Keresés

Részletes keresés

COOP Creative Commons License 2022.09.04 -3 0 2821

mégse TAP-pal mész?

Előzmény: Mr. Hadley (2820)
Mr. Hadley Creative Commons License 2022.09.04 -2 0 2820

Üdv Dydand!


A megjelölt helyeket nem kerestem még fel.

Igazán jó strandnak a Praia do Fogo-t tartom, de gondolom az már meg volt nektek. A másik tetszetős strand épített medencékkel a Piscina Natural Da Boca De Ribeira (van lenn parkoló, de a google még nem tudja)


Izgalmas partszakasz a Praia do Lombo Gordo, amit szégyenszemre feladtam a felső parkolónál.

 

Valamint nem tudom meg volt-e neked a Castelo Branco Viewpoint, ami kevesek által látogatott.

 

Ami biztos meg volt, de szerintem a Miradouro da Boca do Inferno -t is képes letaszítani a trónról, ha igazán szép idő van a Miradouro do Salto do Cavalo

 

Idén a Ryanair-Azores Airlines kombót próbálom ki. Ettől az egyik szemem sír, és most már a másik is.

A Ryan meglepően pontosan jár, de az AA-nál már az is ünnep ha képes PDL-re odatalálni a három órás késésen belül. Remélem Gorent fiúk megvárnak, ha késik az a szomorúság és nem kell a reptéren kivárnom a hajnalt :D

Előzmény: Dydand (2819)
Dydand Creative Commons License 2022.09.02 -3 0 2819

Pont erre gondoltam! FFP2 maszkom van egy csomó, kint pedig legutóbb is kellett zárt tereken, üzletekben stb. A 4. oltás felvétele nálam attól függ mit hoz majd a szeptember covid-szempontból. Három már megvan, a negyedik bármikor jöhet, ha szükséges az utazáshoz, belépéshez, de ezzel még kivárok a fenti okok miatt.

Más: ki volt már (és ha volt mik a tapasztalatai) a következőknél: Povoacao strand, Grena vízesés és környéke, Janela do Inferno, Remédia da Lagoa, Vale das Lombadas. Plusz egy kérdés volt már, aki befizetett delfinekkel úszásra az óceánon (Futurismonál néztem ki)? 

Előzmény: Léna007 (2817)
Léna007 Creative Commons License 2022.08.29 -3 0 2818

Köszönjük a tájékoztatást az EÜ-ről...mi is csak fejben vándorlunk ki, mert bátorságunk nincs hozzá, meg nem is tudnánk, mit kint dolgozni, így max. nyugdíjas korban játszik ez még. De álmodozni akkor is jó. ;-)

Előzmény: Mr. Hadley (2814)
Léna007 Creative Commons License 2022.08.29 -3 0 2817

Pillanatyilag sehol nem kérik. Múlt héten és repkedtem Lufival, a repülőn kell a maszk, ennyi, semmi más. Beléptetésnél egyik Azórin és Lisszabonban sem kértek semmit. De majd valamikor október felé, amikor jön a nem tudom hányadik állítólagos covid pánik-világvége és majd az lesz, hogy csak negyedik oltással utazhatsz (ha lesz ilyen?), akkor biztosan megint megkomplikálják.

Előzmény: Dydand (2816)
Dydand Creative Commons License 2022.08.19 -2 0 2816

Nekem is megvan a Pfiter 3x, de a legutolsó tavaly novemberi, ezért kérdeztem. Tavaly pl. kellett az EU igazolás mellé nyilatkozat, is, ezek szerint most nem. Plusz a Lufthansa vissazigazolásában az áll, hogy kellhet esetleg más típusú igazolás is, de akkor - ezek szerint - ez csak valami elméleti dolog :)

Előzmény: Léna007 (2809)
Flower2000 Creative Commons License 2022.08.17 -3 0 2815

Én már ezeken túl vagyok. Nekem már eldőlt hol töltöm el az időmet és az is hol gyógyitanak meg ha szükséges. 

Előzmény: Mr. Hadley (2814)
Mr. Hadley Creative Commons License 2022.08.17 -4 1 2814

Logikus.

Hasmenéssel ne menj vendégségbe.


Mondjuk azt nem értem, hogy miért mindig az egészségügyi ellátás jön fel egy ilyen kérdésnél. Az egészség mindenütt sokba kerül.

Itthon olyan sokba, hogy ha nem fizetsz, akkor megförmedsz mire sorra kerülsz a gyógyítónál. Ha túl akarod élni a bajod, akkor egy tetű körömgombáért kiperkálod két havi béredet. 

Ha meg csak az egészségügy az egyetlen nyugtalanító ellenérv, akkor irány India. Ott Ravaszcsandra 8 rúpiáért érintésmentesen megszabadít a perforált vakbeledtől.

 

A kiköltözősdi sok embernek csak agyi maszturbáció. Náluk egy mellette érvhez azonnal csatlakozik öt ellenérv, amivel el lehet tolni a magvalósítás időpontját. A sok mérlegelés a tett halála. Na persze egy sima kőműves vizsgával a nekifutás az idegen országnak sokkal rögösebb utat vizionál, mintha valaki az orvoslásban vagy a kereskedelemben jeleskedik.

 

Aki meri és teheti meglépi. Ha nem jön be a dolog akkor legalább oly könnyedén megteszi visszafelé is.
Egyet nem kell elfelejteni. Ha egy portugál területen segélyből élő meglátja egy tényleg átlag magyar fizupapírját, akkor megkérdezi tőle, hogy ugye hetente kapsz ennyit?

 

Nem árt ha az embernek van egy elképzelése a további életéről és van legalább valami fogalma arról, hogy miből fog megélni. A kerítést könnyebb elképzelni, mint a kolbászt megcsinálni hozzá.

 

Előzmény: Flower2000 (2813)
Flower2000 Creative Commons License 2022.08.16 -2 0 2813

Azért ehhez tudni kellene azt is, hogy mennyi biztositást kell fizetni, mert az EUs kártyával nem lehet megoldani hosszu távot. Sok beteg brit hazamegy ha már olyan sulyos beteg.

Előzmény: Mr. Hadley (2812)
Mr. Hadley Creative Commons License 2022.08.16 -4 2 2812

Mindketten eléggé eltévedtetek a kórház kérdésben.

Azori a gatyábban eleresztett eü ellátásban. Sokkal inkább szorul a kontinens segítségére. A covid megoldásokban sem nagyon jeleskedtek, katonákat (!!!) vezényeltek ki, hogy támogassák az oltakozást. Na jó szanitéc volt négy, kettő meg orvos, nade akkor is. Hat ember kellett hozzá hogy megnyugodjanak? Amikor már meg volt a megfelelő mennyiségű nyugati oltóanyaguk, még akkor is azon görcsöltek, hogy ne hordják be a fertőzést, és nem azon hogy beoltsák a helyieket és ezzel rezisztenssé tegyék önmagukat. Hat naponta túrták az orrát minden utazónak, mert nehogymá. RDP-n nem a turisták miatt volt a sok fertőzött. Ribeira Grandén meg azért, mert ott dolgozik vagy veszi fel a segélyt, aki az Rabo da Peixén lakik.

Madeirán kitűnő kórházi ellátás van. Oda meglepően sok pénzt öntött az EU, ahhoz hogy az angolok és a németek mennyországa lehessen. Miközben Madeirán se szeri se száma az idióta nyugati nyuggerek "levada-bukfenceinek", addig az Azorin egyetlen utazót sem öklel fel a szarvasmarha annyira, hogy kórházi ellátásra szoruljon. Madeira a covid végén nagyon korán nyitott. Önös érdekből bevállalták, hogy mindenkit beengednek, ha eljut a partjaikig. Egy feltétel volt, hogy mindenki engedje hogy ingyen orrba pálcikázzák. 

Kiszámolták hogy a kisker 100 eurós teszt összejön harmincból is ha ők adják a személyzetet és biz egy turista egy nap többször harminc eurót hagy el maga mögött. 

Egy ilyen dolgot az mer meglépni aki tudja hogy egy komoly intézmény áll a háta mögött ha mégis baj történne. 

 

Mindkét sziget kórházának van radiológiája, ahogy olvasom Madeirán MR is van, az Azorin csak CT. Szóval azért ők sem zörgőbelű tökkel, színes nádszoknyában ugrálva gyógyítanak. 

Meghalni meg sehol sem olcsó. Csak itthon egy kicsit gyorsabb...

Léna007 Creative Commons License 2022.08.16 -3 0 2811

Azórikon, Faialon Hortában hatalmas nagy klinika van, több épületből áll, állítólag jobb, mint a másik kettő, amik Sao Miguelen vannak, ide járnak a többi sziegtről. A felszereltségéről persze semmit sem tudok, de az ilyen szigeteken sok kivándorló él, pl. sok német, angol is, akik között sok jó orvos is van. Még a mini és (érzésileg 100 évvel visszamaradott) Flores szigetén is volt a reptér mellett egy kisebb kórház. Ilyen szempontból az Azórik jól felszereltnek tűntek.

 

Előzmény: Flower2000 (2810)
Flower2000 Creative Commons License 2022.08.14 -3 0 2810

Madeira jó választás, de nem olcsó az ingatlan és nem könnyű hazajutni néha ha szükség lenne rá mondjuk egészségügy szempontjából.  Mert ott azért nincs olyan felszereltség kórházilag. Az Azori hasonló ilyen szempontból.

Előzmény: Mr. Hadley (2788)
Léna007 Creative Commons License 2022.08.14 -2 0 2809

Nem. Mi 3x vagyunk oltva, vittük digitálisan is a telon, meg paíron kinyomtatva, kutyát nem érdekelt. Kitölteni online nem kellett semmit, de a külügyminisztérium oldala szerint (amikor mi mentünk) annak, aki nem oltott kell kitölteni és PCR teszt is kell. De én nem láttam, hogy egyetlen embert is bárki bárhol ellenőrzött volna. Nem kérték sehol az oltási igazolást, sem reptereken, sem a szállásadók.

Előzmény: Dydand (2806)
Mr. Hadley Creative Commons License 2022.08.12 -3 0 2808

Tudomásom szerint nem kell semmi most. 

Előzmény: Dydand (2806)
martinaxe7 Creative Commons License 2022.08.12 -3 0 2807

Ha megvan a spanyol, a portugál már nem gond...

 

,-)

Előzmény: Léna007 (2805)
Dydand Creative Commons License 2022.08.12 -3 0 2806

Nem olyan nehéz, én most küzdők vele :) Na jó, nem is egyszerű :)

 

Egy kérdés: kellett most kitölteni valami papírt a belépéshez? Illetve kellett még EU digit igazolás? Sem a házbérlésnél, sem a repjegyvásárlásnál nem volt kiírva semmi idevágó, és a Reopen EU-n sincs aktuális infó.

Előzmény: Léna007 (2805)
Léna007 Creative Commons License 2022.08.08 -3 1 2805

Mi is eljátszadoztunk a gondolattal Miguelen!!!

De én meg nem tanulnék portugálul, bazi nehéznek tűnik, a spanyol sokkal egyszerűbb lehet. Én meg már egyszer kivándoroltam  éve, és nekem akkor is alap volt, hogy beilleszkedjek, hogy már egy magasszintű nyelvtudással épüljek be az adott országba, ne kelljen szényenkeznem, ezt pedig ott már nem hiszem, hogy meg tudnám tenni. Mi állandóóan spekulálunk elmenni ilyesmi helyre öregebb korunkra, de a nyelv nagy akadály.

Előzmény: Dydand (2802)
Léna007 Creative Commons License 2022.08.08 -3 0 2804

Szuper, írtam, és mikor elküldtem volna, kidobott, hogy jelentkezzek be újra. :-(

Nekünk a hortenziák miatt volt fontos július és nagyon megérte, mert nagyon sok pluszt adott a csodákban, amit láttunk, micsoda élmény volt  méteres hortenziafalak között autózni.

Meg a munkahelyen is annyira be van osztva, egyszerre csak egy ember mehet el, páromnál és nálam is, így eleve már azt pokoli nehéz kilottózunk, hogy mi magunk egyáltalán egy időben tudjunk elmenni. A szeptember nekünk is szóba jött, de akkor esélyem sem volt nekem szabira, így maradtunk a hortenziáknál :-)

Blogolok egy picit, ott lesz több gép, minden szigetről egy-egy beszámolóval, de már nincs türelmem olyan igényesen blogolni, mint régen, nincs időm sem a rengeteg képet feltenni, válogatni stb. De ha valakit mégis érdekel, akkor itt.

Előzmény: Dydand (2801)
Léna007 Creative Commons License 2022.08.08 -2 0 2803

A Sete Cidades alatt laktunk, Bretanhaban, ahonnan egy nagyon vacak úton egy pillanat alatt fent voltál a kráterperemen. Jó onnan csak gyalog lehetett volna túrázni, de ezzel csak azt akartam mondani, hogy elég volt egyszer a házunk előtt felnézni az égre és láttuk, mi van ott fent és állandán rossz idő volt. Minden nap többször is nézegettük, de a szürke felhők mindig ott tornyosultak, szóval elég reménytelen volt. Amúgy meg a szállásadónk szerint, aki 14 éve él ott, ez volt a leghidegebb és legrosszabb nyár. Nekünk az átlaghűmérséklet 17-21 fok volt, a többi szigeten meg 24-29. Sao Miguelen nem fogtunk ki jó időt. Én nem szeretem ezeket a webkamerákat nézegetni, egyrészt soha nem találok igazán jót, másrészt azt minden alkalommal meg kell keresni a neten és ha csak egy kupac felhőt mutat, akkor sem tudod, mi lesz fél óra múlva.

Nekünk három szigeten is volt ez az 5 percenként változó idő. Volt, hogy a egy nap x átvettem a csomagtartóból a short nacit vagy a túranacit pulcsival.....;-)

De nem mentünk a melegből a melegbe, pont ez tetszett. Mi is utáljuk már a meleget, itt 37-39 fok van már Münchenben is, meg lehet pusztulni, ott meg ez a kellemes hűvi volt. Mondták is sokan, hoy nem vagyunk normálisak, hogy a hidegbe utazunk, de nekünk pont megfelelt. Én nem mennék oda már ősszel, mert félnék, hogy túl sok az eső.

Nekünk tökéletes álomnyaralás volt ez, semmit nem tudok negatívan megítélni. Pont úgy volt jó, ahgy volt.

 

Előzmény: Dydand (2800)
Dydand Creative Commons License 2022.08.08 -1 0 2802

Most mondjam azt, hogy a legutóbbi utamon már betértem pár ingatlanközvetítőbe...? Olyan kégliket kínálnak, hogy elállt a szavam. Munkahely lenne, uniós tagként az eü ellátás is oké. A kultúra, az emberek, a hely, a táj, a nyugalom, a kiszámíthatóság... Szóval nem véletlen volt részemről sem az a pár ingatlanközvetítős kaland... ;) 

(ja, ha letöltöd a continente akciós újságját, hát max annyi az ár, mint itthon, de inkább olcsóbb). 
Szerintem inkább írok privátban, ne untassuk a kedves olvtársakat ilyenekkel :D 

Előzmény: Mr. Hadley (2799)
Dydand Creative Commons License 2022.08.08 -3 0 2801

Pont ezért - sem- megyünk nyáron, mert akkor sokkal zsufibb és kiszámíthatatlanabb minden. A pandémia után ez a nyár eddig a legzsúfoltabb, és az akkor elküldött reptéri dolgozókat nem nagyon tudják pótolni a repterek. Októberben már a családosak kizárva (iskola, óvoda), az emberek többségének eszébe sem jut, hogy ilyenkor "nyaraljon". Ennél már csak a február jobb kint: a Cha Gorreánán összesen volt 3 látogató rajtunk kívül :) 

 

Én most olyan jegyet foglaltam, amiben személyenkét 2x32 kg feladott poggyász van, és 2x8 kg fedélzeti. Ülőhely abból a szempontból érdekel, hogy na a folyosó mellett adjanak helyet. Utálom mikor legyalul a büfékocsi ;) Ablak mellett pont jó. A helyfoglalással csupán azt szerettem volna személtetni, hogy alacsonyabb osztályra foglalva szakaszonként 8-18 Ft az ülőhelyválasztás, itt meg nem. Ja, a HaMar os srácokkal - ahogy írtam is - már egyeztettem, remélem az óceán is kegyes lesz hozzánk ;) 

 

 

Előzmény: Léna007 (2797)
Dydand Creative Commons License 2022.08.08 -3 0 2800

Szia, semmi gond ;)

 

Amit én írtam, hogy a webkamerákat érdemes nézni, nem az oidőjárás-jelentéseket ;) A spotazores.com -on mindig meg lehet nézni, hogy az adott területen milyen is az idő. Én eddig négyszer voltam kint (most lesz az ötödik út), és ez eddig kint töltött több, mint 40 nap alatt kb. 3-4 volt, amikor esett. Olyat, amit leírtál (hogy 5 percenként változik) nem tapasztaltam még. A magasabb helyeken (pl. Pico Barossa és társai) általában jóval párásabb az idő, de a sziget nem véletlenül óceáni-szubtrópusi ;)

 

Én nyáron sosem utazok ilyen helyekre (minek menjek a melegből a melegbe) eddig szeptember, október és február volt az utazás hava. Ferrarián (és máshol sem) tapasztaltam még akkora nyüzsit, amit írtál, de - ezek szerint - rengetegen a nyarat részesítik előnyben, pedig a helyiek szerint a szeptember és az október az ideális mind fürdőzésre, mind kinttartózkodsra.
Szeptemberben pl. nagyszerű volt Fila Franca do Campo óceánba lesüllyedt vulkánjának a kráterében fürdeni, le is égtem rendesen :) Februárban kétszer voltam, 2020-ban (az esküvőnk vajon hol volt? ;) ) 26-28 fokok voltak, amikor itthon zúzott a -12 fok.

Ja, amit írni szerettél volna az a Boca do Inferno ;)

Előzmény: Léna007 (2796)
Mr. Hadley Creative Commons License 2022.08.08 -3 1 2799

Negyedszer megyek Sao Miguelre, bízok benne, hogy nem lesz nagyon szottyos az október.

Ötödik látogatás már nem lesz, mert ha leszek olyan lökött, hogy újra odamenjek, akkor már ott is maradok.

Sao Miguel egy felettébb jó hely. Az emberek teszik azzá, akik lakják.

Előzmény: Léna007 (2798)
Léna007 Creative Commons License 2022.08.08 -3 0 2798

Szia, mi Ilha Verdétől, Wayzortól és két szigeten meg Autatlantistól béreltünk autót. Autatlantis nagyon korrekt cég volt. Ezeknek voltak a legolcsóbb áraik. ;-) üdv

Előzmény: Mr. Hadley (2792)
Léna007 Creative Commons License 2022.08.08 -1 0 2797

A Lufthansával vigyázzatok, szorítok, hoyg minden okés legyen, állandóan sztrájkolnak, meg törölnek csomó járatot, nekem most kétszer törölték már a München - Budapest hazautazásom, míg végól teljesen másnapon repülök. Remélem, aki őket választotta, minden rendben lesz neki.

Mi mindig azt a csomagot vélasztjuk, amiben 23 kg bőrönd is benne van, de már ilyen helyfoglalás meg ilyesminem érdekel. Kimegyünk inkább korábban a reptérre és ott beállunk a sorba és a pultos nénit kérjük, hogy varázsolja már egymás mellé a két ülőhelyet, eddig soha nem volt gond.

Nagyon jól hangzik a saját fogású hal és grillezés. Sok élvezetet kívánok hozzá (viel Spaß) :-)

Előzmény: Dydand (2791)
Léna007 Creative Commons License 2022.08.08 -3 0 2796

Szia, bocs nem jutottam idáig, csak most, hogy benézzek.

De néztük az időjárást, de ahol felhúzódnak ezek a passzát felhők, az 5 percenként változik. Mikor Picon voltunk és felmentünk egy gerincre, ahol sorakoznak a vulkánok, ott totál hétágra sütött a nap, kék ég, 5 percre rá 5 méterre sem lehetet a ködtől ellátni, és ez kb. fél óránként változott. Volt, hogy egy kráternél fél óráig néztem a wetter online live felhővonulását,már ha volt éppen internet és kivártuk, hogy majd 10 perc múlva elhúznak a felhők a fotó kedvéért. De az embernek nincs egész nap ideje várni :-)

A Sete Cidadesben a negyedik alkalommal kimentünk ahhoz a (bocs, neveket ebből az utazásból szinte képtelen voltam megjegyezni) a valamilyen Infeirno kilátóhoz, ahonnan a hét krátertóra lehet látni, esett az eső és ajdnem elfújt a szél. Mikor kiértünk, egy pillanatra feloszlott, egy pár másodpercig lehetett látni a tavakat, azután fél órát vártunk ott és szétfagytunk, szétáztunk, de már utána feladtuk. Mások egy pillantás után meg is fordultak. :-)

Caloura nem mond semmit, Ferrarianál voltunk, ott is ugyaez volt, sütött a nap, majd szskad az eső, sütött a nap...olyan tömeg volt abban az egy pocsolyában, hogy őrület. Nekem ehhez nem sok kedvem ilyenkor, ha így egész nap körutazunk, hogy bemenjek a sós vízbe és utána egész nap ragadjak, viszkessek, szóval inkább csak akkor fürdünk, ha kifejezetten több órára oda készülünk, de így csak belecsobbanni nem szoktunk.

Előzmény: Dydand (2790)
Dydand Creative Commons License 2022.07.31 -3 1 2795

Semmi gond, akkor dudálok minden érkezéskor egy sort, aztán megiszom én az ananászos gint, Neked meg megengedem, hogy továbbra is ideges legyél :D :D

 

Amúgy komolyan nem értem ezt a Kadjar-dolgot. Egy Peugeotban is tökéletesen elvagyok a magam 186 centis magasságával, igaz, már csak 96 kg-t nyomok, de amikor először léptem a szigetre döngött a talaj a 120 kg-m alatt )

Előzmény: Mr. Hadley (2794)
Mr. Hadley Creative Commons License 2022.07.31 -4 0 2794

Hát komám az én farkamat nem kell hosszabbítani. Pözsóba meg nem fér bele a belem. Tudod beteszem a farkam, a többi meg kinn reked. :D
De a legrosszabb hír most jön: nem iszok alkoholt 25 éve. Na azóta ideges vagyok :D

 

Előzmény: Dydand (2793)
Dydand Creative Commons License 2022.07.31 -3 1 2793

Ez a kisebb költségvetésű út? Melyik a nagyobb? ;) Nekem a munka miatt idén csak ez az út fér bele időben, ráadásul addig tököltem Thaiföld vs Japán között, hogy Thaiföldről rendesen lekéstem (ilyenkor már alig vannak jövő  februárra használható repjegyek és szállók, pedig ismét vágynék Ayutthaya, Chiang Mai, vagy Krabi kényeztetésére), így nagy duzzogva marad Japán már megint (most júniustól nyitottak ismét a turizmus felé), 2023 kora tavaszra.

Én ötödszörre is maradtam, és a go rent a carnál béreltem, eddig teljes mértékben meg voltam velük elégedve. Most is a Reugeot (Rezsó), akarom mondani Peugeot béreltem ki SCDW-vel és gumi plusz felni biztivel. 10 napra 325 eur volt összesen, és az SCDW-nek hála még fedezet sem kell. Kadjar? Minek Neked farokhosszabbító? Egy kisautó is simán felmegy a 35%-os emelkedőn, csak tudni kell vezetni (én könnyen vagyok, mert megmutatták a Farol do Arnel lábánál hogyan is kell, azóta alkalmazom)

 

A kiskocsmák nekem is tervben vannak idén, meg egy sor más hely is, ahol eddig nem voltam (Vale das Lombadas, Remédios de Lagoa, Grena, Riberia Quente stb)

Ne legyél frusztrált. Majd veszek Go Shawk ananászos gint, az megnyugat a rengeteg dudálásom után (mindkettőnket :D :D :D )

Előzmény: Mr. Hadley (2792)
Mr. Hadley Creative Commons License 2022.07.31 -3 0 2792

Idén ez lett volna a kisebb költségvetésű utam, de ez annak ellenére nem fog összejönni, hogy gurulóssal és Ryan/Azores kombóval megyek. Idén a Sixt is kiesett, mert a majd két hetes bérlet több mint 1100 euró lenne, ami meghaladja a nebazzmá küszöbértéket. Így visszatértem a GoRent fiúkhoz és kibérelem tőlük a feléért a legalább hat éves Kadjart, aminek már pukiztam az ülésébe.

Idén kocsmázni fogunk, mert a tavalyi posztcovid tapasztalatok azt mutatták, hogy a kicsi etetőknek jobb a kajájuk, mint az igényesebb tányérfestő helyeknek. Elvegyülni nemigen tudunk a helyiek között, mert úgy néznénk ki mint a fókák között két rozmár. (Itt nem a szemfogaimra gondolok.)


Rendkívül frusztrált vagyok a gondolattól hogy az ajtóm előtt fogsz parkolni, én meg gyalogolhatok...
Ha csak egy rövidet is mersz dudálni, benne leszek a helyi tévében!

Előzmény: Dydand (2791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!