...sőt, a budapesti éjszakában is ideális kísérő, mi? :) Na jó, én mondjuk nem vennék ilyet reggel a kezembe: lehet elvéreznék amilyen kóma szoktam lenni :)
Nem, akkor ez! Ebben semmi sem cserélhető, egyszer legyártják és elszállítják a boltba, oszt' annyi. (Viszont a mentőautó fogyaszt némi olajat, amíg beszállítanak vele :)
Gondolom, hogy a közép árkategóriásat nézte minden hol! De egyébként igazad van, kinek mi kell, nekem például nem jött be a forgó pengés! :S Váltottam rezgőre, és jobb!
Természetesen a minőségi elég drága ötpengés borotvákra gondoltam! Az "eldobhatós" borotvák nekem nem váltak be, cserélhető pengéset pedig nem is nagyon használtam.
Melyik borotvára gondolsz hagyományos alatt? Mármint most így hirtelen nem tudom elképzelni az egypengéset. Nincs róla van bővebb infó, vagy kép, mert ez is nagyon érdekelne :)
Hát nyilván úgy, hogy melyikkel kezdi! "Nagyon sok embernek bevált már" a forgó- v. a rezgőkéses egyike, de nem mindkettő. Én is rezgőssel kezdtem, pedig a körkéses, mint másodjára kiderült, inkább való nekem.
"és ahogy számolgattam hosszú távon olcsóbb is, mint a normál borotva!"
Vagy furán számoltál, vagy mást nevezel normál borotvának, mint én tenném. Az öt(-stb.)pengés szemfényvesztéseknél olcsóbb. Az egy cserélhető pengésnél nem, az nagyon gazdaságos rendszer (és szerintem semmivel sem rosszabb a sokpengéseknél). A leghagyományosabb borotvakéssel nehéz összemérni, azoknak az ára nagyon szóródik márkásságtól függően és az akár több emberi generációs élettartamukat is nehéz beszámítani.
Nem ez volt az alapvető probléma, hanem, hogy nem tudom, hogy a bőröm hogyan reagál rá, vagy hogy melyik megoldás működik jobban nálam. Erre értetem, hogy próba-szerencse. És ha belegondolok, akkor ez tényleg az.
Hogy érted azt, hogy próba szerencse alapon? Nincs ebben semmi lutri! Nagyon sok embernek bevált már és ahogy számolgattam hosszú távon olcsóbb is, mint a normál borotva!
Nem karácsony előtt lehet műszaki cikkekből elcsípni jó akciókat? Csak mert én is nézegettem mostanában az elektromos borotvákat, de nem tudok dönteni. Olvasgattam a topicot itt is, viszont még mindig nem látom, hogy jó lenne-e nekem. Próba-szerencse alapon meg nem akarom kipróbálni....
Mondom szerintem Karácsonyig várjál, aztán utána jönnek a nagy leárazások, és akkor már a legújabb modellek is kint lesznek! Azt meg döntsd el, és nézzél még több infót, hogy melyik jön be neked jobban, a forgó vagy a rezgő pengés!
Lehet, hogy karácsony után beruházok egy újabb modellre, mert mint már mondtam régen nem jött be, ez a módszer. Bár azóta már eltelt jó pár év, kíváncsi lennék, ahhoz a teljesítményhez képest mennyit fejlődött a borotva ipar :) Ha más nem leárazáskor bepróbálok egyet, ha ajándékba nem kapok...
Azért vannak új gépek, amik eléggé jó "fizikai képtelenségeket" meghazudtoló képességekkel rendelkeznek, és tolják simára az arcod :) Jön a karácsony, jönnek az új modellek, és a karácsony vége fele, vagy utána jönnek a leárazások, ilyenkor kell új gépet venni :D
Úgy tudom, más borotva sem fogja levinni simára, ahogy eddig sem, szerintem fizikai képtelenség. Braunnál hallottam egyről, amiben van trimmelő, rövidszakáll kiegészítő, meg különféle fazon formázó funkció. Meg ha jól tudom van testszőrnyíró funkciója is. Ezekért venném csak meg a gépet.
Szerintem sehogy... Az csak olyan gyors, h minden reggel 5 perc alatt relative sima legyen az arcod, látszani nem látszik olyan mint a babapopsi ellenben ha megsimitod akkor érzed, hogy nem az igazi... De arra meg tökéletes, hogyha melóba mész...
Akkor nagyjából mindenki betartja az alapszabályokat, úgy látom. Már aki nem elektromosat használ. Legjobb technika érzékeny bőrre, erős szőrzetre, kézi borotvánál: 1. forró vagy meleg zuhany hosszasan az arcodra+ arc alapos tisztítása (nem csak locsolás) 2. szálirányba lehúzás, majd gélezés után(ez tényleg jobb, mint a hab) növekedéssel ellentétes irányban is, ha igazán babapopsi pofit szeretnél 3. ha illatanyagokra érzékeny a bőröd, szintén tussal jéghideg vízzel megnyugtatni a bőrt (szintén nem csak locsolni, tisztítani is) 4. törölközővel csak leitatni a vizet, nem dörzsölni
Ha én ezek után bekenem valami szuper illatos géllel vagy a.shav-vel, akkor hiába volt minden, ugyanúgy kipattog.
Kíváncsi lennék gépnél hogyan lesz sima valakinek az arcbőre, mert nekem eddig tényleg csak borostáig sikerült lehúzni vele.
Azt már én is észrevettem hogyha zuhany után borotválkozok akkor sokkal kevésbé irritál. Az viszont semmilyen borotválkozás utáni szert nem bír a bőröm mert mindbe van vmi illat vagy nem tudom milyen anyag amitől az egész arcom begyullad... úgyhogy én sima hideg vízzel szoktam, nekem ez az ami nagyon bevált.
Attól is kipattoghat ha nem jó a technikád, pl. előtte érdemes tusolni és arcot többször megmosni amitől megpuhul a bőröd, utána egyszer szálirányba lehúzni, majd újra habozni(a gél jobb) és száliránnyal ellentétesen lehúzni, utána pedig nem arcszesz hanem pl a niveának van olyan borotválkozás utáni gélje ami kifejezetten a problémás bőrre van ;)
Biztos hogy nem csak árban, és stílusban van köztük különbség hanem technológiában is. Én viszont nem használok elektromos borotvát mert nagyon kényes a bőröm. Nekem a sima 5 pengés vált be a legjobban. Azzal egyáltalán nem pattogzik ki a bőröm.
Szerintem nem a két márka közt van a különbség hanem inkább árban, és küllemben bár én akkor is a hagyományos eldobhatóak rabja vagyok, attól nem pattog ki a bőröm... Egyébként, gyantával inkább ne próbáljátok :D http://www.youtube.com/watch?v=Qa0ad0MwgUY
Tudja valaki, mi a külnbség a Philips HQ 82xx és a 91xx sorozat között? A 9-esből már csak elvétve van és drágább, de vajon a 8-as tudja mindazt, amit az előző csúcs széria?
A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék egy Braun borotvát venni, én kettő között vacilálok: cruzer2 z40 vagy cruzer3 z50. Eddig csak webshopokban találtam árakat, illetve árkalkulátorban. Volt,hogy a 3-as olcsóbb volt, mint a 2-es, szerintetek ezek a webshopok megbízhatóak? Vagy inkább rendes üzletben kéne érdeklődni és megvenni? Ha igen, akkor hol találok ilyem üzletet?
A Philips egyik legnépszerűbb típusa most a 8200 series,Jet Clean rendszerrel,egész pontosan. Nekem ilyen volt régen,szerettem,de most van jobb. A Gillette legújabb borotváján a pengén közelebb vannak egymáshoz,ezért alaposabb munkát végez,és árban sem vészes:)
Nekem Philips villanyborotvám van és nagyon szeretem használni. De van kézi borotvám is ami Gillette. Nagyon szeretem mind a 2-öt. És így a penge is nagyon sokáig bírja :D