Dehogynem. Spekuláns vagyok. ;-) És? ;-)
Mi bajod a 10 nappal? :-))))) Elég sokat daytradelek is, bár az inkább csak a Nasdaq-on.
Bocsi, megint félreérthető voltam nem az árakat nem ismerem, hanem magát az egyiptomi kultúrát, társadalmi helyzetet, anyagi, műszaki hátteret, tehát azokat az információkat, amelyek birtokában az itthoni helyzetre viszonylag van rálátásom.
Hát nem tudom.
1. pontod: lehet, hogy a telefonvonalak nem internetezésre lettek kitalálva. De nem arra lett kitalálva a kábeltv sem meg az elektromos hálózat sem, aztán mégis internetezési lehetőséggé váltak.
2. Ha csak beszédcélú szolgáltatásra áll rá, abban mi a buli neki? Később remélhetőleg lesznek olyan szolgáltatók, akik egyszerre kínálnak (csomagban) kábeltv-t, internetet, beszédátvitelt stb., és akkor a matáv nézheti, hogy ki vesz majd tőle csak telefonálásra volnalat. De ha ez mégsem történik meg, akkor is: ha többet/többfélét szolgáltat, akkor többet kaszálhat. Márpedig azt szereti csinálni, úgy látom ;-)
3. Hogy veszteséges lenne a Mindenkienk csomag, azt továbbra sem hiszem el, mivel a veszteség meg az elképzelt nyereség nemléte két különböző fogalom. Te meg továbbra is állítod. Ezt mi ketten nem fogjuk tudni eldönteni :-)
Szerintem egyszerűen az a helyzet, hogy egy-két magas és befolyásos pozícióban (a matávnál) nem szakember, hanem ejtőernyő-vezető (rokon, koma, jóbarát stb.) ücsörög, és méretes farokságokat talál ki.
Másik lehetőség: Anyuci (=DT) leszólt, hogy mit kell csinálni, anélkül, hogy ismernék a magyar viszonyokat.
Vélemény?
Én nem meggyőzni akarok senkit, hanem egyszerűen véleményt cseréli. És ha észreveszed, igencsak megváltozott a hangulat az elmúlt néhány napban, a permanens anyázás között itt-ott érdeklődő emberkék is feltűnnek. :-)
Akkor viszont mea culpa! :-)))
A fatáv topikokat nem számolom bele mert az elfogultan irtam
Pont ez az! Ha elfogult vagy, akkor az érzelmeid jobban befolyásolják az magatartásodat, mint az értelem, ezért nem tudsz tárgyilagos maradni. Nekem teljesen semleges érzéseim vannak a Matávval kapcsolatban. (azaz inkább negatív, de az más okból)
Elég gyors voltam? :-)))
Ps. Most épp van egy szabad napom, hétfőtől nem fogtok látni, addigis szívesen vitatkozom értelmes emberekkel! :-)
Idézet tőlem:
"hogy annak is elszedjétek a pénzét aki még azt sem tudja (mellesleg nem az én hibámból) mi az intenet??????"
Szerintem nyilvánvaló,hogy a matáv által "méltóságteljesen" elfogadott álami támogats javaslatára gondolok.
Válasz tőled:
"Elolvastam korábbi szösszenteidet, és meggyőzött, hogy koránsem vagyunk egy szellemi színvonalon, és nem tartom szükségesnek ilyen mélységig leereszkedni hozzád. :-))) "
Elolvastad egyáltalán végig vagy már az elején elfutott a méreg????
Tényleg más szemszögből nézed a dolgokat, tulajdonképpen magasról szarsz mások véleményére.
A technikai kérdésekről pedig nem nyitok veled vitát, nem hiszem el, hogy egy iskolában hülyeséget tanítanak, sem azt, hogy egy nemzetközileg elismert cég vezető mérnöke hülyeségeket beszélne. Sőt mint mondtam a saját szememmel láttam ilyen berendezést az hogy te mit hallottál enge m cseppet sem érdekel, ugyanúgy ahogy az én véleményem se téged.
Na mára ennyi, nyugodtan válaszolhatsz amit akarsz, részemről a téma lezárva, úgysem tudsz meggyőzni. :)))
Mondtam, hogy pár kontraktus eladásban vagyok! :-) Azonkívül 10 napnál tovább nem nagyon tartok egy részvényt. ;-) Az egyes szám első személy úgy általánosságban szólna.
Vagy talán a két évvel ezelőtti bevezetése után levelekkel bombáztad és egyesületet szerveztél a befektetőkből azért, hogy a tulajdonotokban levő cég mielőbb megszüntesse a számotokra hátrányos díjcsomagot? Két évvel ezelőtt mások voltak a piaci viszonyok.
Tényleg kapitalizmus van, de ez nekem eddig csak az áraknál tűnt fel, a béreknél nem! Na, ezért ugyan már ne a Matáv legyen a mocsok! :-)
Hogy én se legyek durva: kakilok arra, hogy Neked nagyobb legyen a profitod akkor, amikor én netezni akarok maximum akkora árakon, mint a nálunk kevésbbé fejlettebb Egyiptomban! Az egyiptomi helyzetet nem ismerem.
"1. A telefonvonalak nem internetezésre lettek kitalálva. Gyakorlatilag vezetékes telefonon keresztül internetezni a szó szoros értelmében gazdaságtalan. - nos, ez tény és való."
Többen pedzegették már, hogy ha megszűnnek a kedvezmények, és megszűnik a leterheltség, akkor a MATÁV egy időre megszabadul a vonalak bővítésére, karbantartására vonatkozó kötelezettségeitől. Mivel a beszélgetés gazdaságos ezeken a vonalakon.
Jó, elhiszem.
"2. Mivel telefontársaság és nem internetszogáltató, ezért a lakossági szektorban megszüntet minden internetezéssel kapcsolatos tevékenységet, a Matáv a vezetékes vonalakon csakis és kizárólag beszédcélú szolgáltatásokat fog nyújtani és számlázni!"
Naigen, csakhogy alternatívát nem kínál helyette.
Gondolom, nem volt fedezet a fejlesztésre.
Azt viszont nem gondolom, hogy most majd lesz.
Szerintem nézz utána pár technikai jellegű információnak, mert nagyon nagy hülyeségeket írsz. :-)))
Egyrészt attól, hogy más szemszögből is látok dolgokat, nem kell Matáv dolgozónak lenni.
Azt hiszed mindenki olyan hülye hogy megeszi fenntartások nélkül a dumádat???? Idézz kérlek, miyen hibát találsz az okfejtéseimben!
"Elolvastam korábbi szösszenteidet, és meggyőzött, hogy koránsem vagyunk egy szellemi színvonalon, és nem tartom szükségesnek ilyen mélységig leereszkedni hozzád. :-)))"
Nemtudom, hogy az Operation Flashpoint 1985 című játék és a PHP programozás topic-ba tett hozzászólásaim alapján, ugyanmár miből szűrted le ezt????
A fatáv topikokat nem számolom bele mert az elfogultan irtam :)))
Igyekezz a válasszal mert már csak ma éjfélig van netem , szeretnék még arra is válaszolni :)))
Én meg nem akarok durva lenni, de szarok arra, hogy te netezni akarsz, hogyha nekem a Matáv nem produkál kellő profitot, akkor én elviszem a pénzemet más cégekbe, az részvények árfolyama csökkenni fog,....
......A Matáv nekem profitot termeljen, jótékonykodjon az állam! És ha tetszik, ha nem, kapitalizmus van, és addig ez így fog működni!
Kedves HelpDesk!
Csak azt az apróságot nem értem, hogy eddig miért fektetted a pénzedet egy olyan cégbe, amelynek veszteséges volt az eddigi Mindenkinek csomag?!
Vagy talán a két évvel ezelőtti bevezetése után levelekkel bombáztad és egyesületet szerveztél a befektetőkből azért, hogy a tulajdonotokban levő cég mielőbb megszüntesse a számotokra hátrányos díjcsomagot?
Jelen helyzetben tényleg jótékonykodik az állam, de nem velünk, hanem a cégeden keresztül a részvényesekkel!
Tényleg kapitalizmus van, de ez nekem eddig csak az áraknál tűnt fel, a béreknél nem! :-(
Hogy én se legyek durva: kakilok arra, hogy Neked nagyobb legyen a profitod akkor, amikor én netezni akarok maximum akkora árakon, mint a nálunk kevésbbé fejlettebb Egyiptomban! (Elnézést az egyiptomiaktól, de az aktuális hírek miatt épp őket kellett felhoznom példának!)
Tehát el kell fogadni, hogy nem azért történt, mert:
- A Matáv szemét - egy cég üzletpolitikáját ilyen jelzővel minősíteni egyszerűen nem lehet.
- Extraprofit - el tudja azt képzelni bárki is, hogy a Matáv ezzel a lépésével annyi + bevételhez jut, amely megér egy ilyen presztízsveszteséget?
Azt tudom, hogy mi nem az oka, a többit csak találgatni tudom meglévő ismereteim alapján:
1. A telefonvonalak nem internetezésre lettek kitalálva. Gyakorlatilag vezetékes telefonon keresztül internetezni a szó szoros értelmében gazdaságtalan. - nos, ez tény és való.
2. Mivel telefontársaság és nem internetszogáltató, ezért a lakossági szektorban megszüntet minden internetezéssel kapcsolatos tevékenységet, a Matáv a vezetékes vonalakon csakis és kizárólag beszédcélú szolgáltatásokat fog nyújtani és számlázni! - ezt gondoltam, amikor először meghallottam a bejelentést, itt mondjuk akkor még aktuális volt az, hogy az ISP-k számlázzák a vezetékes netforgalmat.
3. Veszteséges a csomag. - tényleg az.
Amúgy meg nem tudom, ezek csak úgy megfordultak a fejemben, az igazság a krisztinában van. :-)))
Tudtommmal az utóbbi időben telepített központok mind ISDN kompatibilisek.
Ahhoz hogy erre analóg vonalat kössenek kell plusz egy analóg/digitális dekóder, ami plusz költség és még le is rontja a minőséget.
Na akkor nem lenne egyszerűbb ha az isdn lenne a default szolgáltatás az analóg-ot meg csak ott használnák ahol nincsen ilyen központ????????
Alapban képes az ISDN szolgátatásra a cucc de én még fizessek azért hogy lerontják szarabbra, és mégtöbbet azért hogy azt az eszközt ami szarrá teszi leveszik róla????
Vagyis szándéksan rontják a minőséget mert van aki megfizeti a szart is.
És ne gyere a habla dumával hogy nem igaz meg ilyenek mert a saját szememmel láttam és meg tudok különböztetni egy analóg központot egy digitális ISDN központtól.
Ugyanis vannak olyan BALKÁNTÁV dolgozók is, akik nem nyalják a munkaadójuk seggét, és tisztában vannak a jelenlegi helyzettel.
Nagyképűkém te meg ne magyarázzál a színvonalról mert akkor is egy koszos, népnyúzó monopolista cég szolgája vagy!!! :))))
Azt hiszed mindenki olyan hülye hogy megeszi fenntartások nélkül a dumádat???? (meg a gazdádét is???)
Korábban kell ahhoz felkelnetek, lehet hogy a Józsi bácsi, a Mariska néni, meg a hülye politikusok elhiszik de nagyon sokan nem :))))
És ennek meglesz majd az eredménye.
Jaj, Help, akkor végképp nem értem: Nem jó ez a netezőknek, a matáv sem a profitért tette, akkor nem lehetne visszacsinálni? Cserébe becsszóra megígérjük, hogy nem mutogatunk ujjal a matávra, hogy "bruhaha, a presztízsvesztes, bleee! (nyelvnyújtás)". Úriemberek módjára elintézve: vissza a Mindenkinek, fátylat a balhéra, és mindenki hepi :-)
"Minden gazdasági társulás előbbre veszi azt a bevételt, amelyet előre kell kifizetni, mint amit gyakorlatilag kintlévőségként hurcol a fizetésig."
Igen, éppen ezért tűnik annyira illogikusnak az egész. Hiszen szerintem majdnem mindenki úgy gondolja, hogy jobb a kevesebb, de biztos haszon, mint a papíron kikalkulált, szépnek tűnő, ámde bizonytalan.
Szóval nem igazán logikus ez az egész.
Hogy mi LENNE a véleményemm az UPC-ről? Mittomén... Valószínűleg tetszene, hogy mennyivel gyorsabb a modemnél, meg az is, hogy nem kell az este 6-ot megvárnom Én is ilyen illúziókkal vágtam bele. Azóta ismerem a callcenterükben dolgozó összes kezelőt, csoportvezetőt-műszakvezetőt, és nem tudom hány megválaszolatlan faxom van náluk, de ez nem ide tartozik.
tt téved nagyot, hogy a netezők túlnyomó többsége nem a korábbi, hanem annál lényegesen kevesebb időt fog a hálón lógni. Azt miért gondolod, hogy a Matávnál ezt nem tudják? És még egy érv ez ellen: Minden gazdasági társulás előbbre veszi azt a bevételt, amelyet előre kell kifizetni, mint amit gyakorlatilag kintlévőségként hurcol a fizetésig. Ha a Matáv ebből valódi profitot akart volna, akkor egyszerűen megemeli a díjakat.
Ja, még valami.
Pár évvel ezelőtt decemberben a matáv a számla mellé küldött hírmondón vagy mi a fenén gusztustalan módon megmagyarázva, hogy miért jó ez nekem, olyan mértékű percdíj-emelést jelentett be, hogy amikor megláttam, elhatároztam: ezentúl a telefont akkor emelem fel, ha csöng. Valami miatt (már nem emlékszem, ki fúrta meg) az emelés kisebb mértékű volt, így mégis folytattam.
Az egészből annyi a lényeg, hogy régóta a bögyömben van a t. cég, és nálam tényleg nem sok kellett volna ahhoz, hogy afféle csendes ellenállóként elköszönjek tőlük.
Meg aztán az sem túl szimpatikus, ahogy megmagyarázzák, hogy miért kell az alapdíjat emelni, fél évvel később pedig megmagyarázzák, hogy miért jó nekem, ha a percdíjat emelik. Majd kezdik előlről: egyszer az alap-, egyszer a percdíj. És mindig olyan tálalásban, aminek az a lényege, hogy maximálisan az én érdekemben történik mindez. Nagyon fájó pont, ha hülyének néznek, és a matáv ezt teszi évek óta, arcátlanul. Hát ez (is) a baj.
Karikás szemek most lesznek csak igazán :-( Hogy nem este 6-kor kezdődik a lehetőség, hanem éjfélkor. Biztosan jó páran állnak ugrásra készen, és várják az éjfélt :-(
Hogy mi LENNE a véleményemm az UPC-ről? Mittomén... Valószínűleg tetszene, hogy mennyivel gyorsabb a modemnél, meg az is, hogy nem kell az este 6-ot megvárnom. Az én adatforgalmam meg úgysem éri el azt, ami felett külön díjat kellene fizetnem. Nem hiszem, hogy rosszul járnék.
Szerinted mire számít a matáv? Kiszámolta, hogy ha a neten töltött idő nem átalányban, hanem percdíjjal ketyegne, akkor mennyi lenne a bevétel. A különbözetet elnevezte az ő veszteségének, és bevezeti a percdíjat. Ott téved nagyot, hogy a netezők túlnyomó többsége nem a korábbi, hanem annál lényegesen kevesebb időt fog a hálón lógni. A matáv nem fogja tudni realizálni a fenti módon kiszámolt "nyereséget".
Ha pedig ezt nem hiszed el, és azt gondolod, hogy kicsengeti a polgár, akkor tudd, hogy kicsengetné a megemelt átalányt is.
Nem jó ez így :-(
Annyiban védem a Matávot, amennyire jogosnak érzem, hidd el, anyázni hosszabban tudnám, de ez nem az a fórum! :-)))
Szerinted az utóbbi időkben mekkora hozama volt a Matáv részvényesnek? Merthogy az osztalékon kívül (11ft) árfolyamnyereség nem igazán, sőt!
A DT-s résszel pedig egyet értünk.
Bocs, tényleg nem voltam egyértelmű. Itt az átcsettelt éjszaka után karikás szemekkel vegetáló iskolásokra gondolok, meg a premierelőttmármegvanasztárvárszmertletöltöttem jellegű apróságokra. És hidd el, ha egy kicsit szorítani kell a pénztárcán, először itt fog a netes társadalom.
Helpdesk, tudod elég szomorú, hogy szerinted nem katasztrőfa a nethasználat csökkenése.
Ezt előbb át kellett volna gondolnod. Ráadásul, ha leírnám, hogy miért hibás a véleményed, akkor azt mondanád: már megint egy szakértő.
Itt gyakorlatilag Helpdesk az egyetlen, aki védi a Matáv álláspontját. Tegye!
De ne kérje, hogy gusztusos dolognak érezzem a bőrömön történő meggazdagodást. Az is világos, hogy a banki kamatoknál magasabb hozamra számít a részvényes, de ennek is legyen határa. Ráadásul a Matáv nem az ilyen Helpdesk féle kisrészvényesek érdekeit tartja szem előtt, hanem a DT iránymutatásait követi.
Nem is értem, hogy a nagyobb haszon érdekében miért nem emelik az összes létező díjat. Legyen minden a duplája, hiszen úgysem tehetünk semmit. Csak azt, hogy kifizetjük.
Javaslom, hogy a helyi hívás díját kössük a mindenkori benzinárhoz, így a Matáv töretlen fejlődést érhet el.
Izé, Helpdesk, gyere közelebb. Pszt, csak halkan, nehogy a többiek meghallják. Nem tudnál beprotezsálni valahová. Tudod oda bentre, biztos kell egy megbízható ember, akire itt is, ott is lehet számítani. Meg vennék néhány részvényt is, te biztos tudsz olcsón. Az se baj ha drága, úgyis nyerek rajta, igaz?!
Igen érdekes hozzáállás, tényleg szívesen hallanám a véleményed, miután kipróbáltad, kíváncsi lennék mondjuk arra, hogy mit szólsz a UPC-hez.
És is náluk vagyok, és hogyha létezik egy rosszul felépített cég, akkor az az! A Matáv ahhoz képest egy olajozott óramű! :-)
Igen, valóban csökkenni fog a nethasználat, de te ezt miért tartod olyan katasztrófának?
Nem tudom...
Én nem Magyarországon vagyok ugyanis.
Annak alapján beszélek, amiket itt olvasok. Azt tudom, hogy sokan NAGYON dühösek. Meg azt is tudom, hogy ha otthon lennék, valószínűleg feladnám az eddigi mobiltelefonmentes állapotomat, vennék egy (pl.) Pannont, és kiköttetném a matávot. És beköttetném az UPC-t. Mert Angyalföldön van rá mód, hálistennek. Aki akar, hívna a mobilon vagy küldene mailt vagy jelentkezne az icq-n. A Mindenkinek nélkül nem kéne a telefon, minek.
De azt tényleg nem tudom, hányan köttetik ki ténylegesen, és hányan higgadnak le és fizetnek. De azt gondolom, hogy azok, akik nyelnek egy nagyot, és továbbra is matávoznak, azoknak a legnagyobb része drasztikusan csökkenteni fogja az internetezésre fordított időt - mondjuk annyira, hogy az ominózus 4000 Ft-ot juszt se lépjék túl. És ez senkinek nem lesz igazán jó :-(
Neked van személyesen olyan ismerősod, aki ezt már meg is tette? ;-) Mert ez amolyan nagyobb a füstje mint a lángja jellegű dolog, nekem is vannak olyan ismerőseim, akik már két hónapja mondják, hogy visszaadják a Westeles telefont, de gondolom azért közben rájöttek, hogy több nyűg ez, mint haszon, egyrészt mert a társaság legnagyobb része marad a Westelnél, másrészt új telefonszám, SIM kártya, esetleg újabb határozott idejű szerződés...
Megéri? ;-)
Megértelek, de nem értek veled egyet, ha nem csak netre használtad a telefont.
Új befektetések: Gondolom azért az megvan, hogy nem épp a legszerencsésebb világgazdasági helyzet van, és a telekomszektorra igencsa rájár a rúd mostanában. Elavult technológia? Az ISDN-re gondolsz? Milye korszerűbb beszédcélú kapcsolatról tudsz?
És sok sikert kívánok a CovSoftál, tényleg remélem, hogy jól döntesz!