Keresés

Részletes keresés

nézek Creative Commons License 2016.03.25 0 0 4111

A budaörsi osan megújult...kimonottan előnyére. Több helyen található pihenőhely, wifivel. Működik. Sőt mindenféle telót  lehet tölteni is.

erusemio Creative Commons License 2016.02.26 0 0 4110

Ki volt az a solymári? Valaha én is ott dolgoztam vezetőként nyitástól 7 évig... elég is volt.

Előzmény: tappppancs (4108)
tappppancs Creative Commons License 2016.02.17 0 0 4109

Eszembe jutott még a rekord idő alatti karrier kapcsán:

 

Solymárom dolgozott TG. Másfél-két év után lett "egyszeri" menedzserből konrolling vezető, aztán alig további három év után igazgató. Igaz ehhez nem kellett semmiféle képzési program, elég volt hozzá, hogy egy Auchanos felsővezető  (a pletykák szerint a néhai vezérigazgató)  fiával ugyanazon a csoportba járni az International Business Schoolba. 

tappppancs Creative Commons License 2016.01.28 0 0 4108

Egy újabb bullshit marketinges celofánba:

 

"A 4 éves Auchan Graduate Program tehetséges magyar friss diplomások és fiatal Auchan munkatársak is lehetőséget kapnak arra, hogy rekordidő alatt, a képzés végeztével stratégiai pozíciót töltsenek be a vállalatnál. Az Auchan Graduate Programra 2016. február 29-ig lehet jelentkezni."

 

Miért? Mert lepkehálóval sem lehet fogni lassan olyan embert aki szakmailag ennyire kiemelkedő, amit ez a program megkívánna és az Auchan akar dolgozni.... arra azonban jó lesz, hogy félművelt embereket négy évig hülyítsék... már alig várom az így megszívatott emberek beszámolóit. 

 

Ja és az megvan, hogy solymár egyik valaha volt legjobb menedzsere nyolc év után könnymentes búcsút vett a cégtől? Igazgatónak külön gratuláció, sorban nyírja ki az embereket! Persze ez magában nem lenne újdonság, csak ő már a jókat is!  

 

 

molyoka1 Creative Commons License 2016.01.21 0 0 4107
nézek Creative Commons License 2016.01.04 0 0 4106

Olvasván az előttem panaszkodót, nem tudom van-e értelme bárminlyen bejegyzésnek...

 

Szóval...megnyitása óta a budaörsi osanba járok vásárolni, mert közel van,  majdnem mindent megkapok ami kell, meg különben is..

 

Ma délelőtt arcra estem...persze virtuálisan.... a péntárosnő csak úgy az ismeretségünk  okán  megjegyezte, hogy mától nincs ám nyugdíjas hétfő(sem)...  ha nincs, hát nincs...ez legyen a legnagyobb bajom...nem kell ezzel a rohatt hétfővel operálni, megyek, amikor megyek..

 

-Más.      már többször jeleztem az áruházban, hogy néhány külső kocsitárolóban nincs a lánc végén semmi, sőt lánc sem, tehát el kell ballagni másik tárolóba...ahol szintén nincs még lánc sem..

-Horribile dictu a kocsik karbantartása sem megoldott.....nem lehet összekapcsolni őket, aztán szétszedni sem, és össze-vissza gurulnak, csak előre nem...

-Régebben(tíz éve) írtam valamit, arra becsülettel válaszoltak, de mostanában se kép, se hang.. nem mintha ez kabinetkérdés lenne, csak morogtam egy kicsit...

 

-Nemrégiben(pár hónapja ) közvéleményt kutatott valamilyen alvállalkozó...egye fene kitöltöttem...hát nem volt egy IQ bajnok a kitalálója.....egy hét múlva jön ugyanaz a kutatás(az én érdekemben).  visszajeleztem, hogy már elküldtem pár napja...

....tíz nap múlva ugyanaz, ugyanúgy....na most kitöltöttem teljesen negatívra... se kép, se hang...

Ezeket olvassa valaki, vagy csak lenyúlják az osant közvéleménykutatás címén, pozitív eredményt kimutatva?

tappppancs Creative Commons License 2015.12.03 0 0 4105

Igazság szerint nem tudok mást csinálni, csak bólogatni a leírtak elolvasása után. Ez így teljesen kerek, tökéletes keresztmetszet a cégről és a megbecsülésről.  

Előzmény: szotyika77 (4104)
szotyika77 Creative Commons License 2015.11.21 0 0 4104

Hello. Én menedzser alap és közgáz mester diplomával, és 8 év kereskedelmi gyakorlattal kaptam 215 bruttót egy vidéki áruházban. Ez a bér áruházanként változó lehet, pesten többet, vidéken kevesebbet adnak. Viszont a véleményemet szeretném leírni én is ezzel a programmal kapcsolatban. Jelentkeztem én is nyáron erre a programra, egy személyes elbeszélgetés után fel kellett menni pestre személyiségi tesztet írni, majd telefonáltak, hogy állást ajánlanának nekem.

Amit ajánlottak: -215 bruttó, -cafeteria 5000 Ft., -rugalmas munkaidő, -két hét árufeltöltői gyakorlat után menedzseri feladatok, -képzések, tanfolyamok, -a 3 hónap próbaidő után osztályt kapok, de lehet, hogy hamarabb. 


Ezekből egyedül a fizetés valósult meg. A rugalmas munkaidő úgy alakul, hogy reggel 6-ra kell menned, és este 6-kor még legyél ott, de az sem baj ha este 10-ig vagy. És egyik nap szólnak, hogy most egy pár napot éjszakára kéne menni, akkor nem tudsz mást tenni, mész éjszakára, mert ha nem, vége is a karrierednek.
Én augusztustól-november elejéig voltam auchan alkalmazott, és a a cafeteriát első hónapban azért nem kaptam meg, mert hó közbe kezdtem, így nem teljes hónapot dolgoztam, ezért nem jár. A következő, szeptemberi hónapban kaptam rendesen, majd miután ledolgoztam egy teljes októbert, nov. második napján kirúgtak és így az októberi hónapra sem járt Erzsébet utalvány.

Az árufeltöltői gyakorlat nálunk nem két hét, hanem 1.5 hónap volt, addig ugyanazt csináltuk mint az árufeltöltők, csak nem 8 órába mint ők, hanem 10-12-14-ben..
A képzésekre elküldtek minket, de a tervezett képzéseknek csak kb a felét kaptuk meg, mert ilyen-olyan indokokkal elmaradtak. 


Engem ami zavar ezzel az egésszel kapcsolatban az az, hogy minden jóval kecsegtetnek amikor ajánlatot tesznek neked, aztán ha aláírtál akkor utána kb semmi nem teljesül.. elvárják hogy reggeltől estig bent legyél, és dolgozd magad halálra, segíts be minden osztálynak akinek tudsz, de ha neked kell segíteni akkor hirtelen senki nincs ott. Ha igazgatói vagy szektor értekezlet van, akkor bent kell maradnod neked is, az nem baj hogy néha este 8 után lesz vége és kb semmit nem beszéltetek meg, csak időpocsékolás.. Túlórázol rengeteget, nem fizetik a túlórádat, de még meg sem becsülnek azért amit csinálsz. Viszont ha te 7-17-ig eltudod végezni ugyanazt a feladatot, amit a másik menedzser 6-22-ig végez el, akkor se vagy jobb mint ő, mert nem töltesz bent annyi időt.

 

A 3 hónap vége vizsgával zárul, ami nálunk abból állt hogy különböző osztályokat kellett implantálni, főleg azokat az osztályokat, amelyek szarul néztek ki, és rendbe kellett hozni. Én mindet megcsináltam amit rámbíztak, mert ugye ez a vizsgafeladatom, kihozom a legjobbat és a maximumot a munkámból. Vizsgán minden amit csináltam nagyon tetszett az igazgatónak, meg mindenkinek aki ott volt. A vizsga utáni napon mondták, hogy a következő hétre igazgató látogatás volt betervezve, ezért mondta az igazgató, hogy rendezzem szépen a megcsinált osztályokat, hogy jól nézzen ki mire jönnek. Én aznap elkezdtem és csináltam becsületesen, erre a nap felénél jön a seniorom, hogy menjek fel a HR vezetőhöz, mert beszélni akar velem. A HR vezető közölte velem, hogy minden amit csinálok az nagyon jó, nagyon megvannak velem elégedve, de próbaidő alatt azonnali hatállyal felbontják a szerződésemet. Részemről volt meglepődés, mert egyáltalán nem számítottam erre, és a pártfogó menedzserem, illetve a seniorom is biztatott és elárulták, hogy nem élelmiszer osztályt fogok kapni.. amiből nem lett semmi.. Megjegyzem többször mondta a seniorom, és más menedzserek, hogy jobban végzem a munkámat, mint egy pár több éve itt dolgozó menedzser...

 

Így ebből az egészből nekem az jött le, hogy ők felveszik itt a fiatal menedzserjelöltet, dolgoztatják őket amíg bírják, majd próbaidő végén felmondanak nekik.. A lényeg, hogy te legyél elkötelezett feléjük, reggel 6-tól este 10-ig legyél bent, és az árulfeltöltők munkája mellett végezd el a menedzseri feladatokat is.

 

A béremelésről annyit, hogy nálunk van olyan dolgozó, aki 13 éve ottvan, és most 0% emelést kapott, de a 4 hónapja felvett menedzser 30% emelést kapott... erről ennyit.. 

 

 

Előzmény: mdanee (4103)
mdanee Creative Commons License 2015.11.09 0 0 4103

Sziasztok! Valaki meg tudná-e mondani, hogy a Man-GO programban a 3 hónapos tanulási időszakban mekkora bért adnak? Gondolkodom rajta, be is hívtak a személyiség tesztre, de tudnom kellene, hogy a jelenlegi béremhez képest lenne-e kiesés, ha igen, mekkora. Azért 3 hónap sok idő...

serano Creative Commons License 2015.11.01 0 0 4102

Figyu, olvasd már el még egyszer mit írtam, mielőtt szívrohamot kapsz a bérköltségtől. A 70 négyzetméter per fő valóban erős túlzás, de egy 300 nem lenne az. Ez egy 20000 négyzetméteres áruházban 60-70 embert jelentene, ami szerintem most is bent van normális helyeken. Ennyi kell is, hogy egy bolt normálisan működjön. Sőt, az ötletet olyan irányban fejleszteném tovább, hogy az ezen felüli alkalmazottak bérköltségét le lehetne vonni pl. a különadóból, ezzel is segítve a foglalkoztatást. Mert valljuk be, egy hipermarketben van munka bőven.

 

(Persze mindezt majd a politikusok eldöntik, természetesen a szakma teljes kizárásával, érzelmi alapon, mint szokták.)

 

Azt a jogot azonban nem szabad megvonni az államtól, hogy bizonyos szabályozók beépítésével próbáljon hatni szélsőségek ellen. Pl. mi lenne, ha nem lenne benne a Munka Törvénykönyvében a napi (átlagos) 8 óra munkaidő? Akkor a cégek arra kényszeríthetnék a menedzsereket, hogy napi 10-12 órát dolgozzanak :-)))))

Előzmény: osan08 (4100)
tappppancs Creative Commons License 2015.10.31 0 0 4101

Azon felül, hogy nem fog megvalósulni, egy biztos. Nem terület, hanem forgalom és inkább darabszámeladás alapján kéne ezt meghatározni! Még inkább egy olyan képlettel, ami figyelembe veszi az adott áruház alapterületét, forgalmát, nyereségét és darabeladását. Így nem kellene félni a becsődöléstől, illetve melósként a nagy túlmunkától, ami mostani állapotokat jellemzi.

 

Ami ebbe belerondít, azok a mesterséges, de vélhetően legális pénzügyi műveletek, amivel az eredményeket tudatosan rontják az adócsökkentések miatt....  

Előzmény: osan08 (4100)
osan08 Creative Commons License 2015.10.29 0 0 4100

Miért jó az, ha kereskedelemhez nem értő dilettánsok mondják meg, hogy hány emberrel kell dolgoznod? Miért csak a kereskedelemben? Pl. mondhatnák ugyanázt a kórházakban dolgozó orvosok és ápolók számára is. Pontosan ugyanazok az érvek használhatók, sőt ha választani lehetne, hogy jobban szolgáljanak ki a hiperben vagy a kórházban, hát én ez utóbbira szavaznék. 

És mielőtt elkezded bátorítani ezt a "nagyszerű" ötletet, gondolj bele, hogy most fel tudsz-e venni annyi embert amennyit akarsz? Az árrésed hány százalékát teszi ki a bérköltség és mi van, ha megduplázod? Veszteséges persze nem lehetsz, mert akkor bezáratnak. Ugye milyen jó irányba mutat ez az ötlet?

Ingoványos talaj ez és hidd el a döntéshozóknak eszébe sem jutnak a munkavállalók és az őket érős stressz...

Az ilyen ötletek veszélyeztetik az állásunkat, az alkalmazottakét éppúgy mint a vezetőkét.

o8

Előzmény: serano (4099)
serano Creative Commons License 2015.10.28 0 0 4099

Újabb szívatás a Tescónak és az Auchannak

Kötelező létszámnövelést írna elő a kormány a hipermarketeknek. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Ehhez mit szóltok?

 

Első pillanatban én is azt mondtam, hogy hülyeség, mert piacgazdaság, ne szóljon bele az állam, stb, stb,... de aztán belegondoltam, hogy az Auchanban dolgozom, és bizony van valóságalapja az előterjesztésnek. Jó, a 70 négyzetméter/fő túlzás, de egy 200-300 négyzetméter/fő már nem lenne az.

 

A mai szabad piacgazdaság ugyanis nem azt jelenti, hogy mindenki azt csinál, amit akar, hanem hogy bizonyos kereteken belül azt csinál, amit akar. Az állam megadja a kereteket: pl. nem tárolunk egeret a szaloncukorban, az előrecsomagolt húst egy idő után ki kell dobni, ilyesmi.

 

Viszont az állam amennyire figyel pl. a higiéniára, a munkavállalókra és az őket ért stresszre kevésbé. Mert az benne van a Munka Törvénykönyvében, hogy mennyi  a maximum munkaidő, de hogy az hogy telik, már kevésbé van szabályozva, Így lehet, hogy az Auchanban egy menedzser 3-4 osztályt is visz, és az összesnél felelős mindenért, vagy egy műszakban egy szektorban bent van összesen két alkalmazott. Nem kell részleteznem az ezzel járó stresszt. Miért ne mondhatná az állam, hogy nem lehet agyonstresszelni a dolgozót? Nem lehet neki annyi feladatot kiadni, amennyit egymaga nem tud elvégezni? Az állandó stressz és túlmunka ugyanis túlhajtja a dolgozót, akinek ebből fakadó egészségügyi-mentális problémáit az állam kénytelen kezelni. A stresszt meg nehéz mérni, meg azt is, mi a sok feladat, itt nehezen bizonyít a munkavállaló.

 

Szóval érdekes ez a javaslat, és bár túlzó, de szerintem jó irányba mutat tovább. A kereskedelmi cégeknél jellemző, hogy úgy próbálnak költséget spórolni, hogy összevonnak feladatokat, és amit eddig több ember csinált, egy emberre dobják rá, ez a javaslat viszont ezt tompítaná.

 

Kocour Mikes Creative Commons License 2015.10.26 0 0 4098

Seranónak és neked is köszönöm a válaszokat.

A jelentkezésnél a CV-ben hátrányt jelenthet egy frissen kezdett levelezős főiskola? (Az más kérdés, hogy lesz-e rá időm és energiám, serano azért árnyalta a képet ezzel kapcsolatban.) Vagy ez is naiv kérdés, mert a Man-GO-ra válogatás nélkül bárkit felvesznek?

Előzmény: tappppancs (4097)
tappppancs Creative Commons License 2015.10.25 0 0 4097

Betanítás alatt hívnak junior managernek, aztán, ha kapsz osztályt, attól kezdve manager leszel, aztán ha fényesre megy a nyelved hegye, vagy alapból akkora náci vagy, amit a rendszer elvár, akkor senior leszel. Utóbbi egy kereskedelmi egység vezetője és alá tartoznak a managerek.  

 

Fizu? Biztos hallottál a brutál de hatalmas kamu fizetésemelésről a cégnél, szóval ezek után nem tudom. Van olyan kolléga akit 220ért és van olyan akit 290ért szerződtettek. Ezek egyébként bruttók! Ez tényleg sok mindentől függ. Milyen előképzettséged van az kevésbé, mivel inkább az adott áruház bérkeretétől és rád szorultságától teszik függővé. Az első hat hónapban általában kevesebb, aztán áll be a kialkudott bér, de volt olyan akinek rögtön azzal kezdődött a fizetése. Poén, hogy volt olyan nullkilóméteres junior, aki 260-t keresett, a több éves manager meg aki betanította 230-t!!! Igen ez így megy az auchannál. Ha már megszereztek nem szeretnek emelni a fizetésen! Több kolléga bére már öt éve nem változott!!!

 

Szeniornak ha beválasztanak, akkor eddigiekben az első hat hónapban 380 körül kapsz, aztán 480 környékére állsz be. A senior már hivatalból ismeri a managerei fizetését, ami ugye egyébként titkos. Ez már eleve meghatározza, hogy egy manager nem kereshet többet 300-320nál. 

 

Ami ezeket a béreket növeli az a prémiumok, ami számadatok céljait, ontosabban keretetit fantasztikus forgatókönyvek írói szokták meghatározni. El lehet érni, ahogy  Marsot is, csak keveseknek adatott meg, mert ugye ambiciózusosnak kell lenni. Bullshit!

 

Kezded kapisgálni, hogy a rendszer belső ismeretében miért kérdezel naiv dolgokat? Az egész cég egy groteszk irodalmi fércmű! 

 

Manageri bérek meg jók? Igen viszonylag az átlag felett mozognak, pedig hasonló minőségű és energiaigényű munkákban mind meg lehet ezt keresni, akár nyolc órában, de ez 10-12 az Auchannál, korai időpontól kezdve, délutánosban és éjjelesben is de nem ez a durva, hanem az, hogy napi szinten egy-két óra túlórával, de van, hogy sokkal többel, mondjuk havi szinten kb. 50-60!!!! azaz plusz egy, másfél fét per hó!!!! Persze ezek külön pótlékok nélkül, hiszen ezt bele is fogalmazzák a szerződésedbe! Szóval ha alapbérre visszahántod, akkor egy bruttó 250-260as bér valójában már csak valahol 150 körül mozog, azaz nettóban 100 alatt áll meg. Persze a végén a kassza  160-170et cseng, de hidd el, egy-két év alatt annyira kiégsz, hogy nagyon kevésnek fog tűnni!

 

Egy változó van egyébként , ami kimaradt, milyen igazgató és vezetőség van az áruházban. Egy-két helyen jobb a helyzet, párban meg iszonytató. Vidéki áruházakban meg eleve kevesebbet keresnek.

 

Szóval amit ajánlanék, hogy ha nincs más, menj ide dolgozni, de a munkakeresést ne add fel és legyen merszed egyből váltani, ha van ajánlatod!

 

Előzmény: Kocour Mikes (4094)
serano Creative Commons License 2015.10.20 0 0 4096

Apropó, menedzseri fizetés: összegben nem olyan rossz, de keményen meg kell érte dolgozni. Akik elmennek, főleg a stressz miatt mennek el, és csak ritkábban a fizetés miatt.

Előzmény: Kocour Mikes (4094)
serano Creative Commons License 2015.10.20 0 0 4095

Figyu, a marketing és HR pozíciók azok a helyek, ahol a legkevesebb munkával a legtöbbet lehet keresni. Aki ott van, az összes szóbajöhető testrészével kapaszkodik bele, kihalásos alapon osztanak új helyeket. Tök mindegy, milyen végzettséged van, ha nem fekszel a megfelelő helyen - ez áruházi szint felett van már - esélyed sem lesz odakerülni. És ez nem csak az Auchanra jellemző, nincs olyan hülye HR-es, aki kinevelné saját konkurenciáját.

 

 

A többi kérdést Tappancs reálisan válaszolta meg, bár a munkaidőt árnyalnám: nem muszáj bemenni szabadnapon és szabadságon, habár vannak, akik megteszik - általában azok, akik karriert akarnak. De ha megelégszel a menedzseri pozícióval, nem kell ennyire teperni.

 

Az osztályok között persze, hogy van különbség, általánosságban talán elmondható, hogy élelmiszeren lenni nagyobb szívás, mint nem élelmiszeren.

Előzmény: Kocour Mikes (4094)
Kocour Mikes Creative Commons License 2015.10.20 0 0 4094

Köszönöm a válaszokat, és örülök, hogy vidám perceket szerezhettem neked.

Írod, hogy "ha már manager leszel". Ezzel arra célzol, hogy a betanítás után nem jár automatikusan a junior manager pozíció?

A fizetések amúgy hogy néznek ki? Korábban írták, hogy a negatívumok mellett viszonylag jól lehet keresni. Próbaidő alatt kb. mennyit adnak?

Marketing- és HR-osztályra akkor is ennyire nehéz bekerülni, ha ilyen szakirányos végzettséged van? Úgy gondoltam, hogy a jelentkezésnél figyelembe veszik valamennyire a képzettséget, de ezek szerint ez is naiv ábránd volt?

Előzmény: tappppancs (4093)
tappppancs Creative Commons License 2015.10.19 0 0 4093

Miután kiröhögtem magamat válaszolok naiv kérdéseidre. Ha kételkednél a válaszaimban, akkor ajánlom, hogy olvass vissza régebbi hozzászólásokat!

 

A program résztvevői maguk választhatják ki az osztályt, ahol dolgoznának, vagy beosztják őket valami alapján? 

NEM! Beosztanak annak alapján, hogy éppen hol szorít a cipő. Ez lehet bármi.

 

Milyen jellegű különbségek vannak az osztályok között?

Attól függ. Édes és Sós közt nem sok, de az Édes és pl. a zöldség közt hatalmas. Igazán megválaszolhatatlan a kérdésed, de ha bekerülsz, majd meglátod miért. 

 

 

Mennyire rugalmas a munkaideje egy junior managernek? Beleférhet mellette egy levelezős főiskola?

Na itt már dőltem a röhögéstől! Barátom, semmi rugalmasság veled szemben, de neked nagyon annak kell lennie. Szabi alatt is be kell menned, napi 9-10-11-12 óra meló, hétvégén is. Persze heti két nap szabad, de az bárhogy kijöhet, mert a többi menedzser jelenlététől is függ, meg az egyéb melós elfoglaltságaidtól. Főiskola belefér-e? Szerinted? Ne is álmodj róla. Főleg, ha már manager leszel. 

Be lehet kerülni a marketing- vagy a HR-részlegre is a Man-GO által?

Ami kell: nyelv, rokon, ismerős feljebb

Ami nem kell: gerinc

és ekkor is csak talán.

 

 

Az ígért karrierlehetőség a valóságban mit jelent? Írtátok, hogy a francia nyelv ismerete előny. Ez pontosan mit takar? Szervez esetleg a cég továbbképzéseket, netán francia nyelvtanfolyamot?

Ha a családod összes tagját rituálisan feláldozod az Auchan szent oltárán, akkor igen. 

Előzmény: Kocour Mikes (4092)
Kocour Mikes Creative Commons License 2015.10.15 0 0 4092

Sziasztok!

 

Fontolgatom a jelentkezést a januárban induló Man-GO programra. Az óbudai áruházat választanám anyaintézménynek, ezért arra lennék legfőképpen kíváncsi, hogy milyenek az ottani viszonyok.

Lenne néhány általános kérdésem is. A program résztvevői maguk választhatják ki az osztályt, ahol dolgoznának, vagy beosztják őket valami alapján? Milyen jellegű különbségek vannak az osztályok között? Mennyire rugalmas a munkaideje egy junior managernek? Beleférhet mellette egy levelezős főiskola? Be lehet kerülni a marketing- vagy a HR-részlegre is a Man-GO által? Az ígért karrierlehetőség a valóságban mit jelent? Írtátok, hogy a francia nyelv ismerete előny. Ez pontosan mit takar? Szervez esetleg a cég továbbképzéseket, netán francia nyelvtanfolyamot?

SZEGMENS Creative Commons License 2015.10.12 0 0 4091

Én is úgy gondolom, hogy nem sikerült igazságosan elosztani a béremelést, mert van aki nem kapott semmit, van aki Brutto több tíz ezerrel került előrébb... sokkal korrektebb lett volna, ha mindenki megkapta volna a 10%-ot. 

 

A szakszervezet egy kalap szart nem ér.

Ez a bér korrekció csak azért következett be, mert annyira alacsony a kezdő bér, hogy aki nincs szorult helyzetben, az az első fizetés után felmond.

Mert ennél lehet jobbat találni, a fővárosban biztosan.

 

Nem akarok senkit sem biztatni, de ha tudd keressen más munkahelyet, ahol többet adnak... ha nem tud, akkor örüljön annak ami van!

Előzmény: serano (4088)
tappppancs Creative Commons License 2015.10.09 0 0 4090

Hát ez sok mindentől függ. Nem mindegy melyik vidéki bolt, meg biztos halottad brutális emelés van az Auchanban. :-( minimálbértől nettó 100-110 bármi lehet.

 

 

Előzmény: Kisfiatal (4089)
Kisfiatal Creative Commons License 2015.10.08 0 0 4089

Üdv !

 

Mi pénzre számíthat most egy újonnan belépő árufeltöltő ? És milyen körülmények, beosztás ? Egy megyeszékhelyi áruház.

serano Creative Commons License 2015.10.04 0 0 4088

Hát igen, gyakorlatban másképp nézett ki ez a 10%. Talán szerencsésebb lett volna mindenkinek 10%-ot emelni.

 

Nálunk is lázadnak a "régiek", hogy mostantól csak a szükséges minimumot adják ki magukból, ha a cég ennyire becsüli őket. Nagyon mellément ez a fizetésemelés. 

Előzmény: tappppancs (4087)
tappppancs Creative Commons License 2015.10.03 0 0 4087

Iszonyatos átverés! A régiek alig kapnak valamit! Nálunk aki hármas kategóriában van az nullát kap!!! Szóval nem arról van szó, hogy jól dolgozott-e vagy nem, megérdemli vagy nem, hanem arról, hogy a friss belépőket jutalmazzák, a régi gárdatagokat meg büntetik! Gondolom valamelyik okos HR vezető táblázatosan bebizonyította a régiek nehezebben mennek el a cégtől! Gratulálnék neki! Anyukája biztos büszke a szarfaszú gyermekére! 

 

A cikkeben is ÁTLAG 10 %-ról írnak! nem azt, hogy ennyit mindenki megkap! 

 

A szegények mellé, hogy állnak? Mi ez a bődületes agymosás??? 

 

A szakszervezet meg nulla! Most verik majd erre magukat, de hosszú évek óta statisztálnak a menedzserek túldolgoztatásához! Milliárdokat spórolt már meg így a cég! Milliárdokat! 

Zsolt_92 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 4086

No egy bizonyos áruházban: 0-12 % . Karcsú 

 

Előzmény: Zsolt_92 (4085)
Zsolt_92 Creative Commons License 2015.10.01 0 0 4085

Az vajon mennyire igaz, hogy ezen a 10%-on felül lesz még + % emelés is?

Előzmény: serano (4084)
serano Creative Commons License 2015.10.01 0 0 4084

10% béremelés lesz!

 

http://hvg.hu/kkv/20151001_Itt_az_uj_alommunkahely_Brutalis_beremele

 

Mondjuk a körítés nem semmi hozzá - aki vállalaton belül van, látja, mi a különbség a hivatalos kommunikáció és a valóság között ;-) Az Auchan kezdeményezte, persze :-)

 

Vajon a vezetőket is érinti a béremelés?

Előzmény: SZEGMENS (4083)
SZEGMENS Creative Commons License 2015.09.28 0 0 4083

Sziasztok!

 

Tud valaki valamit béremelés ügyben? 

Az a szóbeszéd járja, hogy októberben béremelés lesz.

 

 

Előzmény: rabszolga76 (4082)
rabszolga76 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 4082

Ha felvettek akkor röviden csak annyit........RÉSZVÉTEM

Előzmény: Törölt nick (4081)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!