dobálni a pénzt, hogy valami baromi drága megoldással semmit se sikerüljön javítani a helyzeten.

Fogalmam sincs mit tehetne az ember. Ezen a falon amúgy minden átjön. Léghang, testhang egyaránt. Azt is hallani, ha beszélgetnek a fürdőszobában. Gondolom oda-vissza.

Jövőre vagy idén év végével szeretnék valami okosságot, mert ablak cserét is tervezek. Jó lenne egy füst alatt letudni az olyan munkálatokat, amik újra festést is húzzák magukkal.

Csak perpill totál tanácstalan vagyok.
Zárójelben jegyezném meg az egész témához kötve, hogy akik a tervezést és a kivitelezést is így oldották meg azok is megérik a pénzüket. hmm No comment.

 

Előzmény: CsabiCsekker37 (2443)
Imrehajcsi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 2703

Én is erre gondoltam, bár szerintem nem véletlen a dolog, lehet a tulaj pályázik a lakásra, mert a klímáját már sikerült kikapcsoltatni átmenetileg, mivel úgy rezonált, hogy nem lehetett tőle létezni a lakásban....De ha ezeket utólag elmondom az biztos enyhítő körülmény lesz.

Előzmény: SzVFE (2699)
Imrehajcsi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 2702

Nem lehet a kopogást kiiktatni? Akkor mire való a hangszigetelés, ha már olyan drága? Akkor lehet jobban járok ha leütöm, mert még mindig jobb, mint egy agyvérzés...

Előzmény: Gyurco78 (2701)
Gyurco78 Creative Commons License 2021.05.02 0 0 2701

Kopogás ellen nem ér semmit semmilyen szigetelés (a te oldaladról). Talán beszéld rá a tulajt, hogy vegyen valami vastag szőnyeget.

Előzmény: Imrehajcsi (2698)
Szerencsecsillag68 Creative Commons License 2021.05.02 0 0 2700

A hungarocelltől max melegebb lesz a szobába,hangszigetelésre alkalmatlan.

Előzmény: SzVFE (2699)
SzVFE Creative Commons License 2021.05.01 0 0 2699

Mindekettőnél olcsóbb egy terjedelmes ügyvédi felszólítás ajánlott levélben a tulajnak, paragrafusokkal, jogi lépéseket és azok következményeit kilátásba helyezve. Így, hogy csak egy albérlőről van szó, szerintem nagy az esélye, hogy inkább lecserélje, mint hogy jogi hadakozásba kezdjen.

Előzmény: Imrehajcsi (2698)
Imrehajcsi Creative Commons License 2021.05.01 0 0 2698

Üdv. A felettem lakó(külföldi) albérlő azzal szórakozik, hogy éjfél körül hazajön, és amikor már alszom, felettem lehajigál a parkettára dolgokat, amitől kb. szívroham közeli állapotban riadok fel. A csendben hirtelen koppanás felettem stb. Volt amikor direkt úgy járkált, mint egy elefánt, verte a lábát a padlóhoz. Kopogásra nem nyit ajtót, szinte nem is lehet elérni, mert ki-be surran...A lakás kisszobájáról van szó, kb. 6-7 nm a plafon összesen, ezt mennyiből lehetne leszigetelni, és milyen hatásfok érhető el? Ki lehet teljesen iktatni a bosszantó hangot ? A padlóra dobálás mellett ,majd' minden nap hajnal 2 -ig telefonál,....

A tulaj tesz rá, pedig már szóltam neki... A külföldi albérlő szerintem hazudozik neki mint a vízfolyás, mert vissza hallottam, hogy azt híreszteli a lakóknak, hogy ő nem csinál semmi zajt esténként...

Azon töprengek, hogy mi az olcsóbb,. a kisszoba plafonrészt leszigetelni, vagy per? 10-20 cm hungarocell ki tudná iktatni?

vmerci Creative Commons License 2021.04.29 0 0 2697

Pont ezen gondolkodtam hetekig, hogy 1,5 millióért csináltatok egy szigetelést , hogy továbbra is halljam a szomszédot de ő engem már nem. Mekkora üzlet már😀 Nincs mese nálatok az egyik gyerek kapjon ajándékba egy dobot a másik egy elektromos gitàrt😀

Előzmény: gagaur (2696)
gagaur Creative Commons License 2021.04.28 0 0 2696

Két gyerekem van, az bosszant, hogy a túloldalon talán többet nyertek:)

Előzmény: vmerci (2695)
vmerci Creative Commons License 2021.04.28 0 0 2695

A francokat hallgassák ők is ne csak én őket 😀

Előzmény: gagaur (2694)
gagaur Creative Commons License 2021.04.27 0 0 2694

hááát, ha a másodikon is hallották, szigetelned kell:)

Előzmény: vmerci (2693)
vmerci Creative Commons License 2021.04.27 0 0 2693

Köszi gagaur! A szex résznél olyan hangosan felröhögtem, hogy tuti hallottàk még a 2.- on is. Földszinten lakunk:) sajnos nincs két egyforma megoldás, mindenkinek màs jön be. Lutri az egész.

Előzmény: gagaur (2692)
gagaur Creative Commons License 2021.04.27 0 0 2692

Helló sorstársak.

Phonestar tapasztalatokról számolok be. Újépítésű ikerház, közös födémmel,  30as fallal, pogácsás gipszkartonnal. Innen indultunk. Ekkor ha a túloldalon beszéltek, szinte minden szót értettünk. Kb 38 dB csillapítással.

A lakások kb 2 méteres eltolással vannak, ami a fő gond itt.

Alsó szinten direkt rögzítés, felső szinten padlástéri beépítéssel előtétfalas megoldás lett beépítve.

A direkt rögzítéses várakozáson felül teljesített, a fenti előtétfalastól viszont többet vártam. Arra jutottam, hogy tudni kell a másik oldal elrendezését is. Én most azt érzem, hogy a mi szobánk közös falra merőleges falát is meg kellett volna csinálni (szerintem ide elég lenne egy réteg direkt rögzítéses is), mert most az hozza át a hupákolás hangját. De igy is sokkal jobb, sokkal távolibbnak tűnnek a hangok. Most csak a visítást hallani (nem tudom, mit csinálnak, ha szex, akkor elég fura:))

Szóval tudd meg, mi van a másik oldalon, pl a fürdőszoba nagyon zeng, és ennek függvényében kérj felmérést! A közös fal szigetelése csak 3/4 megoldás maximum, ha van merőleges csatlakozó fal!

Az áremelkedésről annyit, hogy kb. két évvel ezelőtti ajánlathoz képest kb 20%-al fizettünk többet.

Persze, ha kinyitod az ablakot, akkor oda az egész...

Sokat olvastam itt, nehezen szántam rá magam, mert senki nem írt igazból semmit, segíteni akarok.

Remélem segíthettem.

Részletek privátban.

Üdv.

vmerci Creative Commons License 2021.04.21 0 0 2691

Gondolom itt nem arra gondolt, hogy teljesen egyedül áll neki hanem nem szakemberrel több százezerért. Esetleg van szaki ismerős aki besegít.Olyanra tudok gondolni mint betonmester. Ő sem hangszigeteléssel foglalkozik de  ért hozzá és megcsinálta magának.

Előzmény: Szerencsecsillag68 (2690)
Szerencsecsillag68 Creative Commons License 2021.04.20 0 0 2690

Hát én biztosan nem álltam volna neki egyedül,azért az nem olyan egyszerű,mint a You tubeon.Főleg, hogy az acoustic lap kétszer olyan nehéz mint a sima.Kétemberes,főleg a mennyezet,ráadásul duplán.Nekem a mennyezet (20nm),és egy oldalfal (kb16nm) kartonozás munkadíja volt 215E számlával,ebben benne volt a glettelés,és festés is,oldalfal penész leverése,vakolás.Anyag kb 180E.Ha azt veszem,hogy húgomnak 190E ért festett ki a festő egy nagyszobát,szerintem nem sok.Nem ismerem amit ajánlottak  Rigipsnek, amit raknának a két karton közé,de kétlem,hogy az megérné a milliós összeget.Figyelembe kell venni,hogy a gipszkartonozás is egy szakma,nem azt állítom,hogy nem tudja megcsinálni magának valaki ,de aki még soha nem csinálta,ne álljon neki,mert csak elcseszi.

Előzmény: Törölt nick (2682)
Rigips35 Creative Commons License 2021.04.17 0 0 2689

Elég baj, hogy ezzel a támogatással élnek vissza a cégek és emeltek árakat duplájára...

Előzmény: vmerci (2688)
vmerci Creative Commons License 2021.04.17 0 0 2688

Szia Rigips! Szerintem a felújítási támogatás miatt nem tudják már mennyit kérjenek 😅 leírhatod melyik a màsik cég?

Előzmény: Rigips35 (2684)
loading Creative Commons License 2021.04.17 0 0 2687

Megadták a kőzetgyapot típusát? Vagy csak a vastagságát? Köszönöm.

 

Előzmény: Rigips35 (2686)
Rigips35 Creative Commons License 2021.04.17 0 0 2686

2 x 12,5 a mennyezet 1x15mm az oldalfal.

A másik cég ajánlata 100-as szerkezet 7,5 cm kőzetgyapot, 1x12,5 mm Blue lap, majd Tecsound 70 majd 12,5 cm Blue lap szintén. Mennyezet esetén cdm függesztőn.

Előzmény: Törölt nick (2685)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.16 0 0 2685

Szia! És ez csak egy réteg lett volna?

Előzmény: Rigips35 (2684)
Rigips35 Creative Commons License 2021.04.16 0 0 2684

Pontosan!

 

Na gyerekek megkaptam a Phonestar hangszigetelés árajánlatot. 20 nm oldalfal és 9,7 nm mennyezet szállással 3 éjszakára olyan ajánlatot kaptam, hogy nem hittem a szememnek, kétszer is megnéztem :D Ok, drága volt a 16 nm padlóm is, de ez még annak is a triplája...

 

kaptam egy másik cégtől is ajánlatot ugyanerre ők Tecsound 70 használatával csinálnák, hát az is 7 számjegyű, de így is a fele a Phonestarnak.

Előzmény: gagaur (2681)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!