Keresés

Részletes keresés

lms Creative Commons License 2001.06.09 0 0 619
Lewinfiu

milyen alapon gondolod, hogy a szlovén polgárok olyan hülyék lennének, hogy azonosítják a magyar rendőröket a magyar emberekkel

Biztosan ismered a klasszikus viccet, foorvos ur az osztalyon a betegek atlaghomerseklete normalis. Igaz - a fele 40 fokos a masik fele meg mar kihult. Szoval nincs olyan hogy a "szloven polgarok" ezt gondoljak vagy azt gondoljak. Vannak szloven polgarok akikre semmilyen hatassal nincs a reklam mert stabil vilagkepuk van, masoknak meg semmilyen vilagkepuk nincs es nem igazan ertik minek mutogassak nekik a magyarok hatso labait. De vannak olyan szloven polgarok is akikre hatassal van a reklam (az AI is es a HE is) pl mert keveset tudnak magyarorszagrol, de turistautra keszulven minden informacioszeletre figyelnek. Vagy egyszeruen csak naivak mint az AI aktivistai.

Előzmény: Lewinfiú (617)
PETUR Creative Commons License 2001.06.09 0 0 618

"Korabban egesz normalis hozzaszolasokat irtal, de mostanaban mar csak frocsogsz. Jo ez?"

Kedves lms!

Ezek szerint én egy "...romlásnak indult hajdan erős magyar..." lennék? -- megtisztelő, de nem igazán jó ez az imázs számomra!

A lényeg, hogy én nem azt tartom alapkérdésnek, hogy a HE hogyan teljesíti feladatait, hanem az ahogyan azokhoz hozzájutott. -- Persze lehet azt mondani, hogy minden kormánynak az a szokása, hogy a hozzá közel állókat segíti a zsíros falatokhoz. - Jó, akkor foglaljuk ezt törvénybe, és esküszöm én nem fröcsögök tovább!

Előzmény: lms (614)
Lewinfiú Creative Commons License 2001.06.09 0 0 617
Azt azért még meg kéne magyaráznod, hogy milyen alapon gondolod, hogy a szlovén polgárok olyan hülyék lennének, hogy azonosítják a magyar rendőröket a magyar emberekkel. Magadból indulsz ki?

Mindenki tudja, hogy a francia rendőrök a kontinens leginkább brutális, kegyetlen rendőrei. Ez lehet, hogy nem tény - vagyis lehet, hogyha létezne objektív mértékegysége a rendőri brutalitásnak, akkor egyáltalán nem a francia rendőrök jönnének ki. Az emberek fejében ez a kép él.

Nomármost, ettől általában a francia emberekről alkotott kép élesen különbözhet. És ha javítanánk a francia rendőrség képét, attól még nem gondolnák többen azt, hogy a francia emberek is jobbak lettek.

Ugyanígy: a magyar rendőrökről alkotott kép, szerintem teljesen jogosan olyan amilyen. Ennek semmi köze a magyaar emberekről alkotott képhez.

Tehát teljesen felesleges, kidobott pénz volt reklámfilemt csináltatni. A magyarokról alkotott képet legfeljebb az árnyalja, hogy annyira bunkók, hogy bunkónak tartják a szomszédaikat.

Ami igaz is, ahogy elnézem, elhallgatom a Pártunk és Korményunk Bölcs Vezetőjét.

Előzmény: lms (614)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.09 0 0 616
A mai Népszabadságban Féderer Égnes démonizálja
Wermeréket , a polipról szóló terjedelmes irásában...

Azért ez elég szórakoztató, hogy az egyik oldalon a (sok áttétes) rák panaszkodik a polip szoritására...:)))

Hali:)

U.I. A Gallup szerint már a Fidesz vezet...

Előzmény: lms (615)
lms Creative Commons License 2001.06.09 0 0 615
PETUR

A Gallup ugyan mentegeti a Happy End kampányát, de sok olyan véleményt is közöl, mint te is, amelyek a hatástalanságát bizonyítják

Nem hiszem hogy "mentegeti" -- megrendeltek, hogy merje fel a kampany hatasat. Persze lehet, hogy ket felmerest csinaltattak a galluppal, egy valodit maguknak es egy manipulaltat a nyilvanossagnak, de ez mar az osszeeskuves-elmeletek mufaja.

Egy kampany nem szimplan "hatasos" vagy "hatastalan". Van valamekkora hatasa, kicsi kozepes vagy nagy. A felmeres eredmenye azt mutatja, hogy ez a kampany nem volt elsoporo sikeru, de a szlovenek velemenye a valamennyit javult a kampany hatasara, tehat nem volt sikertelen.

hanem egész léte, kivételezettsége, ahogy a hatalom-közelsége révén lenyúlja a nagy pénzeket, stb

Ehhez szoktam en hozzatenni, pusztan a valosag jobb megismeresenek celjat tartva a szemem elott, hogy a mindenkori kormanyzat (onkormanyzat stb) mindig a hozza kozel allo cegeket preferalja a megbizasok kiosztasakor.

Az már csak afféle további mocskos hab a piszkos tortán, hogy az így elnyert munkákat is kétes eredménnyel, irreális árakon teljesíti

Hmmm... nem tudom, emlekszel-e a dombos orszaguton celtudatosan lepkedo negyeves tornacsukas kiskolyokre... sawyer miller group kft...

titkos szerződéseket köt -- de ezeket te jobban ismered!

Ez az, amirol az iment irtam, hogy nem latom mi ertelme.

Előzmény: PETUR (610)
lms Creative Commons License 2001.06.09 0 0 614
S pig

az Amnesty International kampányát 67% tartotta meggyőzőnek, a magyart 50%.

Szerintem ez jo eredmeny, ahhoz kepest, hogy fikazni konnyu, vedekezni nehez.

Riasztó.

Mi riaszto...?

A Magyarországról alkotott kép polarizálódott, csökkent a semlegesek száma, és egy árnyalatnyival jobban nőtt a negatívan vélekedőké, mint a pozitívaké.

Bizony, es ez nagyon szomoru. Az AI fikazo es igazsagtalan kampanya valamint az erre adott valasz nelkul Szloveniaban jobb kep elne a magyarokrol. Mert ugye nem azt akarod mondani a gallup felmeres alapjan, hogy a HE kampany hatasara ROMLOTT a magyarok megitelese.

És még egy apróság: a célcsoportot a kampány előtt, nem pedig utána szokták felmérni.

Ezt nem igazan ertem, a celcsoport az AI kampanyanak kozonsege volt tehat nem volt mit felmerni -- ugyanazokat kellett megcelozni.

PETUR
Korabban egesz normalis hozzaszolasokat irtal, de mostanaban mar csak frocsogsz. Jo ez?

Előzmény: S. Pig Bodine (611)
PETUR Creative Commons License 2001.06.08 0 0 613
Sorry!
Tudom, HE az nem OK.
Bár én már -- nem tudom miért -- kicsit lehet, hogy keverem őket.
Előzmény: PETUR (610)
wizes Creative Commons License 2001.06.08 0 0 612
S mikoron jutott eszükbe, hogy a világon legcsinosabb lányok-lyányok Magyrországon vannak?
Nézegetni!
Nem kurválkodni!
Világosh!
wizes.
S. Pig Bodine Creative Commons License 2001.06.08 0 0 611
Kösz, átrágtam magam a Gallup kacifántos adatain, és az derül ki, hogy az OK kampánya fölösleges volt, ha nem rosszabb. A reklámnak ugyanis nem az az értelme, hogy az emberek "finomnak, barátságosnak, humorosnak" találják, hanem az, hogy minél több embert meggyőzzön valamiről, és jelen esetben, politikáról és magyar érdekről lévén szó, az, hogy elhiggyék. Ehhez képest: az Amnesty International kampányát 67% tartotta meggyőzőnek, a magyart 50%. "Igaznak tűnik: AI: 65, magyar: 48. "Könnyen megérthető": AI:57, magyar:39. "Valós tényeket tükröz": AI: 66, magyar: 46.

Riasztó.

A Magyarországról alkotott kép polarizálódott, csökkent a semlegesek száma, és egy árnyalatnyival jobban nőtt a negatívan vélekedőké, mint a pozitívaké. A potenciális turisták, gondolom, a semlegesek és a MO-val rokonszenvezők közül kerülnek ki.

És még egy apróság: a célcsoportot a kampány előtt, nem pedig utána szokták felmérni.

Előzmény: lms (607)
PETUR Creative Commons License 2001.06.08 0 0 610
lms!
A Gallup ugyan mentegeti a Happy End kampányát, de sok olyan véleményt is közöl, mint te is, amelyek a hatástalanságát bizonyítják.
Szerintem viszont ez a vita eltér a topic alapvető mondanivalójától.

A HE arcátlanságát ugyanis nem az minősiti, hogy ebben, vagy abban a kampányban, vagy tevékenységében sikeres, avagy sikertelen, hanem egész léte, kivételezettsége, ahogy a hatalom-közelsége révén lenyúlja a nagy pénzeket, stb.

Az már csak afféle további mocskos hab a piszkos tortán, hogy az így elnyert munkákat is kétes eredménnyel, irreális árakon teljesíti, hogy titkos szerződéseket köt -- de ezeket te jobban ismered!

Előzmény: lms (609)
lms Creative Commons License 2001.06.08 0 0 609
Csak erdekesseg. a gallup felmereseben azt is megirjak, hogy a kampanyhoz a megkerdezettek hany szazaleka tarsit bizonyos hangulati elemeket.

A haranggorbe "negativ farkincajanak" letet bizonyitja, hogy az AI kampanya 33% szerint finom, 18% szerint baratsagos, 16% szerint konnyed, 13% szerint kellemes legkoru, 8% szerint humoros volt.

Ugyanebben a kerdoivben a happyend kampanyat a megkerdezett szlovenek 37%-a rendorpartinak, 14%-a rendorellenesnek, 11%-a sokkolonak, 8%-a prutalisnak, 7%-a Magyarorszag-ellenesnek tartotta.

Ezt csak azert irom le, hogy mutassam, a felmeresekben milyen mertekben van jelen egy ... hmmm... nehezen kiismerheto tarsadalmi reteg.

Előzmény: lms (608)
lms Creative Commons License 2001.06.08 0 0 608
s. pig

Meg tudnád mondani, mikor végezték el a hatásfelmérést, és mi volt az eredménye? Esetleg egy linket?

http://www.gallup.hu/Gallup/release/mo_eu_010514.htm

Előzmény: S. Pig Bodine (605)
lms Creative Commons License 2001.06.08 0 0 607
Aljas

De fikazta.

Nem vagyunk egyformak. Es ahogy a haranggorbe "pozitiv" farkincajan ott vannak a szentek, a "negativ" farkincajan ott vannak a gazemberek. Barmelyik orszagban lehet atrocitasokra egy-egy konkret peldat mutatni. Az AI ramutat erre az egy konkret peldara es igy szol: MAGYARORSZAGON ez tortenik.

A kulfoldieknek, akiknek nincsenek naprakesz tenyszeru ismereteik arrol, hogy hany rendori intezkedes tortenik magyarorszagon evente, ebbol hany esetben lepik at a rendorok a torvenyes hatarokat, es hogy ezzel hol allunk a vilagranglistan, akkor erteken tudnak kezelni az AI kampanyat. Ahogy pl a dohanyosok is ertekukon tudjak kezelni a dohanyzas artalmairol szolo tajekoztatokat, mert ismerik tapasztaljak a valosagot.

Te hogy nevezned azt, amikor valaki a tenyek egy reszet elhallgatja?

Az, hogy az AI vilagmeretu kampanyt inditott magyarorszag ellen, szerintem uldozesi mania. De azt tovabbra is allitom: joszandeku lelkes de hozza nem erto tarsasag, a sotetzoldekhez hasonloan.

Előzmény: Törölt nick (606)
S. Pig Bodine Creative Commons License 2001.06.08 0 0 605
"A felmeresek szerint a kampany viszshangja jellemzoen pozitiv volt. Ugyanebben a helyzetben nyilvan a Sawyer-Miller Group Kft is jo kampanyt csinalt volna."

Meg tudnád mondani, mikor végezték el a hatásfelmérést, és mi volt az eredménye? Esetleg egy linket?

Előzmény: lms (604)
lms Creative Commons License 2001.06.08 0 0 604
No de mondd meg nekem, őszintén, mennyi lábfetisiszta lehet Szlovéniában?

Nem tudom.

Engem zavart, hogy az AI fikazza magyarorszagot. Egyreszt az onerzetemet bantja (mivel alapvetoen nem igaz), masreszt penzben kifejezheto kart okoz az idegenforgalomra gyakorolt hatasaval. Nehez az AI motivacioit megtalalni, tiszteletre meltoan lelkes es elszant, am joreszt tajekozatlan embereknek tuno tarsasag, sok szempontbol a sotetzold kornyezetvedokre emlekeztetnek.

Nagyon nehez egy altalanos fikazo kampany ellen vedekezni. Nem is tudom hogy lehet egy ilyenbe belefogni (villamosmernok vagyok meg ilyesmi). Valakinek volt ra otlete, adott esetben a hepiendnek. Megcsinalta tokkal vonoval 30 milka koltseggel. A felmeresek szerint a kampany viszshangja jellemzoen pozitiv volt. Ugyanebben a helyzetben nyilvan a Sawyer-Miller Group Kft is jo kampanyt csinalt volna. Ha az ellenkampanynak koszonhetoen 200-zal tobb csalad latogat Magyarorszagra, mar megterult az erre forditott penz.

Előzmény: fungicid (603)
fungicid Creative Commons License 2001.06.06 0 0 603
lms

Ne ragozzuk a plágium (gy.k. szerzői jogok) és a védjegy - "registered trade mark" - egymáshoz való viszonyát. Nem ez volt a téma.

Irod:

A lab es a rozsa az en jozan megitelesem szerint mar "lefoglalt", szerzoi jogokkal vedett szimbolum a labgombasodas elleni szerek reklamozasaban. Az amnesty intl kampanya elleni vedekezes igen tavol all ettol.

Míg az első mondattal a legteljesebben egyetértek, a következtetésed kissé meglep: miért a lábfej - elismerem: szexis, nemgombás, stb. - az, ami alátámasztja az üzenetet: Jogodban áll szeretni Mo.-t?

Elfogadom: ha a cél-közönség a lábfetisiszták, a kampány célja pedig a szexturizmus fokozása (értsd: a magyar láb-szex-masszázs ipar felvirágoztatása) - jó, egye fene, érteni vélem...

No de mondd meg nekem, őszintén, mennyi lábfetisiszta lehet Szlovéniában? És még ha sokan is lennének, hát tudnak ők dollárban fizetni ha a sikeres kampány hatására átruccannak hozzánk egy kis rózsás-láb-szex-masszázsra? Hol itt az üzlet?

Előzmény: lms (602)
lms Creative Commons License 2001.06.05 0 0 602
fungicid

A gombaoloszer reklamjat meg nem lattam, es Te is csak az OIK kampanyfotojat masoltad ide. Az eddigi szoveges leirasok alapjan a hasonlosag kimerul annyiban hogy van rajta lab es van rajta rozsa, amely valoszinuleg sarga. Hogy ez plagium-e, nem tudom megitelni, mert vannak olyan alapveto motivumok, amelyeket nem lehet egyszer s mindenkorra kisajatitani. Az USA-ban az ABC egyes betuit is bejegyzik "registered trade mark"-kent, de minel altalanosabb szimbolumot jegyeznek be, annal szukebb korlatok kozott ervenyes a vedettseg. A lab es a rozsa az en jozan megitelesem szerint mar "lefoglalt", szerzoi jogokkal vedett szimbolum a labgombasodas elleni szerek reklamozasaban. Az amnesty intl kampanya elleni vedekezes igen tavol all ettol.

Rikitiki

Azt mondod a happyend 23 vagy mas forrasok szerint 28 milkat kapott a lopott otletert. Ez targyi tevedes. A kampany osszesen kerult ennyibe, a film elkeszitesevel es valoszinuleg a szloveniai megjelenes koltsegeivel egyutt. A happyendet azert nem nagyon sajnalom, nyilvan eltettek belole a piacon szokasos reszesedest (15% korul).

Emberek. Fikazni csak pontosan, szepen, ahogy a csillag megy az egen, ugy erdemes. Az okolvivasban is, ha a boxolo nagy lendulettel kivitelezett utese a levegot eri, rosszabbul jar mintha egyaltalan nem utott volna.

Előzmény: fungicid (601)
fungicid Creative Commons License 2001.06.05 0 0 601
Kedves lms!

Nekem, mint lábgombaölőszer-reklámnak, szerzői jogaim sincsenek. A fényképészem viszont azt csinál amit akar, ugyanis akármit is csinál, az nem változtat a helyzeten.

Nincs jelentősége annak, hogy mennyi pénzért adaptált engem a Happy End Kft alkotógárdája a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja felkérésére Magyarország imázsolására. Megcsinálta, nyilván mert megcsinálhatta, túl vagyunk rajta.

Más.

Az indexre írok, mert az indexre író emberek véleménye, reakciója érdekel. Elfogadható?

Ha a többség - a jelek szerint - azt normálisnak és "szóra sem érdemes"-nek tartja, hogy kóklerek fogalmazzák meg a Magyarország imázsát - nos, megkaptam a választ a kérdésemre...

Nem kivántalak sem téged, sem akárkit, az égvilágon semmiről sem meggyőzni, legkevésbé arról hogy van-e vér a pucámban - hogy a te bájosan népies kifejezéseddel éljek.

Ha lehet, próbálj egy pillanatra elvonatkoztatni attól hogy csupán egy jobb sorsra érdemes reklámfotóval társalogsz: mégis, mi a véleményed? Szóra sem érdemes?

Tisztelettel,

Terbisil
terbinafin
a fungicid.

Előzmény: lms (595)
fungicid Creative Commons License 2001.06.04 0 0 600
T. RikiTikiTévi!

Megható soraidat megilletődve olvastam - de talán nem kellene ennyire túllihegni a dolgokat.

Legjobb tudomásom szerint - s igyekeztem nem is másképp írni - nem a fidesz, hanem a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja fizetett húszvalamennyi milliót egy lábgombaölőszer reklámanyagának Magyarország imázsalakításához való adaptálására.

Nyilván ennyibe kell hogy kerüljön, továbbá, nyilván sikeres volt a művészetileg igényes, marketing-szempontból pedig feddhetetlen módon előkészített produkció. Nyilván...

Talán végy egy mély lélegzetet, és gondolj arra, hogy azok akik olyan körültekintően és mértéktartóan védik-magyarázzák a Happy End Kft (és a hozzá közel álló emberek) tevékenységét, nyilván egyetértenek azzal, hogy lábgombaölőszer utánérzésre alapuló reklámkampány felel meg az ő, és az általuk kívánatosnak tartott Magyarország imázsa számára.

Hát kérem, végülis? Az izlés nem vita tárgya. No de a szaglás se?!

Tisztelettel,

Terbisil
terbinafin
a fungicid.

Előzmény: RikiTikiTévi (596)
fungicid Creative Commons License 2001.06.04 0 0 599
Kedves PuPu!

Valóban sikertelennek érzem a berzenkedésemet - hajlok elfogadni az értékelésedet, nyilván az én készülékemben van a hiba...

Mindazonáltal szép és felemelő érzés látni ahogy a Happy End Kft tevékenységét értékelő kedves (és érzékeny) hozzászólók mennyire közömbösek azzal a nevetséges látszattal szemben, hogy őket is, no meg úgy általában Magyarországot is, egy kisstílű szélhámosbanda egy lábgombairtószer-reklám pitiáner "utánérzésével" imázsolta (hogy a görcs álljon annak a kezibe aki először elkövette ezt a szó-korcsot).

Kiváncsiságom egyelőre még kielégítetlen - habár sok szépet és jót volt szerencsém olvasni a Happy End Kft értékes kultúrtevékenységéről - általában. Csak a (láb)szag csípi a szemem, egyébként minden rendben, nemde? A hiba úgyis az én készülékemben van...

Tisztelettel,

Terbisil
terbinafin
a fungicid.

Előzmény: PuPu (594)
PuPu Creative Commons License 2001.06.04 0 0 598
Nem ez a te első tévedésed, és úgy sejtem, nem is az utolsó...
:O)))
Előzmény: Első Polgár (597)
Első Polgár Creative Commons License 2001.06.04 0 0 597
Jó érzés saját magaddal diskurálni?
:O))))))
Előzmény: PuPu (594)
RikiTikiTévi Creative Commons License 2001.06.04 0 0 596
T. fungicid!

Nem érzed egy óriási pimaszságnak, gazemberségnek, aljasságnak, hogy ilyesmire költi a fidesz az emberek adóját? Hogy 23 millió + áfát fizettek be egy gyerek lábának meg egy sárga rózsának a fotózásáért?
Hát hogy gondolják ezek a disznók, akik ilyesmit megrendelnek? A sok aljasságot ezzel nem tudják meg nem történtté tenni, azokat amiket a nép ellen vétettek.
De nagyon remélem, hogy ennek az Happy Endnek valóban vége lesz a 2002-es választások után, sőt biztos is vagyok benne. Már túlment a fidesz minden tűréshatáron, véget kell vetni ennek.

Előzmény: fungicid (588)
lms Creative Commons License 2001.06.04 0 0 595
kedves terbisin terbinafin a` fungicid,

Neked, mint kartyanaptarnak avagy reklamfotonak szemelyisegi jogaid ugyan nincsenek, de szerzoi jogaid vannak. Kerlek, komolyan: nagyon kerlek, indits szerzoi es szomszedos jogok megsertese cimen eljarast a Happy End ellen, es hajtsd be rajtuk a szloveniai ellenkampanyert kapott penzt. Hogy tobbet ne merjenek lopni. Amig pereskedes helyett csak az indexre irsz, kenytelen leszek azt gondolni, hogy (a) nincs ver a pucadban (b) nem tortent jogsertes csak mozog a szad.

Előzmény: fungicid (593)
PuPu Creative Commons License 2001.06.03 0 0 594
Jajjistenkém, - nem érted te ezt...
Először is túlságosan elvont a szöveged, kedves fungicid, - ezt a te célközönséged nem érti meg.
Van ugyan közöttük talán kettő is, amelyik érti, - az meg azért nem szól hozzá, mert reménykedik, hogy elsűlyedsz itten topicostul, miként anno a Titanic, - oszt nem kell magyarázgatni a szennyest. A talpasokat ennél sokkal direktebben kell üzembe helyezni, - segítenék, ha megengeded...
:O))))
Előzmény: fungicid (593)
fungicid Creative Commons License 2001.06.03 0 0 593
Nem szól hozzám senki.

Azért mert én csak egy lapos reklámfotó vagyok?

Attól még nekem is lehetnek érzéseim, kérem!

Esedezem: nyilván valamit félreértettem csupán, nem leszek többet rossz, ígérem, csak tessék végre elmondani nekem is, hogy mi is történt velem.

Terbisil
terbinafin
a fungicid.

fungicid Creative Commons License 2001.06.03 0 0 592
Köszönöm kérdésedet, kedves PuPu.

Én nem csodálkozom, kérlekszépen. Én csupán egy gyógyszergyár reklámnaptár fénykép vagyok aki érdeklődéssel várja, hogy elfogulatlan fideszközeli magyarázatot kapjon arra ami történt vele.

Engem rossz hírbe hoztak! Lassan több mint egy hónapja már!

Annyi kíválóan felkészült, tájékozott, úri és kultúrált védelmezője van a Happy End Kft-nek és a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központjának - miért nem állnak szóba velem?

Elszomorít hogy ilyen gyámoltalannak kell látnom azokat az embereket akik a hátam mögött kibeszéltek, jártatták a szájukat rólam, a hatékonyságomról, az országimázsolási sikerességemről, viszont szóbaállni nem akarnak velem...

Igazán nem akarok panaszkodni Neked, kedves PuPu, éppen ellenkezőleg. Látod, még maga a Magyar Gallup Intézet is foglalkozott velem:
www.gallup.hu/Gallup/release/mo_eu_010514.htm

Látod, beszélnek mindenféléket velem kapcsolatban, de engem, akit talán ez mégis közelebbről érint mint bármelyikőjüket is, még csak szóra sem méltatnak.

Tisztelettel,

Terbisil
terbinafin
a fungicid.

Előzmény: PuPu (591)
PuPu Creative Commons License 2001.06.03 0 0 591
Most mit csodálkozol?
Nem ez az egyetlen terméke kis hazánkban az elhatalmasodó kispályás öltöző-kultúrának...
És nem csak gombás a fiúknak, - büdös is nekik...
:O))))
Előzmény: fungicid (590)
fungicid Creative Commons License 2001.06.03 0 0 590
?

Terbisil
terbinafin
a fungicid.

fungicid Creative Commons License 2001.06.02 0 0 589
Ahogy azt a felhasználói adatoknál található "bemutatkozás"-om tartalmazza:

ÉS, 2001/17.

FUNGICID

Fény derült az aknamunkára. Az előzményeket minden tévénéző és újságolvasó magyar ismeri: az Amnesty International egy igen gusztustalan, mosdatlan, körme alatt véres férfiláb közelképével próbálta felhívni a szlovénok figyelmét a magyar rendőrség állítólagos brutalitására. Az Országimázs Központ, miután bevallottan nem készített kutatást arról, mennyiben rontotta ez a hirdetés hazánk hírnevét, igen gyorsan és tökéletesen jogszerű úton megrendelte az ellenkampányt a tekintélyes Happy End Kft.-nél, illő honorárium fejében. A mű napok alatt elkészült. (Ogilvy szerint egy reklámkampány "átlagos kihordási ideje valahol a hiénáké [110 nap] és a kecskéké [151 nap] között van". Továbbá "azok a reklámszakemberek, akik nem törődnek a kutatási eredményekkel, éppolyan veszélyesek, mint azok a tábornokok, akik nem veszik figyelembe az ellenség megfejtett rejtjeles üzenetváltását".) Az elkészült ellenfilmen feslő sárga rózsa pátyolgat egy fiatal, tiszta, szép, inaktól mentes női lábat, majd célhoz ér valahol az öregujj és a második ujj táján, megerősítendő a szlovén tévénézőben, miszerint jogában áll szeretni Magyarországot. Ezek után megvilágosodott a kép. Rossz az, aki rosszra gondol, és bármi hasonlóságot vél fölfedezni e látvány meg százéves gyógyszergyárunk hirdetése között, amelyen fiatal, tiszta, szép, inaktól mentes női lábfej látható, öregujja és második ujja között feslő sárga rózsával. De ha már az ember ennyire rossz, és mégsem állja meg, hogy nyugtázza a hasonlóságot, akkor is el kell ismernie, hogy a hirdető cég nem cselekedett elegánsan, amikor az említett képet megfontolt szándékkal betette a 2001. évre szóló, 2000 végén közreadott zsebnaptárába, közvetlenül a naplórész elé. Ily módon ugyanis előzetesen árnyékot vetett, abszolúte méltánytalanul, a Happy End Kft. 2001. áprilisi kampányának eredetiségére. Nem helyeselhető továbbá, hogy a hirdető cég az országimázs ápolásába tökéletesen beleillő szlogenjét - "...hogy újra szép legyen" - olyan alantas témával hozza kapcsolatba, mint a lábgomba. (Még a végén valaki megtudja külföldön, hogy van gombás magyar láb!) A kép felső részén ugyanis az odaillő "Magyarország - jogodban áll szeretni" szöveg helyett a következő három sor olvasható: Terbisil terbinafin a fungicid. Ugyancsak helytelen, hogy amíg az ember eljut a rendőri szelídség és emberijog-tiszteletbentartás ezen üde és illatos jelképéhez, át kell verekednie magát a magas vérnyomást, a prosztata-megnagyobbodást ("tágítja a szorost"), a posztoperatív hányingert gyógyító szereken és a Cavintonon. Továbbá tökéletesen indokolatlan - és feltehetően komcsibérenc - cselekedet volt a következő idézet részéről, hogy volt pofája eszembe jutni: "A legtöbb "ügypártoló" kampány túlságosan kisszerű és későn indul. Nem a megfelelő közönségnek címzik, hiányzik belőle a pontosan kijelölt cél, nem futtatják elég sokáig, gyengén van kidolgozva, reménytelen ügyeket pártol. Úgyhogy a legtöbb ilyen kampány el is bukik. Az ügypártoló reklám nem kezdőknek való munka" (Ogilvy a reklámról, Park Kiadó, 1990, Török András ford.). Különben is rágalom, hogy gombairtásban kezdők vagyunk.
(nos)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!