Keresés

Részletes keresés

Ramsay Creative Commons License 2001.11.05 0 0 86
1. ket kulonbozo scriptet irsz, egyet a neccapahoz, egyet a suxplorerhez, majd inditasnal lekerdezed, hogy mi alol nezik:

var IE4 = (document.all) ? true : false;
var NS4 = (document.layers) ? true : false;
var NS6 = (document.getElementById) ? true: false;

2. a pozicionalast _nem_ stiluslapon keresztul adod meg, hanem az adott objektum paramereren keresztul. Pl.: (a '<' es '>' jelek lecserelve '[' es ']' jelekre)
[div name="div1" id="div1" style=" position:absolute; left:1px; top:1px; z-index:7"]
[IMG name="kep1" id="kep1" src="gep1.gif"]
[/div]

a fenti DIV poziciojat neccapa alatt a
document.layers.div1.left=valtozo, ill. explorer alatt a
document.all.div1.style.pixelLeft=valtozo
modszerrel erheted el.
ebben az esetben nem kell "px-et hozzairni", mivel alapban azzal dolgozik... :)

Előzmény: Visitor (85)
Visitor Creative Commons License 2001.11.02 0 0 85
Layer pozicionálása változókkal felbontás függvényében

Javascript+DHTML

Szeretném javascripttel lekérni a képernyő horizontális felbontását és azt egy kicsit megváltoztatva egy 'w' nevű változóban tárolni:

var w = (screen.width-600)/2+350

Majd amikor a layer+image megjelenítésére kerül a sor, akkor szeretném a 'LEFT: 100px' helyett a 'w' értékét használni. LEFT: w px ????
Szóval hogyan lehet 'w' a LEFT értéke? Mi kell még, mi hiányzik?



Valami ilyesmi? "newlayer2.style.left = w"

És hogyan lehetne a "px"-et hozzáírni?
Mert a puszta számot "px" vagy "%" nélkül 0-nak értelmezi sajnos.

Előre is köszi a segítséget.

SindbaD Creative Commons License 2001.11.01 0 0 84
Hello,
Próbáld pontosabban megfogalmazni, mi nem stimmel az oldalon, akkor valszeg tudok segíteni.
Előzmény: Satine (83)
Satine Creative Commons License 2001.10.31 0 0 83
Segitsetek pls !

Mit kell beleirni az oldalba ahhoz hogy a netscepen és az exploren nézve is teljes legyen az Kész az oldalam ,de netscapen nézve borzadály :-(
Mit lehet tenni ?

Ramsay Creative Commons License 2001.10.15 0 0 82
ps.: ha benezel IDE talan masok is tunak segiteni.
Ramsay Creative Commons License 2001.10.15 0 0 81
Ha jol ertem, parameterezve akarod megnyitni az uj ablakot.
Ha ez a cel, akkor a folapon nem kell nagy JavaScript, elegendo a window.open, aminek a parametere 1 felig ures html oldal URL-je.
Ennek a felig ures lapnak a tartalma:

[html][head][/head]
[script language="JavaScript" src="1.js"][/script]
[body onload="initcuccok()"]

az initcuccok() fuggveny az 1.js-ben van, ami mar kepes a hivo ablakot es annak valtozoit elerni (elmeletben).

Előzmény: KergeKcsa (80)
KergeKcsa Creative Commons License 2001.10.14 0 0 80
Harmadszor és utoljára. :)
A [ jelek egy tag kezdetét, a ] jelek meg a végét jelölik.
document.write ('[SCRIPT LANGUAGE=\"JAVASCRIPT\"
SRC=\"http://server01.popupmoney.com/popup.js?tortenet&0&up&entry\"][/SCRIPT]');
KergeKcsa Creative Commons License 2001.10.14 0 0 79
Csak lemaradt a kód. :)
Ez a sor a problémás. Ez egy Javascript tag-ban van, de van elötte if-es elágazás. Szal úgy kéne megcsinálni, hogy ha az if igaz, akkor lefusson a SRC-ben megjelölt kód, és kiírjon egy body taget is.

document.write ('');

KergeKcsa Creative Commons License 2001.10.14 0 0 78
Szevasztok!

Na itt a problémám.
Ez nem akar futni. Ami mondjuk nem is csoda, mivel szerintem ilyet nem lehet csinálni.
Viszont nekem mégiscsak így kéne vhogy megcsinálnom. Tehát a kérdés az, hogy
hogyan lehet JavaScript kódból egy másik javascript kódot meghívni.

Előre is köszi a segítséget.

Ui: A document.write elött van if-es elágazás, meg mindenféle, de azok a
probléma szemszögéből teljesen érdektelenek.

wolfeinstein Creative Commons License 2001.08.28 0 0 77
Hali,

tud valaki megoldast arra, hogy egy html-re mutato linkre ranyomva ne jojjon be az oldal, hanem letoltodjon (mint pl. egy .zip file)?

doa Creative Commons License 2001.07.17 0 0 76
Sajnos nem az igazi. A '+' jel legalább eltűnt, viszont "aa bb"-ből "aabb" lett. Azt hiszem, az a fő probléma, hogy a HTML és az Outlook különböző karakterkészletet használ.

A teljes problémámra lehet, hogy mégis tud valaki megoldást:
Egy HTML lap táblázatának sorait feltöltve létrehozok egy hivatalos levelet, amit a kinyomtathat a T. felhasználó. Ez eddig sima ügy. Csakhogy ugyanilyen formátumban szeretnék elküldeni esetleg e-mailben is. De ha meghívom a mailto-t, akkor elveszik az összes formázás és a szóközökkel is baj van. Lehet, hogy az egészet másképp kellene csinálni?

Előzmény: SindbaD (75)
SindbaD Creative Commons License 2001.07.12 0 0 75
:-(((
Bocs, elfelejtettem, h. ez is egy böngésző:
Tehát space helyére: & azután nbsp majd pontosvessző :-)
Remélem így elfogadja...
Előzmény: SindbaD (74)
SindbaD Creative Commons License 2001.07.12 0 0 74
Egy megoldáas: Kódold a különleges karaktereket. Az előbbi példában:
INPUT type=hidden name=BODY value="aa bb" helyett
INPUT type=hidden name=BODY value="aa bb"

Előzmény: doa (73)
doa Creative Commons License 2001.07.11 0 0 73
Bocs,az előző levélben nem látszik a forrás:
egy FORM-on( ACTION="mailto:" METHOD=GET )
van egy mező:
INPUT type=hidden name=BODY value="aa bb"
és egy submit gomb
doa Creative Commons License 2001.07.11 0 0 72
Problémám a következő:
HTML-ből szerettem volna e-mailt küldeni


módon.
El is indult az Outlook, betett mindent, amit megadtam a levélbe. Egy baj van csak, a szóközök helyett '+' jel jelenik meg.
Ha valaki tudja, mit kell tenni ennek kiküszöbölésére, kérem írja meg.
replier Creative Commons License 2001.06.10 0 0 71
felhozom...
replier Creative Commons License 2001.06.10 0 0 70
De a jelszó nem 0, azt már próbáltam ;-)
Előzmény: sz (69)
sz Creative Commons License 2001.06.10 0 0 69
ennyit értek hozzá: 0 :)
Előzmény: replier (68)
replier Creative Commons License 2001.06.09 0 0 68
Adott egy JavaScript kód, ami egy jelszót generál... Nekem kellene a 29044-nek megfelelő jelszó.

A "generáló" itt található:
új ablakban nyílik!

Ezer köszönet annak, aki megadja a megfelelő jelszót :)

Ramsay Creative Commons License 2001.05.17 0 0 67
Nemreg egy ismeros is beleszaladt egy hasonloba, talaltam is valami megoldast a webreference-n, de hogy azota hova tunt??? A problamat az okozza, hogy IE5-tol a printwin.print() nem fuggeszti fel a script futasat, viszont a spooler csak a bongeszo ablaktol kepes elszedni a nyomtatnivalot. Te meg egy nemes gesztussal bezarod, mielott minden atment volna.. :( Arra emlexem, hogy sikerult detektalni a printvin.print statuszat, es arra varakozott a script, de gozom sincs, hogy hol a doku... :(
Előzmény: Traxy (59)
Ramsay Creative Commons License 2001.05.17 0 0 66
Je, es nem art, ha a 'q' valtozot deklaralod :)
Előzmény: Ramsay (65)
Ramsay Creative Commons License 2001.05.17 0 0 65
Termeszetesen lehetseges:
([=<, ]=>, hogy ne nezze TAG-nek)

az index.html-ben a frameset utan:
[frame src=file1.htm name="frame1" id="frame1"]
[frame src=file2.htm name="frame2" id="frame2"]
a name es az id megadasa nem art, netscape a name-bol ert (NS6 kivetelevel) explorer meg az id-bol... :)
ezutan a file1.htm-ben:
[a href="elso linked" onClick("for (q=0; q<10; q++) {parent.frame2.valt[q]=q}")]
[a href="masodik linked" onClick("for (q=0; q<10; q++) {parent.frame2.valt[q]=q+10}")]
stb...
A 'parent'-tel az egy szinttel feljebb levo html-re hivatkozol, onnan meg a hierarchia szerint.

Előzmény: Lux (57)
Stp Creative Commons License 2001.05.09 0 0 64
Megoldottam!

Stp Creative Commons License 2001.05.04 0 0 63
Hello Mindenki!

Tudtok abban segíteni, hogy hogyan lehet ugyanabban az ablakban dinamikusan felépülő oldalt létrehozni JavaScript segítségével.

Például van egy rakás képem és táblázatban kirakom őket (eddig még működik a dolog), utánnan egy jpg képre kattintva a következő x db képet rakja a helyére és így tovább...

Köszi:

Stp

z.p.e Creative Commons License 2001.04.20 0 0 62
Sziasztok !
Miért nem mükszik ez ?
function ir()
{
document.write('jkshaf')
}
setTimeout(ir(),1000)
A böngészőm Iexplorer 5.0
LamaXX Creative Commons License 2001.03.19 0 0 61
Javasolt megoldás: a td-n belülre csinálj egy
taget, és annak add meg a stílust.

Helyesen:
Javasolt megoldás: a td-n belülre csinálj egy <p ...> taget, és annak add meg a stílust.

(u.i. amúgy ilyen javascripthez hasonló crossplatform cucchoz a linuxosok nagyobb valószínűséggel tudnak válaszolni)

Előzmény: LamaXX (60)
LamaXX Creative Commons License 2001.03.19 0 0 60
Azért, mert ez azzal egyenértékű, mintha a td tageknek adtad volna meg a font-size, stb. tag-eket, ami ugyebár nem túl jó...

Persze, ha a td-nek megadott stílusok tovább öröklődnének a td belsejébe is, az persze jó lenne, de sajnos a td pont olyan elem, aminek a stílusai nem öröklődnek tovább befele.

Javasolt megoldás: a td-n belülre csinálj egy

taget, és annak add meg a stílust.

Ja és sajna a netscape4 sem áll túl jól a stíluslapokkal, a netscape6 azonban a hibát korrigálja.

LamaXX

Előzmény: szellszabi (58)
Traxy Creative Commons License 2001.03.14 0 0 59
Sziasztok!

Egy furi jelenséggel találtam szemben magamat és kicsit tanácstalan vagyok.
Minden oldal tetején van egy Nyomtat feliratú link, melyre kattintva meghívódik egy rövid javascript rutin.

function nyomtat(URL) {
    printwin = window.open(URL,"printwin","toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,scrollbars=1,resizable=1,width=500,height=400");
    printwin.print ();
    printwin.close ();
}

Tehát ennek hatására megnyílik egy új ablak, melyben megjelenik a meghívó oldal nyomtatható változata, kinyomtatja, majd bezárja.

Ez a 4-es böngészőkben jól működött is, de az 5-ösökkel gondom van.

Az 5.0-s böngésző megnyitja az ablakot, megjelenik a print dialógus ablak, és a nyomtatást elindítva csak 1 oldalt nyomtat ki, annak ellenére, hogy több oldalnyi szöveget kéne.

Az 5.5-ös böngésző a legrosszabb, mert a megnyíló ablakot azon nyomban be is zárja, a nyomtató ablaka meg sem jelenik.

Most jelenleg úgy működik minden, hogy a javascript rutinból a 'printwin.close ()' utasítást kiveszem. Így működik mindennel és minden oldalt kinyomtat, de szeretném, ha be is zárná és nem kéne azzal is vacakolni.

Ha valaki tudja a megoldást, nagyon örülnék.

Köszi, Traxy

szellszabi Creative Commons License 2001.03.14 0 0 58
JavaScript-el szeretnék kííratni egy táblázatot (10 oszlop 1 sor).

A forrás a www.extra.hu/szellszabi/js.gif -ben van.

a "dat" egy a html file-ban definiált CSS stílus file-ban
levő stílus. pl.:

td.dat { font-size: 9pt; color: #ff0000; font-family: verdana, arial; }

A kérdés: Miért nem az adott stílussal (dat) jelenik meg a szöveg az 5-10. oszlopban?
Esetleges megoldás is érdekel, hogyan lehet az 5-10-es oszlopot JavaScript-ből
más stílussal kiírni.

Lux Creative Commons License 2001.03.10 0 0 57
Sziasztok!
Nincs kizárva hogy buta a kérdésem, ti. pár napja kezdtem csak scriptelni.
Lehetséges-e javascripttel a köv. dolog:
az egyik frame (file1.htm) function-jával szeretnék egy másik frame (file2.htm) valamely változójának értékét megváltoztatni.
Konkrétan: ha a baloldali frame első linkjére kattintok, akkor a jobboldali framben a "valt" nevű változó (Array) értéke legyen 1..10, ha a második linkre kattintok akkor mondjuk 11..15 stb.
Sz'al kommunikálhat-e két frame ilyen szinten, le tudják-e egymás változóit kérdezni?
Kösz:
Lux

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!