Keresés

Részletes keresés

cserju Creative Commons License 2001.05.01 0 0 49
Nofene Kapitány Úr!
Emlékszik még az ifi EB-t nyert csapat példájára?
Tudna néhány nevet mondani a U-16 EB-n az olaszokat megverő (ám egyetlen góllal a csoportmeccsek után kieső) csapatból, akik két-három év múlva a felnőttek között is húzóemberek lesznek?
Értjük, hogy tétmeccseken nem kockáztat. De a finnek ellen miért játszatta Illést - ráadásul ékként? Mi van, ha nagy napot fog ki és rúg három gólt? Attól javulnak a csapat középtávú esélyei? Miért nem rak a keretbe 22-23 éves játékosokat, miért nem játszatja Kabátot, Thomast, Gerét, Szabicsot, Simeket - akit akar, csak ne folyton a húszból tizenkilencszer betlizőket?! (A kivétel az olaszok elleni 2:2. Mikor lesz még egyszer ilyen eredményünk!? Nem is olyan régen még a brazilok elleni 3:0 volt az etalon...)
Hajrá magyarok!
Oresztész Creative Commons License 2001.05.01 0 0 48
Kapitány úr!

Meddig kell még szerencsétlen Radokinak várnia arra, hogy bemutatkozhasson a válogatottban? Vagy ha nem fér be egy tét nélküli meccsen egy gyenge csapatba, akkor miért kell ezért rendszeresen több száz kilométert utaznia? Felhozhatnám Salamon példáját is, aki ugye az esküvőjét halasztotta el az egyik válogatott meccs miatt, aztán ha a bíró nem hosszabbít két percet, nem is léphetett volna pályára.
Általánosságban: Van-e annak szakmai oka, hogy a barátságos meccseken nem használja ki az összes cserelehetőségét?

Mr.Fisk Creative Commons License 2001.05.01 0 0 47
A baj szerintem az, hogy a "standard" csapatot nem igazán lehet feltüzelni a "nagy meccsekre", mikor nyújtott a csapat igazán maradandót? Akkor, amikor a fiúk akarták a sikert, ilyen volt az olasz meccs illetve a szép kis 1-7 utáni bécsi diadal. Ezért kérdezem, hogy nem lehetne olyan játékosokat beválogatni elsösorban, akik éhesek a sikerre? Merthogy Illés, Halmai, Hamar gyakran csak alibizik a pályán (lehet, hogy a pénzért játszanak csak, de nem akarom megvádolni őket, mert fogalmam sincs, hogy mennyit kapnak az egyes meccsekért, de gondolom azért megéri)míg mások egész egyszerűen nem férnek be még ebbe a válogatottba se, pölö: mit tud Mátyusjani vagy Egressy nemzetközi szinten jegyzett ballába? -idézedt asszem Hajdúbétől
csabor Creative Commons License 2001.05.01 0 0 46
Tisztelt Kapitány úr!
Be kellene vezetni a jégkorong mintájára a B-C csoportos világbajnokságokat!
A C VB-re simán kijutnánk,és micsoda öröm lenne ha 10-15 év múlva feljutnánk a B csoportba!
Így nem maradnának generációk VB szereplés nélkül,ami a jelenlegi rendszerben kilátástalan.
Mi a véleménye?
csabor
isup Creative Commons License 2001.05.01 0 0 41
Tisztelt Kapitány Úr !

Ön "focivakságban" szenved, ezért segítünk: Illés Béla nem jó a válogatottnak, sőt nagyon gyenge!(a kényszerű kényszerítői már az agyamra mennek...) A Halmai is rossz játékos. Ne várja tovább, hogy 1x majd kijön nekik a lépés. Nem fog. Keressen másfelé !

Miért van az, hogy a legutóbbi Finnek elleni baráti meccset úgy néztem, mintha 2 közömbös csapat játszana ??? A feleségem is csodálkozott rajtam, hogy már nem is idegeskedtem....
Mit tettek velem ?

Meddig lehet még megmagyarázni, amit nem lehet megmagyarázni ?

ne válaszoljon, nekem legalább ne kelljen magyarázkodnia !

Betis Creative Commons License 2001.05.01 0 0 40
Tisztelt Kapitany Ur!

En is ugy velem, hogy hosszu ido utan maga a legjobb kapitany a valogatottnal, de az utobbi idoben mintha kihunyt volna a tuz magabol es a csapatbol is. Lenne par kerdesem:

1. Miert valogat allandoan pillanatnyi forma szerint olyan jatekosokat, akik mar tobbszorosen bebizonyitottak, hogy nem alkalmasok a valogatottban? (Egressy, Hamar, Halmai, Matyus, Nagy Tamas, Pisont)

2. Miert nem erolteti a tamadofutballt, amit a mostani kapitanysaganak az elso es masodik eveben megszokhattunk a csapattol?

3. Miert nincs onkritikaja, az olyan meccsek utan, ahol mindenki ugy latja hogy minosithetetlenul jatszott a csapat, maga megis a pozitiv dolgokat hozza fel? (Jordania, Litvania, Finnorszag)

4. On szerint az MLSZ miert probalja megakadalyozni, hogy a szurkolok kijussanak Bukarestbe? A csapatnak nem lenne jobb, ha 5000 ember elkiserne oket a sorsdonto osszecsapasra? Az en velemenyem szerint, ha ket eve lettek volna magyar szurkolok Bukarestben, a csapat sem ijedt volna meg az elso felidoben a szokatlanul ellenseges legkorben.

Vegul sok sikert szeretnek kivanni a romanok es a gruzok ellen, es sok sikert a tovabbi karrierjehez is.

Udvozlettel:
Betis

szerm Creative Commons License 2001.05.01 0 0 37
Tisztelt Bicskei Úr!

Elöljáróban: nagy tisztelője vagyok és (ellentétben apámmal, aki már kiábrándult) én még mindig hiszek a magyar foci jövőjében.

Ugyanakkor, nem értem, hogy amikor összeválogatja a csapatot miért nem ad lehetőséget azoknak, akik gólokat is tudnak lőni? Gondolok itt arra, hogy a legkézenfekvőbb a góllövőlista vezetőihez nyúlni. Itt van pl.: Kabát, Horváth. Ha jó passzban vannak szórják a gólokat, márpedig, azt hiszem, hogy a válogatottban való szereplés jócskán hozzá tud segíteni egy játékost, hogy jó passzba kerüljön. Miért nem őket használja? Itt vannak, kéznél vannak és gólokat lőnek.

Ha esetleg már más feltette volna a kérdést és már adott rá választ, akkor elnézést.

Várom szíves válaszát!
Köszönettel és Üdvözlettel:
Szerm

Itep Creative Commons License 2001.04.30 0 0 36
Bicskei Úr!

Én csak egyvalamit szeretnék kérdezni:

Miért ilyen rossz a magyar foci?

Régebben igenis sikeres volt.Hol rontottuk el a dolgot?
Hisz más sportágakban továbbra is vannak sikerek!
Akkor meg mi lehet az oka?

Válaszát előre is köszönöm.

ildy7 Creative Commons License 2001.04.30 0 0 35
Tisztelt Bicskei Úr!

Ön szerint mi lehet annak az oka, hogyha pl. a női kézilabda válogatottunk EB-t nyer, másnap egy oldalt kap a sportújságból, viszont ha a magyar válogatott kikap, vagy döntetlent játszik egy 'noname' ország csapatával barátságos meccsen, utána napokig 3-5 oldalon elemzi azt az újság (+média). Ön szerint is ennyit érdemelnek a többi sportág _eredményeket elért_ képviselői?

Előre is köszönöm válaszát!

PETUR Creative Commons License 2001.04.30 0 0 34
Tisztelt Bicskei úr!
1.Ha ki akart próbálni néhány olyan játékost, akik képesek meccseket eldönteni -- gondolok Kabátra, Szabicsra, Tökölire -- miért nem adott számukra több lehetőséget. Egy-egy félidő erre nyilvánvalóan nem alkalmas! Az ilyen folytatás nélküli bevetéseknek semmi értelme!-- Helyettük Hamar-t és Dombi-t erőltette, akikről pedig mindenki- így Ön is - tudja, hogy a válogatottban mire képesek.
2. A csapat játékában nehéz bármilyen tudatos elképzelést felfedezni. Magában látja inkább az okokat, vagy a játékosok képességében?
3. Nem értek egyet azokkal, akik szerint ez a hajó már elment! A román és grúz meccsek lesznek a meghatározók! -- Viszont a pusztán óvatos játék már valóban kevés lesz. A kockáztatásban, a meglepő húzásokban -- játékban és játékosban egyaránt -- több az esélyünk, mintha azt játszuk, amit eddig!
salez Creative Commons License 2001.04.30 0 0 28
Kedves Bicskei úr!

Gyárfás Tamás szokott érdeklődni esetleges lemondása iránt, az eredmény nélküli meccsek után.

Miért csak az olasz válogatottnak sikerül feltüzelnie csapatunkat?
Ön miért nem tud fellelkesíteni egy csapatot?

Ön (lehet hogy) kiváló szakmunkát végez, de nem gondolja, hogy egy szövetségi kapitánynak többel kell rendelkeznie a szaktudásnál? És nem csak a kezét széttárni, hogy én mindent megtettem, és a létszám is teljes volt...

Tudom, hogy valószínűleg válaszolni nem tud majd a kérdésemre (a sok kérdés miatt), de ha elolvassa, tegye meg, hogy elkondolkozik rajta (bár nem gondolom komolyan, hogy befolyásolni tudnám a magyar focit, csak ez bennem volt.)

Üdvözlet
-salez-
(mint volt versenysportoló)

daze Creative Commons License 2001.04.30 0 0 27
T. Bicskei B!

Gratulálok az olaszok és a litvánok elleni eredményhez, de nem vagyok benne biztos, hogy ilyen meccsek után a jordánokkal elért döntetlen győzelemmel ért volna fel.

1. Barátságos meccsek szervezésébe mennyi a hozzászólási lehetőség?
Mert ha van akkor valami nagyon el van b....altázva.

2. Komolyan gondolta a finnek elleni döntetlen utáni nyilatkozatában (asszem szombaton láttam), hogy a sztárjátékosaink hiánya magyarázza a dolgot? (pl. Fehér, Miriuta) Ha igen Ön kiket tart (még) sztárjátékosnak a csapatban?

3. A fiatalítás során kiket várhatunk, hogy beépít a válogatottba (pl Kabát)? és Ön szerint a mostani 22-23 évesnél fiatalabb játékosok közül kik lehetnek később húzóemberek?

4. Ne vegye komolyan azokat akik azt mondják, hogy mondjon le mert hosszú idő óta a legjobb szöv.kap. aki van a válogatott mellett, de mi lenne az a momentum amikor úgy érezné nem tudja tovább vállalni a dolgot?

5. Illés Béla biztos, hogy nélkülözhetetlen?

Egyébként kívánok további sikeres munkát és azt, hogy a döntetlenek és győzelmek aránya legalább megforduljon!! Külön örülnék ha a románokat leküldenénk vagy 3-4 góllal!!!

Campi Creative Commons License 2001.04.30 0 0 26
Bicskei Ur!

Tisztesseges helyeken a szov. kapitany mar lemondott volna. Hogy miert? Mert nincsenek eredmenyek. Sajnos elvesztettuk a lehetoseget hogy kijussunk a vb-re, mert a hatralevo merkozeseket mar nem tudjuk hozni. Tehat, mikor fog lemondani?
Csapatepitesi kerdeseket nem teszek fel, mert nincs ertelme, komoly valaszt ugysem kapnek.

Bizom valaszaban...

Grof Creative Commons License 2001.04.29 0 0 22
Tisztelt Kapitány Úr!

Sajnos Magyarországon divat szídni a válogatottat, de úgy általában a focistákat is. Részben ezért van az, hogy (néhány kivétellel) a magyar játékosok súlyos önbizalomhiányban szenvednek. Nem ezt mutatják kifelé, de világossá válik, amikor el kellene vállalni egy cselt, ritmust kéne váltani a középpályán, stb.
A mostani győzelem-hiányban ennek is szerepe van amellett, hogy a felállt védelem elleni játék a csapat gyengéje már évek óta, ez a két legnagyobb problémám a csapattal.

Kabát Péternek szerintem is helye van a válogatottban, én a honvédos idők óta figyelem a játékát, kűzdőszelleme már akkor is feltűnő volt, de azóta beérett és a technikája/kondíciója is jó, de ami a legfontosabb: lövi a gólokat.

Kérdéseim:
1. Kap-e lehetőséget Kabát a románok, vagy a grúzok ellen?
2. Mennyi időt tölt együtt a csapat a román meccs előtti felkészüléskor?
3. Marad-e a 3-5-2, vagy tervez változást a felállásban a közeljövőben?
4. Gondolt arra komolyabban, hogy a bal oldali középpályás posztján valamelyik jobblábas középpályásunkat próbálja ki az ismert okok miatt?

T.C. Junior Creative Commons License 2001.04.29 0 0 21
Igen tisztelt Berci Bácsi!

Lenne egy kérésem ha lehet: nagyon szeretném ha megigérné, hogy az Illés Bélát nem játszatja többet! (legfejjebb csak ha már mindenki sérült...)

Könyörgök Berci Bácsi, mikor játszott az Illés Béla valaha - akár csak egyszer is - jól a válogatottban?!

Vannak azt hiszem más tehetséges fiatalok is, akik külföldön játszanak és hozzá vannak szokva normálisabb színvolalú mérkőzésekhez. A Béla egyszerűen beíveléseknél nem találja a helyét, arról nem is beszélve, hogy ráadásul elég hamar el is fárad.
Könyörgök lássa be, hogy nem jó játékos!

Üdvözlettel,

TC Jr.

Willoughby Smith Creative Commons License 2001.04.29 0 0 20
Tisztelt Kapitány úr!

Nem elsősorban, mint szövetségi kapitányt, hanem mint magyar futballedzőt kérdezem.
A válogatottban régóta hiányposzt a bal oldali középpályásé. Van-e szakmai oka annak, hogy az elmúlt 10-15 évben eltűntek a jó (válogatott szintű) bal oldali középpályások a magyar fociból? Felfigyelt-e erre az edzőbizottság, tesz-e ez ügyben valamit?

TataTata Creative Commons License 2001.04.29 0 0 16
T. Bicskei Ur!

Sajnos nagyon elegedetlen vagyok a magyar valogatott jatekaval. Teljesen taktika nelkul mennek fel a palyara. A litvanok elleni 1:1-es meccsen kint voltam, es azt lattam, hogy a hatvedsor, a kozeppalya es a csatarsor EGY VONALBAN all! Ez milyen taktika? Es az, hogy felivelgetjuk a labdat, amit legrosszabb esetben is kifejelnek a vedok? Nem kene a szelen levinni az alapvonalig es onnan visszajatszani? Most nem szeretnek reszletesebben belemenni a kulonfele taktikakba, de ki kene mar valami epkezlab taktikat kidolgozni. Az sem megoldas, ami sajnos szinten megfigyelheto, hogy kozepen probaljuk atpreselni a labdat.
Felteszem vegul az egyik kerdest:
Milyen taktikat dolgozott ki, es milyen feladatokkal kuldte fel a palyara a csapatot betomorult vedelem ellen? Hasonlo kerdesre azt a kitero valaszt adta a tv-ben, hogy nehez dolog jatszani betomorulo vedelem ellen. Persze, hogy az, de megfelelo figurak ill. taktika kidolgozasaval es begyakorolasaval ez megoldhato szerintem (pl. szelek meghuzasa).
Masik: mikor fog megszabadulni a magyar csapat a nem nemzetkozi szintu jatekosaitol: pl. Hamar, Halmai, Matyus (hu, de darabos!!!) es Domby, es mikor kerulhetnek be az olyan klasszisok, mint pl. Tokoli, Szabics.
Szeretnek tovabba feltenni egy olyan erdekes kerdest, hogy Domby mennyi alatt futja a 100-at? Mert en 11,8 alatt, es a Dombynal jobban focizok, az szent. Igy mar lenne helyem a csapatban szerintem, varom a meghivasomat.
Koszonom valaszait, sok sikert a romanok ellen. (TAKTIKATAKTIKATAKTIKATAKTIKA!!!ES NE 1 sorba acsorogjanak a jatekosok!!!!!) Udvozlettel: G. Tamas

M_Tom Creative Commons License 2001.04.29 0 0 13
Tisztelt Bicskei úr!
1. Lemond, ha kikapunk a románoktól?
2. Nevetségesnek tartom, hogy nagy eredménynek tekinti azt, hogy a válogatottunk a világranglista legvégén elhelyezkedő csapatokkal döntetleneket szenved ki. Így soha nem jutunk ki a VB-re.
3. Remélem Pető a románok ellen a kezdőcsapatunkban kap helyet.
4. Miért nem ad lehetőséget a tehetséges fiataloknak, például Szabicsnak?
5. Miriutát játszatja a románok ellen? Nem fél attól, hogy esetleg a román szurkolók céltáblájává válhat a magyar csapat karmestere?
Mr.Fisk Creative Commons License 2001.04.29 0 0 12
Tisztelt Bicskei úr!

Elöszőr is gratulálni szeretnék az olaszok elleni ikszhez és a szép litvániai diadalhoz,de ami ezután következett ahhoz nem tudok sajnos gratulálni,sőt!! Nem igazán értem, hogy miért kell ezt az egyéves veretlenséget annyit hangsúlyozni, hisz általában sokkal gyengébb csapatok ellen játszottunk és csak döntetelenekre futotta így is. Szerintem az emberek többsége megmosolyogja ezt "a dumát"(mármint az 1éves veretlenséget) hiszen világos, hogy valami nem stimmel a csapat körül, mert nem igazán fejlődött mostanában. Ezért szeretném megkérdezni, hogy egy ugyanolyan bátor csapatösszeállítást nem lehetne-e "elkövetni", mint amilyen anno a bemutatkozó meccsen volt Bécsben, mert szerintem egy-két játékost már érdemei elismerése mellett ki kellene hagyni. (Például Illés se brillirozik nagyon mostanában, ellenben pár játékost érdemes lenne felfedezni, gondolok itt Kabátra, Bodnárra vagy Dvérire)
Attillionak üzenem, hogy a hivatalos indok Egressy behívása mellett az, hogy ő a legjobb magyar ballábas csatár. No comment...

lg18 Creative Commons License 2001.04.29 0 0 11
Tisztelt Bicskei úr!
Ön szerint a válogatottnak szüksége van szurkolókra? Mert az MLSZ mindent megtesz azért, hogy senki se jusson ki Bukarestbe, a román-magyarra. Aztán mindenki siránkozik, ha kevesen vannak a hazai meccseken. Most akkor ez hogy is van? Ha a románokkal játszon akkor nem kell a szurkoló, ha mással, akkor meg kell?
Tudom, nem Ön a legilletékesebb, de érdekelne a véleménye.

Szukolók nélkül, vagy (remélhetőleg) szurkolókkal együtt is sok sikert kívánok a csapatnak Románia ellen és az azt követő meccsekre is: lg18

Attilio Creative Commons License 2001.04.29 0 0 7
Tisztel kapitány úr !

Szívből gratulálok az olaszok és litvánok elleni idegenben elért eredményhez !(és remélem okot ad mindkét Románia elleni meccs után ugyanerre)

a kérdéseim a következőek:
0.(ez csak költői kérdés) Van e/Lesz e még értelme a barátságos válogatott meccseknek ?(nem csak a magyar válogatot meccsekre gondolva)
1. Nagyon szimpatikus kezdett csapatépítésbe és úgy érzem ez a helyes út de mintha a kreativitás hiényozna a középpályán...ön mit gondol erről ?
2.Egyetértek (mint szinte mindenki) hogy a külföldön színvonalasabb bajnokságokban játszó játékosokat érdemesebb a válogatottba behívni de nem kéne a barátságos meccseken a hazaiakat is kipróbálni ?
3. Örülök hogy felfedezte Sowunmit de nem lehetne Kabátot(esetleg a már elfelejtett Keneseit, ne adj isten Böőr zoltánt) is kipróbálni még egyszer ?
4. nem lenne jobb erősebb(pontosabban nagybb presztízyű) csapatok ellen játszani a barátásgos meccseket ?
5. Mi az a tulajdonság ami döntő jelentőségű Egressy behívásában ?

és végül egy kép:


kékkirály_d Creative Commons License 2001.04.29 0 0 6
Szóval úgy értettem,hogy '98-ban az EB-sorozat elején is minden jól ment,s most is(Olaszo. ellen itthon,Litvánia ellen idegenben)jók voltunk,ám aztán jelentős visszaesés következett be.Miért???
Előzmény: kékkirály_d (5)
kékkirály_d Creative Commons License 2001.04.29 0 0 5
Tisztelt kapitány Úr!
Hogyan állítaná össze csapatát ha holnap játszanánk Románia ellen(ha nem lenne senki sérült)?
Ezeket a barátságos meccseket meg(Szaúd-Arábia,Izrael,Jordánia,Bosznia-Hercegovina,Finnország)felejtsük már el,mert ebből inkább hátramegyünk,mint előre.Ezek a barátságos meccsek még önbizalmat se adnak.Ennél az is jobb lenne,ha nem játszanánk ilyen meccseket(addig lehetne edzeni,nem pedig szenvedni a pályán).A németek elleni barátságos meccs már valami!!Ilyen kéne legyen a barátságos meccs is!Ellenük lehet tanulni valamit,nem úgy ,mint pl.a jordánoktól...
Hogy vélekedik,ha nem jutunk ki a vb-re,leváltják?
Az elején('98-ban)minden jól ment,csapatot építettünk.Az olaszok elleni 2-2,s a litvánok elleni idegenbeli 6-1 kiváló eredmény volt,de azóta arcpirító meccsek és eredmények következtek be.Miért következett be ez a törés???Tán lebecsültük az ellenfeleket?
U.i.:több sikert,Mindenki Bukarestbe és Dombi Tibit a kezdőcsapatba!
kabala Creative Commons License 2001.04.29 0 0 3
Tisztelt Bicskei úr!

Elöször is gratulálnén az olaszok elleni (2:2) teljesítményhez !
Kár ,hogy azóta sem láttunk hasonlót.
Véleményem szerint a teljesítmény ,amit ki lehet hozni a válogatott keret játékosaiból közel áll ahhoz amit 98-tól láthatunk ,de mégis feltűnő a deffenzív taktika tulsúlya.

-Miért nem lehet egy kicsit támadóbb szellemben pályára irányítani a játékosokat ,hiszen "veszteni valója" nincs a magyar válogatottnak???(Főleg a következő romániai meccsre gondolok)
Vagy már igy is sokat kocáztat?=:-)

Másrészt:
-Nem kellene kicsit kritikusabb hangvételben nyilatkozni a "gyengébb" meccsek után?

Soksikert kíván:Kabala


nekrofil Creative Commons License 2001.04.29 0 0 2
tisztelt kapitany ur!

1. az elkezdett csapatepites miert allt le? Nagyon szepen indul minden, de mintha elfogyott volna a lendulet
2. biztos benne, hogy kulfoldon jatszo(? nemelyikuk csak cserepadon ill. alkalmankent) idegenlegios valogatott tobbet er, mint a (telleg alacson szinvonalu) hazai bajnoksag legjobbjainak esetleges valogatottja (gondolok ott kabatra pl.)
3. miert csak nalunk joval gyengebb (legalabbis a ranglista szerint) valogatottakkal merkozunk a baratsagos meccseken. Velemenyem szerint egy hajtos, 1-2 golos vereseg 1, a mienknel jobban kepzett 11-tol esetleg tobbet hozhat a konyhara, mint 1 kinkeserves dontetlen (jordania) (tudom, hogy az ellenfeleket alapvetoen nem a kapitany jeloli ki, de nemi beleszolasa csak van). Szerintem nem kene mindenkepp a veretlensegi sorozat fenntartasara torekedni (ezt nem ugy ertem, hogy direkt ki kell kapni, hogy megszakadjon, hanem ugy; be lehetne "vallalni" 1-2 rizikosabb meccset is.

valaszait elore is koszonom!

inhibited Creative Commons License 2001.04.29 0 0 1
Tiszteletem!
Ha törik ha szakad, én ki fogok járni a válogatott meccseire, de nagyon remélem, hogy nem fog se törni se szakadni...Mit történt? Mitől ilyen harmatos a játék? Hova tűnt a tűz? A játékosok nagy része mintha csak túl akarna lenni a meccsen. Nem ügyetlenek a srácok nem arról van szó, de nincs koncentráció, nincs küzdeni akarás, és elég döcögősek az eredmények is.
Félre ne értsen, én hihetetlen hálás vagyok azért amit tett(a kinti, osztrákok ellenni meccs életem talán legnagyobb "élő" sportélménye), de most mintha megint szükség lenne valamire ami felkavarja az iszapot és motivációt ad a játékosoknak. Találjon ki valamit! Én feltétel nélkül bízom Önben és abban hogy sikerül kijutnunk a vb-re.

üdvözlettel
inhibited

off
ui.:egyébként gratulálok az index, válogatott mérkőzésekről tudósító embereinek, akiknek minden egyes alkalommal sikerül überelniük(mind stilárisan, mind nyelvtanilag) az index hagyományosan alacsony igényszintű film és sport kritikáit(???). komolyan kiváncsi lennék, hogy miért hiv meg az index egy olyan embert, akinek a munkáját állandó jelleggel fikázzák (mert amit írnak róla, az nem kritika, hanem személyes jellegű, fröcsögő fikázás), és lenézik. meglehetősen gerinces magatartás.
on

sohorvath Creative Commons License 2001.04.28 0 0 0
Kíváncsi lennék, hogy miért ment jobban a csapatnak akkor, amikor Bicskei átvette őket, mint jelenleg? Bárhogy szépítjük a dolgokat a nézők nem nagyon láthattak jó focit az idén. Tudom, mert az összes itthoni meccsen kint voltam és a többit néztem a TV-ben. Akarni sajnos kevés. Nagyon-nagyon döcög ez a szekér és sajnos egyre jobban. Hol van a vége a hullámvölgynek? Mi hiába buzdítunk folyton folyvást? Megérdemeljük végre a szórakoztató játékot!!!!!!!! Vagy inkább csak vizilabda meccsre járjak? Ott negyede pénzért mindenki a szívét-lelkét adja a szurkolókért!!!!!
Előzmény: Szerkesztő (-)
Szerkesztő Creative Commons License 2001.04.28 0 0 topiknyitó
Május 2-án, szerdán 13 órakor a Törzsasztal vendége lesz Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya.

Az idén 57 éves Bicskeit 1998-ban, 2+2 évre választotta meg a Kovács Attila nevével jelzett MLSZ-elnökség és az edzőbizottság. A kapitánykodást – saját szavaival - azért vállalta el, mert „átérzte annak a jelentőségét, hogy van jövője a magyar futballnak”.

Elképzeléseiről pedig így beszélt a Nemzeti Sportban: „Új csapatot kívánok kialakítani, fiatalabb futballistákra számítok, ugyanakkor nem mondhatok le azokról az ,öregebb labdarúgókról, akik válogatott formában teljesítenek”. Bicskei szerint „megfelelő stratégiával a jövő csapatát lehet építeni úgy is, hogy a sikerek sem maradnak el.”

A szövetségi kapitány hosszú távú terve az, hogy a 2004-es EB-ig kialakuljon a lehető legszervezettebb magyar válogatott.

Ami pedig a „közeli”, 2002-es vb-döntőbe kerülést illeti: a magyar válogatottnak még van esélye, ám ehhez nyerni kellene Romániában. Idén, a Bicskei által legjobbnak vélt csapat még nem nyert mérkőzést, viszont döntetlent döntetlenre halmozott, többnyire gólképtelen játékkal. Februárban Bosznia-Hercegovina, március elején Jordánia, ugyanezen hónap végén Litvánia, legutóbb pedig Finnország ellen.

„Elsősorban nem velem, hanem a labdarúgásunkkal szemben kell türelmesnek lenni. Soha nem fordulhat elő, hogy eleve feltartott kézzel vonuljunk ki a pályára, most sok szempontból is építkezni, küzdeni, harcolni kell” – vallja.

-------

A Bp. Honvédban (1965-74), majd az MTK-ban (1974--76) kapuskodó Bicskei Bertalan játékosként egyszer szerepelt a magyar válogatottban, a svédekkel vívott vb-selejtezőn, amely után a magyar gárda nem jutott ki a ’74-es NSZK-beli világbajnokságra. Edzői pályafutása legnagyobb sikere az 1984-es moszkvai ifi Eb-n elért első helyezés.

Négy évvel később a nagyválogatott kispadján ül (akkori eredményei: 9 mérkőzésen 2 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség), ám egy évre rá az új MLSZ-vezetés (Laczkó Mihály vezetésével) felbontja szerződését. Bicskei beperelte a szövetséget, s a bíróság visszahelyezte hivatalába. (Ezzel a jogával nem élt).

Bicskei Bertalan az NB I-ben 240 mérkőzést játszott, edzőként (végzettség: szakedző, 1974; kölni edzőképző főiskola, 1986) bejárta szinte az egész világot. Irányította az ifjúsági válogatottat (1982-87), a Honvédot (1987-88), a dél-koreai Daewoo Royals-t (1990-92), a svájci FC Luzernt (1992-93), az egyiptomi Port Saidt (1994), majd itthon az MTK-t (1994-95), majd a Kispestet (1996-97), szakmai igazgató volt a Győri ETO-nál (1997-98).

Bicskei Bertalan 1998-óta tartó kapitánykodásának mérlege: 32 mérkőzésen 12 győzelem, 15 döntetlen, 10 vereség.

--------------

Várjuk a kérdéseket. A fórum moderált, az elemi társalgási normákat és egyéb szabályokat figyelmen kívül hagyókat kiszűrjük, egyben kérjük a tisztelt topikba írókat, hogy az élvezhetőség és a könnyebb nyomon követés érdekében kérdéseket tegyenek fel, ne egymással vitatkozzanak, köszönjük.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!