Keresés

Részletes keresés

wartburg1963 Creative Commons License 2020.12.11 0 0 822

Köszönöm!

Előzmény: m54-b (821)
m54-b Creative Commons License 2020.12.11 0 0 821

Off

nem Bender, de előfordulok abban a topikban is

On

Ekkor a dokumentumot én rendszeresen mentek új néven (a fájlnevet kiegészítem _01.docx, _02.docx-re). Egy ilyen újon sokat lehet gyakorolni, és ha már nem megy a visszaállítás

akkor előveszem az előzőt.

Ami trükköket javaslok kipróbálásra:

A csere funkció.

Nem adsz meg szöveget, a "Formátum" lenyitásával "Stílus", "Normál". Majd a "Csere" részben szintén szöveg nélkül megadod a "Normál"-t, és "Az összes cseréje". De lehet stílus nélkül csak a betű típust/méretet is beállítani. Adott dokutól függ mi a jobb.

Lehet bekezdésenként végigmenni a dokun,

Az első bekezdést megváltoztatod "Normál"-ra, majd egérrel átlépsz a következőbe, és [CTRL] + y lenyomásával megismétled a műveletet. Ez arra jó, hogy látod mi történek, vagy egérrel kijelölsz összefüggő részeket és egyszerre formázod "Normál"-ra. (Gondolom, ismered ezeket, de sokan nem, mint a kapott dokumentumod mutatja, még az alapokkal sem volt tisztában a készítője. Kaptam már formázásra 8-10 szerzőtől származó könyvet, hogy tegyem rendbe...)

A bevezetésben említett új néven mentés ad még egy utólagos ellenőrzésí/javítási lehetőséget. A "Korrektúra" menüben van az "Összehasonlítás" és az "Egyesítés". Ezzel ellenőrizheted kinézetre, vagy mint egy korrektúrázott szöveget a módosításokat sorban elfogadod/elveted. 

Előzmény: wartburg1963 (820)
wartburg1963 Creative Commons License 2020.12.11 0 0 820

Kedves Bender,

köszönöm a gyors választ :-))

Sajnos kiderült, hogy a 223 oldalas(!) törvébyi szöveg szerzője kevésbé volt következetes, így a címek közt előfordul Normál illetve a tényleges szövegtörzsben Normál és Cím  stílus is...

Nagyon szerettem volna megúszni a manuális átformázást, de ennek alapján úgy tűnik, nem lehet..

A Normál stílust egyébként érdekes módon nem tudom átformázni, jóllehet a módosításra rámenve elvileg az általam beállított TimesNewRoman 8,5 betűnagyságot írja ki, a szövegben ténylegesen viszont marad az eredeti Calibri 10-es...

Előzmény: m54-b (819)
m54-b Creative Commons License 2020.12.11 0 1 819

Nem "szelektív" kijelölés kell, hanem az adott stílust kell módosítanod.

2007-es Worddel tudom illusztrálni:

Az adott stílust kiválasztod, jobb szélen a "Módosítás"

Ezt az ablakod kapod:

Betűtípust, annak méretét közvetlenül lehet állítani, a bekezdést pedig a "Formátum" --> "Bekezdés" kiválasztásával.

Ha következetesen használtad a stílusokat, akkor automatikusan módosul minden ezzel formázott szöveged.

Előzmény: wartburg1963 (818)
wartburg1963 Creative Commons License 2020.12.11 0 0 818

Kedves Topictársak!

Van egy meglehetősen hosszú (200+ oldalas) szöveg, amiben a fejezetcímek és alcímek szerencsére címsorként, a rendes szöveg pedig szövegtörzsként van irva.

A formátumon két módon szeretnék változtatni:

- Egyrészt a szövegtörzs betűtípusát és/vagy sorköz távolságát szeretném megváltoztatni, illetve

- a címsorok sorköz távolságát szeretném módosítani.

Az "összes kijelölésén" belül ki lehet-e jelölni csak a szövegtörzset illetve csak a címsorokat?

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2020.12.04 -1 0 817

"A dokumentumnál a Tervezés->Oldalszegélyek választásnál kiválasztod a vékony szegélyt (ha nem éppen az az alapértelmezett), és a típusnál a Körbe gombra kattintasz."

És ugyanitt, a jobb alsó sarokban a Beállításoknál margónak 0 pontot kell megadni mindenhol, viszonyítási pontnak pedig szöveget.

Előzmény: pimre (816)
pimre Creative Commons License 2020.12.04 0 0 816

Szia, végül egy probléma megkerülést (szándékosan nem megoldást írok) találtam. Sajnos dokumentumonként kell beállítani, majd törölni:

A dokumentumnál a Tervezés->Oldalszegélyek választásnál kiválasztod a vékony szegélyt (ha nem éppen az az alapértelmezett), és a típusnál a Körbe gombra kattintasz. Aztán, ha kész a dokumentum, akkor ugyanitt a Nincs típussal eltünteted.

Kicsit körülményes, de amíg nincs jobb, ezt tudom ajánlani. Hacsak nem fanyalodsz rá végül mégis a vágásjelek megjelenítésére.

Előzmény: dolgozo53 (811)
m54-b Creative Commons License 2020.12.04 0 0 815

Passz. Ezt a dolgozo53tól kell kérdezni.

Előzmény: James 42 (814)
James 42 Creative Commons License 2020.12.04 0 0 814

Akkor a 811-ben miért az van, hogy nincs megoldás?

Előzmény: m54-b (813)
m54-b Creative Commons License 2020.12.03 0 0 813

A 809-ben levő linken ábrával illusztrálva látható a probléma, ill. található megoldás is.

Előzmény: James 42 (812)
James 42 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 812

Lehet, hogy nem értem pontosan a problémát, de a nyomtatási elrendezés nézet, illetve a vonalzó bekapcsolása nem segítene?

Előzmény: dolgozo53 (811)
dolgozo53 Creative Commons License 2020.12.03 0 0 811

Kedves prime és bibi!

Köszönöm a segítséget, bár nem jutottam vele előbbre. Sajnos, úgy tűnik, nem lehet megoldani. Azért lenne nekem fontos, mert rengeteget foglalkozom szerkesztéssel, szinte mindig csak szövegekkel, és megszoktam, hogy körben látom az oldal határait. Igen, a vágásjeleket már korábban bekattintottam. Legalább ennyi.

A témát olvasva érdekes, hogy mások éppen nem szeretik, ha látják a szövegkeretet. Mint ahogy ismerőseim közül sokan azt sem szeretik, ha jelen van a bekezdésjel. Azért reménykedem benne, hogy egyszer felfigyelnek az olyan igényekre is, mint az enyém, és megoldják a problémát.

Mindenesetre köszönöm a próbálkozást és segítséget.

m54-b Creative Commons License 2020.12.02 0 0 810

Egyénieskedni pedig itt  tudsz:

Előzmény: m54-b (809)
m54-b Creative Commons License 2020.12.02 0 0 809

Nekem 2007-es Wordöm van (és nem használom ezt a funkciót), Googléztam: 

http://www.addbalance.com/word/textBoundaries.htm

A translata-val fordítva:

https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.addbalance.com/word/textBoundaries.htm&prev=search&pto=aue

Ez a mondat lehet segít: "Ha a Word 2013 dokumentumát kompatibilis módban nyitja meg a Word bármely korábbi verziójával, akkor a határok visszatérnek az előző képernyőre.".

Itt pedig ajánl valamit, próbáld ki: For sample templates that have two of the discussed workarounds for Word 2013-2019/365 see my Downloads Page(http://www.addbalance.com/word/download.htm#textBoundaries  ezt a .zip-et kell letölteni http://www.addbalance.com/word/download/TextBoundaries2013.zip nézd meg.)

további link: https://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2013_release-word/how-to-expand-text-boundaries-in-word-2013/bac7738a-7566-4b23-9fb8-d3156fca2c3b?page=1&tm=1395665485247

Nem olvastam végig...

Előzmény: dolgozo53 (806)
pimre Creative Commons License 2020.12.02 0 1 808

Bocs, figyelmetlen voltam. Elsőre megírtad, hogy 2019-ről van szó.

De hogy miért kellett megváltoztatni, az továbbra is teljességgel érthetetlen.

Előzmény: pimre (807)
pimre Creative Commons License 2020.12.02 0 0 807

Nem írtad, hogy melyik verzióval van a gondod. De kiderítettem, hogy valamelyik Office 2010 utánival. Talán 2003, vagy későbbi. Én a 2019-essel hasonlitottam össze. Nem ez az egyetlen feladat, amit az office-ban (szerintem feleslegesen) átértelmeztek, legalábbis kényelmetlenséget okozva a felhasználóknak. És elsőre úgy tűnik, hogy módosítani sem lehet. 

Egyet tudok javasolni, hogy ne ezt használd, hanem alatta eggyel a vágásjelek megjelenítését. Ez ugyan nem rajzolja körbe, de mutatja a lap tetejét és alját.

Előzmény: dolgozo53 (806)
dolgozo53 Creative Commons License 2020.12.02 0 0 806

Nos, a probléma a következő:

Most nem határolja körül szaggatott vonal az oldalt, mint a régebbi Word változatokban. Most max. csak a vágásjeleket lehet látni a sarkoknál.

A szövegrészhatárokat pedig bekezdésenként jelzi. Tehát ha egymás után ütöm az entereket, akkor csíkos lesz a lapom. Ez így roppant zavaró, még ha hosszabb bekezdések vannak, akkor is. Egyébként pedig nagyon megszoktam, hogy látom a lapot, a szaggatott vonallal, hogy mennyi szöveg lesz/lehet rajta.

Tudom, hogy hol kell beállítani, csak egyszerűen nem úgy adja, mint a régi változat.

Fájl - beállítások - a Word beállításai - speciális - dokumentumtartalom megjelenítése - szövegrészhatárok megjelenítése

És itt a bibi, mert ha bekapcsolom, nem az oldalt határolja körül, hanem csak a bekezdést.

Remélem, így világos voltam.

Köszönöm, ha elolvasod, ha meg segítesz, azt kétszeresen is.

m54-b Creative Commons License 2020.12.02 0 0 805

Nem sikerült elképzelnem a problémádat. Másnak igen? Igyak még egy kávét, vagy kérjek jobb leírást?

Előzmény: dolgozo53 (804)
dolgozo53 Creative Commons License 2020.12.02 0 0 804

Sajnos, nekem hasonló a problémám, de ellentétes. A Word 2019-ben is éppen hogy szeretném látni a szövegrészhatárt a teljes oldalon, nem csak bekezdésenként. Tud valaki segíteni a beállításnál?

pimre Creative Commons License 2020.10.17 0 0 803

Szívesen. Elsőre ezt én is elnéztem.

Előzmény: Beregi (802)
Beregi Creative Commons License 2020.10.17 0 0 802

Kösz! Hogy erre nem gondoltam? Sikerült!

Előzmény: pimre (801)
pimre Creative Commons License 2020.10.17 0 0 801

Szerintem a Változások követése gombot használd, azzal kapcsold ki. 

Előzmény: Beregi (800)
Beregi Creative Commons License 2020.10.16 0 0 800

Sziasztok! Ezer éve használom a Word különböző verzióit. Épp a 16-osnál tartok, de ilyet még nem tapasztaltam. Van egy dokumentumom, amelynél hiába kapcsolom ki minden egyes alkalommal a Nyomkövetést, azon belül, hogy Nincs korrektura, legközelebb megint be van kapcsolva, ott a piros vonal a teljes szöveg mellett.  Tudja valaki, hogy ez miért van?

pimre Creative Commons License 2020.09.27 0 0 799

Ha szabad kiegészítenem: Az importálás után a Modules objektumcsoportba kerül a bemásolt fájl (Kimenteni is így lehet a saját moduljainkat az Exportálás művelettel).

És persze a BAS kiterjesztésből még nem feltétlenül következik, hogy működőképes Word makróról van szó. A saját - Excelből kimentett - fájlomat szó nélkül elfogadta, sőt azt el is tudtam indítani. Persze azonnal leállt hibákkal, hiszen olyan hivatkozások is voltak benne, amikett a Word nem ismer.

Off: Az viszont nekem is újdonság volt, hogy a File->Import File paranccsal is beilvasható a mentett modul. Én eddig mindig a Project alatti területen jobb gombbal kattintva használtam. Mindig tanul az emnberí:-) 

Előzmény: m54-b (798)
m54-b Creative Commons License 2020.09.27 0 0 798

A VB ablakban (ahol a makrók vannak) File --> Import file

(Nem csinál mást, mint amit te, bemásolja oda, lehagyva a "nevét".)

A makró lehet a Normál.dot része, akkor mindig látod a Wordben, vagy csak az adott dokumentumé, de akkor .docm kiterjesztéssel kell elmentened.

Előzmény: [fidelio] kottagrafikus (797)
[fidelio] kottagrafikus Creative Commons License 2020.09.27 0 0 797

Wordhöz van egy kapott makró, BAS kiterjesztésű.
Hogy lehet a Wörddel felismeretni, hova kellene bemásolni, hogy lássa is a makrói között?

Én csak azt tudtam kiötölni, hogy egy üres makrót hozok létre és ebbe belemásolom a kapott fájl tartalmát.
Ennél szebb megoldást ki tud? Csak sima fájlmásolás?

Előre is köszönöm az ötleteket.
Word 2003 és Word 2016-om is van.

Bármelyikhez írhatjátok a megoldást, a másikban is hasonló lehet...

m54-b Creative Commons License 2020.01.15 0 0 796

:-)

Drága a bélyeg az ímélre...

Előzmény: pimre (794)
pimre Creative Commons License 2020.01.15 0 0 795

Akárcsak Plus2 olvtárs, aki 2-3, vagy 10 évente ír. Tavaly júliusban feltett egy kérdést, érdekes volt a probléma, ezért többen is javasoltunk megoldást, de azóta nem nézett a fórum felületére. Nem ide, sehova. Majd 2022-2030 között látjuk ismét:-(

Előzmény: pimre (794)
pimre Creative Commons License 2020.01.15 0 0 794

Szerinted visszajön az olvtárs elolvasni a válaszodat? 2010-ben szólt hozzá először, most 10 év elteltével másodszor:-) Ha nem reagál, privátban megírhatod neki.

Előzmény: m54-b (793)
m54-b Creative Commons License 2020.01.15 0 0 793

Előzmény: m54-b (792)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!