Keresés

Részletes keresés

csab1ka Creative Commons License 2012.06.19 0 0 867

Szia!

 

Azt a szállodát nem ismerem, én a Queen Kapiolaniban szálltam meg, nagyon olcsó, és igényes tiszta volt.

 

A boltban az árak -gondolom magatoknak akartok főzni,- drágábbak kb 1.5 szerese az itthoninak, de ha van akció, általában van, akkor nem vészes. csirke 2500ft/kg kb, tojás 80/db, paradicsom 1 dollár/db asszem. De persze ha valaki pontosabb öszeget tud az írja meg, nekem így rémlik.

 

Viszont amit tanulságként tudok mondani, én tavaly direkt kihangsúlyoztam többször is az utazási irodámnak, hogy konyhás szobát kérek, mivel én is spórolni akartam, a kaján. Szerinted olyat kaptam? Persze hogy nem. És kb nincs is nagyon olyan szálloda, ahogy érdeklődtem, ahol konyhás szobák vannak... De persze tévedhetek, én nem találtam később se!

 

Repülővel kapcsolatban, nálam voltak itt korábban sokkal profibbak, repülő fajtája szerint kiválasztott ülések stb, keresd vissza. Én a vistán foglaltam jegyet, tök olcsó volt decemberben oda vissza illetékkel 200ezer plusz 10 ezer biztosítás, magas volt a dollár árfolyam, szóval ahhoz képest jó volt, nagyon örültem. Aztán megnéztem a társaság honlapján, hogy ha ott foglaltam volna mennyivel lett volna olcsóbb és ezer forinttal :) Szóval rendben volt.

 

http://repulojegy.vista.hu/repulojegy/

 

Remélem tudtam segíteni!

Aloha! :)

Előzmény: kbetty83 (866)
kbetty83 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 866

Sziasztok!

 

Mi jövő év májusára tervezünk a férjemmel OAHU szigetére egy kis pihenést.

Mi szállásra csak a legalapabbat szeretnénk. A Holiday Surf Hotelt néztük ki. Elég barátságosnak tűnik, meg igazán úgysem töltenénk el sok időt a szálláson. Van esetleg valakinek erről a hotelről  tapasztalata?

Illetve a másik kérdésem az az élelmiszer és alapszükségletek árai? Milyen árak vannak arrafelé? Próbáltam rákeresni a neten, de nem nagyon találok friss adatokat.

Melyik repülőjáratot ajánlanátok ?

 

Nagyon köszi előre is az infókat.

csab1ka Creative Commons License 2012.06.10 0 0 865

Üdvözlök mindenkit!

2001 óta megy ez a fórum, de csak most keveredtem ide, pedig tuti hasznos lett volna korábban...

 

Tavaly kétszer voltam hawaiion, májusban 1 hetet, majd télen 1 hónapot. Én csak honoluluban, oahun voltam. Egyetlen céllal mentem pihenni! :)

 

Olvasgattam itt a hozzászólásokat voltak érdekesek és helytállóak is. Többen azt írták hogy egyik látnivalótól rohannak a másikig, ami érthető is mivel korlátozott idő áll a rendelkezésre és ki tudja mikor jut vissza az ember.

 

Én más beállítottságú vagyok, májusban amikor először voltam teljesen egyedül mentem ki, először ültem repülőn, hagytam el a kontinest, mentem az usába stb

Az egy hét alatt waikikin voltam a strandon, illetve felmentem a diamond head-re és kész!

 

A második alkalommal már béreltem egy mustang cabriot, végig jártam a keleti partot a north shore-ig, majd vissza délre a pályán, az ananász földek között.

 

Egyetlen dolog zavar picit itt a hozzászólásoknál. Hogy sokan oahu-t teljesen beazonosítják honoluluval, pedig... van látni való ezen a szigeten is. nem mondom, hogy annyi mint a big island-en mert ahogy láttam képeken az izgalmasabb, de hagy osszak meg egy videót: 

egyik alkalommal részt vettem a lovaglós túrán.

 

De voltam hajókázni is, waikikiről indultunk, láttunk bálnát is, óriás teknőst....

 

Én nekem waikiki a minden, igen vannak csövesek, mint mindenhol, ezek legalább fürdenek :) az éjszaka abszolút nem veszélyes, sétálgattam hajnal 2kor egyedül, nyilván nem a legsötétebb sikátorokban, de azt a 8 kerben sem tenném.

 

A kiköltözést én is körbejártam itt az egy hónap alatt elhihetitek. Apropó minden szombat este 6kor magyar est a kapiolani parkban az akvárium közelében. kint élő magyarokkal tudtok beszélni!!!

 

Szóval. hogy rövid legyek: házasság a legegyszerűbb 3 évig zöldkártya, majd 3 év után állampolgárság. az öszinte házaság a legjobb, de vannak akik pénzért (havi 700 dollár kb) kaphatók.

 

Viszont beszéltem kint egy ausztrál csávóval, aki vett kint pár lakást, és mondta hogy így nagyobb eséllyel kap zöld kártyát!

 

Erről esetleg tud valaki valamit?

 

 

hau'oli Creative Commons License 2012.06.04 0 0 864

én nem vagyok és nem is leszek mérges:) sőt:)

 

jószándék vezérelt amikor azt írtam nézz utána annak, amit egy 5éves gyerek is tud!

az usa-nak nincs hivatalos bevándorlási politikája a klasszikus értelemben, mint kanadának vagy pl. ausztráliának.

az usa ad négy lehetőséget amelyek egyikével, -ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy rendelkezel az egyikkel- kaphatsz letelepedési engedélyt.

amerikai állampolgár családtag által, amerikai állampolgár vőlegény vagy menyasszony által, munkáltató által - de nem a kalsszikus értelemben - és zöldkártya lottó nyertesként!

 

ennyi

 

nem tudom érted e a dolgot, ha nem akkor jobban bele kéne ásnod magad:)

Előzmény: MaggyHUN (863)
MaggyHUN Creative Commons License 2012.06.04 0 0 863

OFF

Gondoltam megnézem a topic elejét is, basszus 2001-ben indították...

Lehet elolvasom az elejétől, ha lesz kb 1 óra szabadidőm, és akkor hau'oli barátunk sem fog mérgesen nézni maga elé a júniusi nyárban.. :)

Bár igen, értem én, hogy kicsit idegesítő, hogy kb. minden második ember aki ki akar utazni manapság az államokat szeretné, a többiek meg erdélyt akarják visszahódítani... Nem is tudom melyik a szánalmasabb...

A lényeg, mindenki az álmait szeretné megvalósítani.

 

 

“Ha tudtam volna, hogy ma ilyen szörnyű napom lesz, akkor tegnap boldog lettem volna.” (Andrew Matthews)

MaggyHUN Creative Commons License 2012.06.04 0 0 862

Épp azért írtam a fórumra, hogy információkat szerezzek... :)

kérlek

Ha ilyen tájékozott vagy akkor válaszolj léci a kérdésemre!

ja és igen, igen, még most "álmodozok/unk" miért akarod ezt elvenni tőlünk, csóró emberektől? 

 

köszi

 

“Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz.” (Tatiosz)

hau'oli Creative Commons License 2012.06.04 0 0 861

gyerekek a vízum nem csak pénz kérdése. pontosabban fogalmazva a pénz a legvégső fázis, amikor már fizetned kell a vízumért, akkor már boldog ember lehetsz, bár még akkor se 100%, hogy megkapod.

nagyon nehéz letelepedési engedélyhez jutni, vagy olyan vízumhoz, amivel munkát és szabad tartózkodást eszközölhetsz az usa-ban. picit nézzetek utána, mielött álmodoztok és ezt tényleg jószándékból mondom.

 

bocs

grobert1978 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 860
Szia!
Írtad, hogy utánanéztél a vízumnak, mennyibe kerül? Mindenképpen ki akarok menni, és csá ez a hely jöhet szóba!
Előzmény: MaggyHUN (859)
MaggyHUN Creative Commons License 2012.06.03 0 0 859

Aloha! :)

 

Nekem egy 3 éves kislányom van és egy férjem, most néztem utána a vízumnak, hát elég drága...

Nem gondoltam volna, de remélem lesz ez a zöld kártya lottó idén is, akkor én is jelentkezem.. Bár ha a z.kártya kézhezvételétől számított 6 hónapon belül kell belépni az USÁba akkor se lesz sokkal több pénzem.És min 6 hónapot kell ott tölteni a z.kártya megtartásához, ha jól tudom. De most ebbe még nem is gondolkodom...

 

Bár a 10 éves tervembe benne szerepel Hawaii ;)

Szóval szeretnénk mi is valamit kezdeni az életünkkel, és ha már elmegyünk és kivándorlunk, akkor persze hawaii elég jó célpont lenne. :) De németország is szóba jönne..

Szerintetek reálisan mennyi pénzből (és mennyi idő alatt) lehet egy ilyen letelepedést megvalósítani?

Egyébként van egy kis megtakarításunk, és gyűjtünk (házbővítésre) bár ha ezt a kivándorlást komolyan eldöntenénk, akkor nem fognánk bele a bővítésbe.

 

 

Sziasztok!

 

Akik utaznak, írjanak, hogy milyen az utazás! :)

grobert1978 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 858

Köszönöm a választ, amiket írtál, valamelyest megnyugtató számomra.

Jövő héttől ismét elkezdek angolul tanulni, nyelvismeret nélkül úgysem megyek semmire sem.

Tudsz esetleg olyan email címet ami kinn élő honfitársé?

A zöldkártya, illetve a vízum most mennyire esélyes szted?

 

hau'oli Creative Commons License 2012.05.31 0 0 857

grobert!

 

mi magyar barátainknál voltunk kint és megismertünk más magyarokat is, akik a szigeten élnek. a kérdéseidre válaszolva egyszerűen csak annyit tudok mondani, hogy  minden megoldható. simán lehet munkát találni, nagyon kellemes a légkör a szigeten, vannak olcsó szállások, sőt ingyenesek is, sőt 5ezer!!!!!!!!!!!!! dolcsitól lehet venni telkeket is és kb 15ezerből rá lehet építeni egy kis faházat. tehát 4-5millió forintból van hely, ahol lakjál, saját!!!!!

én sem gondoltam volna megérkezésünk elött, de minden egyszerűen és könnyedén megvalósítható a szigeten, nem csak a dúsgazdagoké a lehetőség.

viszont egy valamiben senki nem tud segíteni a tartózkodási engedélyben.

hawaii az usa 50.állama és ahhoz hogy ott lehess húzamosabb ideig, ahhoz valamilyen vízum vagy zöldkártya kell, ezt mindenki csak magának tudja elintézni, de nagyon nem egyszerű!:) nekünk zöldkártyánk van, mi lehet, hogy végleg oda fogunk költözni.

 

hát ennyi, kell a vízum:( bocsi

grobert1978 Creative Commons License 2012.05.31 0 0 856

Szia!

 

Minden érdekel!

Emberek  hozzáállása a magyarokhoz, mennyi esélyt látsz arra, hogy egy talpraesett átlagember rövid idő alatt talál melót, milyen lakhatási lehetőség van, amit egy ilyen helyzetben tudok finanszírozni, és egyáltalán mennyiért, mennyire nehéz a papírokat elintézni, és mi a menete ennek az egésznek, egyedül , vagy inkább ketten -hárman érdemes kimenni?

Az az igazság, hogy elegem lett ebből az országból, itt semmi esély boldog jövőre, és el akarok menni végleg.

Viszont semmiképp nem Európában gondolkodom, csak Hawaii jöhet szóba.

Esetleg tudsz olyan magyarokat, akik kinn élnek, és van elérhetőségük?

Voltam ezen a fórumon régebben, azóta érlelődik bennem ez a dolog, tehát nem egy kóbor ötlet ez részemről, akkor olvastam ilyesmit, hogy hétvégente páran összejönnek, tudsz róluk valamit?

 

Köszi előre is a válaszokat

 

Robi

Előzmény: hau'oli (855)
hau'oli Creative Commons License 2012.05.30 0 0 855

én most jöttem haza, hat hetet töltöttem a nagy szigeten, ha van konkrét kérdésed szívesen próbálok segíteni benne!:)

grobert1978 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 854

Szia!

 

Mikor szeretnél kimenni, van már valami konkrét ötleted?

 

Robi

Előzmény: Bercso (850)
grobert1978 Creative Commons License 2012.05.30 0 0 853

Sziasztok

Legutóbbi ittlétem óta változott némileg a helyzet, szeretnék végleg elköltözni Magyarországról.
Elsősorban Hawaii jöhet szóba, szeretném, ha pár kinn élő honfitárssal tudnék itt vagy email-ben kommunikálni!
Minden érdekel ami a kinti életetekkel kapcsolatos
Előre is köszönöm!

Bercso Creative Commons License 2012.05.06 0 0 852

Illetve írtam a hawaii kormánynak hogy elfogadhatják-e egyáltalán az europass vagy okj-hoz hasonló képzéseket, ebben nem bízom annyira, változott is a terv másfajta képzésre megyek nem gépkezelő, csak hogy tiszta legyen. Részemről megvan az infó kössz mindent még1x

 

Bercso Creative Commons License 2012.05.06 0 0 851
Bercso Creative Commons License 2012.05.03 0 0 850

Értem és köszönöm a gyors választ.

De...

Valahogy csak meg lehet oldani nem?

 

2 év múlva nem csak az iparban de a mezőgazdaságban is kereshetek gépkezelői állást.

(Kombájntól a 2vontatós traktorokig stb...)

Ha azt nézzük egy gazda befogadhat és alkalmazhat mint "jóismerőst" (feketén)

azt nem lehet bebizonyítani hogy fizet a munkámért...

(És még a szállás is megoldott :)  )

 

Ahogy ismerősünket is istápolták mikor 78 fele ment ki, egy farmon kezdte igaz nem Hawaii-n akkor még, de ma már jó ideje ott él ha sikerül vele újra felvenni a kapcsolatot tuti követelek tőle pár tanácsot, mást úgysem fogadnék el...

 

Úgy tudom hogy Amcsiba belehet nősülni is nem?

Tehát fizethetek egy Prostinak h eljátsza hogy a feleségem, vagy hasonló de ezt persze

még át kell dolgozni (  csak körültekintően választanék tervet és nőt is)

 

igazad lehet a papírokkal kapcsolatban rengeteget nézelődtem a neten az EU-s tagországokban elfogadják a magyar papírokat Europassal vagy anélkül, helyfüggő...

De hogy Amcsiról nem találtam semmit az is biztos, a nagykövetség a szokásós lerázós válasszal jött, kaptam egy linket ami már nem is működik hát kössz.

Írtam két amerikai cégnek is de azok nem válaszoltak, pedig megértetem magam angolul,

alapfokúm van igaz de boldogulok a nyelvel és szeretnék fejlődni is.

 

Feléd / Felétek az lenne a kérdésem hogy melyik a leggyorsabb/legbiztosabb módja az állampolgárság szerzésnek, letelepedésnek? ( akár feketén is amit írtam az kivitelezhető vagy van hasonló?) Szívesen fogadok privát üzenetet is...

 

Thanks

No.9 Creative Commons License 2012.05.01 0 0 849

Ahol az ingatlan olcso ott az elelmiszerek es a vasarlas lesz draga mert nincs Sam's Club, Wal-Mart meg Costco stb. Honolulu-ban megoldhato az elet auto nelkul de minden mas helyen auto nelkul nem tudsz letezni ami megint csak hozzaad a koltsegekhez.

Az egy dolog hogy vannak papirjaid, de jo esellyel nem fogadjak el a kulfoldon szerzett kepesiteseket. A masik hogy illegalisan nem sok esely van mert az epitoiparban gyakran ellenoriznek a hatosagok.

Japan lanyok vannak. De miert nem inkabb a Koreaiak? :) Ha angol nyelvtanfolyamra jarsz akkor a csoporttarsaid kb. fele japan lesz, 30% koreai, a maradek meg vegyes.

A helyi lakossag jelentos szazaleka is japan meg millios nagysagrendben erkeznek turistak evente. Rengeteg szemet gyonyorkodteto keveredes van: japan, koreai, polinez, fillipino es egyeb random naciok kozott :)

Kokusz nincs ingyen mert a legtobb helyen levagjak a termest mielott valakire raesne, elkerulve igy a pereskedest meg sulyos karteritesek fizeteset.

Előzmény: Bercso (848)
Bercso Creative Commons License 2012.05.01 0 0 848

Sziasztok!

Van különbség Hawaii-n a szigetek árai között,

van ami olcsóbb, albérlet vagy kaja tekintetében?

 

Hawaii-n láttatok vagy szoktatok látni munkagépeket?

( Úthenger, darú, földtúró, markoló stb...)

Kíváncsi lennék  gépkezelői papírokkal mennyi meló lehet ott

ebben a témában...?

 

- Emelőgépkezelő (kivéve targonca)


- Földmunka-rakodó- és szállítógép kezelő


- Targoncavezető


- Útépítő- és karbantartógép kezelő

 

Vannak japán diáklányok/turistalányok? Azokért oda vagyok.

Kössz bárkinek aki válaszol.( ha van közte Hawaii Magyar az nem gáz)

( Ui.: a kókusz lehet ingyen? pl. ha nem finnyás az ember felmászni olyan magasba?)

 

 

No.9 Creative Commons License 2012.04.29 0 0 847

Volt komp a szigetek kozott de mar nincs. Amugy is sok idobe telt volna, plane ha egy nap alatt akartad volna megcsinalni oda-vissza. Ha csak 1 napra mennel at egy masik szigetre akkor inkabb maradj. Olyan rovid idore nem erdemes.

United Airlines repul egyedul New York (Newark) - Honolulu kozvetlent. Nekik van economy plus osztalyuk de a fenti viszonylatot 767-400-al repulik amiket a Continentaltol vettek at az osszeolvadaskor es ezeket nem szekeztek at, ergo nincs rajtuk economy plus. Nem tudom mi ez a majre egyebkent. En 193 centi magas vagyok es kibirom turista osztalyon. Aki 170-180 centi magas az nekem ne panaszkodjon hogy nincs eleg "legroom'

A Hawaiian Airline ez ev juniustol repul majd kozvetlent Honolulu es New York kozott.

Szeptember a hurrikan szezon kozepe Hawaii-n. Ritkan van amikor egy hurrikan eltalalja a szigeteket viszont gyakrabban elofordul hogy a tersegben elhalado hurrikan vagy tropusi vihar hatassal van a szigetek idojarasara (eso es szel)

Szeptember egyebkent a legmelegebb honapok egyike es a szaraz evszak resze, de mint emlitettem, lehet extrem idojarasi korulmenyekre is keszulni.

"tengerben lehet furodni?" Nem, csak a legbatrabbak mereszkednek a derekig ero vizbe! ne haragudj de milyen kerdes ez? Hawaii fo vonzereje az ocean. Evente 8 millio turista fordul meg ott nem beszelve a helyiekrol. Capaktol nem kell felni, de vannak. tigris capak, amelyik faj talan a legtobb emberi tamadasert felelos. ritkan van capatamadas es meg ritkabban halalos. 2007-ben 8 capatamadas volt, 2008-ban 2 es 3-3 2009-ben, 2010-ben es 2011-ben. A legutolso halalos kimenetelu tamadas 2004-ben volt Mauin. Az aldozatok altalaban szorfosok es buvarok akik tavol a parttol, nyilt vizen tartozkodnak.

Nem tudom mit ertesz az alatt hogy veszelyes-e gyumolcsot meg elelmiszert venni? A vilag egyik legfejlettebb orszaganak a resze...

a gekkok nem fognak bantani. helyes kis allatok es legalabb megeszik a szunyogokat a szobaban:)

Előzmény: v_juci (845)
mlifregit Creative Commons License 2012.04.27 0 0 846
Szia Juci,
Most csak par szoban tudok alap dolgokat irni neked, de kesobb szivesen mondunk tobb infot is. Parom meg alszik, reggel 8.00am van Konan igy jut ido kis netezesre:)
Repulojegy foglalasoknal erdemes a seatguru oldalt bongeszni. Minden legitarsasag minden gepe fent van es kulonbozo szinekkel jelolik a jobb helyeket.
Mi 1 het Vegas utan 3 napot toltottunk Honoluluban, majd most 1 hetet a Big Islandon. Utobbihoz valoban kell 1 het, plane ha beleszamolod h este 7kor lemegy a nap. :) tegnap voltunk Manua Kean, fantasztikus latvany.
Hajoval nem nagxon tudsz menni a szigetek kozott. Repulojegy viszonylag olcson lehet talalni. 70$foirany. Suru kozlekedes van, de a legjobb ha autot bereltek es bejarjatok a szigetet. Ami a berlesee nagyon fontos - mi megjartuk remelem ti tudtok erdeklodni otthon rola - a felelosseg biztositas. Ha a bankkartyadnak van ilyen opcioja akkor nem kell kb napi 40$ plusszt fizetned es akar lehet autod napi 30 ert. Persze igy se draga, plane ha a benzin itteni arat nezzuk.
Idojarasban eleg erdekes. Mi a szarazabb Kona telepulesen vagyunk most. 670mre a hegyoldalon es sokaz esik az eso. Lent a strandokon nem, de a 2 hely kozotti tavolsag 13km.
Mi egy bed&breakfast hazban lakunk. Nancyhideway neven megtalalod a neten. Erdemes a tripadvisort betenni a kedvencrk koze mert sok hasznos infot olvashatsz.
Itt a Big Islandon nincs a hazban idegen allat, de pl bararaink akik Mauin laknak rendszeresen ebrdenek kis gekkokal az haloszobajukban.
Oltas nem kotelezo, viz ihato.
Osszessegeben nekunk keves idonk jut a furdesre mind itt, mind pedig Oahun, mert tenyleg sok a latnivalo. 3 nap Honoluluban pl 1 szet jutottunk le waikiki beachre, elindulas elott egy foto erejeig.
Melyik szigetre mennyi idot terveztek? Amugy los angeles nagyon szep, de mi vegasbol jottunk at es azt a "kornyeket" jartuk be. (death valley, hoover gat, red rock canyon, grand canyon es persze area 51). Lehet hogy erdemes inkabb erre a kornyekre mennetek.
Barmi kerdesed van, irj batran.
Előzmény: v_juci (845)
v_juci Creative Commons License 2012.04.27 0 0 845

Sziasztok! Mi is egy nagy álmunkat szeretnénk megvalósítani egy hawaii úttal. Végigolvastam az utóbbi 300 hozzászólást és sok hasznos információt olvastam, köszönet érte. Van némi tapasztalatom utazások terén, megfogalmazódott azonban pár specifikus kérdésem is, kérlek Titeket segítsetek ha tudtok. Talán egyfajta összefoglaló is lehet ez mások számára.

 

A terv/programok

 

- Idén szeptember-október idején lenne lehetőségünk kb. 3 hét utazásra. Több időt sajnos nem tudunk fordítani erre, még ha szeretnénk is.

- Pár napot az amerikai kontinsens egyik nagyvárosában töltenénk el, kb 2 hetet Hawaii felfedezésére fordítanánk

- Elsősorban a természeti kincsek érdekelnek és a leginkább elhagyatott részeket tekintenénk meg, ja és imádok búvárkodni is.

- Kérdés 1: Az eddigi elmondások alapján a Nagy szigetet találom ezen célokra erre legalkalmasabbnak, szerintetek is így van ez? 

- Kérdés 2: Egy hotelben szeretnénk maradni végig, de hajóval szívesen ellátogatok egy kirándulás erejéig más szigetre is, az ilyen kirándulásoknak van ennek értelme szerintetek?

- Kérdés 3: A tengerben lehet fürödni? Nem kell félni a cápáktól? :)

 

 

Repülés

 

- Számunkra ez elég megterhelő rész, emiatt a minél kevesebb repülési időt részesítjük előnyben

- Amszterdamból indulunk 2 vagy 3 napot Los Angelesben töltünk és utána indulunk tovább vissza ugyanez a helyzet

- Szeretnénk útba ejteni New Yorkot is az egyik úton, de idáig nem találtam olyan opciót ahol az említett tervet közvetlen utakkal tudom végrehajtani

- A business/first classt nem tudjuk megfizetni, de minden egyes kényelmi funkcióra szívesen áldoznánk

- Kérdés: Van esetleg valakinek tapasztalata Economy Comfort/Plus szolgáltatásokkal kapcsolatban? Ahol kicsit több a lábtér, vagy dönthető az ülés. Találkoztatok esetleg olyannal, ami economy class de az ülés nagyon megdönthető, ami akár alvással is kecsegtethet?

 

 

Szállás

 

- Az egész utazásunkat tönkre tenné, ha csótányokkal/gekkókkal/hangyákkal találkoznánk a szobában

- Természetesen nem vagyok ellene a romantikázásnak egy kunyhóban, viszont a padlószőnyeg, kényelmes ágy, légkondi számunkra fontos

- Nem akarunk hotel medencét, vagy fullextrás szobát/éttermet, ,ert az idő nagy részében a szigetet járjuk majd, de egy tiszta és kényelmes szobát szeretnénk

Kérdés: Van esetleg valakinek tapasztalata ilyen hotelekkel? A weboldalak képeiben/minősítő csillagokban nem nagyon bízom, jobban a személyes tapasztalatokban.

 

Időjárás

 

- Mindenhol azt olvasom, hogy a szigeteken nincs rossz időjárás

- Kérdés: Tartós esőtől, trópusi viharoktól nem kell tartanunk szeptember folyamán? 

 

Egyéb

 

- Kérdés: Szükséges előzetesen bármilyen védőoltás?

- Kérdés: Veszélyes a piacon gyümölcsöket venni, boltban élelmiszereket?

 

Előre is köszönök minden segítséget! 

 

PS: Ha esetleg találtok útibeszámolókat, mint EZ az is nagyon hasznos lenne.

mlifregit Creative Commons License 2012.04.21 0 0 844
Lassan megerkezunk hawaiira, majd par nap utan Konara is. Szivesen atmennenk a sziget tulso oldalara egy talalkozora ha elkuldesz privatban egy elerhetoseget. :) koszi
Előzmény: hau'oli (840)
evee Creative Commons License 2012.04.02 0 0 843

ha van skype accountot akkor nezz fel a weboldalukra. ott be tudsz allitani virtualis amerikai szamot barmilyen magyar szamra, es tudod helyi szamkent hivni, persze veszi majd le a percdijat a skype creditbol meg a helyi hivas dijat is a mobilodrol. Mo-i vezetekest hivni olcsobb mint mobilt. 

az att-nel tudsz venni gophone-t es van napi 2usd-s csomagjuk amivel napi 2 dollarert annyit hivsz sms-zel amennyit akarsz. 

Előzmény: mlifregit (841)
No.9 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 842

"Hawaiira vajon lehet pálinkát bevinni?..."

 

Lehet. Felnott szemelyenkent 1 liter tomeny alkohol vammentesen beviheto az USA-ba. Viszont hallottam olyan esetrol hogy USA mainland atszallasi ponton elvettek

a duty free-s szeszt annak ellenere hogy a szabalyoknak megfeleloen lezart es sertetlen taskaban volt. Ez persze nem a vamon tortent hanem biztonsagi megfontolasbol.

A legjobb az asvanyvizes palack - borond modszer... ugyis jobb a hazi :)

Vagy ha az uveg esztetikaja is fontos akkor utazas elott megvenni (mert amugy is limitalt a valasztek a repteren) pukkanos foliaba betekerni meg egy torolkozobe aztan be a borondbe.

Előzmény: mlifregit (841)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.31 0 0 841

Köszönjük. Lenne egy technikai jellegű kérdésem: Ha az USAban veszek egy mobiltelefont feltöltő kártyával. Milyen lehetőség van amivel olcsó, tudok haza telefonálni? Legjobb lenne mobilra. Vibert és skyepot használok, de nicns mindenhol WiFi lefedettség.

Másik kérdés: Hawaiira vajon lehet pálinkát bevinni?...

Köszi  a segítséget

Előzmény: hau'oli (840)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.27 0 0 840

imádom és tisztelem, amikor valaki képes megvalósítani az álmait!:)

király, nagyon jól hangzik! mi is ezt tesszük itt amerikában, már azzal is nagy álom vált valóra, hogy itt élhetünk, de ezt sikerül megfejelni egy kis HAWAII-val!:)

hiszen a pozitív gondolkodás pozitív eseményeket vonz be, mert a hasonló a hasonlót vonzza!:))))

 

szóval, gratula!:)

Előzmény: mlifregit (839)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.27 0 0 839

Csak a sziget fele lesz a tietek. A másik felét mi tartjk kézben majd. Biztosan megyünk arra is, mint mindenfelé szerintem.

1 hét Las Vegas valóban soknak tűnhet, de abból pár napot a fő amerikai programnk tesz ki. Akkor lesz ugyanis a világ legnagyobb filmes szakkiállítása, a NAB, ami nekem egy nagy álom + néhány operatőr ismerősünk is él ott vagy megy oda a világ más pontjairól akikkel találkoznk fogunk.

De azért lesz kirándlás is. 

Előzmény: hau'oli (838)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.27 0 0 838

hát persze, hogy esik hiszen az egy esőerdő:))) de azért inkább éjjel! meg amúgy is az egész sziget a miénk lesz!:))

egy hét vegas? van konkrét program? mert egy hét soknak tűnik nekem ott!

bár, ha a környékén sokat fogtok kirándulni!:))

 

hát mi hilo mellett leszünk, ha jöttök mi ott leszünk!:) 

Előzmény: mlifregit (837)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!