Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FLA Creative Commons License 2010.03.18 0 0 239

Sziasztok!

Kérdésem a következő, és előre is köszönöm a segítséget:

Kb. fele-fele kp és hitel, amiből egy 7-9 éves használt járgányt vennék kb. 1 miller körül. Talán kezdek valamelyest kupálódni más szempontokból, de maga az ügymenet még részben homály.

A hitelhez ugye mindenképpen szükséges az adásvételi szerződés. Hogy honnan veszek fel hitelt, az javarészt attól függ, hol a legkedvezőbbek ennek költségei, ezt viszont csak akkor tudom meg, ha már tuti lesz a kiválasztott célszerszám, hiszen a hitelajánlathoz konkrétan kíváncsiak is lesznek erre, évjárat, teljesítmény, állapot, stb. tekintetében (nyilván fedezeti értéket számolandó). Tuti meg akkor lesz a harci jármű, ha leraktam a tagnak foglalót és kaptam róla aláírást tőle.

Hogyan illik/kell/szokás/stb. belefogalmazni az adásvételibe, hogy az ellentételezés felét - a hitelt, amit ki tudja még mikor folyósítanak - még nemtommikor kapja meg az emberem? Ezt hogyan szokták megoldani? Határidővel? Vagy amíg nincs teljes összeg az eladó zsebében, csak a fele, addig nála marad az autó, csak az átiratás lesz meg, vagy még az sem? Kellene biztosíték nekem is, hogy a kp nem tűnik el, ha bármi problem van, és neki is, hogy a gépet sem nyúlom le addig, amíg nincs teljesen kicsengetve. Vagy a foglalón túl csak akkor fizetek neki, ha a teljes vételár, amit kialkudtam, már a kezemben lesz? Ha igen, akkor milyen záradék van az adásvételiben, hogy semmissé válik, ha x napon túl nincs kiegyenlítve a vételár?

Bocs, hogy ilyen nagyon komoly profi vagyok a dologban, még sohase nem csináltam.

Advantech Creative Commons License 2010.03.03 0 0 238
Advantech Creative Commons License 2010.02.22 0 0 237
Nincs összefüggés az autó tulajdonlása és a jogosítvány megléte között.

A.
Előzmény: tepsiszappanszivar (236)
tepsiszappanszivar Creative Commons License 2010.02.21 0 0 236
Sziasztok!

Olyan ember nevére lehet autót íratni, akinek lejárt a jogsija?

Köszi.
Gömbtatu Creative Commons License 2010.02.20 0 0 235
Sziasztok!

Nagyon egyszerű kérdésem van, de fogalmam sincs a válaszról. Ha valaki másnak szeretnék autót venni úgy, hogy az illető nem tud róla, annak mi a módja? Úgy értem, ha az adásvételi az én nevemre szól, akkor nyilván (?) az én nevemre írják az autót. Vagy nem? Hogyan lehet továbbpasszolni a tulajdonosi státusz dupla átírás nélkül? Vagy egyszerűen már az adásvételire a szándékolt tulaj nevét kell ráírni? Úgy, hogy a szerződést én írom alá? Nem tudom, na. Segítsetek, lécci.
no_holy_shit Creative Commons License 2010.01.25 0 0 234

pontosabban:

12eFt - forgalmi es törzskönyv

1800ccm-ig 18Ft/ccm

1800 folott 24Ft/ccm

eredetvizsga 16,5-20eFt kozott van ccm-tol fuggoen

(vmi olyanrol is hallottam, hogy jan. 01-tol atiratasnal uj muszakit es ZK-t kell csinaltatni, de lehet hogy ez hulyeseg)

Előzmény: Advantech (232)
no_holy_shit Creative Commons License 2010.01.25 0 0 233

"legkésőbb az adás-vétel másnapján - egyébként nem közlekedhetsz az autóval"

!! ha kesobb kotod akkor is a szerzodeskotes napjatol, mert a nem biztositott idoszakra, ha a Mabisz vagy biztosito eszreveszi, akkor napi 350Ft altalany kiszamlaznak, ami mar egy honapra 10eFt

Előzmény: Advantech (231)
Advantech Creative Commons License 2010.01.25 0 0 232
4. Az eredetvizsga igazolás is kell az átíráshoz. Meg kell hengerűrtartalom szerinti illetéket is fizetni.
Előzmény: Advantech (231)
Advantech Creative Commons License 2010.01.25 0 0 231
0. Eredetvizsga. Megegyezés, hogy ki csináltatja és ki fizeti, de a szerződés aláírása előtt legyen meg!
1. Adásvételi szerződés, legalább három példány (egy az eladónál, kettő nálad), két tanúval (lehetőleg a két fél részéről egy-egy). Ekkor megkapod a törzskönyvet is. Ha nincs törzskönyv, ne fizess! Csak akkor, ha a kezedbe adják a szerződéskötéskor.
2. A forgalmi megfelelő részét ki kell tölteni és letépni. Ez az eladónál marad, amit lead az önkormányzatnál, hogy ezentúl ne ő fizesse a teljesítményadót.
3. A forgalmival megkötöd a kötelezőt (legkésőbb az adás-vétel másnapján - egyébként nem közlekedhetsz az autóval).
4. 15 napon belül bemész az okmányirodába és átíratod az autót (adásváteli, forgalmi, törzskönyv).
5. Bemész az önkomrányzathoz (adásvételi, forgalmi), és bejelented, hogy vettél autót és hogy a következő évben Te fizeted utána a teljesítmányadót.

Azt hiszem, ennyi.

A.
Előzmény: KOGYO19 (230)
KOGYO19 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 230
Sziasztok!

Szeretnék venni egy használt autót,magánszemélytől,de mivel még ez lesz az első,ezért nem tudom,hogy miket kell intézni ilyenkor!

Valaki segítsen! (milyen papírokat kell intézni,stb.)

Köszi!
coupe77 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 229
1. igen. Sz eredet 60 napig érvényes. De csak egyszer lehet felhasználni.
2.Az új típusú forgalmin ilyen már nincs. a régebbin a harmadik részt kellett kitöltve az eladónál hagyni.
3. 24 órád van megkötni.
4. Attól függ hogy kötöd a biztosítást. Lehet halasztott díjfizetést is kérni,s 30 napod van a befizetéssel. 1890ccm-ig 18ft, fölötte 24ft.
Igen, 15 nap van az átírásra.
Előzmény: gyuree1985 (222)
coupe77 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 228
Kishazánkban inkább a gyártási év.
Nálunk fejletteb országokban a megtett kilóméterek száma.
Előzmény: smoke77 (225)
no_holy_shit Creative Commons License 2010.01.23 0 0 227

minden termek utan kell AFA-t fizetni maganemberkent es vallalkozokent is. Ha vallalkozo vagy, akkor visszaigenyelheted a torvenyileg megadott amotizacios kulcs szerint evente az AFA-t (feltetelezem 50eFt-nal tobbe kerul a teherauto)

Hasznalt termekek eseteben csak akkor tudod visszaigenyelni, ha "AFA"-san veszed. tehat vallalkozotol.

legalabbis en igy tudom
Előzmény: araneus (226)
araneus Creative Commons License 2010.01.22 0 0 226
Helló. Légyszi valaki válaszoljon, lehet hülye kérdés lesz, de nem értek hozzá. Szóval, használtautó kereskedőtől szeretnénk magánszemélyként megvenni egy kisteherautót. Kell ilyenkor áfát is fizetnünk? Köszi előre is.
smoke77 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 225
sziasztok!

autó eladásnál a gyártási év vagy az üzembehelyezés számít?
mármint 1 éves volt az autó az üzembehelyezésnél.
s51nsimsonoszoli Creative Commons License 2009.11.08 0 0 224
Eladó az alábbi személyautó! Nagyon megkímélt és teljesen felújított!http://www.hasznaltauto.hu/auto/kia/pride/kia_pride-3392159
easy77 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 223
Csak egy dologhoz tudok szólni, mert a többit nekem a kereskedő intézte.

Nekem 24 ft volt az átírási díj, nem 18. Motor méretétől függ a dolog.
Előzmény: gyuree1985 (222)
gyuree1985 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 222
Sziasztok!

Tudom, már százszor leírta szinte mindenki, de ahogy olvasgattam a fórumot, egyre több, és másabb dolgok jöttek még be... Szal a konkrét szitu:

Kocsi: Twingo, '93-as, 1239 ccm.

1.: elmegyek a tulajhoz, átnézem a kocsit, próbakör, ha 30 napnál fiatalabb eredetvizsgája van, akkor szerződéskötés (egy példány neki, kettő nekem), perka. Vihetem is a kocsit (?).

2.: A forgalmin (ha leporelló), akkor mit kell megírni, meg letépni, és hova kell vinni, meg kinek?

3.: Még aznap, vagy másnap (?) kötelezőt kötök, ha az megvan, akkor micsinálok?

4.: Átírás... Nálam a forgalmi, a törzskönyv, a kötelezőről a csekk (?, csak az első negyedévet kell befizetni, vagy az egész évet?), az adás-vételi szerződés, pénz az illetékeknek. Az a 18 Ft/ccm-es illeték mostani? Úgy értem ez a friss adat?

Amíg nincs a nevemen a kocsi, de az adás-vételi kész, a kötelező is, addig ugye használatba lehet venni?

Remélem nem hagytam ki semmi, ha mégis, kérném szépen, hogy valaki javítson ki. :)

Gyuri
BMW Szabi Creative Commons License 2009.07.22 0 0 221
Bocs, E46 csak kicsit fáradt vagyok. A mostani E34 :)
Előzmény: BMW Szabi (220)
BMW Szabi Creative Commons License 2009.07.22 0 0 220
Sziasztok!

Egy 2002-2004 körüli E34-es 320d BMW-t szeretnék vásárolni. Tudnátok nekem segíteni akár jó tanácsokkal, de nagyon hálás lennék, ha tudnátok ajánlani egy műhelyt ahol rendesen átnézik az autót, futópadra teszik. Szóval, hogy ne csalódhassak benne.

Előre is köszi mindent,

Szabi
salvatore406 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 219
Közben megoldódott, az új tulaj is adhatott adásvételit, át is írták, és neki kipostázzák az átírás költségét.
Előzmény: salvatore406 (218)
salvatore406 Creative Commons License 2009.06.01 0 0 218
Üdv! Talán tud valaki gyors válasszal segíteni. A probléma a következő: egy barátom kb 1 hete vett egy autót. kapott adásvételit tulajtól a saját nevére. A biztosítást meg is kötötte gyorsan. Közben kiderült, hogy megkapta a külföldi munkáját, így nem kell neki az autó, de még nem íratta át. Szeretné eladni, egy másik ismerősünk meg is venné. hogyan adhatja el, ha nincs a nevére írva, esetleg ha a volt tulaj ad új adásvételit az új vevő nevére, akkor a biztosítóban nem lesz gond a megkötött biztosításra? Esetleg az okmányirodába csinálnak kényszerátírást az első vevőnek, és rögtön az új tulajnak is? Milyen megoldás lehetséges? Sajnos sürgős a kérdés, mert kedden (holnap) már utazna is az első (eredeti) vevő.
Beni22 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 217
Üdv! Én is most először szeretnék venni használtautót.Valaki leírná mi ennek a menete mert nagyon nem vagyok tisztában vele.Előre is köszi!
zoyi81 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 216
Sziasztok!

Szeretnék vásárolni a közeljövőben egy 8-9 év körüli 1,4-1,6 os körüli 5 ajós Opel Astra G tipusú autót a követekező felszereltésggel:
utas-vezető oldali légzsák, szervo, klíma, elektromos ablak .....és szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy milyen típushibákra figyeljek oda vagy mik az általános költségek amik felmerülhetnek egy ilyen felszereltségű 8-9 éves astránál.
A segítségeteket előre is köszönöm.
no_holy_shit Creative Commons License 2009.02.06 0 0 215

1.6-s benzines F astra-t vegyel esetleg kombit.
Előzmény: Endru88 (213)
charly74 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 214

Szia!

Akkor te nem dieselt keresel mert ennyiért jót nem fogsz kapni drága a fentartása nagy a hibaszázalék!

Benzines 1.6 os is jó és olcsóbb!!

Előzmény: Endru88 (213)
Endru88 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 213

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, használt autó vásárlással kapcsolatban!
A pénzügyi keretem 500.000Ft plusz átiratás, biztosítás....
A vásárlás célja hogy megkönyítse a bejárást az egyetemre(160km) ezt a távot úgy 1-2 hetente tenném meg vele. Persze emelett még a városban is jó hasznát venném a ide-oda veló szaladgálásokkor(mivel már kocsival/motorral jobban megéri mint a helyijáratos 270Ftos vonaljeggyel).
Szóval a kocsinak jól kell bírni a nagy távot(megbízható legyen), bírja a szabad ég alatt tartást, fentartás mind javítás mind üzemanyag fogyasztás elfogadható keretek közöt mozokjon(egy diák számára), jah és dízelesnek kell lennie. (Erre megvan az okom.) Több embert is tudjak vele felhozni, a gazdaságosság miatt és ebből következik hogy viszonylag nagy csomagtérrel rendelkezzen! Nagyából ennyi lenne az elvárásom.

Ha valaki tudna pár jó tanáccsal elátni ez ügyben nagyon megköszönném!

ZillionPro Creative Commons License 2008.11.06 0 0 212
Elméletileg úgy lesz ahogy leírtad (a foglalós nyomtatványba nem írta bele, hogy az autót hitel terheli?). De csak reménykedhetsz, hogy nem jön egy újabb csavar az ügybe. Én a helyedben néznék egy másik autót, csak biztosítás gyanánt.
Előzmény: mg29 (211)
mg29 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 211

Sziasztok,

a - bízom benne, hogy az enyémnél szakértőibb - véleményeteket szeretném kikérni balul indult, de talán még menthető használtautó-vásárlási projektemmel kapcsolatban.

Dióhéjban:

Kinéztem az autót, nevezetesen egy '98-as, ötajtós Honda Civicet, amit 1.070.000 Ft-ért árult egy mogyoródi magánszemély. Hétfőn (tegnap) felhívtam, megbeszéltünk egy találkozót, felajánlotta, hogy behozza a kocsit Óbudára (itt lakom én), az Auchan parkolójába.

Én - több szem többet lát - nem egyedül mentem, kísérőim között volt egy autókereskedéssel foglalkozó ismerős, aki hozott festékvasagság-mérőt, amivel felderítette többek között, hogy az egyik ajtót törték, meg úgy alapvetően megszakértette a kocsit, és azt mondta, jó.

Ezután elvittem a Szentendrei úti Speedy szervizbe, ahol ávizsgálták (itt jegyzem meg: nagyon korrektek és alaposak voltak, valamint nem kértek érte semmit, pedig még egy pár izzót is kicseréltek), és ott is azt mondták, kb. negyvenezret kell rákölteni, mert a hátsó szimeringekete cserélni kell, de egyébként jó az autó.

A tulaj nagyon rendesnek látszott, hozta magával a kislányát (mert, mint kiderült, ő van otthon vele GYES-en), köztük is olyan igazi, szeretetteljes apa-lánya kapcsolat érződött, szóval egyszerűen olyan emberről van szó, akiről nem tudja az ember elképzelni, hogy átvághat...

A szerviz után lealkudtunk kicsit az árból, majd megbezséltük, hogy lefoglalózom a kocsit százezer forinttal. Kitöltöttünk erről egy foglalóról szóló formanyomtatványt, amit korábban valahonnan internetről töltöttem le.

Miközben a tulaj kitöltötte a saját adatait, mondta, hogy aláhúzza a "meghatalmazott"-at a megfelelő helyen, mert a feleségéé az autó. Gondoltam, tegye. Kifizettem a foglalót, és megbeszéltük, hogy másnap (ma) hív a továbbiakkal kapcsolatban. Én mondtam, hogy napközben nekem csak Kelenföldön jó a véglelges szerződéskötés, mert ott dolgozom, és a héten nem tudok hosszabb időre eljönni e munkahelyemről, de este bárhol. Ő erre azt mondta, behozza majd Kelenföldre az autót.

Ma este felhívott, hogy - az ő szavaival élve - ahogy azt említette, hitel van még az autón, és holnapra van időpontja 15.30-kor a Hitex nevű cégnél, amelynél a hitelt felvette, és amely a Westend irodaházrészében található. Menjünk el együtt, kössük ott meg az adásvételi szerződést, adjam oda a pénzt, annak egy részéből ő kifizeti a hiteltartozását, így visszakapja a törzskártyát, amivel én már vihetem is a kocsit.

Én persze mondtam, hogy szó sem volt hitelről, de ő közölte, hogy de volt. Ezt olyan érvnek tartom, amivel nem éri meg vitatkozni...

Végül amúgy azt mondtam neki, kerítsen időpontot péntekre, mert nekem csak akkor jó. Ebbe bele is ment.

Tudom, hogy hibát követtem el, amikor nem kértem el a törzskönyvet ott helyben, az autó megtekintésénél.

A kérdésem az lenne, vajon lehet-e a dolog mögött valami csel, vagy odamegyünk a bankba (vagy hitelirodába vagy mibe), és tényleg ideadják a törzskönyvet, aztán kalap, kabát?

Azt kikötöttem, hogy a feleségének mindenképp ott kell lennie, mivel ugye ő a tulajdonos, és egy meghatalmazással nem érem be.

Köszi, ha valaki végigolvasta ezt, és pláne köszi, ha megosztja velem, mit gondol... Minden tanácsért hálás lennék.

picike38 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 210
a hitelkalkulátor alatt található egy apróbetűs rész. ott le vannak írva a feltételek. olvasd el őket.
Előzmény: zemari65 (207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!