Keresés

Részletes keresés

tantoknife Creative Commons License 2009.11.13 0 0 1597
Nem. Ebben a típusú társadalomban már nem.
Pontosabban volt rá példa, aki nem a pénzért okatott,mert megtehette, mert Őt csak az érdekli, és semmi más ..... ingyééééééééé.

De igazából nem is a pénzzel van a bajom, az már napjaink része. Pszihológiailag bele ivódot az emberekbe, hogy ha ingyé kapja ...az milyen is .....
Hanem azzal, hogy ha már ott vannak a delikvensek ..... akkor hadd kapja meg azt a figyelmet, odaadást és realitást, amiért fizetett.
Tudom...tudom ...az is igaz, hogy sokan a mai világban akkor elfutnának .... még hogy fizessnek a szivatásért ..... na nem .
Ezen kívül még hozzátenném, hogy nagyon sok esetben , amikor egy irányzat elkezd burjánzani ... az sem iagzán jelent jó dolgot.... és ezek a dolgok viszont semmi mást nem jelentenek, mint emberi hozzállás minőségét ... egyéni érdekek felülkerekedését.
Tanto
Előzmény: Taiszaki (1587)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1596
Persze, a civil krav-maga inkább önvédelem, de egy vizsgára felkészülni kb 2 hónap, és félévente lehet vizsgázni. És valóban, sok instruktor bunyózik, enyém pl muay-thai-t tol. Ebből jön, hogy egy krav maga edzés nem csak krav-magából áll nálunk, sőt.
Taiszaki Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1595
Nem veletlen, hogy az altalam ismert km oktatok nagy resze jar egyeb stilus edzesere is, foleg bjj, muay thai, mma... :) 18-bol 10-en. (Lehet, hogy a maradek 8 is, csak nem tudok rola :)
Előzmény: Zozo*HC* (1594)
Zozo*HC* Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1594
Teljes mértékben egyetértek veled, csak amint mondtam ezt edzője válogatja. Nálunk van bunyó, kontrollált agresszió és fight drillek is. És többen kipróbálták már, müködött élesben is;) És azért itt még megjegyezném hogy az hogy kiből mit lehet kihozni az nagyrészt az egyén akaratán múlik és az edzőn közösen. Az elszántság tanulható. Operáns kondícionálsnak hívják, ha jól müködik az edzés és megfeleőképpen kondícionálva van az ember akkor müködni fog élesben is.

Nem lehet hozzászoktatni azt az ütésekhez aki nem akarja a fájdalmat. Itt véleményem szerint minden edzőnek aki nem profi versenyzőket készít fel: kompromisszumot kell kötnie. Az emberek nem azért járnak le edzeni hogy megverjék őket (a többség) még akkor sem ha ezért fizetnek és élvezik is ha kicsit fáj.

ZMNE-n belül melyik szakra jártál?? Ez azért elég tág;)

Igazad van abban hogy célszerü lenne mindekinek krav mellé más küzdősportot is üznie, de ez alapvetően idő pénz és energia mindenki részéről. Itt is erősen kompromisszumokat kell kötni.

Sandhurstön mit oktatnak?? Ez érdekelne.
Előzmény: andy-streetdef. (1593)
andy-streetdef. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1593
ZOZO, én a ZMNE-n kezdtem a tanulmányaimat, majd magánéleti okokból kénytelen voltam kimenni Angliába. A Sandhurst-on az SAS kiképzői tartják a "tesi órákat". Szerintem ők is elég kemények ;-)
Félreértettél: a KravMaga nem szar, csak kell hozzá a küzdősportos kiegészítés. Úgy tudod elég hatékonyan, erősen alkalmazni a taktikai fogásokat. Ha egy galamblelkű kis srác lemegy Krav-ozni, megtanulhatja a technikákat, de abban a pillanatban le fog fagyni, ha egy valós szituációnál pl. eltöri valaki orrát vagy karját. Kell az elszántság és kell az, hogy megszokd, ha megütnek..
Előzmény: Zozo*HC* (1592)
Zozo*HC* Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1592
Elég szép reklámkampány jött össze a krav ellen:) Érdekes hogy olyanok írnak Krav ellen akik lementek egy Alapítók klubbjának egyik edzésére vagy éppen valami huszadrangú edző edzésére. A megjegyzések jó részének amiket negatívumként olvastam nincs alapja. Mindenhol vannak rossz oktatók és jók is. Valaki elemgy 1 helyre és levonja a mélyreható következtetéseket: a krav szar, vagy éppen csak nem alkalmas arra aminek reklámozzák. Mégis ezt használja Az izraeli hadsereg és számos katonai rendőri alakulat. Jelenleg egyetlen más rendszer sem büszkélkedhet ilyen széles felhasználói körrel...

2.: persze, egy MMA-s vagy egy Thai-os lever egy kravost 1-1 ellen ringben, de azért én szabályrendszeren kívül mégis a kravra szavaznék.

A katonás példa tetszett, szivesen megnézném azt a videót:) de ez sem fedi azért a valóságot, persze, ringben elverik a katonát..jogos, neki nem az a dolga hogy versenyző legyen, de adj rá egy bakancsot ,gyakorlót meg a kezébe egy karabélyt. És utána a másiknak a felyébe fogja állítani a karabély csövét....: mert ez a Katona DOLGA és nem az hogy ringben "bohóckodjon".

Mint minden rendszer a Krav sem tökéletes, és vannak edzések amik keményebbek is. De ekkora óraszámban olyan rendszer ami a lehető legjobban felkészít a túlélésre...hát én még nem láttam...

ui: jah, az utóbbi 1.5 évben nem láttam olyat se nem karatét sem kung fut sem boxot ami 2000 Ft nl olcsóbb lenne a Krav-nál. ez meg azért nem csillagászati külömbség szvsz.
Taiszaki Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1591
Meg egyszer koszi.
Előzmény: andy-streetdef. (1590)
andy-streetdef. Creative Commons License 2009.11.09 0 0 1590
Így van, köthető országhoz. Egyrészt mióta a Gracie-k forradalmasították a modern irányzatokat (a BJJ-vel) már bekerült sok NATO tagállam különleges alakulatainak a kiképzési programjába is. Én a katonai akadémián (egyetemen) tanultam Sandhurst-ben, Angliában. Amúgy a, többek között "a terem"-ben is tartott, kravmaga edzéseken kicsit sokan vannak.. Amikor még az alapítók klubja elindult kis hazánkban, elmentem pár edzésre, megnézni, milyen. Hát, sz@r.. sokan vannak a tanítványok, nem adják át a tananyagot rendesen, nem mondják el mit-miért, nem nézik egyesével a technikát, semmi stratégiai felkészítés, csak a taktikai vonal, stb.. Ja, és még olyan apróságok, hogy nincs saját, zárható öltöző, kulturált wc-vel..
Előzmény: Taiszaki (1589)
Taiszaki Creative Commons License 2009.11.09 0 0 1589
Koszi, kifejezetten Tanto velemenyere is kivancsi vagyok.
(Egyebkent kb. 1.5x dragabbak vagytok, mint a kravmaga.)
Ha mar itt tartunk: ha katonai a cucc egy resze, akkor biztos van olyan orszag/alakulat, ahonnan kiindult, es olyan oktato/kikepzo, akihez kotheto?
Előzmény: andy-streetdef. (1588)
andy-streetdef. Creative Commons License 2009.11.09 0 0 1588
Taiszaki: Mi ilyet oktatunk. Szerintem az 1.000 Ft / óra nem vészes ár. Max. 4-5 ember jár egy csoportba, így nincs meg a "tömeggyártás" érzete, mindenkivel kellőképpen tudunk foglalkozni. Vicces lenne, ha úgy beszélnék a hatékony önvédelemről, ha kung-fut oktatnék ;-) A ketrecharc és a katonai közelharc alapjaira épülő módszer viszonylag új, de külföldön egyre nagyobb téren hódít. Igazából ha érdekel a dolog, egyszerűbb szóban elmondani, úgyhogy ha gondolod, add meg a mobilszámod vagy hívj fel a 30/47-00033-as számon és tedd fel az összes kérdésed ;-)

Üdv, andy.
Taiszaki Creative Commons License 2009.11.09 0 0 1587
> pénzért adnak állítólagos képességet. Sajnos. Ráadásul sokért. Egy hamis képzetet, egy téves felfogást.
Tudnal olyan elerheto stilust/oktatot/iskolat emliteni, amely ezektol mentes?
Előzmény: tantoknife (1585)
andy-streetdef. Creative Commons License 2009.11.09 0 0 1586
MESSI, Te abból indulsz ki, hogy aki képzett bunyós, az nem köt beléd?? Szerinted MINDENKI, aki tanul verekedni (akármit), fel is fogja, hogy egy olyan képesség jut a birtokába, amivel nem kis sérüléseket tud okozni? Sajnos nem.. Sok a hülye, sok a magamutogató, csajok előtt gizdázó b@rom.. Mindenki kerülhet ilyen szituba..

TAISZAKI: Tulajdonképpen a dolog nyitja a kettő ötvözése. A ketrecharccal megoldhatsz szinte minden 1-1-es szituációt (pl.: boxoló kap két combost, thai-ost leviszed földre vagy csapod, stb..) Persze semmi sem biztos, de sokkal jobb esélyekkel indulsz, ha nem hagyod, hogy Rád kényszerítse a saját stílusát. Tedd Te ezt vele. Amúgy ez egy komoly hiányossága a Krav Magának. Felállt küzdelemnél figyeld meg az ellenfelet. Folyamatosan "elemezni kell" a szituációt, meg kell tanulni, mikor nézhetsz körbe, hogy lásd, jön-e másik támadó, és ha igen, honnan. STB.. Ez így elmondva nagyon nehéz és elvonatkoztatott, de itt egy egyszerű példa: Áll a srác Veled szemben, és magyaráz. Látszik a kiállásából, hogy agresszív fellépéssel vagy egyéb módszerekkel nem tudod befolyásolni, elrettenteni. Harcolni akar, tehát fel kell venned a kesztyűt, Neked kell kezdeményezned. Egy pillantás a kezére, megnézed az öklein a "bütyköket". Sokat elárulnak: csak az egyiken vannak sebek -> megfog egy kézzel és a másikkal "csapkodni" fog; egyiken sincs bütyök -> birkózó stílusban fog küzdeni; stb.. És ez csak egy példa. Egy tized másodperc alatt felmérheted, de sokat fog segíteni.. Azonkívül Neked is biztonságérzetet ad. Ezzel vagy elfoglalva, nem pedig "a parázással". A különleges alakulatok katonáit arra képezik ki, hogy állandóan ellenőrizzék a fegyvereiket és a felszerelésüket. Egyrészt biztonságérzetet ad, másrészt lefoglal. Ez csak egy példa..

TANTO: "Sok marketing, és DRÁGA ... pénzért adnak állítólagos képességet. Sajnos. Ráadásul sokért. Egy hamis képzetet, egy téves felfogást."

Ez így is van. Sajnos. De nem mindenhol. Mi óránként 1.000,- Ft-ért oktatunk kis csoportokban (4-5fő). Szerintem eléggé piacképes ár. És nem volt még negatív visszajelzés. Amúgy a "gyere-le-és-egy-két-hetes-gyorstalpaló-után-szétcsapod-Fedort,-Iceman-Chuckot-és-Rampage-Jacksont-egyszerre" kategórián én is csak nevetni tudok. Vagy szánakozni ;-) Mi például a késharc alapjait azzal a mondattal kezdjük, hogy ha késsel kerülsz szembe, megvágnak. Biztos. Nem az önbizalom (hamis képzet), hanem a tények ismerete segít. Tudj mérlegelni. Volt már olyan tanítványom, aki ilyen szar szituba került. Velem is előfordult párszor. Mindent lehet kezelni.. Kérdés, hogy miként teszed ;-)
tantoknife Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1585
Csak egy rövid megjegyzés.
1.,Ez nem tőlem származik, sajnos:
Ha valakit meg akarnak ölni, verni, stb stb , azt meg is teszik.
2., A hozzászólásod során megemlítetted azt, ami a legnagyob baj vele ..... a krav magával. De nem csak vele, sajnos.
Sok marketing, és DRÁGA ... pénzért adnak állítólagos képességet. Sajnos. Ráadásul sokért. Egy hamis képzetet, egy téves felfogást.

Tanto
Előzmény: barna ezredes (1576)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.08 0 0 1584
Azért ez nem teljesen így van.
Valóban könnyű eltörni a kézen a csontokat, de pont ezért a kezdőket tenyértővel tanítják ütni.
A másik, hogy valóban, a krav-magában sokkal több a védekezés/blokkolás, mint más sportokban, ezért természetes, hogy kisebb szerep jut a konkrét harcra, ringben is csak a haladók gyakorolnak. Például egy thai boxos, kempós ezért simán jobb 1 az 1ben, de kérdem én: aki ilyen képzett bunyós, sportoló, az mikor kezd el ok nélkül verekedni?
A tipikus támadó az vagy ivott és keménynek hiszi magát, vagy hárman vannak, de egyenként nem tudnak bunyózni, vagy kisebbeket ver. Ilyenek ellen pedig jó a krav maga.

Előzmény: andy-streetdef. (1580)
Taiszaki Creative Commons License 2009.11.06 0 0 1583
Tehat egy "utcai szituacioban" modern kuzdosportolni kell?
Előzmény: andy-streetdef. (1582)
andy-streetdef. Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1582
Mert balesetek vannak. Építkezésen miért kell fejvédő, acélbetétes munkabakancs?
A Krav Magában is vannak ütések, rúgások. Tanultam Krav Magát én is anno. Ezért tudom, hogy nem ér fel egy modern küzdősporttal. Ennyi.. Karatén is használhatsz sípcsontvédőt ;-)
Előzmény: Taiszaki (1581)
Taiszaki Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1581
Ha nem tanit meg verekedni, akkor miert kell agyek/fog/sipcsontvedo es kesztyu az edzeseikhez (az elso 1-2 honap utan)?
Előzmény: andy-streetdef. (1580)
andy-streetdef. Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1580
Kedves Barna,
A Krav-Maga nem rossz, csak van egy hatalmas hibája: NEM TANÍT MEG VEREKEDNI. Nem lehetsz túlélő, ha nem értesz a küzdősportok modern ágazatai valamelyikéhez (MMA-kategória). Sok dolgot nem mondanak el, és azért ez veszélyes. Csak egyszer áll fel Neked egy képzett bunyós és kész.... Egyszer ütsz meg valakit és össze-vissza töröd a kéztő-, illetve kézközép csontjaidat. Félre ne érts, nem lefikázni akarom, mert nagyon jó, de mellette (vele együtt) tanulni kell küzdősportot is (MMA, ketrecharc).
Én régebben külföldön éltem és részt vettem kimondottan küzdősportosoknak szervezett utcai harc tréningeken. Nagyon jók voltak, ötvözték a taktikai vonalat a képzett "bunyósok" mozdulataival. Ma már itthon élek és egy barátommal ezt oktatjuk, és sok pozitív visszajelzést kaptam már. Teljesen más, ha valakinek megvan a kellő állóképessége és edzésen már kapott pár ütést (persze kesztyűvel) és tudja, milyen a "bunyó" dinamikája. Természetesen a fegyverhasználatot is oktatjuk. Mondjuk 3 támadó közül az elsőnek, aki beléd köt, kiveszed a kést a kezéből, könnyebben megfélemlíted, vagy ha kell le is győzöd. Kés, vipera, egyéb fegyver, kutya.. Mindet érdemes ismerni.. És persze a pszichológiai vonatkozásai a küzdelemnek. Hogyan félemlíts meg valakit, mikor tudsz elkerülni egy küzdelmet, mikor nem, mit tegyél, kit támadj elsőnek, miként küzdheted le a félelmedet, hogyan mutatkozz elszántnak vagy egykedvűnek (a biztos tudás birtokában)....
Tényleg ne érts félre, nem leszólom a Krav Magát és a hozzá hasonló "taktikai-vonalat", de ez így van. Nem az én véleményem, ez ha belegondolsz, így van. YouTube-on láttam pár videót, mikor néhány katona elment ketrecbe küzdeni. Vicces volt látni, amikor egy (stílusa alapján) eredetileg Muay-Thai-os srác rárúgott kettőt az egyiknek a combjára, vagy mikor egy "Gracie-klón" megfogott egy másikat ;-) A kimenetel gondolom egyértelmű.
CSAK a kettő együtt működik. Plusz persze a pszichológia ;-)
Előzmény: barna ezredes (1576)
NattyDread Creative Commons License 2009.06.26 0 0 1579
"Asszem említettem valahol korábban, hogy a harcművészetekkel foglalkozó magánkönyvtáram nem kevésbé nagy, mint a katonai."

Kedves István! A maja harcművészetről van valamid?
Előzmény: Zicherman Istvan (1560)
tantoknife Creative Commons License 2009.06.24 0 0 1578
Hello
Olvasom, van aki itthonról nézegeti a Koi-t.
Ha valakit érdekel, tudok adni edzés meg egyéb videot, igaz oroszul.
Az, hogy oktathatnám, két rövidebb próbálkozás után ...... ahogy Z.István írta .... már annyira nem játszik.
Meg az én videoim túlsúlyben Koi késharc émában teljesek, a többi annyira nem nem 100%-
Üdv
Tanto alias szintén István
lelkesz Creative Commons License 2009.06.20 0 0 1577

Igazad van.

Előzmény: barna ezredes (1576)
barna ezredes Creative Commons License 2009.06.07 0 0 1576

Hello!

Bár én most néztem be ebbe a topicba azért remélem nem bánod ha megosztom veled/veletek a saját élményeimet:)

9-12 éves koromban Kung-fuztam , azt hiszem másfélévet a gyerekbe és ugyanennyit a felnőtt csoportba. Tapasztalat annyi hogy normális áron működik a dolog és egy képzetséget ad pl esésekből,ütő-rúgó technikákból

De hátránya hogy inkább a formaiságra törekszik például formagyakorlatok stb. és a valós helyzetekre, utcai harcra nem fordít akkora hangsúlyt.

Viszont egy-egy alkalommal különböző fogásokból való szabadulást és ilyesmit is tanultunk, ennek óriási hasznát veheti az ember a későbbiekben.

Érdekes módon miután abbahagytam , a különböző számomra lényegesebb technikák megmaradtak bennem pl dobás meg különböző csűrás csavarás és már nem volt bennem hogy de ezt így tanultuk edzésen hogy előszőr még köszönünk is:D

Majd hosszú kihagyás ,meg egy balhés eset után elhatároztam hogy megint kell valami nekem ami kellően kemény, és hatásos.

Ekkor kezdtem el a Krav-Magát, 17 évesen. Most vagyok 18, kb másfél éve űzöm.

Erről azt kell tudni hogy egy nagyon letisztult, és egyszerű , direkt utcára és önvédelemre kialakított rendszer. Megtanít védekezni pusztakezes és fegyveres fenyegetések illetve támadások ellen. Nagyon átfogó, hiszen a puszta kéztől a lőfegyverig terjednek a technikák. És ehhez szükséges hogy tudd hoyg ezekkel az eszközökkel hogyan kell támadni is, ezt szintén megtanítják, hiszen csak akkor tudsz jól védekezni ha ismered miylen támadás várhat rád, és adott esetben ellen is tudj támadni.

Saját tapasztalat pedig annyi hogy a kung-fu-s múlt hozzájárult a technikák elsajátításához,hiszen van pár hasonlóság.

Egyedüli hátrány az hogy a Krav-Maga kétszer oylan drága mint bármely küzdősport vagy harcművészet, de azt tudnod kell hogy ezért a pénzért te egy valóban használható tudást fogsz kapni. És kb 1 év alatt eljuthatsz arra a szintre hogy egy nem kifejezetten szélsőséges helyzetbe meg tudod magad védeni.

Bocsi a hosszú hozzászólésért , de csak a saját véleményemet szerettem volna elmondani, és remélem érthető volt!

Előzmény: S4mu3l (1572)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1575
István,
Tudnál mesélni valamit a pravoszláv kolostorok tornarendszeréről, esetleg a kozák plasztunokról. Előre is köszönöm.
Előzmény: Zicherman Istvan (1533)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2009.04.17 0 0 1574
Szia István,

Látom, hasonló orosz oldalakat szoktunk böngészni (koi, talks stb.). :)

Kár, hogy az orosz karate kialakulásáról belinkelt film nem váltott ki nagyobb érdeklődést. :(((

Előzmény: Zicherman Istvan (1529)
lelkesz Creative Commons License 2009.04.14 0 0 1573
krav-maga?
Előzmény: S4mu3l (1568)
S4mu3l Creative Commons License 2009.04.06 0 0 1572
Igen, azt hiszem én inkább a pusztakezes formák felé hajlok, de azért érdekelne kiváncsiságból, hogy pl. melyik önvédelmi irányzatok az "őszintébbek". Sokat nézegettem de nem tudom megállapítani melyik jobb vagy rosszabb, bár sok helyen látok rengeteg formagyakorlatot meg az ezer éves múltra támaszkodó gondolkodásmódot/hozzáálást stb.. Azért is kacsintgattam a wushu felé mert az !elvileg! ötvözi a kungfu önvédelmi részét a kicsit pusztakezibb' dolgokkal. (lehet ez hülyeség, mert eddig csak neten olvastam mindenféle hideget meleget a dolgokról, szóval totális dilettánsként írom ezt..)
Bandi-T Creative Commons License 2009.04.06 0 0 1571
Komoly utcai támadás túléléséhez legjobb a futás (viszonylag könnyen tanulható), vagy valamilyen komoly önvédelmi rendszer tanulása, de ezeknél is vigyáznod kell, hogy kellően őszintét válassz, és ne olyanba találj bele, amelyik mindenfélét ígér, aztán ha tényleg baj van, befürdesz.

A kempó meg más küzdősport stílusok nagyon jók kondinövelésre, meg fair play gyere-ki-a-hóra pusztakezes bunyószituációkba, esetleg fegyvertelen huligánokat megfékezni a buszon - de ha tényleges veszély van, pl. a támadód tényleg bántani akar és nem retten vissza az erőszaktól, akár kés vagy más eszköz van nála, akkor már erősen válogatni kell, hogy olyan stílust találj, amelyik tényleg segít rajtad és nem bajba sodor.

Azt javaslom, további részletek érdekében keresd fel a sokkal látogatottabb Harcművészetek topikot.
Előzmény: S4mu3l (1568)
Kavics78 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 1570

Zen-Bu-Kan Kempo

 

Bar a heti edzesszamot novelni kene (akar onerobol otthon is!!!)!

Előzmény: S4mu3l (1568)
warthog206 Creative Commons License 2009.04.06 0 0 1569
kempo
Előzmény: S4mu3l (1568)
S4mu3l Creative Commons License 2009.04.05 0 0 1568
Szevasztok!
Tudnátok a figyelmembe ajánlani pár kűzdő/vagy önvédelmi sportot, ami viszonylag "gyorsabban" tanulható (értem ezalatt, hogy egy utcai támadást mondjuk ne 6 évnyi edzésre járás után lehessen hárítani..) heti két alkalmam lenne rá, de valamikor csak egy.
Egyszer voltam kung-fu edzésen de valahogy nem fogott meg az egész, eleve én nem vagyok kistermetű szóval valami "külső erős" dolog érdekelne inkább. Viszont szerintem a lábammal 5 évig kéne sóderzsákot rugdosnom, hogy valamire menjek vele (annyira nem erős, átlagos..) szóval eléggé kevés sport jöhet szóba szerintem.
Wushu/Sanda-ról tapasztalatok? Esetleg kempo, thaywondo, ezekkel szemezgettem még.. Valakinek élmények ezekkel kapcsolatban?
Bocs' a láma kérdésekért de nagy dilemma ez most számomra. :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!