Azt a gyömbér-félét nem találom.Van benne egy tábla, azon csak annyi, hogy Ruby Queen.Slussz. Láttam ilyeneket az Obiban, de akkor drágállottam és nem jegyeztem meg a nevét, mert egy fajtája van ebből, de nem jut eszembe.Nem gyömbér, csak az eladó mondta, hogy ahhoz hasonló.A gesztenye az déligesztenye, Frodo köpi mingyá latinul.
Amúgy ma kinyílott a gardénia egyik bimbaja, már ledolgozta félig az 550-t, amiért vettem.Ezek a szobaiak ,igen.
Köszönöm szépen. Mindig tanul az ember. A Csodakert-ből sok tapasztalatot lehet gyűjtani, különleges vagy eddig nem ismert növényeket megismerni.
Érdemes azonban Rátok odafigyelni, sok újat tud meg az ember. Nagyon szépek a növények, ezek szerint ők szobaiak. A gyömbér nagyon felkeltette az érdeklődésemet, gyönyörű. Ő csupán dísz vagy "haszonnövény" is? Mekkorára nő?
Az enyvesmagot /Pittosporum/ passzolom, mert kint van a leanderekkel és most nincs kedvem lemenni, de a gesztenykéről, a gyömbérszerűről és a nefelejcsről /galambbogyó/teszek fel képet. A pontos nevüket keresem.
Ne bántsd, szerintem.Majd megerősödik annyira, csak a telet élje túl.
Miket vettél?Sajnálom,hogy nem találkoztunk.Taramiram körbehurcolta a virágaidat.
Még az enyém harácsot nem mértem fel, csak elültettem gyorsan.Vadcitrom, enyvesmag,datolyaszilva,fagyálló pálma,szobanefelejcs,piros golgota és ismét hercegnő virág.Gardénia, szobagesztenye és egy lilavirágú gyömbér-féle 220-ért.Elég gyatra volt, de csak sikerült egy szatyorravalót összeszedni.Ja, és egy csomó hagymát vettünk.
Sajnos a magokkal nekem sem volt szerencsém. Már 4 éve próbálkozom, de se magról, se palántáról nem sikerült átteleltetni. Az idén 3-szor ültettem és nem maradt meg egyik sem. Most megint vettem egy palántát, de csak egy levele maradt.
ez lenne az? Őszi Kertészeti Napok 2005 Virágkötészeti Kiállítás és Vásár Budapesti CORVINUS Egyetem Kertészettudományi Kar, 1118 Budapest, Villányi út 35-43. A verseny időpontja: 2004. október 14. (péntek), 10-18 óráig. A nyitva tartás: október 15-én (szombaton) és október 16-án (vasárnap) 9 órától 18 óráig. http://www.uni-corvinus.hu/disznoveny/oszikiall.html
Még nem tudom, hogy tényleg csak 14-én,pénteken lesz-e,most egyeztetünk Taramirammal. A bentieket átültettem, a kintieket kiültettem már.Most iszom a harácsolás levét, mert hurcolhatom be mindet kintről és rettenetesen megnőttek a nyáron,új lakást kell venni.:)Azt, amit kérdeztem korábban, el kezdett virágozni, pirosat,zsálya-féle lehet,majd teszek fel képet róla.A citromcserjét is felszedtem.Az articsókás tanácsot köszi,kipróbálom.Takarod télire?
Lenyugodott bennem a meszelés fáradalma. Így reagálok a hozzászólásaidra: FAntasztikusan humorodnál vagy!
És irtóra terhelhető!
Aki azokat a nagy növényeket a hátán, az ölében, a karján, a fülén, a fején haza tudta vinni.... Le a kalappal! Ha lenne!
Hogy érzik magukat a növényeid?
Az enyémek
még mind megvannak, csak a szellőrózsa kornyadozik egy kicsit. Remélem nem sinyli meg a nyügölődést! Egyenlőre az articsókát sem bántották a csigák. Most olvasom éppen, hogy fahamut kell köréje szórni és zsázsát vetni alája, mert azt állítólag utálják a csigák.