Miért nem tetted meg? Csak szájkaratézol egy internetes fórumon.
"Napi 24 órában, minden nap, az év 365 napján mindenkinek a lehető legnagyobb csendben kell élnie, bármit is csinál."
Nem kell. Te magad irod ezt a szabályzatról: "Zajt okozó háztartási gép használata, zajjal járó szerelési, építési munka munkanapokon 8 és 20 óra, szombaton 8 és 14 óra között, háztartási gép üzemeltetése vasárnap 9 és 14 óra között engedélyezett"
Miért gondolod, hogy ebben az időszakban nem lehet akárhányszor pórszívózni? Megszólalni sem lehet szerinted? Mert a legnagyobb csend azt jelenti, hogy mindenki néma, csak mutogat, még a wc-t sem húzza le (ilyen házakban az is áthallatszik), nem fürdik (az is áthallatszik), egész napra lehalkítja a telefonját, a vonalast kihúzza a falból (annak a csörgése aztán jól tud hallatszani még a szomszédban is)...
Simán megtehettem volna ezt pl. a vasárnap 8 órán át betonozáskor: Reggel 7:20-kor kimegyek szólni nekik hogy vasárnap nem csinálhatnak ilyet, hagyják abba. A válaszuk az, hogy takarodjak a fenébe, azt csinálnak, amit és amikor akarnak, semmi közöm hozzá. Ez így történt akkor is. Ekkor bemegyek a lakásomba, kihívom a rendőröket, a rendőröknek, és előttük mindenkinek megmutatom a szabályzat idevágó részét (persze nem olvassa el mindenki). Mindenkinek elmondom szóban is, meg azt is, hogy a szabályzatot mindenki elfogadta, aki itt él, be kell hogy tartsák. Meg hogy a következő alkalommal is ezt fogom tenni, plusz a helyszínen megteszem a feljelentést, a rendőrökkel hozatok ehhez papírt, hogy ott megírják az egészet. Meg hogy min. 30e pénzbírságra számíthatnak, ami a következő alkalommal emelkedni fog. Meg hogy bármelyik lakó szólhatna ezért nekik, azért nem szólnak, mert nem ismerik a szabályokat. Persze mindenki ugatni fog a rendőrök előtt is, hogy nem fognak szabadságot kivenni, hogy megcsinálják a munkát, neki így a jobb, a kényelmesebb, a 2-3 ismerőse is ekkor ér rá könnyen, akik segítettek neki, miért zavar engem a vasárnapi betonozás, ki vagyok én, hogy akadályozom őket a munkájukban, meg beleszólok az életükbe, stb.. De ezeket leszarom, mert ezek a dolgok lényegtelenek a szabályzat szempontjából. Ha 1 ilyen fontos munkára 1 évben nem tud kivenni EGY (a 2 betonozáshoz KETTŐ) szabadnapot, akkor nem is fontos neki ez a munka. Életkortól függően kb. 20-40 nap van 1 évben, amit fizetett szabira ki lehet venni, plusz a hétvégék, ünnepnapok. Ez még 2010 előtt volt, ekkor még nem szigorították meg a szabira menés dolgokat.
Ha ezek után közülük bárki ártani akar nekem, vagy árt is, pl. megver, pl. amikor elmennek a rendőrők, és folytatni akarják a munkát, amit nem akarok megengedni nekik, vagy a 2. betonozást csinálja (volt 2. is, ez is vasárnap), és ezért is szólok nekik, hogyan fogja megúszni az előzetesbe kerülést? Ezt magyarázd el. Bárkinek egyértelmű hogy ki, mit, és miért tett, nekem semmit se kell tennem. A betonozás helyett meg lehet csinálni ezt a sokat zajongóval, akiről már írtam.
Amúgy te vagy búra alatt.A 80 as èvekben bevitt a rendőr ha hosszú volt a hajad ès napkőzben az utcàn voltàl.Ma addig ki se jön míg bizonyitottan vèr nem folyik.Ebbe ne menjünk bele màr többször ki lett vesèzve ha elkennèk a szàdat nem lenne tanú. Mi lenne ha a commodore 64 et buzeràlnàd? Avval nem màsok èletèben vàjkàlsz.
Én csak annyit fűzök hozzá, hogy sok beszédnek sok az alja...
Egyébként ha a lakótársaiddal a közös hangnemet nem tudod megtalálni, vagy nem tudtok egymáshoz kölcsönösen alkalmazkodni/egymás életvitelét kölcsönösen elfogadni (és fantáziád sincs, hogyan tudnád a lakótársaid bosszantását visszaadni), akkor tereld a problémádat peres útra és ne itt fárassz minket a jogszabályaiddal...
Idézetek a társasház Szervezeti Működési Szabályzatából, ahol lakom. Ebben benne van az alapító okirat, a szabályzat, a tulajdonosok kötelességei, és a házirend. Ezek megfelelője megtalálható a most érvényes társasházi törvényben, csak másképpen fogalmazva. Nem keresem meg, keresd meg te, te nem hiszel nekem. Minden úgy igaz, ahogyan itt eddig írtam, a zajról, a vasárnapi építkezésről, az autószerelésről, stb.. Nincs az udvarban kijelölt parkoló, így parkolni tilos, ott az utca, ingyenes. Amúgy is a társasházi szabályzat a lényeg, amiből idézek:
Az új tulajdonostárs köteles magára nézve kötelezően elismerni az ezen alapító okiratban foglaltakat, így az új tulajdonost ugyanazon a jogok illetik, ill. kötelezettségek terhelik, amelyek az előző tulajdonost illették, vagy terhelték.
Tulajdonostársak kötelesek a társasházat rendeltetésszerűen használni, úgy hogy a használat a többi tulajdonos érdekeit ne sértse. Ennek keretében kizárják az ingatlanban minden olyan tevékenység folytatását, amely zajjal, az ott tartózkodók nyugalmának zavarásával jár.
A társasház házirendje: A házirend meghatározza a házban tartózkodó személyek (állandóan, vagy ideiglenesen ott tartózkodó tulajdonos, bérlő, családtag, látogató) egymás iránti magatartását, és azokat a szabályokat, amelyek a társas együttéléshez nélkülözhetetlenek. Előírja az ingatlan rendeltetésszerű használatára ..... szolgáló követelményeket. Közös érdekünk, hogy a használók kultúrált környezetben, nyugodt körülmények között, biztonságban éljenek. A rendbontókkal szemben - figyelmeztetés után - szabálysértési eljárást kezdeményezünk, a károkozókkal szemben kártérítést érvényesítünk.
Zaj -- A lakóépületben és a hozzá tartozó közös használatra szolgáló területeken (kapualj, lépcsőház, függőfolyosó, udvar, kert) NAPSZAKOKTÓL FÜGGETLENÜL tartózkodni kell minden, mások nyugalmát zavaró, zajos magatartástól és tevékenységtől. -- Televízió, rádió, videó, magnó, és hasonló készülék csak úgy működtethető, hogy az mások nyugalmát ne zavarja. -- Zajt okozó háztartási gép használata, zajjal járó szerelési, építési munka munkanapokon 8 és 20 óra, szombaton 8 és 14 óra között, háztartási gép üzemeltetése vasárnap 9 és 14 óra között engedélyezett. Rövidebb ideig tartó, zajjal járó építési, szerelési munka végzését előzetesen be kell jelenteni az érintett tulajdonostársaknak.
-- A gyermekek házirendet sértő magatartásáért, és az általuk okozott kárért a PTK rendelkezései szerint törvényes képviselőjük áll helyt. -- A közös használatra szolgáló területen oda nem illő dolgok tartós tárolása tilos. Ennek figyelmen kívül hagyása esetén a vagyontárgyakat felelős őrzésbe kell venni, és a tulajdonos költségére el kell szállíttatni. Rongálás, károkozás. Minden tulajdonos felelős bérlője, vendége magatartásáért, és anyagilag az általa okozott kárért. Gépkocsitárolás. -- Az épületben lakók, maguk és hozzátartozóik parkolását úgy kell megoldani, hogy az mások nyugalmát ne zavarja, és a zöldterületet ne csökkentse, ne rongálja. -- A gépkocsival zajt okozni, túráztatni, ajtókat csapkodni nem szabad. -- Zajos javítási munka, olajcsere, fényezés az udvaron nem végezhető.
Idézetek vége. Részletezve: Attól hogy a lakás tulajdonosa nem olvasta, még felelősségre vonható, ha nem tartja be a Szervezeti Működési Szabályzatában (a továbbiakban SzMSz), és máshol írtakat. A lakásokban mindenért a lakás tulajdonosa felel. Bárki (barátnő, élettárs, feleség, barát, rokon, ismerős, haver, gyerek) bármit csinál a lakásban, az udvaron, stb., a tetteikért a tulajdonos vállalja a felelősséget, és a tulajdonost fogom felelősségre vonni. Bármilyen felesleges zaj okozása tilos. Napi 24 órában, minden nap, az év 365 napján mindenkinek a lehető legnagyobb csendben kell élnie, bármit is csinál. A lakásfelújításról előre szólni kell mindenkinek min. 1-2 nappal, akiket zavarnak vele. Reggel 8 előtt nem lehet lakásfelújítást, se semmilyen zajos dolgot csinálni. Nem lehet akármikor és akárhányszor porszívózni (zajt okozó háztartási gép), főleg nem reggel 6-7 között, vagy éjjel 1:30-kor. Tilos a lakásban rohangálás, a tárgyak földre ledobása, a gyerekeknek is, és minden idejövő embernek, gyereknek is. Erre van a játszótér. Ha valaki az udvaron parkol, ami tilos, jogom van elszállíttatni a kocsiját a kocsi tulajdonosának költségére. Csak az a kocsi jöhet be a kapun, amelyik azonnal beáll a garázsába, de nincs minden lakáshoz garázs, a felettem lakóknak sincs. Jogom van bármilyen szabályszegés esetén feljelentést tenni szabálysértésért, és pénzbírságot kiszabatni bárkire, és ezt mindaddig folytatni, amíg nem változik meg a viselkedése. Ez a valóság, amit ebben az egész üzenetben leírtam.
Akármennyire nem tetszik itt pár embernek, akkor is az a valóság, amit a 16672-ben írtam. Simán csak azokat írtam meg, amiket a mai törvények mellett megtehetek bármikor bárki ellen. Fel kéne már ébredni a lakosságnak, hogy már nem azok a társasházi szabályok vannak, amiket a 80-as években megszoktak. Már 10+ éve az a szabály, hogy mindenkinek a nap 24 órában, az év minden napján a lehető legnagyobb csendben kell élnie, senki nem zavarhatja senki nyugalmát felesleges zajongással, egyebekkel. Senki nem teheti azt, amit akar, akkor, amikor akarja.
Olvaslak itt egy ideje, aztán belenéztem a többi hozzászólásodba más topicocon. Azt írod, hogy konfliktuskerülő vagy, közben inkább pedig összeférhetetlen. Szinte nincs olyan hozzászólásod az index fórumon, amit nem minuszoltak volna le. Te még egy számítógépes topicban is "összeveszel" a többiekkel, mert nem tapsikolnak a dolgaidhoz.
Persze szerinted mindig mindenki más a hibás, nem te. Pedig az itteni megnyilvánulásaid nem ezt mutatják és valószínű, hogy a reál életben is ez van.
Szerinted a rendőrök hülyék? Azonnal kiderül hogy csak azzal a 2-3 emberrel volt konfliktusom, akik közül az egyik megvert engem. Azaz csak nekik állt érdekében ártani nekem. Meg eleve a verés helyszíne is a ház udvara, vagy a függőfolyosó lenne. Aztán ott van az, hogy miért lett a konfliktus. Ha vasárnap építkezett, akkor elég csak megmutatni a szabályzatot, hogy vasárnap tilos építkezni, és ennyi. Vagy elég megmutatni az akkori hamucsíkot, máris látszik miért szóltam. Azaz okkal szóltam, nem viccből. Majd megnézem hogyan bizonyítja be a bagós, hogy a cigifüst és a hamu javítja az egészséget. Ezekből egyértelmű a rendőröknek és a bírónak hogy mi történt, nem kell erőlködni a bizonyítással. De plusz bizonyítékom is lehet könnyen, pl. lefotózok dolgokat, stb.. Pl. azt, hogy az udvarion tilos parkolni, meg autót szerelni. A képen látszik a rendszám, meg hogy ki, mikor szerel. A képen ott a dátum. Egyszerű. Vagy eleve kihívom a rendőröket, és ők maguk lesznek a tanúk, és ők maguk fognak fotózni. Plusz a helyszínen megtehetem a feljelentést, pénzbírságot is kiszabhatnak szabálysértésért (min. 30e). Ha nem tanul belőle, újra megismétlem ezt. A bírság minden alkalommal emelkedik. Ha majd be kell fizetniük a havi jövedelmük felét bírságnak, akkor komolyan fogják venni a szabályokat, és engem is.
Mindenki úgy akar élni, ahogy akar, pedig évtizedek óta van szabályzat, hogy senki nem élhet úgy, ahogyan akar. Én nem akarom megengedni a házban lakóknak, hogy bármit csináljanak, erre még ők fordulnak ellenem, meg ők akarnak ártani nekem, és még nekem kell félnem tőlük?? Nevetséges.
Újra leírom: Teljesen lényegtelen hogy hányan utálnak engem, mindig mindenkinek komoly okkal szóltam, ha valami olyat tettek, amit nem lehet, vagy akkor nem lehet. A szabályzat a bizonyíték, hogy nekem van igazam, hogy velük van baj, nem velem. Bármit könnyen tudok bizonyítani. Sosem azért szóltam senkinek, mert olyan kedvem van, vagy mert szeretek szórakozni emberekkel. Sosem voltam ilyen ember, mindig is konfliktuskerülő voltam. Nincs már 1 nyugodt órám, mert vagy zajong valaki, vagy az orrom alá dohányzik, vagy a felettem lévők hangosak, mindig van valami. Sosem leskelődtem senki után, csak túl sok olyan dolog történt, amit már nem lehet eltűrni. Mivel egész nap otthon vagyok, gyorsan kiderül ki milyen ember, ki hogyan él, sokminden behallatszik.
Kováccss elvtárs s*rült személyiség, csak a maga kreált világban él - és itt is ugyanazt folytatja, mint a társasházban - ráadásul egy rég idejétmúlt 10 éves probléma, egy régi tüske, az ami a mai napig nem hagyja nyugodni az üreg bagóssal szemben és hergeli magát és a magatartásával bennünket is, olvasókat. Nem tagadom néha jót derülök rajta.
Hiába minden, rábeszélés, szép szó, tanács, akkor is mi vagyunk a h*lyék, az ellenség... az egész világ összefogott ellene...
Èbredj fel azt a pofont bizonyítani is kell. Mivel tèged mindenki utàl a hàzban simàn àllitanàk nem làttak semmit. A vilàgnak jobb lenne te költöznèl tanyàra na ott aztàn szövegelhetsz a fosztógatoknak mi a szerinted normàlis együttèlès.Jah adott szituban simàn megettetnèm veled a tàrsashàzi törvènyt hogy legalàbb hasznosuljon ha àllandóan evvel jösz. Eddig búràban èltèl? Nem volt màs dolgod a szomszèdok utàni leselkedèsnèl?
Vajon a leszàzalèkolt topicból mièrt is vàgtak ki? Mert napokon àt vergődtèl hogy senki nem írja meg hogy oldja meg az èletèt.
Pont a hozzád hasonlók keserítik meg a normálisabb lakók életét, pont a hozzád hasonlók reagálnak úgy, ahogy eddig írtam, a tipikus neki áll feljebb viselkedés, a tipikus fő barom. Pont a hozzád hasonlókat kell eltávolítani a társasházakból egy tanyára, ahol 500 m-es körben nincs másik ember. Ott azt csinálhatsz, amit akarsz, senkit nem zavarsz vele. Ha valakit pofán vágnál, a min. 1-3 év sitt alatt lenne időd lenyugodni, és 100-szor elolvasni a társasházi törvényt, meg a rád vonatkozó társasházi szabályzatot is. Ha megéri ülni pár évet csak azért, mert nem akarod tudomásul venni, hogy nem élhetsz úgy, ahogyan akarsz, és be kell tartanod a szabályokat, akkor hajrá. A megvert ember sérülései pár hét alatt begyógyulnak, de te 1-3 évig ülni fogsz. Aztán megnézem hogy büntetett előélettel kik és hol fognak alkalmazni téged, hogyan fogsz megélni. Akkor mekkora lesz a pofád? Teljesen lényegtelen hogy ki milyen erős, mindenkinél el lehet érni, hogy megkapja a tettéért a megfelelő büntetést.
Spanci,engem feljelentett egy a topiktarshoz hasonlo gerinces nevtelen lakotars,hogy ugat a kutyam.Cseppet sem zavarta,hogy akkor eppen hetek ota nem volt otthon.
Kijottek a keruleti allatvedok az onkormanyzat embereivel,akik azota azon rohognek,hogy hozzam kellett kijonniuk es nem tudtak,mert a zuram neve van kiirva.Evek ota ismernek,egyutt kergetjuk estenkent az elkoborolt ebeket
Most mar pecsetes papirom van rola,hogy az eb kussol,ugyhogy a kedves lakotars bekaphatja
de ha megtudom melyik volt az,eleg sulyos baleset fogja erni,mert szegeny legurul a lepcson a harmadikrol tanuk nelkul
ha az en szomszedom lennel,mar reg megkaptad volna a magad salleret es hidd el,sziklaszilard alibim lenne,a fel haz esku alatt vallana,hogy nala kaveztam
Ez a hasonlat nagyon nem illik ide. Világos és egyértelmű hogy a házban élő emberek egyike se akar semmilyen szabályt betartani, a szabályzat létezését se ismerik el. Ez ellen tenni kell valamit. Vagy rákényszeríteni őket hogy betartsák legalább a fontosabb szabályokat, vagy azt elérni, hogy elmenjenek innen. Pár lakó jó a saját szabály alkotásában, már csináltak 1 ilyet. Persze ez érvénytelen, mert senki nem rakhat ki papírokat, amin az van, hogy xy, majd qz, stb. embernek meg kell csinálnia valamit. Hogyan is tehetnének ilyet? A gondolat is nevetséges. 2-3 lakó feladatokat és parancsokat ad az összes többi lakónak, és aki nem akarja megcsinálni, azt fenyegetik, és kényszerítik, hogy csinálja meg? Vicc a köbön.