Ha mar a Vanilin kornyeken jarsz, vagy a Fischer cukrászdába erdemes elmenni (Hollan-Balzac u sarok), vagy az Europa (leanykori neven Sziget), vagy a Balassi Balint utcaban levo Szalay cukraszdaba. Ezek mellett a Vanilin elegge gyenge... - vagy csak en vagyok elkapatva.
Csatlakozom a Daubner-rajongók köréhez, és ha nem szentségtörés, figyelembe ajánlanék egy hasonló helyet a Hollán Ernő utcában: Vanilin Cukrászda; nekem nagyon szimpi.
Nem rossz egy gyár, az biztos, de éppen elég messze van - ma már - ahhoz, hogy csak 3-4 havonta lapátoljak össze onnan néhány durva cuccot ÉS RENGETEG FRISS TÚRÓS meg SAJTOS POGÁCSÁT!!!
Igaz, hogy nyitottak máshol is (vagy frencsájz vagy mi), történetesen az Uránia mozinál valahol???
Kedves e-papi, Gyermekeid és gyerekkorú vendégeid figyelmébe ajánlom a rum nélküli Rigó Jancsit. Első osztályú gyártmány, nemcsak azért, mert nagyon finom a habja, hanem azért is, mert végre egy cukrászda, ahol nem képzelik azt, hogy a csokis dolgokat agyon kell cukrozni! Ehelyett inkább hagyják, hogy a csokoládénak az eredeti, imádnivalóan keserű íze is érezhető legyen, az étcsokirajongók nagyobb örömére! Ne aggódj, azért édes is, Gyermekeid szvsz imádni fogják.
Nem lepne meg, ha Dél- és Közép-Amerika lenne a Daubnernél használt kakaó eredeti termőhelye, bár nem képzelem magam olyan ínyencnek, aki ezt még ilyen magas feldolgozottsági fokon is tutira képes kiérezni...
Sajna, a legutóbb vett Esterházy kifejezetten jellegtelenre sikerült. Viszont jó pont, hogy a Sarlott tortát nem Charlotte-nak írják, hanem magyar helyesírás szerint. Más kérdés, hogy nem vettünk belőle, mert már nem tudtuk volna hova rakni.
Csatlakozom az elottem szolokhoz! Elolvastam a topicot, es igencsak beindultak az emesztonedveim! :od [*szajatnyalogatja*]
Nekem a franciakremes es a ludlab-torta is a kedvenceim koze tartozik (tobbek - sot, szinte az osszes - kozott)! Bar a ludlabat gyermekeknek nem ajanlom, mivel a benne levo meggybol szinte csopog a jofajta rum! :o)))
A fagyi, a parfetorta, meg a sima, muanyag-dobozban kaphato parfe is naggggyon finom!
Sojnos (?) eleg kozel lakunk hozza, es heti 2-3 alkalommal kuld el a csalad az uromibe (mi mar csak igy hijjuk!) egy kis esti nyalanksagert, ami azert mar nem eppen penztarcakimelo! De azert altalaban nem kell sokat gyozkodniuk! :o)))
E-80 tényleg rulez...és legközelebb én is feltétlenül megkostolom a szilvás papucsot. Ami a tortákat illeti egy sima torta /16 szeletes/ olyan 1800 és 3500 között mozog. Mi anno osztálytársakkal mindig összedobtunk egy Daubner tortára ha a másiknak szülinapja volt. Daubner úr azért tud ilyen jó lenni, mert már a felmenői is cukrászok voltak és kb 200 éve, ha nem több, csinálják a süteményeket.
Én a tökmagos pogit, a köményes rácsost és a túróstortáikat kultiválom, az uram az oroszkrémtortájukat.
Viszont újat mondtatok azzal, hogy a szilvás papucs töpörtyüs tésztából készül. Ez tényleg igy van? Eddig nem akartam venni, mert az édes sütiket nem szeretem, de igy mingyárt más :))))
Szeretem ezt a topicot (na és természetesen a Daubner-parfétortát)!
Daubner úrnak sikerült elérnie, hogy a T.asztal történetében talán először, mindenki dicsérőleg egyetért valamiben! Egy topciban fagylaltozik békében egymás mellett a farkas meg a bárány. :)
Látom, vagyunk páran, akiknek ez a kedvence.
Régebben volt nekem még egy nagy kedvencem, az August a Kossuth Lajos utcában.
Aztán egyik napról a másikra kb. háromszorosára emelkedtek az árak, a süti szeletek meg a korábbi felénél is kisebbek lettek. Azóta csak a Daubner maradt... (nem is tudtam, hogy van neve... Számomra a robbantott McDonalds melletti cukrászda marad, amig élek ;-)))) )
Ja! Azt hiszem, holnap fogom felkeresni... (a topicnak nincs köze a látogatáshoz ;-) )