Keresés

Részletes keresés

mzsperx Creative Commons License 2010.06.27 0 0 832
köszi az infókat neked is. most gyűjtöm a könyveket, mert külföldre költözöm, szeretnék nagy olvasnivaló pakkal menni :)
igen, imádom a naaaagy monumentális dolgokat, megnézem akkor, amit ajánlottál!
a káoszt annyira dícsérték a molyon, amit írtok róla, nem annyira vonzó, hmm, ezt még meggondolom...
Előzmény: Shalina (830)
mzsperx Creative Commons License 2010.06.27 0 0 831
na, legalább 1 egyszerű eset.
nagyon nem tok antikváriumokba rohangászni, bár most erről eszembe jutott, hogy vannak netes adatbázisok is, basszus, milyen hülye vagyok :D vidéken vagyok kisgyerekkel, szóval felejtős a gyalogbemenés :D
Előzmény: rhynn (828)
Shalina Creative Commons License 2010.06.26 0 0 830
Remélem, tudok segíteni. :)

http://www.silverland.hu/ itt az összes felsoroltat megtalálod.

Igaza van rhynnek, a káoszos könyvek amolyan "hentelős darálósak," és némi humor is van bennük. Az, hogy a főhős egy félork harcos-pap, sokat elmond arról, hogy mire számíthatsz. :)

Salvatore is más, mint Jordan, egyenesebb vonalú, harcosabb fantasy, szerintem nem érdemes egyben lenyomni a sort, mert nem a döbbenetesen új ötleteiről híres, de kisebb adagokban szórakoztató, nem véletlenül az egyik legnépszerűbb fantasy sorozat.

Ja, és ez mindkettő önálló könyvenként is élvezhető, tehát nem feltétlenül muszáj sorban olvasni (vagy minden kötetet elolvasni), mint Jordannél.

Az Elantris csak egy könyv, nem sorozat, a Ködszerzetnek eredetiben van még két része (ami magyarul megjelent két kötet, az az eredeti első kettébontva), a többi még csak majd jön.

Ha monumentálisabb sorozatokra vágysz, akkor szerintem érdemes Feisttel vagy Terry Goodkinddal is próbálkoznod, jó hosszú sorozatok, szépen kidolgozott világgal.


Shal
Előzmény: mzsperx (827)
rhynn Creative Commons License 2010.06.26 0 0 829
Brandon még nem végzett vele. még 2-3 fejezete van, s utána jön a Revision. Most írt át teljesen egy új fejezetet.


Twitteren azt írta (SPOILER!!!), hogy lesz a könyv első harmadában egy kuuurva nagy cliffhanger, ami csak az utolsó könyvben kerül feloldásra...

Nem lesz itt szeptemberi megjelenés :(
Előzmény: Shalina (826)
rhynn Creative Commons License 2010.06.26 0 0 828
Elantrishoz nem volt szerencsém, Sanderson bejön.

Káosz, kicsit viccesebb, nagyon hentelős darálós stílus, nem egy Jordan, de gyerekkoromban kiváló volt, jókat lehetett röhögni rajta. Mindenképpen a régebbi részeket ajánlom. Leginkbb antikváriumokban próbálkozz.
R.A.Salvatore: szinte mindent elolvastma, de Jordan után nem ajánlom.
Ködszerzet: bemész egy alexandrába és megveszed :)
Előzmény: mzsperx (827)
mzsperx Creative Commons License 2010.06.24 0 0 827
hátha tudtok segíteni :)
szeretném ezeket elolvasni (a sorozatot, amelyik az :)), de fogalmam sincs, honnan lehet megszerezni :(
Brandon Sanderson: Elantris
John Caldwell: Káosz
R. A. Salvatore: Otthon
Brandon Sanderson: Ködszerzet I-II.
a molyon bolyongva találtam jónak őket, ismeritek a molyt amúgy?

Shalina Creative Commons License 2010.06.20 0 0 826
Én is így tudom. De 2 nap azért tuti kell neki, míg ideér. :))))

Shal
Előzmény: rhynn (825)
rhynn Creative Commons License 2010.06.20 0 0 825
én úgy láttam, hogy TPB meg e-book (pl. Kindle vagy iBook verzió) csak egy évvel a megjelenés után lesz szeptember-október környékén.

Szeptember 28-at ír az Amazon.
Előzmény: Shalina (824)
Shalina Creative Commons License 2010.06.18 0 0 824
Nem tudom, te hol láttál paperback kiadást, Indiában vagy Ausztráliában? :)

Komolyan kérdezem, én amerikai vagy európai terjesztésben nem találkoztam vele. A normál méretű paperback kiadás pedig októberre várható.

Shal
Előzmény: freelance (820)
Alice Creative Commons License 2010.06.18 0 0 823
Sziasztok.

Megint olvasom az Idő kerekét, onnan, ahol a múltkor félbehagytam. A hüje kockafejűeknek nem jut idejük olvasni ugye. Most meg hurcolom magammal, hiányzott nagyon. :)

Magyar fordítás? Most már teljesen értetlenül állok itt, olyan hatalmas a csend a Beholder háza táján, közben pedig eltelt egy újabb év. Még az sem biztos, hogy egyáltalán elkezdődött valami, hallom, hogy nem kis gondjaik vannak könyvkiadás téren :( Én is kérem, hogy ha bárki bármit hall a megjelenésről, az szóljon, mert egyre ritkábban nézek már utána.

Még januárban kiolvastam a Ködszerzetet, és nagyon-nagyon tetszett! Éppen kórházban feküdtem, és a lelkemnek is igen jót tett, nomeg alig bírtam letenni. Fordulatos, izgalmas. Azt hiszem, a fülszöveg nem az igazi, annak alapján nemigen akaródzott belekezdeni, hiába szeretem az Elantrist. Várom a folytatásokat :)

Jó hír, hogy abból is (mármint a Mistbornból) is terveznek filmet. A rengeteg elpuskázott könyvadaptáció ellenére az ember azért fellelkesül ezt hallván, mert hátha, hátha ezek tudják, hogy mit csinálnak :)
mzsperx Creative Commons License 2010.05.22 0 0 822
hiába, én nem tudok ennyire angolul... mikor lesz fordítás, tudni?
Előzmény: freelance (820)
freelance Creative Commons License 2010.05.22 0 0 821
A prófécia megtörtént, az utolsó vers a könyv leges-legutolsó történéseit "jövendöli" meg.
Előzmény: rhynn (816)
freelance Creative Commons License 2010.05.22 0 0 820
Felhozom a topicot, a könyv már paperback-ben is kijött. Tessék elolvasni.
tothjanos2009 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 819
Helló, remélem nem veszed zokon ha egy kicsit "kóstolgatlak".

"Előljáróban annyit, hogy nagyon alapos angoltudás nélkül nem biztos, hogy érdemes nekiállni, néha még én is újraolvasgattam oldalakat, mert nehezen értettem."

Minél hamarabb tanulj meg angolul, mert ha még Brandon Sanderson szintű szöveget sem tudsz elolvasni, az nagyon gáz. (A rajongói is elismerik, hogy pl. kicsi a szókincse és a cselekménytől sem esnek hanyatt, de erről talán itt is írt már valaki. Bár a mai világban, amikor az Avatart eredeti forgatókönyvért jelölik, minden megtörténhet.)

Perrin most háttérbe szorult, de biztos lehetsz benne, hogy a következő könyvben jelentős szerepet kap. És képzeld, sokan vannak, akik őt jobban bírják Randnál.

George R.R. Martinhoz hasonlítani Sandersont? Remélem azóta kijózanodtál :)
Előzmény: rhynn (816)
Elar Creative Commons License 2010.01.08 0 0 818

Szia

 

Ezt olvasván megvettem a Ködszerzet első részét.

 

Az első kötet felénél tartok, egyelőre tetsziik :)

Előzmény: Alice (769)
freelance Creative Commons License 2010.01.06 0 0 817
Nekem is nagyon tetszett ez a könyv, szerintem jót tett neki Sanderson stílusa. Az előszóból nekem az jött le, hogy ebben a kötetben, bár végig Jordan ötleteire támaszkodik, kevés a valódi Jordan írás, és Jordan stílusa nem is köszön sok helyen vissza.

Két részben gyengébb Sanderson írása Jordennél. Először is szerintem Mat sokkal halványabb lett, nem olyan cinikus, mint Jordannél, és a tisztjei között inkább bohócnak tűnik, mint vezérnek. Különösen igaz ez az első megjelenésére a könyvben.
Másrészt Nynaeve nem olyan szenvedélyes, mint Jordannél, bár egyébként ő rendben van.

A fenti gyengébb részektől eltekintve számos helyen sokat javult a sztori. Nagyon tetszett Rand fejlődése, valamint a harc azon a bizonyos szigeten.

Az általad említett karaktereltakarítást - bár lehet, hogy felesleges volt - jó érzés volt olvasni. Úgy éreztem, hogy az adott karakter megkapta a méltó büntetését.


A könyv végén lévő jövendölést azt hiszem, hogy értettem. Szeintem a Min által értelmezett "együttállás" a kulcs, ha az megvalósul, akkor történnek meg a vers későbbi részében megjelölt következmények.
Szerintem legalábbis, de ettől még bármi más is lehet az értelme, majd a végén leszek igazán okos.
Előzmény: rhynn (816)
rhynn Creative Commons License 2010.01.01 0 0 816
Próbálok egy teljesen spoilermentes kritikát összehozni. Előljáróban annyit, hogy nagyon alapos angoltudás nélkül nem biztos, hogy érdemes nekiállni, néha még én is újraolvasgattam oldalakat, mert nehezen értettem.

Háromféle írási stílus van: Robert Jordané, Sandersoné, s az, amikor Sanderson Jordant akar írni. Ez előbbi váratlan fordulatokat tartalmaz, méltó folytatása a korábbi könyveknek, a második kategória teszi igazán nagyjá a könyvet, kiegészíti, kijavítja a korábbi RJ tipushibákat (főleg a nagyon unalmas részekre gondolok - pl. szinte az egész Perrin vonal), utóbbiból meg szerencsére nagyon kevés van. (főleg moralizálások)

A fő sztorivonalon már szinte minden egyes fejezetben érezhető az Utolsó Csata fenyegető árnya - ezt azonban majd csak az utolsó könyvben látjuk. Nagyszerű, érdekfeszítő tisztogatás zajlik, George R.R. Martinhoz hasonlóan gyakorlatilag megtisztítják a szereplők egyik felének a történetét, s ők már szinte készen is állnak. A könyv háromnegyede vagy Rand vagy az Aes Sedai történetvonalán játszódik, ami számomra nagy örömet jelent. Más szereplők kevés fényt kapnak, történetük előkészül a Towers of Midnight-ban történő fontos szerepükre, míg pár szereplő szinte el is tűnik, hiába, a következő kötetre is maradnia kell sok izgalomnak. (Seanchanok, Lan, Elayne, Aviendha)

Megtörtént a sorozat egyik legnagyobb önfeláldozása is, mely szeritnem kifejezetten jó irányba viszi a történetet, (szobában alvós jelenet), s a sorozat talán legfeleslegesebb karaktereltakarítása (a pozitív példával nem összehozható Amyrlin esete).
Az utolsó Rand-es fejezet... az a rész olyan magasságokba emelte a sorozatot morális téren, amire számomra eddig csak egy írónő volt képes (Carol Berg - Rai Kirah sorozat)

Beteljesült szinte minden prófécia, korábbi utalás, de csomó dolog kimaradt:
- Az Őrültek szigete (ahol csak male channelerek uralkodnak, 7 évente valaki kivégzi a vezetést)
- Towers of Midnight - szinte sejthető a teljes sztori, ami NAGYON jó lesz nekünk.
- Kürt harcosai, Olver, Birgitte
- Jane Farstrider
- Seanchanland
- Kisebb egzotikus országok az Aiel Waste túloldalán (Shara az egyik asszem)
- Blight (fertő)
- Moridin birodalma
- Shaidar Haran
- Cyndane (ő ugye még nem halt meg?)
- Asmodean halála - Sanderson szerint a következő könyvben lesz benne, ugyanakkor RJ halála előtt még elmondta a titkot, ha jól olvastam egy interjút.

Erre pedig kevés lesz az egy könyv, ha a legutolsó tényleg csak a csatát írja le.

Egy kérdés: a legutolsó oldalon leírt prófécia már most megtörtént? Én úgy értelmeztem, hogy azért van ott a könyv végén, mert az epilógus előtti fejezetnek ez lenne a következménye.
Alice Creative Commons License 2009.12.29 0 0 815
Örömmel olvasom a kedvező kritikát :))) Nekem a tesóm olvasta el, neki szintén nagyon tetszett. Én még mindig hezitálok, hogy belekezdjek-e angolul, hiszen ez azért mégsem Potter vagy Alkonyat, ami simán menne. Tapasztalatból beszélek, sajna.

Addig is lenne mit olvasni. Karácsonyra a spórolt pénzemből Sanderson Ködszerzet könyveivel "leptem meg" magam (Elantris óriási kedvenc), és megkaparintottam - nem röhögni - az Eragon 3. kötetét is. Vagy én is újraolvasok :)

Kellemes ünnepeket mindenkinek, aki pedig szintén a munkahelyen sínylődik még 2 napot, az tartson ki!
Előzmény: rhynn (814)
rhynn Creative Commons License 2009.12.23 0 0 814
Még 100 oldal van hátra, de kijelenthetem, Sanderson csak jót tett a sorozatnak. Kevésbbé vontatott, unalmas fejezet még nem volt, s egyszerűen csak akkor tudom letenni, amikor dolgozni vagy aludni kell :)

Remélem tényleg jön jövőre a Towers of Midnight... Addig újraolvasom a sorozatot.
mzsperx Creative Commons License 2009.11.17 0 0 813
hehe :)
Előzmény: aneniked (811)
aneniked Creative Commons License 2009.11.09 0 0 812
Na ez a kedvencem. A szereplők sorsát kicsit még követni a nagy katarzis után. Nagyon értékeltem a Gyűrűk urában is.
Előzmény: KXL (809)
aneniked Creative Commons License 2009.11.09 0 0 811
Amúgy meg nem igazán mutatna jól egy szétolvasott könyvtári példány az ablakba tett csizmában, azzal a felirattal, hogy a Mikulás üzeni, két hét múlva vidd vissza! :-))
Előzmény: mzsperx (808)
aneniked Creative Commons License 2009.11.09 0 0 810
Gyenge a választék, idő kell a keresgéléshez, beleolvasgatáshoz. A "könyvtározás" nekem a nyári szabadság programja, de ebben a műfajban azt hiszem minden olvasásra érdemest kivettem már, amit tartanak, az új beszerzések meg igen visszafogottak manapság és a komoly irodalomra korlátozódnak, ott is csak mértékkel.
Előzmény: mzsperx (808)
KXL Creative Commons License 2009.11.08 0 0 809
Sanderson azt írta, hogy az utolsó három köteten kívül ő nem tervez írni a WoT témában, de másokat megbízhat a kiadó ill. Jordan felesége, mert Jordan állítólag további három előzmény-kötetet ígért korábban, és egyes szereplők "utolsó" kötet utáni általa tervezett sorsáról érdemleges jegyzetek is vannak.

Előzmény: aneniked (805)
mzsperx Creative Commons License 2009.11.08 0 0 808
könyvtár? :)
Előzmény: aneniked (807)
aneniked Creative Commons License 2009.11.08 0 0 807
Köszi, ezeken már javarészt túl vagyok. Tudod, azért nincs kedvem vaktában megvenni könyveket, mert nem olcsó mulatság és rengeteg a gagyi.
Előzmény: mzsperx (803)
aneniked Creative Commons License 2009.11.08 0 0 806
Bocs, "illett"
aneniked Creative Commons License 2009.11.08 0 0 805
Nem is baj, nem örültem volna, ha összecsapja, és nem is illet volna a regény folyamához, ritmusához. Csak az a "minden szál" az legyen meg!
Előzmény: KXL (802)
rhynn Creative Commons License 2009.11.07 0 0 804
Még két hét és Amazon bácsi meghozza a könyvet! Eddig elkerültem minden spoilert, ahogy meglesz, egyből végigolvasom :)
mzsperx Creative Commons License 2009.11.06 0 0 803
ha nem tudod, mit olvass, regisztrálj a molyon, nézz körül, és máris kilométeres listád lesz. nem beszélve arról, hogy rögzíteni is tudod ;)
én most ezt kezdtem:
http://moly.hu/konyvek/szergej-lukjanyenko-ejszakai-orseg
elolvastam az alkonyt is, annyira azért nem volt jó.
aztán az eragont is olvastam, azt szerettem, persze, nem lehet jordanhoz mérni.
erre nagyon kíváncsi vagyok:
http://moly.hu/konyvek/david-foenkinos-a-felesegem-erotikus-potencialja
ez a sorozat nagyon jó, már olvastam:
http://moly.hu/konyvek/noah-gordon-az-orvosdoktor
http://moly.hu/konyvek/noah-gordon-a-zaragozai-orvos
http://moly.hu/konyvek/noah-gordon-saman
http://moly.hu/konyvek/noah-gordon-a-doktorno
Előzmény: aneniked (801)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!