"minden ember egyéni egy adott asztrológiai képlettel, ami tökéletesen leírja a személyiségét, csak ehhez olvasni kell tudni benne"
Na ez az. A "csak olvasni kell tudni benne" ezotériája miatt a bolygóállások nem is számítanak, teljesen mindegy, hogy valaki kártyából jósol, vagy zaccból vagy horoszkópból, az egész csak parasztvakítás. Az igazi jós (ha létezik ilyen) e hókuszpókuszok nélkül jósol.
Felhozom, mert találtam egy igen jó leírást összefoglalóan, miről is szól az asztrológia:
"Az asztrológiai tanulmányozása foglalkozik a kozmikus energiákkal és az emberi életre gyakorolt hatásaival. Az asztrológia nem jósolja meg a jövőt, hanem kiváló információforrás annak megállapítására, hogy ki vagyunk, hol voltunk, és mi a lehetséges út. A személyiségünk felfedezése az asztrológia alapján történik, és a személyiség célja. Ha képesek vagyunk megváltoztatni személyiségünket, jobb célhoz navigálhatunk. Az asztrológiát elsősorban a személyiségjellemzők, a másokkal való összeegyeztethetőség, a gyermekek személyiségprofiljainak és a nevelésük, a karrier ajánlásaira vonatkozó tanácsadás, valamint az emberekkel szembesülő kihívások megértésére használják. Az ember teljes mértékben irányítja saját sorsát; az asztrológia csak azt magyarázza, amit valaki többé-kevésbé hajlamos megtenni. Az akaraterőt felhasználhatjuk a bolygók tendenciáinak és befolyásának megváltoztatására. Az élet folyása mentén könnyedén elmozdulva a másik oldalra tolva és húzva jobban megmutathatja a születési diagram által jelzett hatásokat. Azonban egy személy születési diagramja nem jelzi, hogy eldönti-e, hogy alkalmazza magát a természetes tendenciáik megváltoztatására, vagy megadja magát annak, ami számára természetes; ezt csak az egyén határozhatja meg. Az asztrológia elmagyarázza a kihívások jobb megértésében és kezelésében rejlő lehetőségeket, valószínűségeket és tendenciákat; mi történik ezzel az információval, teljesen az egyénen múlik." (www.zodiacsignastrology.org)
"Ne feledjük, hogy a negatív vagy pozitív szempontok nem véletlen egybeesés vagy véletlen áldás következtében vannak, hanem inkább múltbeli életünk karmájának eredményei; a horoszkóp csupán azt fejezi ki, hogy milyen utat tettünk meg ebben az életben. Ugyanez a képlet a következő életünkre is vonatkozik, hogyha nem kapnánk azt, amit ebben az időben szeretnénk, akkor előkészíthetjük a terepet a következő útra szóló lépéshez, ha szorgalmasak vagyunk. A bolygók befolyásolhatnak bennünket, de nem kötnek bennünket akaratukhoz; szabadon kreálhatjuk saját sorsunkat."
Vagyis egy asztrológiai képlet zömmel karakterisztikákat ír le a fontos bolygóállásokon (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Neptunusz melyik jegyben és melyik házban állnak) és fényszögeken keresztül.
Ezek általában egész életre szóló tendenciákat is megadnak néhol (ilyen pl. az én képletemben a munka házában a Hold, ami gyakori munkahelyváltásokat jelent), ám az mindig az egyéni akaraterőtől és önmagunk alkalmazásától függ az, hogy ezeket a tendenciákat milyen szinten valósítjuk meg.
Alapvetően az asztrológiai karakterisztikák is zömmel általánosítások; soha nem szabad azokat teljesen egy az egyben értelmezni, hiszen ahogy minden ember egyéni, így minden Kos, Bika, Ikrek stb. ember is egyéni, egy adott asztrológiai képlettel, ami tökéletesen leírja a személyiségét, csak ehhez olvasni kell tudni benne.
A feladat ehhez kapcsolódóan abban áll, hogy értelmezni kéne tudni magas szinten és felismerve az életfeladatunkat képesnek kell lennünk azt meg is valósítani. Ehhez sokszor találunk szövetségeseket, ez is habitusunktól függ, milyen szinten tudjuk ezeket a javunkra fordítani.
A nehézség mégis abban áll, hogy egyfajta balanszot hozzunk létre az erősségeink és gyengeségeink között, tehát megértjük a személyiségünk alapvető mozgatórugóit és alkalmazkodunk a kihívásokhoz.
Alapvetően a mostani világ (bármennyire is technikailag fejlettnek tűnik) egy elég materiális szemléletet hordoz, sokan képtelenek ebből kiszakadni, pedig az életfeladatunk beteljesítése csak a test - lélek - szellem hármasság egyenlő arányú fejlesztése árán valósítható meg.
Ebből alapvetően sokan koncentrálnak a test (túlzott sportolás) vagy a szellem (túlzott tudományos dolgokkal való foglalkozás) fejlesztével, ami egyoldalú fejlettséget eredményez.
Csak mindhárom attribútumunk egyarányú fejlesztése és kimunkálása eredményez kiegyensúlyozott embert, aki képes megbirkózni azokkal a kihívásokkal, amiket az életfeladata és karmája tartogat számára.
Lesznek jelek a Napban a holdban és a csillagokban ! De az is benne van hogy Jósnőt ne hagyjál életben ! :)) és a házasságtörő asszonyt meg kell kövezni !
A csillagbölcselet persze hogy nem "hit" kérdése . A konyhasó sem szentkönyvi leirás alapján itéltetik meg hanem meg kell tapasztalni lásd izlelés.
A valóság számit egyedül !
Én amondó hogy egyedül a mundán-asztrologia etikus amelyik az EMBER / humán / azaz emberiség egésze mindannyiunk általánosa az elérhető legtelj-közösség számára tájékoztat és tanácsol. Magyarországon ilyen ásztroember nincsen ! mindegyikük az egyén és kisközösség város ország nemzet vagyis a szubjektiv kis-szeretés számára készit segedelmet.
Igen én hozzá tudok szólni a témához.Nálam azzal volt a probléma,hogy csak hánykolódtam jobbra balra.Nem tudtam mi lenne az én utam.Valahogy nem éreztem semmi felé vonzalmat.Anyuka voltam itthon a kislányommal,de mikor iskolás lett még tehetetlenebbnek éreztem magam.Akkor keztem el kutakodni.Az asztrologiára gondoltam én is,hogy az segíthet,választ adhat arra mibe fogjak igy harmincon túl.És igen olyan leírast kaptam,hogy nagyon meglepődtem.Benne volt a tehetetlenségem oka is,fde az is,hogy hogy változtassak ezen.Az ut amit ajánlott elsőre szokatlan volt és nem tudtam menni fog e.DE pár hónap alatt kiderült,hogy igen.Nem is értem eddig miert nem tettem ezt!Vagy is értem,hisz nem tudtam mit is kéne,de főleg hogy hogyan.Kérdesedre válaszként én felhasználtam a csillagokban elrejtett tudást arra hogy teljesebb életet éljek.De tudni kell kihez fordul az ember,mert nem mindenhol kapja meg azt amire szüksége van.
Látom nem ír itt régtől senki,de hátha én leszek ki uj életet ver ebbe a fórumba.Érdekelne,hogy valaki feltudta e már használni a horoszkópját arra,hog tényleg javitson az életén.Ugy értem a valódi horoszkópját nem a napilapok hantáját.
Én tanulgatok asztrologiát s úgy érzem sok minden benne van csak oda kell figyelni.
Nem vitazni akarok azokkal akik nem hisznek az asztrologiában.Azokkal szerenék beszélgetni akik itt keresték már a válaszaikat önmaguk személyisgéről.
Az egyéni horoszkópok az önmegismerést szolgálják. Sokszor elmondtam már - a pszichológia kiegészítő tudomány lehetne, ha komolyan vennék, vagy tudománynak ismernék el. Az egyes emberek működési törvényeit ismerve lehet eljutni a társadalmi mozgások megértéséhez.
Az intuíció is része a világ működésének. Annak is megvan a maga természeti alapokban gyökerező törvénye. Az intuíció fejleszthető pl. az agykontroll segítségével. Kipróbáltam-működik.
Az ajánlott könyv nem misztika, hanem tudomány és nem szól egy szót sem az asztrológiáról, csak én társítottam hozzá. ( megjegyzem az asztrológia sem misztika, hanem egy jelenség, amit nem tudunk tudományosan magyarázni - még) - fizikai képletekkel leírható a világ működése - a legkisebb részecskéktől, a sejtek szintjén, de társadalmi szinten is.
Valahol, azt hiszem itt lehet majd megfogni, ha valaki veszi a fáradságot és ennek alapján kezd kutakodni - a hálózat elméleten keresztül az asztrológia jelenségét is.
Csillagfejtés.....hát csöppöt sem érdekel a kisstilü,piszlicsáré,önös megközelitése : Itt álok b+ a járdán,mit mutat a gonoszkópom,át-e mehetek vagy inkább holnap akkor nem csap el az autó :))) az ilyesmi a megérdemelt és hasznos sors KICSELEZÉSÉT célozza.
A MUNDÁN-ASZTROLOGIA viszont a szentközösségi trendet igyekszik megismerni hogy szabadsága helyes használatával ALKALMAZKODJON,beleilleszkedjen.
A jövő : továbbható ok és munkaterv illetve még a szabadság együtthatása is .
Valamelyest persze lehetséges előreszámolni. Ha tudod hogy karddal öltél hát kard által kell meghalnod,ha gyatra az érzelmi oldalad akkor a fejlesztésére programoztatol,ha vonzod vagy taszitodd hát találkoznotok kell :))) szóval lehet előrefele studérozni a mult és jelem előre MUTAT .
Nagyon nehéz intellektuálisan,könnyebb INTUITIVE :)))
Létezik. Én ugyan soha nem foglalkoztam vele, így forrást nem tudok ajánlani.
Helyette viszont ajánlanám neked Barabási-Albert László Villanások c. könyvét. (Most jelent meg, előzménye a Behálózva) A világhírű fizikus szerint a jövő kiszámítható.....Érdekes.
Brigitte Hamann az exoterikáról beszél a mindennapok asztrológiájáról. Az új benne, hogy pszichológiát visz bele a személyiségekről. Igen meg lehet tanulni, el lehet sajátítani érthető és megismerhető tanult tudás nyújt az individuumoknak.
A könyvei: http://www.bioszallito.hu/Brigitte-Hamann-A-tizenket-archetipus?termek-10658
Egy kérdés azokhoz, akik nálam jobban értenek a csillagokhoz: mitől függ, hogy az egyén egy adott nap adott pillanatában mennyire van csúcson sportteljesítményben? Biztos, hogy vannak majd minden nap ilyen órák percek...
Köszi szépen. Brigitte Hamann könyvei jók, legalábbis engem rendesen meg tudtak fogni az archetípusokkal és az élet céljával foglalkozó témái. Előtte nekem egy nagy humbuknak tűnt az egész. De amikor kiderítettem, hogy Skorpió aszcendensem van és elolvastam az idevágó fejezetet, az hatalmas szatori volt. :)
érdekes vélemény, szvsz sokmindent meg lehet tudni tőle, de leginkább információt, tényeket. Az viszont tényleg igaz, hogy a könyvből nem fogsz eligazodni, de én egyelőre képtelen vagyok eldönteni, hogy rendben van-e, mert a legtöbb fogalmat nem ismerem, bár dolgozom a témán.:)
Rosszul tudod. Amit Barlai tanít, az pont az asztrológia.
Az előadáson dr Tihanyi a homeopátiáról és az íriszdiagnosztikáról beszélt főleg, Barlai meg elemezte a doki és Hahnemann képletét. Meg volt még pár érdekesség, de ez a lényeg. :-)
A kapcsolat szerintük az alkati szerek, illetve a jegyek közt van.
Én meg ajánlom a Morinust: ingyenes (nem csak a demo), Linuxra és Macre is jó, és főleg rendes primerdirekciót számol. Itt összegyűjtöttem pár programot, ami jó lehet: http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=20334904
Szia Dorien, bevezetőnek inkább John Frawley-t ajánlanám (A valódi asztrológia és A valódi asztrológia alkalmazása), vagy ha olvasol angolul, Ben Dykes és a Project Hindsight fordításait. Hanemannak és Takácsnak sok köze nincs ahhoz, amire a 'asztrológia' szót kétezer éven át használták.
Valamikor jó tíz éve én is jártam Kecskéshez vagy két hónapig, mígnem lemorzsolódás miatt megszűnt a csoport. Örültem, amikor megláttam a könyvet, mondok, Dubravszky után a második igényes csillagfejtő könyv magyarul, de akkorát csalódtam, mint ide Vlagyivosztok. Sok klasszikus szerzőt sorol föl a bibliográfiájában, épp csak a könyvet lapozgatva nem tűnik úgy, hogy olvasta is őket. Körülbelül arról szól a könyv, hogy figyeljétek mennyi mindent tudok, amiről ti nem is hallottatok, na tőlem sem fogjátok megtudni, mik ezek, de úgyis az a lényeg, hogy aléljatok, szóval még csak az kéne, hogy értsétek. Egy tanítványa mondja, hogy nem érti, de Péter megnyugtatta, hogy egy ideig nem is fogja. Én meg megnyugtattam hogy nincs is mit érten rajta, katyvasz, olvassa a klasszikusat és jó lesz neki. De nem fogja, a népek ámulni és alélni szeretnek. Kár. Értük is, meg Kecskésért is.
Mesélj, mi a kapcsolat köztük? Mondjuk azt tudom, hogy amit Barlai tanít, az pont nem asztrológia, de azért kíváncsi vagyok, miről szólt az az előadás.:)
Hátha érdekel valakit:
A homeopátia és az asztrológia kapcsolata
Dr. Tihanyi István orvos, homeopata, íriszdiagnoszta és Barlai Zoltán asztrológus közös előadása
Időpont: 2009. május 15., péntek, 19 óra
Helyszín: Corvinus Egyetem II. előadó (volt Államigazgatási Főiskola)
Budapest, XI. ker., Ménesi út 5-7.
Belépődíj: 1500 Ft, diákoknak: 500 Ft