Csak nem gondolod komolyan, Bahn, hogy elveszem az egésznek a savát-borsát azzal, hogy mindenféléket elárulok neked??? :))) Tessék hazamenni és meghallgatni sokszor!! Megéri! Nagyon jó. De ennél többet semmit... :))) Hogy vagy amúgy?
Na, tegnap elmentem bevásárolni, Poets And Madmen mellett befigyelt a Hall Of The Mountain King is.
Egyelőre még csak a HOTMK-t sikerült meghallgatni, az viszont egy nem semmi dolog. Zeneileg nagyon ott van, (nagyon sok szám emlékeztetett Scorpionsékra, különösen a Strange Wings és a White Witch, és egy kicsit King Diamond szelleme is ott kisért benne...) Jon hangját viszont szokni kell egy kicsit... nem csoda, hogy most is annyira kellett egy énekes a csapatnak... (de a Streets-en, meg a DWD-n jól énekel) ami úgy első hallásra tetszett, az a Last Dawn, a Strange Wings, és a The Price You Pay. Meg a bónusz track, a Stay, hát az valami hiperjó...
A Poets And Madmen-t még nem értem rá meghallgatni. Mondd csak, Littleshoe, mint szakértő: mennyi lassú számra számíthatok rajta?
Nekem meg úgy, általánosságban (a teljesség igénye nélkül) a Not what you see, az Edge of Thorns, az All that I bleed, a Handful of Rain, a Dead Winter Dead, a Gutter Ballet, stb.
Ezt vhogy nem tudtam kihagyni... :-))))
Jó a Heal My Soul is, meg a Little Too Far... igen, úgy an generál jó az egész... de hiába no, annyira talán ismersz már, hogy tudod, hogy miért az, ami... meg amellett még melyek... ;-)
A Streetsről a Sweet Lord Jesus is jobb, mint az If I go away. Amúgy meg a kedvencem... Arról nem igazán van. Szerintem az egy-az-egyben döbbenetes... :)
A pap-szöveg meg másik témába való, nem, Bahnocska? ;)
Az EOT, az igen! Az nagyon ott volt elsőre! És nemcsak a címadó szám (amit már hallottam egyszer), meg a Sleep... :-)))) A DWD, meg a Streets csak második-harmadik hallgatásra, de utána napokon át legnagyobb részt az If I Go Away ment... :-)
Persze, biztosan többször is hallottam, mint 20x. A kedvencem az első nóta, a Stay with..., nem tudom, valahogy már akkor rögtön megtalált, amikor először hallottam. Amúgy meg ez a lemez tényleg nem elsőre bejövős, viszont a The Wake... meg a Dead Winter... meg a Streets meg az Edge... az volt. Nektek?
Uggyan, tudod, vannak emberek, akik élvezetüket lelik a jó dolgok lefikázásában... meg aztán azt már én is tapasztaltam, meg itt is mondta valaki, meg mástól is hallottam, hogy a Savatage olyan zene, ami az első két-három hallgatáskor nagyon furcsa érzés, de utána viszont hihetetlen élményt tud adni a továbbiakban!
Megvan a lemez, már majdnem egy hónapja, és hiába hallottam mindenkitől tök rosszakat róla, még a legnagyobb fanatikusok is maximum 9 ponttal jutalmazták, nekem már az első hallgatás után libabőrös lett a kezem.... Szóval érdemes beszerezni.... :))