Keresés

Részletes keresés

Klára. Creative Commons License 2009.03.24 0 0 316
A 40% az azért már jelentős.
Előzmény: szs75 (314)
Klára. Creative Commons License 2009.03.24 0 0 315
Így már én is jártam. Ott tipródtunk a posta ajtajában ötödmagammal, mire észrevettük a kiírást. A franc nézi egyébként, mikor már a papír a kezünkben. Nem? Hazamentem, aztán később vissza. Akkor meg panaszt tettem az ablaknál, de gondolom leszarták.
Előzmény: szs75 (314)
szs75 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 314

40 % kedvezményem volt, szerintem az azért jelentősnek mondható, de mindegy is.

 

Postával kapcsolatban még az jutott eszembe, hogy a kézbesítő "megviccelt", ugyanis az értesítőre azt írta, hogy az ajánlott küldeményemet szombaton 8-12 között átvehetem a postán. A posta 9-kor nyit....

Előzmény: Klára. (308)
bano1 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 313

Ami pedig a fejlődést illeti. Leszögezném, hogy NEM mindenhol volt ekkora a fejlődés. Tőlünk két utcányira Pestimrén pl. igaz, hogy aszfaltosak az utcák, de ott is scak szikkasztóárkok vannak és későb volt vezetékes telefon, mint Gyálon ráadásul ott még mindig szippantósok járnak...

 

Hogy ez kinek az érdeme? Szerintem azért kellett hozzá egy vezetői mentalitás, ami a fejlesztéseket tartotta a legfontosabbnak és kellett hozzá egy jó csapat a PM Hivatalban, akik rengeteg sikeres pályázatot készítettek, mert a fejlesztésekre költött pénznek legalább a fele pályázati forrás volt.

bano1 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 312

Figyelj, mit vársz egy olyan településen, ahol köztéri szobrot loptak el, mert bronzból van? Ha valamiről, erről nem a város vezetése tehet... Azok a padok pontosan három hétig voltak épen a helyükön. Erről én azt gondolom, hogy a környéken lakók igazán megtehetnék, hogy a randalírozó vagy a bronzszobrot fűrészelő kispajtások észlelése esetén legalább a FEGY-nek szólnak, nézzenek már rájuk.

 

Őszintén szólva nem szimpatikus nekem az a mentalitás, hogy elvárjuk, hogy szépüljön a környezetünk, de semmit nem teszünk annak megóvására.

 

Tipikus példa a Millenáris park ahová nem (lenne) szabad kutyával bemenni. Én egyszer betévedtem, rámszóltak, elszégyeltem magam és távoztam, azóta a kutyával messze elkerülöm. Az ősszel én szóltam egy gyerekes családra hasonló miatt, hát amit a családfő elsorolt a gyerekei füle halaltára attól megintcsak én szégyeltem magam. Emberi tényező...

 

A játszótéri ivókút szintén hasonló. Panaszkodunk, hogy nincs víz a játszótéren, de azt nem vesszük észre, hogy volt, csak valakik tönkretették.

 

Nem azt mondom, hogy mindenki csapjon fel önkéntes rendőrnek, de ha a senki nem szól rá a játszótér mellett cigiző tizenéves kölykökre, hogy máshol csövezzenek, azt fogják hinni, bármit megtehetnek (és meg is fogják tenni)...

Előzmény: bacsane (304)
bano1 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 311

A felületzárt útról ha jól van megcsinálva, lefolyik a víz, de ez csak akkor jó, ha van hova folynia. Esővízcsatorna rendszer építése egy ilyen családi házas jelelgű és főleg ekkora méretű településen szinte kivitzelezhetetlen, szerintem értelmetlen. Ilyet majd legfeljebb az unokáink fognak látni Gyálon, ha el nem ...ják mégjobban odafönn a dolgokat.

Az extrém körülményektől eltekintve (amikor már az esővízelvezető rendszer sem lenne elég) teljesen jól működik a szikkasztóárkos rendszer, de ennek az lenne a feltétele, hogy a lakók ne tömjék be, vagy ne hordják tele levágott fűvel, levelekkel a kiásott árkokat. Vízelvezetésre szerintem csak a lejtős részek alján lenne szükség, de ott nagyon.

Előzmény: Kereva-5 (301)
bano1 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 310

Ha úgy csinálják, mint nálunk, akkor ez még csak útalap. Nálunk kiszedték a fölső réteget felszórták kövel, azt lehengerelték, majd egy évig állni/ülepedni hagyták az utat és a következő évben került rá a bitumenes emulzió meg az aprószemcsés kavics. Ez egy nyár alatt egész jól összeállt, öt éve híbátlanul bírja. Ez a fajta út csak akkor tartós, ha nincs rajta teherautóforgalom. Persze, lehet fikázni, de azért lássuk be, jobb mint előtte volt.

Előzmény: szs75 (299)
Klára. Creative Commons License 2009.03.23 0 0 309
Tegnap este leadták a hírtévében amit felvettek az utcában. A jövő hétre ígérték, mégis lement.
Klára. Creative Commons License 2009.03.23 0 0 308

De öböllel teszik át, oda meg nem parkolhat be senki. (optimista.hu)

 

A HVG szerintem nem sokkal drágább, ha hetente megvásárlod, max kényelmetlenebb. De bosszantó, az biztos, és nem örülök a szombati dobálásnak. Dobáljon munkaidőben, és ne olyankor, mikor esetleg lejár egy befizetési határidő.

Előzmény: szs75 (306)
Klára. Creative Commons License 2009.03.23 0 0 307

De használom minden nap. Kb két hete sikerült kifogni egy olyan járatot, amelyiben valami büdös por terjengett. Azt hittem megfulladok, és nem értettem, hogy mások ezt hogy tudják eltűrni. Menni muszáj volt, nem szállhattam le, így zsepivel az orrom és a szám előtt utaztam végig. Marhára nem érdekelt, hogy ki mit szólt. A zsepi teljesen kiszárította, így meg kellett nyaljam a szám szélét, és tiszta por volt. :(

Kocsival bejárni sokkal drágább, mint tömegközlekedéssel, így nincs más választásom.

 

Továbbá őszintén szólva halálfélemem van néhány buszon, olyan műszaki állapotban vannak.

Előzmény: Kereva-5 (305)
szs75 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 306

Nem tudom mennyivel lesz jobb, ha átteszik a buszmegállót. Attól pont ugyan enyirre nem lehet majd látni. Persze ha azt vesszük, hogy ezek egész nap ott állnak, a busz meg csak időnként, akkor pozitív változás. De sanszos, hogy akkor majd megállnak a buszmegálló előtt/után.

 

A postásnak meg örülj, hogy szombaton kihozta, és nem kellett hétfőig várnod vele. Nekem a csütörtökön megjelenő hetilapomat rendszeresen kedden hozták, így most nem fizettem elő újabb egy évre.

Hogy pozitívumot is említsek, úgy láttam, a postán mostmár lehet egy ablaknál levelet feladni és csekket fizetni, így mostmár elég egyszer sorbaállni.

Előzmény: Klára. (302)
Kereva-5 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 305
Szerencsés vagy, és bizonyára nem használod a tömegközlekedést.
Előzmény: Klára. (303)
bacsane Creative Commons License 2009.03.21 0 0 304
Millenáris park Gyálon? Van 4 db pad, melyekről a léceket elvitték, és a gyáli kistérségi fejlesztési központból pont rálátni ezekre a padokra. Az miért nem jut eszükbe vajon, hogy megcsináltassák??? Hogy le lehessen ülni rájuk, mondjuk amíg az ember megiszik egy üveg ásványvizet, vagy beköti a cipőjét, vagy csak arcát a nap felé fordítva pihenni egy kicsit??? Annyira lepukkant ez a millenáris park!!! A játszótér még elmegy, de ennyi.

A gyáli posta? Egy képeslapom Gyálról Gyálra egy hét leforgása alatt került a kezembe, és tényleg szombaton jött a postás. ???????
Klára. Creative Commons License 2009.03.21 0 0 303
A mi környékünkön egyre kevesebb a kisebbség, tényleg alig látom őket.
Előzmény: Kereva-5 (301)
Klára. Creative Commons License 2009.03.21 0 0 302

Mi is laktunk lakótelepen, de nem kívánkozunk vissza. Alkalmatlanok vagyunk az alkalmazkozásra. :))

 

Nem is figyeltem a megálni tilost, de jó hír, hogy van. A kocsma/bolt elé átteszik a buszmegállót idővel és öböllel :), úgyhogy ha akarnak sem tudnak majd ott parkolni, ami viszont mégjobb hír.

 

29-én az esti órákban érdemes lesz nézni a hír tévét. Mikor elkezdtek forgatni, azonnal megjelent a polgárőrség, és igazoltatta a 3,5 tonnás, és attól nagyobb kocsikat. Aztán mikor a forgató csoport lejött a kedvenc kereszteződésbe a dombról (ahol szintén sok a baleset), azonnal eltűntek. Vicces.

 

A postáról jut eszembe, hogy a múlt héten valamiért szombaton dobtak be egy csomó hivatalos levelet. Na de miért szombaton? Úgy tudom, a leveles postás heti 5 napot dolgozik. Bár ez sosem érdekelt, úgyhogy lehet, hogy ezt rosszul tudom. Igazából nem fontos, csak kapjam meg.

Előzmény: szs75 (299)
Kereva-5 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 301
Néhány kiegészítés még hozzátartozik a dologhoz. A csatornázás ellenére, nincs csapadékvíz elvezetés, ezért esős időben tocsogunk a sárban és tócsákban, száraz időben pedig a portól fuldoklunk. Nézzétek meg a most készülő utakat, valami kőzúzalékkal szórják fel, amin kerékpározni nem lehet, és gyorsan szétnyomják az autók. A mi utcánkból már gyakorlatilag eltünt, nagyobb gödrök tátonganak, mint korábban. Előttünk újabban hatalmas dömperek jönnek-mennek rendszeresen, iszonyatos port keverve.
A polgármesterről írt korábbi véleményt sokan osztják, van itt néhány ember, - a "gyáli elit" - akik egymás között váltogatják a poziciókat, undorítóak. A helyi boltok nagyon drágák, kicsi választékkal. Ezért a legtöbben Pestre vagy Vecsésre járnak vásárolni. Nem esett szó a nagyszámú kisebbségi lakótársunkról, akik 10-15 éve még csak néhány utcában éltek, de rohamosan terjeszkednek falu- (bocs!) városszerte. Nyáron beerősít a román import, ekkor megjelennek a nagykalapos, tarka bőszoknyás polgárok. A postai szolgáltatás kritikán aluli, és az orvosi rendelőben is - az időpontkérési lehetőség ellenére - sokat kell várakozni.
Részemről a vörösbort jobban kedvelem a sörnél :))

szs75 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 300
Nem tudom, feltűnt-e valakinek, hogy március 1-től a kedvenc kereszteződésünk (Mátyás király-Pesti út) környékén megállni tilos táblák kerültek kihelyezésre. Ez nagy segítség LENNE a vasút felől érkezőknek, de a tiltás ellenére szinte mindig állank autók a kocsma/bolt előtt. Na ezt miért nem ellenőrzik? Erre nincs 10 perc, hogy odamegy a rendőr, és megbünteti azt a 3-4-5 autóst?
szs75 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 299

Nocsak, egy sör ígérete hogy fellendítette a topikot. :)

Nagyon nem szeretném ismételgetni magam, én nem szeretek itt lakni, még mindig azt mondom, jobb volt a lakótelep. Az igazat megvallva mióta autós lettem, egy fokkal elviselhetőbb. Autó nélkül gyerekkel szerintem nehéz mondjuk orvoshoz eljutni, ilyesmi.

A kis közértekbe (pl említett aro) babakocsival nem jutsz be. Óvodában 30 feletti csoportlétszámok vannak, így sem tudnak mindenkit felvenni. Bölcsődei hely összesen van kb ennyi.

A "szilárd útburkolaton" - ha ez a kővel felszórt utakat jelenti - babakocsit tolni nem lehet (ahol van járda is, ott ez nyilván nem gond).

 

Annyit még megjegyeznék, hogy az utóbbi 20 évben MINDENHOL nagy volt az infrastrukturális fejlődés, nem hiszem, hogy ez a városnak, vagy a város vezetőinek az érdeme, egyszerűen ez egy ilyen kor.

 

Klára. Creative Commons License 2009.03.20 0 0 298

A fejlődés tényleg hatalmas, mi a 14,5 év alatt elég sokmindent láttunk. Mikor ide költöztünk egyáltalán nem volt csatorna, 1-2 évre rá kezdték kiépíteni, nagyon potom áron. Rá egy évre ugrott meg az ára. Szinte csak a főutak voltak aszfaltosak, másutt tocsogott a sárban a nép. A mi utcánk önerőből többször is összedobta a pénzt, és murváztattunk, amit az önkormányzat szinte azonnal felásott, és berakta a csatornát, később a rácsatlakozást, majd mittomén már miért mégegyszer felásta, de SOHA nem állította helyre az okozott kárt. Aztán egyszercsak két éve kiderült, hogy összekötő utat csináltak belőle.

A busz hangos, a motorok kis kinyíltak a garázsokból így tavaszra, azzal is repesztenek a Pesti úton végig, teljesen elnoymja a vonatot, amit alig lehet hallani. A repülők szinte egyáltalán nem repkednek felettünk, túl közel a reptér, a fordulásokhoz általában nagyobb kanyar kell, így kívül esnek a városon. Mondom, általában. Az az 1-2 kisebb meg nem sok vizet zavar.

 

Az ovi meg bölcsi is lesz, a héten hozott ilyen határozatot az országgyűlés, ha jól figyeltem. Csak rá kell hangolódniuk, az meg időbe kerül.

 

Én busszal járok, a 84-es elég hamar a Határ úton van, a férjem a 82-esre esküszik (bocs, 184-es, 284-es), mert arrafelé kevesebb a dugó, mint a Nagykőrösin reggelente. De a vonattal is bent lehet lenni fél óra alatt a Nyugatiban.

 

Szívesen eladom a házunkat, 35 milláért viheted. Baromi jól fel van szerelve, csak utálunk itt lakni. A polgármester számomra egy gennyláda, ott vágott át eddig, ahol tudott. A fejlesztések egy része nem az övé, csak belecsöppent egy szakaszba, amit magának könyvel el.

 

A sört is utálom.

hatpennys Creative Commons License 2009.03.20 0 0 297
Ahogy nezem,megiscsak jo kis helylehet. Talan a Matyas Kiraly utca környeke lenne a legmegfelelöbb,ott tenyleg közel lenne sokminden es a Penny is elerhetö hamar. Mikorott jartam, en se hallotam repülögepet. Csak neha a vonatot az allomasrol.De az nem nagyon zavar. Hat meg szetnezek addig ugyis. A fejlödesert valoban dicseret jar,gondolom a polgarmester javara, ha ennyire törödik mindennel.Szerintem neki is meglehet kötve a keze az anyagiak miatt. de igy is jo munkat vegez,ha ennyire fejlödes van. Na szep hetveget mindnekinek. :))
eBalázs Creative Commons License 2009.03.20 0 0 296
Hali!

Én Gyál másik felének (Bartók) táborát erősitem 2 éve. Sztem nem rossz hely, nyugi van. Igaz néha vannak az utcán érdekes jelenségek (ablak és rendszám nélkül közlekedő autók). Ovi, iskola az utcában, több kis bolt a közelben, az új penny se rossz, szomszédok kedvesek. Ha korán indul az ember (6óra) akkor fél óra a hősök tere autóval, bringával 1órán belül kicsivel.
BlueLight Creative Commons License 2009.03.20 0 0 295

Sajnos nincs (habár minket már nem sokáig érint a bölcsi kérdés, egyenlőre). Csoportból is kevés volt, a könyvtárat kellett feláldozniuk a létszám érdekében.

Előzmény: bano1 (294)
bano1 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 294
Ott nincs bölcsi? Pedig amikor építették, úgy volt, hogy lesz az is. Nem tudtam, hogy végül csak ovi lett belőle.
Előzmény: BlueLight (293)
BlueLight Creative Commons License 2009.03.20 0 0 293

Engem lehet, hogy érdekel a sör! :-)

Én nem, de a párom minden nap a autóval közlekedik. Reggel fél nyolc körül ér fel az m5-re és nyolc előtt (általában) bent van a Nagyvárad téren.

Ami a boltot illeti, szerintem az "Aro" mindennapos bevásárláshoz teljesen jó (pesti út tulipán út kereszteződés) és még zöldséges is van mellette.

Viszont az új óvoda csak óvoda, bölcsőde Gyál másik felén van.

Mint "madártelepi" lakos (eddig még nem is hallottam), kijelenthetem, hogy a reptér nem zavar. Talán azért mert nem a mi irányunkban vannak a leszálló pályák (gondolom).

 

Uff

bano1 Creative Commons License 2009.03.20 0 0 292

Tényleg nem a sör miatt, de ha megengeded válaszolok én is.

18 éve vagyok gyáli, amikor ideköltöztünk, még vezetékes gáz sem volt mindenhol. Lehet, hogy a település elmaradott, vagy vidékies, de az elmúlt 20 évben elképesztő fejlődésen ment át és szerintem jobb itt lakni, mint pár utcával odébb, a XVIII. kerületben.

 

A "madártelep", ami a sok madárfajtáról elnevezett utca miatt ragadt a környékre Gyál egyik legjobb környéke. Tervezett utcákkal, térrel új és többnyire rendezett portákkal, szilárd (szándékosan nem azt írom, hogy aszfaltozott) burkolatú utcákkal. Alapvetően csendes környék, a Mátyás király utca miatt mégis jó a megközelíthetősége, közel van a direkt az új telep miatt épített bölcsi-ovi. Sajnos nagyobb bolt a környéken nincs, de a Máytás király utca egyik végén ott az új Penny, a Vecsés felőli végén, kb. 10 percre van a Ferihegyi üzletkomplexum (teszkó, bútor-, elektronikai és ruházati boltok, barkácsáruház gyakorlapilag minden).

 

A bejárás? Hmm az változó, teljesen fiorgalomfüggő. Én 3/4 7 körül indulva kb. 20-25 perc alatt vagyok benn az Ecseri úti metróállomásnál, ahol le szoktam rakni a kocsit.

 

A reptér zaja igazából nekem fel sem tűnik, főleg amióta a XVII. kerületbe járok dolgozni :o)

Előzmény: Rik7612 (291)
Rik7612 Creative Commons License 2009.03.19 0 0 291

Köszi szépen az infókat!

 

Szétnéztem kicsit jobban, tetszik... Láttam, hogy sok utcát "zsákutcásítottak" a környéken. Ez nem tudjátok, hogy hogy megy? Kitalálják az utcában lakók és lezárják? vagy csak az ex Gerle tér miatt ilyen?

 

A reptér miatt nincs zaj?

Kocsival kb. mennyi idő a bejutás reggel Pestre átlag? (pl.: 8 körül a Népligetig)?

 

(Ha kiköltözünk végül, a válaszokért cserébe meghívlak egy sörre ;) )

 

Köszi:

Rik

Előzmény: BlueLight (290)
BlueLight Creative Commons License 2009.03.19 0 0 290

Én nem bántam meg, hogy Gyálra költöztünk. Egyenlőre nekem Gyál a közvetlen környezetemet (szomszédság) jelenti. Velük meg jól megvagyunk!

Közlekedés nem rossz, élelmiszer bolt van a közelben és az ovoda sincs messze. Perszer ezek, lehet, hogy Gyál más részein messze vannak. Olyan város nincs ahol minden mindenkine közel van.

Én a Fecskében lakom, ha jól tudom a Gerle tér az utca végében található. Eltekintve a talajban található rengeteg vacakról, szemétről nem rossz hely. SZERINTEM!

hatpennys Creative Commons License 2009.03.19 0 0 289
Csak nem akarsz elijeszteni :)?
Előzmény: Kereva-5 (288)
Kereva-5 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 288
Merre van a Gerle tér?
Egyébként én nagyon megbántam, hogy Gyálra költöztünk!
Előzmény: Rik7612 (286)
hatpennys Creative Commons License 2009.03.18 0 0 287
Jo kerdesek! Ezek engem is erdekelnenek. köszi.
Előzmény: Rik7612 (286)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!