Keresés

Részletes keresés

Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1066
Vannak dolgok, amelyek mellett nem szabad elmenni szótlanul. Vannak, amelyek mellett el kellene, de nem tudok. Most mindkettőből kijutott.
Előzmény: Törölt nick (1065)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1064
Hát... Keresheted, de ha nincs, hát nincs. Meg van írva...
Előzmény: Törölt nick (1063)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1062
No... Mi van?
Előzmény: Törölt nick (1061)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1060
Kinek a humora tetszik ennyire?
Előzmény: Törölt nick (1059)
CSerfa Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1058
Birs!

Én évek óta írogatok a Fórumra a HGysek viselt dolgairól. Bizony, olykor nevekkel!
Saját fülemmel hallottam, hogy istentiszteleten a HGy egyik oszlopának nevezték Kötő Istvánt (írtam a Fórumra). És Kötő István utcai árusokat bejelentés nélkül "működtetett", sőt, kialkudott bérüket megfaragta, ha kevesebb kazettát adtak el, mint amiben megegyeztek, és nem adott többet, ha több kazettát adtak el. Zöldségboltot működtetett sőt, más hites vállalkozók is működtettek, bejelentetlen, meg minimálbérre bejelentett dolgozókkal.
Asszony ment tönkre, mert nem volt bejelentve hites vállalkozónál (az asszonyt ismerem, hiszek neki, neve nem publikus), mert nem volt pénze nőgyógyászra, és nem volt TB kártya, nem volt bejelentve. Mikor baja lett, a vállalkozó Isten áldását kérve rá elküldte! Neki soha nem lehet már gyereke!
Más asszony gyermeke dolgozott hites vállalkozónak, gyermeke pénzhajhász, uzsorás lett.
Apropó, divat az uzsora (törvénytelem hitel) hites vállalkozók közt, e volt gyermek több hites vállalkozónak adott rövid lejáratú bejelentetlen, törvénysértő hitelt 20 % kamatra. Mondjak neveket?
De ti is emlegettetek egy rakat rossz példát, csak ti olyanokról, akik elhagyták a falkát.
Én húsznál több szemét vállalkozóról tudok, de egyetlen egy becsületesről sem!
Te milyen arányt ismersz?

Németh Sándor meg nem tud százmilliókat, szolgát, stb. tisztességes fizetésből elérni. Duma. Hanem saját emberei, lekötelezetjei állapítják meg, természetesen engedélyével, jóváhagyásával a fizetését.
Hogy meg adományból gazdag-e, nekem ne beszélj arról, hogy fizetésből több házat fel tud építeni, szolgákkal, őrrel, sofőrrel! Meg arról se, hogy olyan sokat dolgozna. Szvsz én többet írok, többet dolgozom, mint ő, hiába fogalmazgatsz, ezek erős, valóságos dolgok.
Aztán példa van arra (személyes ismerősőmtől, remélem, nem hazudik, Németh Sándornak is személyes ismerőséről), hogy mikor NS-hoz ment, NS nem tudta a temérdek pénztől becsukni a fiókot... Hadd ne soroljam, mindenesetre tény, NS élete messze nem krisztusi.
Istenesen meg nem lehet meggazdagodni, hanem a szegények vannak arra választva, hitben gazdagok legyenek, a gazdagoknak ugyanez hitbeli fogyatkozás (apostoli és krisztusi tanítás). A gazdagnak dolga lenne, ha esetleg nem is osztja szét vagyonát az adakozás, az egyenlőségig, ha Pál nem hazudik, nem pedig a pénz szerelme. És te mit gondolsz a 75 ezer Ftos cipőről, sőt, a 150ezer Ftosról? Igaz-e, hogy sok (vagy tíz) pár ilyenje van? Már fórumon olvastam, ez kérdés csak, de nem NS kevélykedett ezzel? Bizony, NS ilyen nyomot hagyott az emberekben!
Tágas, szép, szinte üres lakások, szinte paloták, szolgák, őrök, sofőr, tán sofőrök, titkár, miegyéb. Pásztorotok vágya teljesült. Vagy nem? Éli a nyáj életét? E nyáj közt van? Nem! Felette, messze felette! Már akkor majdnem teljesen kibontakozott ez, mikor én is HGys voltam, törekvéseinek magam is tanúja vagyok (sofőrnek, szolgának, őrnek, stb.)
Bizony, Isten akarata ellenére gazdagodott meg pásztorotok, hacsak más evangéliumot, bibliát nem talált. De ahhoz nekem semmi közöm.

Ügyeskedés, meg adócsalás egyébként ... nos, hadd ne keresgéljek a log fájlban (mert megvan ám), hogy hitesek miket mondtak kiskapukról IRC-n, mikor még beszélgettek velem. Pedig nem is sikeres emberek, csak ifjak, ill. fiatal emberek ők. Akiknek csak vágyuk az anyagi siker, ha kell, kiskapukkal, jogházaggal stb.
Megkérdem mégegyszer, tudsz-e tiszta HGys vállalkozót? Nem a bizonyíthatóság, hanem Isten előtt?

Az meg nem igaz, hogy segítetek azokon, akik rászorulnak. Egy-kétfős autókkal mentek el a jómódúak, az egyenlőbb testvérnek fenntartják a kedvezményeket, még a terhesek előtt is (hadd ne részletezzem), köztetek volt (gondolom van is) sok jövevény (pl. Romániából), akiken nem segítettetek, hanem adócsalásra vették rá vállakozóitok (személyes ismerőseim is vannak ilyenek). De kinek is segítettetek a magatokéból? Én adtam szállást ilyennek (hónapokig), tanítottam számítástechnikára, ételt is adtam ilyeneknek. Ti legfeljebb mások adományait (persze, nem tagadom, hitesekét) adogatjátok, karitatív micsoda ez, nagy is lett tőle némelyetek arca. De ez alig valami ám! Sőt, magam vagyok tanúja, hogy rongyos ember kivezetett a rendező, nemhogy előre ültette volna! Tudod, kik ülnek nálatok elől? A fényes öltözékűek, és ha jön a fényes öltözékű vendég, azt is előre ültetitek, és észre sem veszitek, megcsúfoljátok a szegényt! Tudsz-e akár egyetlen ellenpéldát? Mert én tudok hármat is, amiről írok! Kik is kedvelik a köszöntgetést, az elölülést? Elölülőitek! Igaz, szokás is nálatok, hogy az egyenlőbbnek foglalt fenntartott előrébb levő helyeket tartank fenn, stb. Így kell szervezett rendnek lenni egy óriásgyülekezetben. Meg a parkolóban. De nem Krisztusban, ott még az Úr sem dönti el a sorrendet! Ti igen! Soroljak egy rakás Istentől idegen szokásotokat? Inkább nem, ennyi is bőven elég. De ti inkább csúfoljátok a szegényt, ha éppen nem "karikativoskodtok" valahol. Meg vagytok próbálva, könnyűek vagytok.

Pásztor meg nem hagyta el hozzám hasonlóan a HGyt. Honnan a csudából veszed ezt? Csak egyszerű emberek hagyták el így.

A ti életetek nyitott könyv, tényleg. Akiket ismertem, ismerek, tényleg ismerek, nagy dumásak, életük meg semmiben nem különbözik a világtól. Inkább rosszabb. Mondjak neveket? Persze mondhatod, te más vagy. De olyanról beszélek, akiknek munkáját, kitartását, hűségét, törekvéseit ismerem. Olyanokról beszélek. De mind jó fogalmazók, de betanult fordulataik alapján ordít róluk, hogy bővölködésevangéliumiak, ill. hogy HGysek. Én emberekkel dolgozom, jópár ismerősőm van. És hét év HGys tagság elég hosszú ám! Meg három házicsoport, meg sok tépelődés, keresés! Elég megalapozott ám amit mondok, te mire is alapozol? Adj kérlek referenciát, hol is mondják jóknak, Isten embereinek a Hgyseket? Én adok, már adtam arra, hogy istentelenebbnek vallják őket, életüket, mint az átlagemberét. Rajtad a sor!

Amiket Spenderrel művelek, nos, türelemmel vártam rá, intettem, és ahhoz meg jogom van, hogy a hazugot hazugnak tartsam, a rágalmazót rágalmazónak. És ahhoz is jogom van, hogy elfogadjam a Bibliát, az apostoli tanítást. Sőt ahhoz is, hogy ha egyszer hamis, hamisnak mondjam. Ez krisztusi tulajdonság, nem tudtad? Krisztus sem dédelgette a vétkeseket! Dicsérgessem, mert Krisztusról hazudik? Holott rendes embereket gyaláz? Holott tiszteletlen, ferdít, hogy cikizzen? (Pl. Satyát, ha névre is kíváncsi vagy. Aki érzéseiből indul ki? Akinek nem számít az igazság, csak az, ki HGys, ki nem az?) Aki hazudik, van esélye? Ha nem tért meg, igen. És ha megtért? Olvastad te a Zsidó levelet? Nem vélekedéseit ítélgettem én, hanem hazugságait, gonosz szándékait, stb.

Azt meg nem hiszem (pontosabban vélem) rólad, hogy te velem a békességet keresnéd! Ha így lenne, esélyt adnál annak, tán igaz, amit írok! De esélyt sem adsz rá! Soha, egy pillanatra nem fordulnál hozzám a falka ellenére! A te békeséged odáig menne, akik nektek hódolnak, azokat én ne említsem vétkesnek. Én álljam, hogy te mindenféle szedettvedett dolgot összehordj, mit sem törődve, miket írtam fel közel négy év alatt a Hgy ellen a Fórumra, előről kéne neked kezdenem a bizonygatást. Ez nem békesség, ez az én személyem (munkám) megvetése. Benned semmi tisztelet, fel sem fogod, nem is érdekel, mit mondogatok tulajdonképpen, meg sem fordul a fejedben, nem is mérlegeled, tán igaz-e? Nem veszel engem komolyan, nem gondolom, hogy érdemes veled vitáznom, elfogult, koncepciózus ember vagy, valszeg te is érzésből, no meg a falka iránti lojalitásból indulsz ki. Azt pláne nem hinném rólad, te akár egy hónapig imádkoztál ilyen dolgokról, míg én elég sokat (évekig) imádkoztam arról, egyáltalán HGys, vagy efféle lehetek-e? És okkal, Isten vezetésétől fordultam el a bővölködés evangéliumától, a sikerkereszténységtől, az amcsi móditól, a HGytől. És Úrnak mondom Jézust, tesben eljött Felkentnek, Benne bízom, Aki mindent elvégzett. Míg ti (a falka) bizony nem Benne bíztok, hanem legfeljebb, amit magatok elértek, Neki adtok hálát azért, ha hazudtok, akkor is (tanúja vagyok több ilyennek, hiába tiltakozol!!), akkor is, ha csalással (ennek is tanúja vagyok), akkor is, ha orozással (ennek is!), stb. Hogy már embert ügyeseitek kifosztanak, hogy kincseket gyűjtenek és nem adják meg a rendes bért, hogy nektek ilyen oszlopaitok vannak, ez szép bizonyság ám istenetek (a Mammon) mellett! Készen van a ti bizonyságotok, kincsitek rozsdája bizonyság ellenetek, kövéredtek (testetek hízik), büszkék is vagytok rá (nagy létszámotokra), magatok is valljátok, meggazdagodtatok, semmire nincs szükségetek (más intelmére, tanácsára, tán még az élő Krisztusra sem, hiszen ti megvalljátok, mit is akar Ő, Ő meg ugye, hűséges? Na ne!!!), stb. Ilyesmi tőlem a Fórumon is van ám jópárszor! Írtam is mantrákat, jellemző HGys megvallásotokat, a ti uratokat szavakkal, fenyegető ujjakkal rángatnátok, nektek hatalmatok lenne, másoknak, ellenségeiteknek meg romlása. Ha éppen így tetszik az imaharcos HGysnek. Ide is idéztem NeNE megfigyelését, ha emlékszel. Ti még Pált, meg Jánost is kirekesztenétek! Írtam ám ezeket, nem először mondom.

Nem folytatom, mert elkopnak ujjaim, és sok dolgom van. Szerkesztetlenül hagyom, gondolom, temérdek hibával, de én tudom, igazam van!
És egyszer mind a Bíró elé állunk, én tiszta szívvel állok elé a HGy ügyében, nem érzések vezetnek, hanem meggyőződés, ha nem is találok esetleg jó kifejezést, példát. De a Hgynek annyi, hályog van szemeiteken, lepel köztetek és a Világosság közt, minek ti egyenesen örültök, és megvetitek, sőt gyűlölitek, ki ezt észreveszi és elmondja rólatok. Igaz, hol is volt jó dolga a rossz hírt közlőnek?

Rettenetes a HGysek közt, senki vissza ne térjen oda, ha egyszer módja volt onnan elszabadulni!

CSerfa

UI.:

Ha sorról sorra válaszolgatsz, ígérem, el sem olvasom hozzászólásodat. Mert szerintem ez a híg gondolkodásnak legszembeötlőbb jele. Tudom, kétszer, háromszor elolvasni, és megérteni elég nagy fáradság lehet egy ember írását, pláne, ha nem szoktál hozzá. Viszont te elég sokszor menet közben is kerültél szembe még önmagaddal is a sorról sorra való felelgetéseddel. Miért is egyesek értelmi képességeidet vonták kétségbe. Én rosszabbat gondolok rólad, rest vagy szerintem. Rest vagy megérteni engem, szándékaimat, személyemet, egész állításaimat, itteni munkámat. A sorról sorra írogató csak kapdos, abba, ami a szeme elé kerül. A Bibliában sincs nyoma sem a sorról sorra érveknek, hanem a gondolatokra reagálnak, nem a sorokra.
Ha tehát te sorról sorra, semmi közünk egymáshoz!

Előzmény: birs (1043)
Cillit Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1057
Kedves Faithful, ebben a mai zavaros, nyaralóépítős, sikkasztós világban, főleg, mikor a lelkész gyanúba keveredik pénzügyekben, azért nem ártana egy elszámolás-kimutatás, csak a hívek megnyugtatására.
Előzmény: faithful (1055)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1056
Hasonlatod csak ott sántít, hogy a korintusi adományokat efezusban osztották szét, és nem a helyi zsinagóga rev 2.0-ára költötték vagy a helyi lelkész szamarának lóra történő cseréjére. És így tovább: az efezusit a galatabeliek kapták, a galataiakét meg a János jelenései...

So anyway: mindezen adomány-gyűjtés és -adás közben Pál sátorponyvát varrogatott, és külön szólni kellett, hogy adjanak má' enni egy kicsit többet. Azért N$-re ez nem igaz (hogy csak a sokat szapult 70 ezres cipőit említsem). Nem gond, ha Sándornak nem kopik fel az álla (furcsán is nézne ki az a folt a szakálla közepén), sőt, szerintem jó, hogy a szolgálók rendes fizetést kapnak (1-0 a BAGY-nak), csak ne legyen ez az álszent duma az adományokról. Mert az nem arra van. Hanem a debreceni hajléltalanokra pl. Ha meg nem adományból él, hanem fizetése van (amilyen így konkrétan Pálnak nem volt), akkor viszont legyen elszámolás, hogy tudják az emberek, mennyiért lelkigondozzák, tanítják, etc. őket. Ha meg fizu sincs, akkor meg nem értem, miből van olyan szép nagy háza, ha 20 éve még a kukákat tologatta. Dolgozik mást, mint Pál? Én úgy tudom nem...
Ismétlem: nem gond a money, én is szeretem, ha minél több van. Az a gond, ha el akarják hitetni velem, hogy az a valami, amiért én dolgozom, majd a munkám ellenértékéből megveszem, az másnak csak _úgy_ van. Vagy az, ha a Bibliára hivatkozva olyan pénzből van, ami a Biblia szerint másra van kitalálva. Hm?

Előzmény: faithful (1055)
faithful Creative Commons License 2001.10.25 -1 0 1055
Figyuz, képzeld el Pál apostolt. Képzeld el, ahogy a hívők kimutatásokat kérnek tőle, hogy mire költötte el az adományt, amit kapott...
Előzmény: Cillit (1054)
Cillit Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1054
Tudod, engem ez zavart a legkevésbé a HGy-ben. Hiszen a hívek (elvileg) önként és dalolva fizetnek. Felnőtt emberek, maguk döntik el, hogy mire adják a pénzüket. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy amíg HGy-s voltam és adakoztam, meg voltam arról győződve, hogy a pénzt létszükségleti célokra adom, fogalmam sem volt róla, hogy esetleg a javát zsebre teszik. Én HGy-s koromban szívesen támogattam a csarnokot, a Szt.Pált vagy az újságokat is, mert úgy gondoltam, hogy mindez az én javamat is szolgálja. Persze a félreértések elkerülése végett nem bántam volna egy kimutatást, hogy mennyi pénz folyt be és mire költötték, de ennek a hiányát valami zavaros hitelvi okokkal magyarázták a jónépnek.

A pénztárcánkon való uralkodást (ami nem is volt igazi uralkodás, mivel mindenki önként fizetett, némi adakozásra felbuzdító nyomás persze volt), kisebb bajnak tartom a lelkek feletti uralkodásnál.

Előzmény: Rigoletta (1053)
Rigoletta Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1053
A szegény birka tömegek. Tehát az adományokból él NS.
Előzmény: faithful (1051)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1052
Birs!

"Nem a HGy akarta lejáratni a kiszakadtakat, hanem ők akarták eltöröltetni a HGy-t a föld színéről!"

A Te stílusodban: erre bizonyíték kell ám, mert amit most állítasz, az kemény becsületsértés!!!
(Nem is beszélve a Club Tihanyról, ahol csak azért lett összerántva a felsőbb-belsőbb kör, hogy "ügyeskedéssel + adócsalással vádoljanak meg" egy tucat embert, akik még csak meg sem védhették magukat.)

Jól vagy? Megdobnak kővel, visszadobsz kettővel?

Szanitéc!!! Jöjjön már! Mindjárt elvérzik!

Előzmény: birs (1043)
faithful Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1051
Találgathatok? Talán a CIA? Persze a Moszad biztos... meg a KGB...
Előzmény: Rigoletta (1049)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1050
"Na hát szerintem ha Te hatalomra kerülsz, Te is diktátor leszel."
Mndtam én, hogy nem?

"A hatalom részegítő"
Dudom. Hukkkk.

"plusz egybe kell tartani az embereket"
Szögesdrót árammal fűszerezve.

"hogy ki tudd fizetni az adományaikból a csarnokod költségeit."
De én miniszterelnök is leszek, és államegyház is, és nem lesz adomány, mert mindent elveszek... :-))))

Előzmény: Cillit (1048)
Rigoletta Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1049
Na és az újságokat meg az akadémiát ki pénzeli?
Előzmény: birs (1043)
Cillit Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1048
Na hát szerintem ha Te hatalomra kerülsz, Te is diktátor leszel. Én is az lennék. A hatalom részegítő, plusz egybe kell tartani az embereket, hogy ki tudd fizetni az adományaikból a csarnokod költségeit. Én már különben is messze futok azoktól a csoportosulásoktól, amik azt állítják magukról, hogy a legjobbak. Így tőlem aztán nem fogsz tizedet látni, beee! :))
Előzmény: Don Vittorio (1047)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1047
Majd, ha megcsinálom az Orthológ vagy a Neodox egyházat, azt megnézheted. Az tökéletes lesz, és a legjobb... :-)))))))))))))))))) És mindenki meg fog térni, és sok lesz a pénzünk, ami az áldás, és lesz csarnokom is, meg libát, kacsát és tást. :-)
Előzmény: Cillit (1045)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1046
Birs! Jaj ne!!!

"Campdavid meg nem NS-é - hanem az egy gyermeküdülő, ahol a hitesek gyermekei nyaralnak. Minden évben 1000-nél több gyermek! :O)
Én voltam ott. Levideóztam. A gyereküdülő a Camp David bal oldalát szegélyező (akkor még) földút túlsó (bal) oldalán van.

"Csak nem képzeled, hogy odamegy nyaralni NS, ahol ekkora ricsaj van?"
Camp Davidnek hatalmas, magas fakerítése van (akkor még), a ház a telken beljebb kb. 100 m-re van. Azaz a gyermektábortól kb. 150 m-re jobbra fák és tömör kerítés mögött. Ennyit a ricsajról.

Könyörgöm! Ne kajálj be mindent, amit ott mondanak Neked. Egyszer tutira elveri a gyomrodat... De ha be is kajálod, ellenőrizd, hogy igaz-e, mielőtt dobálózni kezdesz vele.

Szanitéc!!! Súlyos eset! Kötszert!

Előzmény: birs (1043)
Cillit Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1045
Én úgy csináltam, hogy kikerestem az Olivér hozzászólásait, és csak azokat olvastam el, mert maga a topic irdatlan nagyságú. Ezen felbuzdulva meg is vettem egy könyvet: "Jehova tanúja voltam". Kérdésem: van-e egyáltalán olyan egyház/felekezet, amelyik nem szekta? Talán ott, ahol érvényesül valamilyen kontroll a vezető felett.
Előzmény: Don Vittorio (1044)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1044
Te itt??? :-))) Nofene!

Olvasgattam már, de nem volt hozzá türelmem. A vége felé van?

Előzmény: Cillit (1042)
birs Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1043
Cserfa!

Hiába is "nem hinnéd", bizony sajnos keményen rágalmazod, a hiteseket, a gyülekezetünket, meg a lelkészeinket is. Ráadásul a legvadabb bűnökkel. Éppen ebben a topikban is (899) pontosan ezt tetted. Íme:

Hogy nálatok, HGyseknél alig van cselekedet (csak duma), én nem örülök neki.
Inkább ti is vennétek erőt, helytállásból, hogy ne ügyeskedéssel, adócsalással, stb. boldogulnának vastagjaitok (mert többet bizony így ismerek). Inkább intenétek a sok híg, egyenesen link alakot...

Ezért sajnos nem igaz az állításod, hogy "Sem HGyst, sem mást" nem vádoltál! Mert bizony itt is ügyeskedéssel + adócsalással vádoltál meg meretlenül több embert! Ez bizony kemény becsületsértés!

Aztán az is rágalom, hogy a HGy-s lelkész istentelenül „meggazdagodott”. Mert NEM adományból "gazdagodott" meg pl. Németh Sándor sem - hanem abból, hogy KÉT újságnál is dolgozik, MEG még a Szent Pál Hittudományi Akadémián is tanít!!! Plusz a felesége ennek az akadémiának az igazgatója! :O)

Ezért, pl. ha Neked is HÁROM fizető állásod lenne, + a feleséged is igazgató lenne valahol - akkor nyilván nem ilyen körülmények között élnétek ti sem!

Tehát NEM igaz, hogy NS az adományokból lett "gazdag"!!! Persze vádaskodni sokkal könnyebb, mint dolgozni. :(

Továbbá én, hála Istennek egyetlen nélkülöző keresztényt sem ismerek a HGy-ben. Aki ugyanis akar dolgozni, az talál magának munkát!

Aztán meg Pál rendeléseit sem vesszük semmibe, mert segítünk azokon, akik erre rászorulnak. Pl. én is rendszeresen vigyázok (ingyen) gyermekekre -hogy a szülőknek "könnyebbségük" legyen! Tehát nemcsak pénzzel, ruhával, élelemmel segítek!

Campdavid meg nem NS-é - hanem az egy gyermeküdülő, ahol a hitesek gyermekei nyaralnak. Minden évben 1000-nél több gyermek! :O)
Csak nem képzeled, hogy odamegy nyaralni NS, ahol ekkora ricsaj van?

Senki nem hágja át az apostoli rendeléseket, a tized felhasználásáról is van fogalma a HGy vezetőinek is - nemcsak neked!

Úgyhogy bizony sajnos rágalmaztad Németh Sándort is! Nagyon könnyű bárkit istentelennek nevezni, csakhogy ezt illene bizonyítani is!

Meg az is rágalom, hogy "a HGysek becserélték a mennyei javak utáni vágyakozást földi javak, vigasztalás utáni vággyal". Miért gondolod, hogy annyira vak minden hites, hogy nem képes felfogni mit veszíthet, ha Istennek való engedelmesség helyett - a földi javakra hajt?

A hamis tanításokat is könnyű rákenni másokra. De ezt is bizonyítani kellene! Meg azt is, hogy mi szentségtelenül élük. Nem elég mocskolódni, és hazugságokat terjeszteni! Mert a mi életünk is nyitott könyv mindenki előtt, nemcsak a tiéd. És bizony a mi gyümölcseink is magukért beszélnek - meg a tieid is.

Hogy meg azokat a "pásztorokat" nem rágalmaztad, akik hozzád hasonlóan elhagyták a HGy-t - azon nem csodálkozom. Azon meg pláne nem, hogy "még Takács Ferenc ügyében sem" álltál mellénk. Az sem igaz, hogy a hitesek "marcangolták" TF-et! Mert a vak is láthatta, hogy nem a HGy ripacskodott a TV2-ön, hanem TF. Nem a HGy akarta lejáratni a kiszakadtakat, hanem ők akarták eltöröltetni a HGy-t a föld színéről!

Referenciáidnak szintén nincs semmilyen valóság alapja! Az a pár vádaskodó szülő, meg tanár, még nem jelenti azt, hogy igazuk van. Mert pl. az én hites szomszédom gyermekei is kitűnő tanulók, és nem a hites iskolába járnak!

Tehát sajnos Cserfa nekem továbbra is úgy tűnik, hogy bizony te rágalmazol engem, meg másokat is. :(

Pedig én pontosan a békesség kedvéért ajánlottam neked már korábban, hogy fejezzük be a levelezgetést. Mert nem akartam összeveszni veled, amiatt ahogy a hitesekkel bánsz. De amiket Spenderrel művelsz, az már mindennek a teteje!

Ha te krisztusi embernek tartod magad, akkor hogyan írhatsz, egy pár hónapja megtért - hitben még erőtlennek ilyeneket? Vagy Pálnak az erre vonatkozó Ígéi semmit sem jelentenek neked?

Én pontosan azért nem rágalmaztalak téged eddig, mert sokkal Ígeibb elszenvedni a piszkálódásaidat, mint visszavágni!

Ukázt is úgy tűnik, te szoktál kapni, ezért gondolsz most arra, hogy - nekem "kiadták": álljak "be a falkába e téren is". :(

Pontosan azért vizsgáltam a szívedet, mert bizony kétségbe vonom, hogy a szívedben Isten békessége uralkodik!

Az igaz, hogy a szívek vizsgálója egyedül Isten. De a szíved teljességéből szól a TE szád is! Már pedig onnan sajnos nemigen jön ki építő beszéd, inkább a kígyó szavai, Isten Beszéde helyett! :(

Ezért a saját érdekedben írom, tarts egy alapos önvizsgálatot! Mert bizony látható, hogy sajnos nincs békességed! Ne a saját igazságaidat szeresd, hanem Krisztus igazságát! Mert „mint megfertéztetett ruha minden mi igazságaink, és elhervadánk, mint a falomb mindnyájan, és álnokságaink, mint a szél, hordának el bennünket!”!

Tehát, ha örökösen vádaskodsz, ezzel NEM a hitesek, meg Spendernek ártasz - hanem saját magadnak. :(

Én nem mondalak téged gonosznak, pedig sajnos sokszor gonoszul szóltál. De Krisztus NEM arra tanít minket, hogy sértegessük Isten gyermekeit - hanem arra, hogy szeretettel intsük egymást.

Ha pedig te valóban szereted az igazságot, és gyűlölnéd a hamisságot - akkor legközelebb NE így reagálj!

Ezért én is azt tanácsolom, hogy ha valamit nem ismersz, kérdezz! Mert sajnos te sem kérdeztél, hanem csak állítottál, és Nem a Biblia tükrében - hanem a saját igazságod szerint.

"Ugyanabból a szájból jő ki áldás és átok. Atyámfiai, nem kellene ezeknek így lenni!"

„Kicsoda a bölcs, hogy értse ezeket? Kicsoda az értelmes, hogy eszébe vegye ezeket?! Bizony igazak az Úrnak útai, és az igazak járnak azokon, az istentelenek pedig elesnek rajtok.”

Nagyon sajnálom Cserfa, de ezeket egyszer le kellett írnom. Vállalva, hogy most még dühösebb leszel rám, mint korábban.

Előzmény: CSerfa (1027)
Cillit Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1042
Jártatok már a Jehova tanúi tévtanításai c. topicban? Számomra katartikus élmény volt. Van ott egy gyerek, Olivér, aki kitért a Jehovák közül, és ezt a folyamatot meséli el a hozzászólásaiban. Hát mit mondjak, sok olyan dologra jött rá, amire én is, csak én a HGy-vel kapcsolatban. Félve merem leírni, de lehet, hogy a HGy is egy szekta? Egyáltalán mik a szekta ismérvei szerintetek?
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1041
Ja! Csak én voltam az előzmény, meg azért súrolta is a témát...
Előzmény: faithful (1040)
faithful Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1040
Természetesen egyáltalán nem az általad elmondottakra vonatkozott, amit leírtam, csak leírtam, mert rámtört a grafománia... :-))))
Előzmény: Don Vittorio (1038)
udvari Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1039
Kedves CSerfa !

Ok d,e ezt nem csak Tőled kértem ám !

Szerintem nem ér ez többet ,ha elengedted ne is beszéljünk róla !

Áldjon az Úr !

Előzmény: CSerfa (1035)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1038
Szia.

Én nem csak elméleti szakember vagyok, és még balga is, mert sokat tanultam-tanulok a saját káromon. Bár ez még mindig jobb, mint nem tanulni.

A sztori tényleg off. Viszont hozzátenném, hogy házasságban és barátságban mások a szabályok. Ott szövetség van, ott van mit újjáépíteni, ha valami leomlott. (Lényeg, hogy volt már _valami_, ami most _rosszabb_, tehát _jobbá_ lehet és kellene tenni.) Cserfa és Udvari vagy Cserfa és Spender sosem voltak férj-feleség, da ha jól látom még barátok se. Az ilyen (most nem pejoratív értelemben mondom) felületes kapcsolatokban nekem eddig csak az "5 lépés távolság" módszer jött be (olyan ez, mint valami kínai harci technika :-) ). Ha látom, hogy nem vagyok olyan státuszban, hogy változtathatok a másik viselkedésén, de nekem rossz (és tulajdonképpen neki is), hogy folyton ellenem tesz, akkor másik pályára állítom magam, ahol nem tud nekem dodzsemezni. Hm?

Bye:

Don

Előzmény: faithful (1037)
faithful Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1037
[off]
Egyszer, nem oly régen, beszélgettünk régi barátaimmal a hgy-ben. Négy ember, négy különféle mentalitás. Négyből ketten elvégezték a SzPA-t. Az egyik barátom fölhozta, hogy a másik barátom esküvőjén nagyon összeveszett a feleségével. Szó szerint azt mondta feleségéneki: "taníthatatlan vagy", és csúnyán beszélt vele. A vitát az váltotta ki, hogy kevés pénzt akart az asszony adni a menyasszonytáncba. (Nevetségesen kevés pénzt)
A harmadik barátom agya egyből elkezdett zakatolni, hogy most erre milyen igét is kell mondani. (Ezt nem mondta, de látszott a fején hogy ez zajlik le benne). Ez a srác egybéként elvégezte a SzPA-t, csak még nincs meg a diplomája. A másik barátomból, aki ugyancsak elvégezte a SzPA-t, viszont kibukott a pásztori szív, és azonnal azt mondta, hogy: "De ugye utána kibékültetek...".
Én meg nem mondtam semmit, csak elmélkedtem a szívemben a kérdésen.
Aztán egyszer bevillant: ez a terület -- ti. a pénzkezelés--, az ahol az ember a legmélyebben van szocializálva, ez a terület, amit huszonix éven keresztül nevelnek a szülők bele a gyerekbe. Az ilyen területeken nem fog megváltozni valaki néhány pillanatt alatt, vagy egy-két hónap alatt, de talán még néhány év alatt sem. A helyes megoldás tehát, ha simán, snassz módon a srác csak imádkozik a feleségéért, hogy az Úr érintse meg ezen a területen, és adjon neki látást, vezetést, kijelentést stb. -- aztán hisz abban, hogy ez így is történik. Amíg pedig ez nem történik meg, addig egyszerűen toleráns és megértő a felesége álláspontjával szemben.

(mondjuk én csak elméleti szakember vagyok ezen a területen, ezért nem is mondtam el neki ezt.... :-))
[off]

Előzmény: Don Vittorio (1036)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1036
Szia Cserfa!

Teljesen igazad van. Abból nem tanul senki, ha újra a keblére öleli azt, aki konzekvensen rosszat tesz ellene. Örök vitám volt sokakkal a HGY-ban ez. Én azt mondtam, hogy meg kell bocsátani (bár néha nagyon nehéz), de aztán 5 lépés távolság. Akkor többet nem tud rosszat tenni ellenem.
Amiről itt szó van, az a totális balgaság a Példabeszédek szerint, hisz már az is az, ha az ember a saját kárán tanul, nem a másén.

Bye:

Don

Előzmény: CSerfa (1035)
CSerfa Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1035
Kedves Udvari!

De hisz mindent elengedtem! Már kétszer is írtam. De ami megtörtént, megtörtént, nem látom, miben hibáznék? Ha vétkeztek a régiek, még a Bibliába is bekerült a vétkük. Meg a kegyelem is, ha megtértek. De tán nem kell-e vizsgálni a megtéréshez illő gyümölcsöket? Dehogynem!
(Az meg nem harag, ha a rágalmazóról, szócsavaróról, fogalmazgatóról, aki szereti és szólja a hazugságot, nem gondolom, hogy krisztusi lenne. Akkor sem, ha mondogatja, Uram, Uram!)

CSerfa

Előzmény: udvari (1033)
Don Vittorio Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1034
Moderátorért kiáltok:

_MODERÁTOR!!!_

Miért szedtétek le a hozzászólásomat?

Idézzem? Vagy akkor megint leszeditek?

Shalom:

Don

udvari Creative Commons License 2001.10.25 0 0 1033
Áldjon az Úr Kedves CSerfa !

Nem is szerepjátszást kértem én hanem elengedést ami persze sokkal-sokkal nehezebb mint a szerepjátszás !

Zsolt

Előzmény: CSerfa (1030)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!