Lajkó Félix koncert - Sziget Fesztivál 2008.08.14. csütörtök 22:30 Budapest Hajógyári Sziget - PORT.hu Színház- és Táncsátor - Szabadtéri színpad
Lajkó Félix és Brasnyó Antal évek óta "tanulják" egymást, napi több órányi közös muzsikálással. Kivételes együttműködés az övék, hisz nagyon ritka, hogy két zenész ennyit muzsikáljon és improvizáljon együtt, ismerve egymás szinte minden gondolatát. A Szigeten ennek az együttműködésnek a gyümölcsét hallhatjuk majd. Félix játszik majd első hangszerén, citerán és természetesen hegedűn, Anti pedig brácsán kíséri majd. Nincs két egyforma koncertjük, rengeteget bíznak a pillanatra, a közönség reakciói, a környezet is folyamatosan alakítják a zenét.
OMG, éjjel a tévét kapcsolgatva véletlenül találtam rá erre a zenére. Egyszerűen nem tudtam fölkelni a tv elöl, amég nem volt vége. Előtte nem nagyon tudtam, ki az a Lajkó Félix, de nem lesz nehéz megjegyezni.
Mindenképp el kell menni egy élő koncertjére. Mennyibe kerül szerintetek?
M1 - Lajkó Félix koncertje a Diósgyőri várban Július 18. (Péntek) 23:35
2007. július 18-án a Diósgyőri várban Lajkó Félix egy egyedi, különleges, a maga módján "rock" koncertet adott. Ezen az estén régi társa, a brácsás Brasnyó Antal mellett vendégül látta a szabadkai ütős fenomént, Ambrus Róbertet, valamint a Besh O Drom zenekar vezetőjét, Pettik Ádámot, aki debrukán közreműködött. Ezen különleges alkalmi formáció feledhetetlen, teltházas koncertjéről 14 kamerás koncertfilm készült. PORT.hu
DUNA TV - Lajkó Félix az A38 hajón Jún. 25. (szerda) 23:00
Magyar zenés film (2004)
Rendező: Kázsmér Kálmán
Szerkesztő: Medgyesi Gabriella
Kurina Ferenc – bőgő, Brasnyó Antal – brácsa, Lajkó Félix – hegedű
Lajkó Félix improvizatív jellegű, különféle zenei elemeket, variációs technikákat felvonultató muzsikájában ezúttal az erdélyi, elsősorban mezőségi dallamok dominálnak, párosulva szuggesztív erejű előadói személyiségével.
Nem tudna nekem valaki segíteni? A Félix papírtokos cd-jét keresem égen és földön, de sehol sem találok már ilyet. Szerintetek hol lehetne beszerezni, vagy valahogyan hozzájutni?
Ami a cikkben nem hangzott el... Félix elmondta, hogy baromira nem szeretett Cannes-ban lenni, unta az egészet. Magáról a filmről azt mondta, hogy nem az ő világa, megnézte, de neki nem tetszett. Tán kapott valami díjat, de őt ez nem nagyon érdekli. És hogy többé nem is fog filmben szerepelni, csak ha hegedülni kell, vagyis hogyha saját magát alakíthatja.
Mindezt rajtam kívül még vagy 20 ember hallhatta, mivel nem volt semmi hangosítás, és Félix baromi halk szavát még az őt faggató beszélgetőtárs is alig hallotta, nem hogy a nézők, akik a második sortól messzebb ültek.
De egyáltalán minek kell Lajkóval leülni beszélgetni egy koncert előtt? Amikor köztudott róla, hogy nem szeret magáról beszélni. Nagyon gáz volt! A szervezés is, maga az ötlet is, a megvalósítás is. Nem is ecsetelem. A cikk elég beszédes volt - ebből a szempontból.
Az a fél óra amit játszott (hogy miért csak ennyit...?) az viszont zseniális volt.
Gyorsított eljárás keretében kapta meg az állampolgárságot Lajkó Félix, így már magyar állampolgárként utazhatott Cannes-ba. Blikk.hu hír + rövid interjú