Beretta IDRA 24Kw-os kombi kazánunk van , kéményes, 13 éves, szóval nem épp új.
Tavaly cseréltek benne keringető szivattyút, 3 hete meg thermoelemet... a probléma úgy néz ki hogy egy tele kád melegvíz után elalszik az őrláng.Tehát mindennapos a gond.Ha kádnál a csapot maxra nyitom akkor langyos víz jön csak, ha csak fél nyomással engedem a vizet akkor forró(amilyen kell) de amint megtelt a kád és elzárom a csapot a kazán leáll, őrláng szundizik...
A kérdés az hogy ennek a kazánnak lőttek és újat kéne vennünk vagy esetleg van valami megoldás?!
UI: legutóbb Beretta szakszervizes volt kinn, kitisztította a hócseréltőt is és azt mondta biztos a thermoelem a ludas...ezekszerint mégsem...
Kombi cirko vételre készülök és meglehetősen tájékozatlan vagyok még a témában, ezért kérném a segítségeteket!
Kb.: 100 m2 -es alapvetően mészkőből készült ház hő és melegvízellátását kellene megoldani költséhatékony módon,kémény nem lévén "turbós" megoldással. Kérdeném, mely gyártók milyen teljesítményű (hőtárolós) kazánjai bírnak optimális árral és szervizelési lehetőséggel?
Éppen lakásvásárlás közben vagyok, és az új (legalábbis nekem) lakásban fűtés korszerűsítés lesz az első dolgom. A megoldás valamilyen kombi cirkó lesz. Nézegetem a katalógusokat, kérdezgetem az ismerősöket, és mindenhol két nevet látok: Vaillant, illetve Junkers. Viszont a szerelő akit valószínűleg megbízok a kivitelezéssel tavaly szerelt egy rendszert egy ismerősnél, és ő lebeszélte ezekről az "elit" márkákról és egy Beretta típusú kazánt szerelt be. Egy telet fűtött eddig vele, illetve egy éve használja a melegvizet, és eddig no problem. Ez állítólag még olcsóbb is volt, mint az említett két slágermárka. Nem szeretnék az olcsó hús hibájába esni, de divatból sem szeretnék drágát venni. Ugyanakkor nem lepne meg, ha egy vállalkozónak a szakmai szempontokon kívül egyéb érdeke is fűződne bizonyos termékek népszerűsítéséhez.
Ha van valakinek tapasztalata (esetleg több éves) bármelyik márkával, illetve a hozzá kapcsolódó szervizzel, akkor szívesen olvasnám.
A másik kérdés: a kombi cirkó a fürdőben lenne, ami relatíve messze van a konyhától. Ezért oda egy másik vízmelegítő kell. Ez valószínűleg egy átfolyós melegítő lenne.
Az ezzel kapcsolatos tapasztalatok szintén érdekelnének.
Nagy kérdés, hogy milyen tipusu kombi cirkót vegyen az ember. A házzal vettem egy SIME Murelle 8/20 tipusu olaszt (a mágnes-szelep Honeywell amerikai), már 9. évét tapossa: kétszer kellett alkatrész, s bár ismeretlen márka: volt hozzá, s nem is drágán.
Két éve egy JUNKERS-et is beszereltem (bővült a ház): azóta hibamentes, jó müszaki tartalom közepes áron. A Murelle-vel kapcsolatban tapasztaltam: a szerelők csak a viz-gáz rendszerhez értenek, már az egyszerübb termoelektromos biztonsági berendezésekhez sincs meg a tudásuk (ha ritkán kell, magam csinálom - de csak az nyuljon hozzá, aki profi! - egy robbanás vagy mérgezés halálos, nem játék!) - ezért nem választottam a német csúcsmárkát:a reklámjában integrált áramkörrel bizonygatja korszerüségét - hát ezt senki nem fogja megjavítani.
Két kollégám ezt a legdrágább szerkezetet vette, egyiknek OK, a másik 3 hónapos készülékkel "garanciában" vacogott át egy hétvégét: szombaton már nem ment ki a szerelő.
Tehát: közepes árfekvésü és alapvetően egyszerü elektronikáju készüléket vegyél - s nem kell félni a relative ismeretlen (francia, olasz) termékektől sem. FÉG-et nem ismerem.
A hőátbocsájtás a gázláng és a vizkör között igen sok tényezőtől függ (termodinamika) - de egyik sem elektromos-kütyü-függő, inkább a szakszerü üzemeltetés és a rendszeres tisztítás segít a jó hatásfok és alacsony gázszámla elérésében.
Vegyél akármilyen sima cirkót, tegyél mellé 80 literes gázbojlert (tartályost). Ez a leggazdaságosabb ! Meg ha az egyik galyra megy nem megy vele gallyra a másik automatice.
FÉG gyártmányú kombi cirkónk váltószelepe és melegítő tartálya kezd csődöt mondani. Úgy tűnik, hosszú távon nem érdemes javíttatni. Milyet érdemes venni? Falra szerelhető, kéményes, kb. 24 kW-os berendezés érdekel. Lehetőleg olyan, ami kis mennyiségű melegvizet is tud szolgáltatni.