Klemadnd!
Nem állok veled többet szóba, mert amit csináltál odaát, az enyhén szólva is inkorrekt volt. Hogy miért?
Mert elég gilisztaság :o)) összemosni azt, hogy valaki a hibás, rossz feladatok miatt kritizálja a "fentieket", vagy pedig merő irigységből a játékosTÁRSÁNAK nem javasolja megadni a pontját.
Ez a kettő korántsem ugyanaz a kategória. Te felfelé nyalsz, lefelé taposol (azaz éppenhogy te viselkedsz a bukott kormánypárt módjára), én pedig pont fordítva dolgozom (kicsit komcsisan, bár nem vagyok az). Úgyhogy, ha lehet, ne szólj hozzám többet, még mielőtt tényleg elragadtatom magam... :))
Azóta megvan az egyes is, nem kellett program. Az e heti kérdések bármelyik felsőfokú Elemi matematika feladatgyűjteménybe "beillenének". Most IQ-teszt, vagy matematika szak?
Hát, jobban belegondoltam abba a kettesbe (értsd, az 1 perc helyett ujabb 1 percet szánatm rá) de még mindig van legalább hat cáfolhatatlannak tün? megoldásom. Ha betü szerint ragaszkodom a feladványhoz, akkor is öt.
Jaj, gyerekek, az egyes az tényleg egy 5 másodperces feladat!! :o))
Csak bele kell gondolni, hogy miért éppen 6-jegyű a szám, miért pont 6-ig kell szorozni, és hogy a dolog nyilvánvalóan nem a véletlen műve... Ennyi.
Esküszöm, nem töltöttem vele gondolkodással 5 mp-nél többet.
Nem, nem a kettes feladat nagyon szép! De tudtok valamit az egyesről, ami megakadályozna abban, hogy egy programmal kipróbáltassam az összes variációt?
Képzeld Pistika! Ötvenezer módon is nekiállhatsz a kutyából macskát klónozni, csak ne pitbullt válassz, az veszélyes lehet, akkor esetleg belőled lesz szalonna.
Nektek egyértelmű az első feladat? Szerintem kevés az információ. Mert ha például hosszú szőrű kutyából kell rövid szűrű macskát csinálni, akkor nem jó! Meg nőstény a macska vagy kan?
A másodiknál franciakockás keresztrejtvény, vagy olyan kockás, amiben amőbázni lehet?
A harmadiknál szerintem, vagy SZVSZ, vagy IMHO, hogy elegáns legyek, lényeges kérdés, hogy aki meglöki a golyókat, az tud-e harsonázni.
Csak azért, mert azt mondták, ha megtanulok okosan kérdezni akkor nem tűnök olyan gyagyásnak. Mit gondoltok, jól haladok?
Nem lenne rossz a 2. feladat, ha utalnak rá, hogy vigyázzatok barmok, mi sem úgy gépeltük be a szavakat, képként illesztettük be őket, mert csak így értelmes a feladat.
A K ugyanis, ahogy én kézzel leírtam, nem szimmetrikus a vízszintes tengelyre, s az S sem középpontosan szimmetrikus nálam. Való igaz, a képen az volt.
Minden szó öt betűs. Egy betű középpontosan szimmetrikus benne, egy vízszintes tengelyre, egy fűggőleges tengelyre, egy többféleképpen is, pl. két tengelyre, egy pedig sehogy.
A válaszlehetőségek közül egyedül a FIZET ilyen.
Pl. a LISTA szóban két betű (T, A) a függőleges tengelyre szimmetrikus, ezért nem jó.
klemand
Szerepel a feladatban, hogy a kettősbetű két betű.
4 lépés azt jelenti, hogy 3 szót kell kitalálnunk. Egyébként ez nem nehéz. A másik kettőt még meg sem néztem, semmi kedvem foglalkozni velük.
Mán hogy a rossebbe ne lehetne? :o))
Jellemző kuliverre, hogy a plauzabilitási ismeretei ellenére sem képes legalább annyit leírni, hogy a kettősbetű hánynak számítson :o)) Úgyhogy:
KUTYA - MUTYA - MUTYKA - MATYKA - MACSKA
Kész... Négy a kötőjelek, azaz a lépések száma, nemde???? :o))
Ráadásul a billiárdos feladatban "a négy fal érintése után" helyett "a négy fal pontosan egyszeri érintése után" célravezetőbb lenne, különben a telibe találás kikötésével is végtelen sok megoldás létezik. (Az erőt felejtsük el, a golyó elméleti pályáját nem befolyásolja.)
A kutya-macska feladatról: nyilván nem lehet 4 lépésben megoldani, 5 lépés a minimum, azaz 4 lépést kell megadni.
Igazad van, vagy a kérdés, vagy a feladat van hülyén. Vagy inkább mindkettő.
"Mennyi megoldása létezik a feladatnak?"
Mire gondolt Kuliver?
Nyilvánvaló - asszem nem árulok el újdonságot - hogy ha a golyókat nem pontszerű testeknek tekintjük, akkor bizonyos tartomány(ok?)on belül végtelen megoldás van, mivel nincs kikötve, hogy a golyóknak "telibe" kell találniuk egymást.
És ekkor még csak az ellövési irány vettem figyelembe. Akkor bejön a képbe még az ellövés erejének nagysága is, amely szintén végtelen.
Nos? Vélemény?
A kutya-macska feladat sem tiszta teljesen?
Négy lépést kell nekük beírni? Vagy csak hármat, és a macska már a negyedik lépés?