Helyesbítés. Az alant általam felsorolt konfiguráción 800*600-ban "medium" beállításokon problémamentesen, gyönyörűen fut. Talán az új driver miatt, de nagyon jól megy.
Mindenesetre a mondandóm lényegét ettől még tartom. A játék az engine-nek köszönhetően alacsony felbontásban, még nagyképernyős monitoron is nagyon szép!!!
Én nem számítottam arra, hogy ilyen jól fog sikerülni. Bár az tény, hogy a régi Doom-ok hangulatát nem adja vissza, de azt soha nem is fogja semmi visszaadni. Akkor tapasztaltunk olyan játékélményt először, szóval az alapvető élmény volt, nem lehet überelni :-).
Ettő függetlenül a hangulat keményen megvan (mondjuk nagyon Half-Life/System Shock 2 szagú a dolog), tipikusan az a játék, amit szerintem nem nagyon lehet fél óránál tovább egyhuzamban nyomni (éjszaka legalábbis fejhallgatóval :-) ).
Mindemellett tisztelem Carmackékat ugyanis a gépemen medium beállításokkal gyakorlatilag tökéletesen fut 800x600-ban. Tényleg csak akkor tapasztalható szaggatósdi, amikor valami olyan helyszín van, ahol minden mozog, illetve sok az ellen. De még akkor is bőven a játszhatóság határán belül van, a látvány pedig mediumon is nagyon durva.
A gépem amúgy 1,7+ Throughbred B, 512MB RAM, és Radeon 8500. Azt hittem el sem fog indulni igazából, erre igencsak rácáfolt a drága :-) Szóval örülök és írjon még sok engine-t az ID! :-)
Mellékesen megjegyezném még, hogy minden tiszteletem a Far Cry készítőié, mert az ő progijuk is gyönyörű és nagyon jó, de az viszont meg sem moccan nálam még low grafikával sem igazán... Márpedig olyankor már a látvány is megsínyli keményen... Igaz, hogy a Far Cry-ban egy kissé több dolgot kell kirajzolni a hatalmas terep miatt és az óriási részletesség miatt, úgyhogy nem bántom :-).
Én Barton2500+,GefTi4200, 512 MbRam configgal tolom. Nyilván a videókártya miatt magasabb felbontásban elég keményen lelassul, de adok egy tanácsot mindenkinek!
Bátran vegyétek le a felbontást! Higyjétek el, 640*48-ban is gyönyörű a játék, akkor kicsit fel is lehet tolni a részletességet (én high-on is kipróbáltam) és tényleg élmény játszani. Egy 19-es monitoron nyomom és (csodák csodájára) alacsony felbontásban is tényleg pompás.
Tehát a tippem: felbontás le, és inkább a részletességet próbáljátok meg legalább mediumon hagyni.
otthon: Athlon Xp 1700+ 2500ön megy fél giga ram és ATi 9600 proval szépen elindult medium minöségben de sajna kifagy , nemtom mért nem a VGA miatt mert a GEF3 TI-al is elindul és vele is kifagy
lehet hogy a procihúzás a baja
másik konfigban -meló- most játszom vele itt nem fagy
Hello! nekem reloaded töréses változatom van, és fagy játék közben!
nem hardverfüggö mert kipróbáltam egy Gef 3 Ti -al és egy ATI 9600 Pro-val is!
most nézem egy másik konfigon
Aki esetleg nem tudná kivárni amig megjelenik itthon, v csak kipróbálná hogy fut a gépén, az dobjon egy mailt a kurar@freemail.hu ra, tudok egy helyet ahol fenntvan.
Ti garantáljátok a 10.990-et és az augusztus 3-at a 15-e helyett? ;)
Tényleg ne vegyed csesztetésnek, de miután megnéztem a honlapotokat, még az átvállalt szállítási költség ellenére is biztos hogy a CD Galaxisban fogom megvenni a játékot. Lenne még mit fejlesztenetek.
A DirectX9 grafikán kívül igazából semmi újdonság nincs benne. Régen is csináltak 64K-s és 4K-s demókat, persze ott a 3D szoftveresen ment, ami bizonyos szempontból még nehezebb is.
De látványos, az kétségtelen.
Hehe, tudom, hogy nem ide tartozik, csak gondoltam, hátha még nem ismeritek.
Nézzétek meg ezt és töltsétek le a cuccot:
www.theprodukkt.com
Kíváncsi vagyok a véleményekre. A látottak után megvan a véleményem a Doom3-ról is, meg a többiről is (magarázkodni nem kell, tudom, hogy azokba a programokba több is be van építve, de attól még elgondolkodtató és csodálatra méltó).
Meg addigra a HL4 is kijön úgylehet :))
Nem lesz ütős játék attól félek, mivel ha csak a grafikája lesz szép a játék meg gyenge akkor tuti bukás lesz, mint annak idején az Unreal2.
Ez de ötlettelen, szánalmas:
http://www.hcgamer.hu/gamer/images/cikkek/2003_09/doom3_2n.jpg - egy az egyben a the thing c. filmből vett ötlet, amikor a "dolog" menekült (egy megfertőzött ember- aki tulképp már 100% idegen organizmus, már hentelték le, a fej leszakadt, és lábakat növesztett és elszaladt)