Keresés

Részletes keresés

betty999 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 26338

Kedves Gábor!

A kenetemben nem találtak legutóbb se vírust, se gombát, semmit, a rákszűrésem eredménye pedig P2, ami úgy tudom még jónak számít.

Viszont ami miatt kiderült ez az egész, hogy már több éve járkáltam orvosról orvosra fertőzéses panaszokkal, és ami nem szűnt meg soha, az a nagyon bő folyás. Ez alatt napi legalább1-2 tisztasági betétet csurig átázva értem, ami mint itt olvastam nem normális, és utána kell járni a dolgoknak.

Ahogy elköltöztem kerültem ehhez a dokihoz, és közölte, ha még esetleg nem tudnám, h van egy méhszájsebem, és így indult el a lavina. Az orvos egyébként SZTK-s, tehát én nem fizetek neki semmit, hanem a TB, nem tudom ezzel mennyire lehet visszaélni...

A fentiek tükrében is az orvos váltást javaslod, vagy ez esetben inkább kérjek ki másodvéleményt?

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (26337)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2008.07.15 0 0 26337
Kedves narcisz12,

Egy kicsit nyugtalan vagyok. Az alaphelyzet: 46 év, soha semmilyen nőgyógyászati panasz, viszonylag pontos ciklus, zavartalan terhességek és szülések. Kb.2 hónapja voltam citológiai szűrésen, minden rendben.
Viszont a mostani ciklusom közepén elkezdtem vérezni. Sebtiben megkérdeztem egy orvost, hogy belefér-e ez egy esetlegesen kezdődő változó korba. Azt mondta, hogy igen, addig nincs baj, amig bőven vérzek, és nem pecsételgetek. No, a "bőséges" vézés egy hete abba maradt, viszont tegnap óta pecsételgetek. Kezdjek izgulni? Menjek orvoshoz? Nem vagyok hipochonder, de azért egy kicsit aggódom. (Ismétlem, két hónapja voltam nőgyógyásznál.)


Ez, onmagaban semmit nem jelent.
Nyilvanvaloan 46 eves korban BIZTOSAN nem lehet tudni, ugyhogy ha ez folytatodik 2-3 honapig, azert jelentsd a nogyogyaszodnak.

Gabor
--------------------------------
Kedves dobsika,

Gratulalunk.

Gabor
--------------------------------
Kedves tsikos,

Bartholin mirígy cisztám van, már kétszer felvágták, kivarrták...(marszupializáció). először március elején, másodszor most jún. legvégén, tehán alig két hete, és most újra előjött. gyorsan nő, ha ki nem fakad, pénteken gondolom, megint vágnak.
kérdéseim:
1. meddig lehet ezt csinálni? illetve meddig érdemes?
2. az megoldás, ha kivágják a tömlőt?
3. ha kivágják, az azt is jelenti egyben, h az a bartholin mirígym már nem fog funkcionálni kivezető cső nélkül? nyílván nem szeretnék ilyen drasztikus megoldást.
4. egyik alkalomal sem vettek a gennyből mintát, h kitenyésszék az esetleges kórokozókat... ez normális?
-első alkalommal egyből vaktában antibiotikumot kaptam, majd műtét egy magánklinikán. (1. orvos)
-második alkalommal volt vérvétel, vizeletvizsgálat, antibiotikumot nem kaptam, majd műtét a kórházban, és itt sem csináltak semmiféle bakterológiai vizsgálatot a vizeletvizsgálaton kívül. (2. orvos)
- most csütörtökön mikor visszamentem a 2.dokihoz, (gondoltam talán nemkéne mégsem egy harmadikhoz menni...), mondván, h sajnos már megint..., egyből írt fel antibiotikumot, Dalacin C-t (mindenféle mintavétel nélkül, illetve mintát azt vett, de citológiára)
persze későn kapcsolok, és így most meg majd nem is lehet mintát venni, mert szedem az antibiotikumot.
5. most ott tartok, h paradicsomot teszek a tályogra, hátha kifakad magától...
és hipermangán oldatban üdögélek reggel-este.


1. Nagyon ritka, hogy ketszeri felvagas es kivarras utan még mindig legyen problema. Peches vagy. A kivarrast nem letezik hogy jol csinaltak, mert ha az meg van csinalva, utana mar nem szabad begyulladnia. Tehat vagy megint ki kell varrni, vagy valamilyen egyedi megoldast talalni.

2. Csak a vezeteket nem lehet kivagni, ilyen nincs (mert tovabb mukodik, sehova nem tud kiurulni). Ha a sebesz az egeszet ki tudja vagni, Bartholin mirigy nelkul azert meg lehet elni :). De nem kicsi mutet (az, de osszehasonlitva a kivarrashoz, joval nagyobb).

4. Visszanezve jo lett volna a tenyesztes, de oszinten, en is eloszor egy szeles spektrumu antibiotikummal kezelem a pacienseimet. Egyebkent eloszor nem is vagom fel, csak egy tuvel leszivom a gennyet, plusz 2 het kemeny antibiotikum kezeles. Az esetek 90+ szazalekaban elegseges.

De a te problemad ezen mar tul van, ugyhogy valamifele egyedi megoldast kell az orvosodnak keresni.

Gabor
----------------------------------------
Kedves Blaclady,

40 hetes terhes vagyok.
24 éves, első gyermekemet várom (fiú).
Július 15-re vagyok kiírva.
Van egy olyan problémám, hogy egy-két napja észrevettem, hogy sötétebb a vizeletem színe néha, nem mindig.
Most jelen pillanatban rendes világos színű.
De nagyon megijedtem. Igaz kevesebbet ittam mostanában,nem tudom mennyire befolyásolja.
Holnap reggel megyek terhesgondozásra. Megemlítem az orvosnak, de félek, mi van, ha valami fertőzésem van és ártok a gyereknek. Pedig már hónapok óta nem szeretkezünk a párommal.
Fél hogy ártunk a gyereknek.
Másik kérdésem:
Mennyi időnek kell eltelnie, hogy megindítsák szülést ha nem akar időre megszületni.
Nincs magán orvosom.
Az akkori ügytelen fogok gondolom szülni a MÁV Kórházban.
Nagyon izgulok.
Pénteken voltam ultrahangon, meg CTG-n.
Mindent rendben találtak.
Mi a teendő ilyenkor?


Semmi. Annak alapjan amit leirtal semmi teendon nincs.
En a 41. heten inditom be a szulest. Vannak orvosok akik megvarjak a 42. hetet is. Annal tovabb ma mar nagyjabol senki nem var tovabb.

Gabor
---------------------------------------
Kedves moninyufi,

Tablazat (masodik) elment.

Gabor
---------------------------------------
Kedves GPKL,

Mi a véleményed a fenti adatokról? Adnak aggodalomra okot? Egyáltalán, mit jelent a 10/20mm-es érték, mi a normális? Ha ez nagyon nem normális, és így is marad, akkor a kromoszóma rendellenesség vizsgálattal kizárható a baj, vagy ez már biztosan bajt jelent?

Ritka hogy nem masolom be az egesz levelet, de most ezzel akarom demonstralni a velemenyemet errol a kerdesrol. Az evek folyaman nem tudom hany terhes no jelentette hajszalpontosan ugyanezt. Még egyetlenegy nem jott vissza es jelentette hogy a babajanak akarmi baja is lett volna. Kesz. Ennyit tudok mondani. Nalatok Magyarorszagon ugy latszik divat remisztgetni a terhes anyakat. Nem tudom. Tenyleg. Ez kizarja azt, hogy eppen a te babadnak legyen valami baja? Nem, de ertekeld ezt a jelentest ugy, ahogy irva van. Nyugodtan elfeledkezhetsz az egeszrol, es varj amig az orvosod mond MEGINT valamit. Termeszetesen menjel el az UH-ra megint.

Gabor
----------------------------------
Kedves betty999,

Már nagyon sokszor írtam ide hozzátok, és most is a véleményetekre lennék kíváncsi.
21 év 0 terhesség, 0 abortusz.
Elköltöztem, Május 23-án új nődokinál voltam, aki észrevett egy kb 2 cm-es méhszájsebet, melyet súlyosnak ítélt, ekkor lefagyasztotta.
Június 10. Controll, 2. fagyasztás (nem gyógyult)
Július 8. 1. ecsetelés, nem használtak a fagyasztások, semmilyen változás nem történt.
Július 10. 2. ecsetelés
Július 14. ma 3. ecsetelés. A doki szerint már mintha a széleinél kezdene "gyógyulni" a hám, de fellibbentette az égetés lehetőségét/valószínűségét, amennyiben csütörtökig nem változna valamit a helyzet.
A műtétről nem mondott (még) a doki részleteket, de nem hiszem, h a holnapi és a csütörtöki ecsetelés sok mindenen változtatna.
Az első ecsetelések óta hártya szerű dolgok "potyognak ki" belőlem.
Gábor már javasoltad, h keressek fel másik orvost, de mivel nem ismerem a várost, ezért ezt a lépést nem tettem meg.
Sok mindent olvastam a neten ezekről az égetős műtétekről, hogy van hurkos, meg lézeres,... Sok vélemény volt pl. aki még nem szült annak nem ajánlott, mert utána nem biztos, h kitudja hordani a gyereket, valaki azt mondta, az ilyen műtétektől még a fogamzóképesség is megnő..
Kérdéseim:
1. Szerintetek helyes az eljárás amit az orvos javasol, vagy van más lehetőség is?
2. Tudnátok mondani pár szót erről a bizonyos égetésről? Tényleg nem ajánlott, ha valaki még nem szült, illetve szeretne még apróságot? (21 éves vagyok, és ez igen lényeges mozzanata a dolognak) Milyen veszélyei vannak? Mit csinálnak pontosan? Műtétet követően milyen kritériumok vannak?



A gyakran idejarok tudjak, hogy ilyent nagyon ritkan szoktam irni, de most ugy erzem szukseges:

HA, a keneted negativ volt, es HA semmi panaszod nem volt, akkor.........
.....MENEKULJ!

Mert akkor nagy valoszinuseggel kamu az egesz, es az orvos a penzert "kezel".
Es igen, az egetes is meg minden manipulacio a mehnyakon (az ecseteles nem) kesobb befolyasolhatja a mehszajad erosseget, es koraszuleshez, neha még veteleshez is vezethet kesobb. Persze gondolom az orvos nem hulye (csak kapzsi) es valoszinuleg nagyon keveset csinal.

Persze egeszen mas a helyzet ha a keneted nem volt negativ, vagy voltak szimptomaid.

Gabor
betty999 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26336

Igen, igazad van. Tőle is szeretném megkérdezni ezeket, csak az SZTK nem arról híres, hogy szívesen segítenek minden 'csip-csup' kérdésben, melyek a "lelkemet" nem hagyják békén, hogy jól döntöttem-e.

Aggodalmam fő oka, hogy a nővér mondta, hogy eddig a praxisuk során csak egyszer volt szükség ilyen műtéti beavatkozásra.

Biztos szeretnék lenni abban, hogy jó orvos, jó eljárás mellett döntök, ezért szeretnék minél több információt begyűjteni, hogy jó döntést hozhassak. Ismerni szeretném az eljárásokat, a lehetőségeimet.

Előzmény: Mikolt (26335)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26335
szivesen, de igazandibol egy olyan orvos tud neked segiteni, akinek lehetosege van megvizsgalni teged.
Előzmény: betty999 (26334)
betty999 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26334
Köszönöm kedves segítésgedet.
Előzmény: Mikolt (26333)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26333

nyilvan, hiszen a nevuk is mas.

Előzmény: betty999 (26332)
betty999 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26332
Az égetés és a lézeres kezelés között van különbség?
Előzmény: Mikolt (26331)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26331
a legosdibb eljaras a mehszajseb kezelesere, ugyanugy zajlik, mint barmely mas testreszen torteno egetes: hovel roncsoljak a szovetet.
Előzmény: betty999 (26330)
betty999 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26330

Az égetéses eljárásról tudnál mondani pár szót?

Előzmény: Mikolt (26327)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26329
ez ugyan nem reklamhely, de probald ki a Durex Cherry flavourt:) kicsit borsos az ara, de a leanyzo ertekelni fogja:)
Előzmény: egykerdescsak (26328)
egykerdescsak Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26328
vannak ilyen emberek, tudod:)
síkosítóra én is gondoltam, venni fogok!

köszi a választ, kézcsók!
Előzmény: Mikolt (26323)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26327
Gabor megmondta, hogy mit kell tenned: keress masik orvost es kerjel masodvelemenyt. komolyan nem ertem, hogy miert hiszel jobban egy toled tobbezer kilometerre levo, latatlanban talalgato orvosnak, mint egy olyannak, aki megvizsgal, es latja a kerdeses teruletet.
Előzmény: betty999 (26326)
betty999 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26326

Kedves Gábor, Mikolt, Ana!

Már nagyon sokszor írtam ide hozzátok, és most is a véleményetekre lennék kíváncsi.

21 év 0 terhesség, 0 abortusz.

Elköltöztem, Május 23-án új nődokinál voltam, aki észrevett egy kb 2 cm-es méhszájsebet, melyet súlyosnak ítélt, ekkor lefagyasztotta.

Június 10. Controll, 2. fagyasztás (nem gyógyult)

Július 8. 1. ecsetelés, nem használtak a fagyasztások, semmilyen változás nem történt.

Július 10. 2. ecsetelés

Július 14. ma 3. ecsetelés. A doki szerint már mintha a széleinél kezdene "gyógyulni" a hám, de fellibbentette az égetés lehetőségét/valószínűségét, amennyiben csütörtökig nem változna valamit a helyzet.

A műtétről nem mondott (még) a doki részleteket, de nem hiszem, h a holnapi és a csütörtöki ecsetelés sok mindenen változtatna.

Az első ecsetelések óta hártya szerű dolgok "potyognak ki" belőlem.

Gábor már javasoltad, h keressek fel másik orvost, de mivel nem ismerem a várost, ezért ezt a lépést nem tettem meg.

Sok mindent olvastam a neten ezekről az égetős műtétekről, hogy van hurkos, meg lézeres,... Sok vélemény volt pl. aki még nem szült annak nem ajánlott, mert utána nem biztos, h kitudja hordani a gyereket, valaki azt mondta, az ilyen műtétektől még a fogamzóképesség is megnő..

Kérdéseim:

1. Szerintetek helyes az eljárás amit az orvos javasol, vagy van más lehetőség is?

2. Tudnátok mondani pár szót erről a bizonyos égetésről? Tényleg nem ajánlott, ha valaki még nem szült, illetve szeretne még apróságot? (21 éves vagyok, és ez igen lényeges mozzanata a dolognak) Milyen veszélyei vannak? Mit csinálnak pontosan? Műtétet követően milyen kritériumok vannak?

Előre is köszönöm válaszaitokat!

Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26325
a bartholin mirigy gyulladasa azert jon letre, mert a mirigy kivezetonyilasa valamifele kosztol, akarmitol eltomodik. eiatt felgyulik a valadeka, begyullad, becisztasodik. ezt nem trippertol vagy gombatol kapod. az egy teljesen mas betegseg. szoval abszolut megnyugodhatsz, szeles spektrumu antibiotikummal tokeletesen kezel a dokid.
Előzmény: tsíkos (26322)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26324

ezzel ne foglalkozz. mostanaban minden 3. terhesnel vagy agykamra, vagy vesetagulatot talalnak. figyeld meg, ha elmennel mashova, es nem emlitened a dolgot, fel sem tunne semmi a vizsgalonak.

 

atlagosnal tobb/kevesebb magzatviz ugyanez a kategoria. abszolut szubjektiv a dolog.

 

en valahogy elernem, hogy 3 het mulva ne ugyanehhez a szonografushoz keruljek, addig pedig abszolut nem aggodnek a dolog miatt.

Előzmény: GPKL (26321)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26323
nem tudom, mi okod nem hinni az orvosnak. partnerrel barmilen nedvesedes eseten probald ki a sikositot.
Előzmény: egykerdescsak (26320)
tsíkos Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26322

helo Mikolt/Gábor

 

na, aszem nem fogalmaztam egyértelműen.

szóval amit nem értek, hogy az hogy van, hogy csak úgy felírnak egy antibiotikumot, anélkül, h tudnák, h pontosan mire adják....?

csakmert úgy tudom, h ez a fertőzés lehet gombától, baktériumtól, vagy éppen mivan, ha tripperem van? hm? vagy marhaságot zagyválok?

 

üdv,

ts

Előzmény: Mikolt (26316)
GPKL Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26321

Kedves Gábor!

 

A segítségedet szeretném kérni. Ma voltam 18 hetes (18+4nap) ultrahangon, ahol kb 1 perces vizsgálat után az alábbit tartalmazó papírt kaptam:

 

"Élő magzat, I. medence végű fekvésben.

A lepény a hátsó falon, jó helyen tapad.

A magzatvíz az átlagosnál több.

BPD 40mm

Thorax AP 400mm *40mm

Femur: 30mm

A számítottnak megfelelő terhességi kor.

 

Vélemény:

 

OK/H jelenleg 10/20mm, hátsó szarv 8mm, plexus és medialis fal közötti távolság 3mm.

3 hét mulva UH kontroll!"

 

A "vélemény" részben szereplő dologtól rémültünk meg, bár nem értjük. A szonográfus csak annyit mondott: nem kell nagyon aggódni. Ezek szerint kicsit azért kell. Annyit már tudok, hogy az agyi oldalkamráról van szó.

A magzatvíz mennyisége is aggaszt, különösen azért, mert 11 napja voltam ezelőtt UH-on, ahol még normális volt írva. Ez lehet ennyire szubjektív?

 

Mi a véleményed a fenti adatokról? Adnak aggodalomra okot? Egyáltalán, mit jelent a 10/20mm-es érték, mi a normális? Ha ez nagyon nem normális, és így is marad, akkor a kromoszóma rendellenesség vizsgálattal kizárható a baj, vagy ez már biztosan bajt jelent?

 

Köszönöm.  

egykerdescsak Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26320
no voltam ma orvosnál, azt mondta, hogy nem herpesz, mert akkor úgy fájna, hogy csak na. és nem is hólyagos, hanem csak piros kiütés-szerű pontok. egy picit fájt csak kívül, és picit viszketett.

írt rá kenőcsöt, ami nyugtatja a bőrt, de nem szteroid, tehát alkalmazhatom amikor előjön a dolog. szex mehet óvszer nélkül is, uszoda is, de én mégsem vagyok nyugodt, nem tudom mitől lehet, a doki szerint az előjáték nem megfelelő, nem nedvesedik megfelelően a partner (pedig de).

mit tegyek. menjek el másik magándokihoz is?

de azt hiszem már elég off vagyok, bocsi ezért
Előzmény: Mikolt (26290)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26319
nem lehet kezelni. majd felszivodik magatol. (de ha azt latjak, hogy nem reped, csak nem reped, felirhatnak repeszto injekciot. ezert kell az ultrahangos kovetes.)
Előzmény: sam-sam (26317)
moninyufi Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26318
Kedves Gábor!

Szeretnék kérni egy táblázatot, utolsó mensi: május 9

emailcím: nicknév@freemail.hu
Előzmény: Dr. Laufer Gabor (26305)
sam-sam Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26317
Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy ha a Clostilbegyt hatására érlelt tüszök nem repednek meg - azaz cisztásodnak, - akkor azt hogyan kezelik? ( tudom, hogy figyelni kell uh-val félidőben, de a dokim pont nem lesz akkor - nem tudom ragaszkodjak-e ahhoz , hogy más megnézzem, vagy ne.......)
Köszönöm......
Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26316

1. ez ugyanolyan, mint a pattanas: ha kijon, kezelni kell. addig kell csinalni, amig kijon.

 

2. persze. ezert csinaljak.

 

3. nem csak egy van belole, de amugy sincsen olyan fontos feladata, tehat annyira nem drasztikus a dolog.

 

4. igen. az atibiotikum teljesen korrekt megoldast, ezt kell ra felirni.

 

5. hat, lehet jatszani a paradicsommal, csak semmikeppen ne szurd fel magadnak, az elfertozodhet.

Előzmény: tsíkos (26313)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26315

ha nem iszol eleget, a vizeleted koncentraltabb, tehat sotetebb szinu. emiatt nem kell parazni. ettol fuggetlenul nyilvan emlitsd meg az orvosodnak, de napi 3 litert mindenkeppen igyal meg (vizet termeszetesen).

 

szules: a 42. hetig szoktak altalaban varni, naponkenti-ketnaponkenti ellenorzessel.

 

igazabol nem ertem, hogy mi miatt izgulsz, vagy felsz, nincsen semmi extra abban, amiket leirtal.

 

 

Előzmény: Blaclady (26314)
Blaclady Creative Commons License 2008.07.14 0 0 26314
Kedves Gábor!

40 hetes terhes vagyok.
24 éves, első gyermekemet várom (fiú).
Július 15-re vagyok kiírva.
Van egy olyan problémám, hogy egy-két napja észrevettem, hogy sötétebb a vizeletem színe néha, nem mindig.
Most jelen pillanatban rendes világos színű.
De nagyon megijedtem. Igaz kevesebbet ittam mostanában,nem tudom mennyire befolyásolja.
Holnap reggel megyek terhesgondozásra. Megemlítem az orvosnak, de félek, mi van, ha valami fertőzésem van és ártok a gyereknek. Pedig már hónapok óta nem szeretkezünk a párommal.
Fél hogy ártunk a gyereknek.
Másik kérdésem:
Mennyi időnek kell eltelnie, hogy megindítsák szülést ha nem akar időre megszületni.
Nincs magán orvosom.
Az akkori ügytelen fogok gondolom szülni a MÁV Kórházban.
Nagyon izgulok.
Pénteken voltam ultrahangon, meg CTG-n.
Mindent rendben találtak.
Mi a teendő ilyenkor?
tsíkos Creative Commons License 2008.07.13 0 0 26313

S.O.S. Gábor!

 

Bartholin mirígy cisztám van, már kétszer felvágták, kivarrták...(marszupializáció). először március elején, másodszor most jún. legvégén, tehán alig két hete, és most újra előjött. gyorsan nő, ha ki nem fakad, pénteken gondolom, megint vágnak.

kérdéseim:

1. meddig lehet ezt csinálni? illetve meddig érdemes?

2. az megoldás, ha kivágják a tömlőt?

3. ha kivágják, az azt is jelenti egyben, h az a bartholin mirígym már nem fog funkcionálni kivezető cső nélkül? nyílván nem szeretnék ilyen drasztikus megoldást.

4. egyik alkalomal sem vettek a gennyből mintát, h kitenyésszék az esetleges kórokozókat... ez normális?

-első alkalommal egyből vaktában antibiotikumot kaptam, majd műtét egy magánklinikán. (1. orvos)

-második alkalommal volt vérvétel, vizeletvizsgálat, antibiotikumot nem kaptam, majd műtét a kórházban, és itt sem csináltak semmiféle bakterológiai vizsgálatot a vizeletvizsgálaton kívül. (2. orvos)

- most csütörtökön mikor visszamentem a 2.dokihoz, (gondoltam talán nemkéne mégsem egy harmadikhoz menni...), mondván, h sajnos már megint..., egyből írt fel antibiotikumot, Dalacin C-t (mindenféle mintavétel nélkül, illetve mintát azt vett, de citológiára)

persze későn kapcsolok, és így most meg majd nem is lehet mintát venni, mert szedem az antibiotikumot.

5. most ott tartok, h paradicsomot teszek a tályogra, hátha kifakad magától...

és hipermangán oldatban üdögélek reggel-este.

 

várom mielőbbi válaszát,

ts

 

 

 

Mikolt Creative Commons License 2008.07.12 0 0 26312
ugyanezt fogja mondani:) foleg azert, mert eddig nem tapasztaltal ilyet.
Előzmény: narcisz12 (26310)
dobsika Creative Commons License 2008.07.12 0 0 26311

Kedves Gábor!

 

06.30-án reggel 6:58-kor 3250 g, 49cm-rel  spontán indulás után, de a szülőcsatornában elakadva..császárral született meg első és nagyon várt kisfiunk Ádámka.Mindketten jól vagyunk és mivel sok tejem van, így a baba is elég nyugis.

 

Köszönöm a segítséged, hálával és egy újszülött képecskével:

 

Dobsika

narcisz12 Creative Commons License 2008.07.12 0 0 26310

Dokihoz? Jaj, ne..:-)

Köszi, aranyos vagy, hogy válaszoltál. Még megvárom, mit mond Gábor, ha ő is küld, akkor elbattyogok a dokihoz.

(Inkább mennék a fogorvoshoz..)

Előzmény: Mikolt (26309)
Mikolt Creative Commons License 2008.07.12 0 0 26309
nem igaz, hogy ha boven verzel, akkor nyugodtan lehet aludni. egesz egyszeruen azert, mert valtozokorban vagy, meg kell mutatni a nogyogyasznak a biztonsag kedveert. nagyon messze vagy meg attol, hogy aggodni, vagy panikolni kelljen, egyszeruen figyelni kell magadra. nem art benezni ultrahanggal, hogy minden rendben van-e. en elmennek dokihoz.
Előzmény: narcisz12 (26308)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!