Csak puszta kíváncsiságból kérdezem attól, akinek van tudomása róla: mostanában milyen áron kínálnak eladásra Fonyódon nyaralókat, vagy kisebb (lehetőleg kertes) házakat?
Kilépsz az állomásról, átmész az úton, majd továbbmész kb. 100-200 métert (kb. a Vasas utcáig), azután fordulj le balra. Nem lehet eltéveszteni. Az állomástól nincs túl messze. Piaci napokon nagyon sokan vannak, menni kell a tömeg felé.
Ezen én is csodálkozom... sokszor nem is tudják az ifjak, miről maradnak le! Fonyódon is el lehetett volna mondani mondjuk szombaton a rendezvény végén, hogy Bogláron hamarosan kezdődik egy másik is (ráadásul fonyódi résztvevőkkel...), szerintem lett volna hatása.
De nekem még jutott :) Bár, ha nem kocsival mentem volna, akkor a forralt bor mellett tettem volna le a voksomat. De a zsíroskenyér és a pogácsa is finom volt (és életmentő).
Arról nem is beszélve, hogy este átmentem Balatonboglárra, ahol Babos Gulya új együttesével, a Ba-Lan-ce-szal nyitott a Tavaszi fesztivál. A koncert fergeteges volt. Tud az az ember, na és persze a együttes többi tagja is kitett magáért. Bár azt egy kicsit azért sajnáltam, hogy a három rendező településről nem tudott annyi ember összejönni, hogy tele legyen a terem. A jegyár csak 600 Ft volt, de aki a fesztivál megnyitóján részt vett, az tiszteletjegyet kérhetett. Azt is furcsállottam, hogy csak egy-két fiatallal találkoztam. A késő délutáni megnyitón (a koncert előtt 2-3 órával) a Fonyódi Alapfokú Művészeti Iskola diákjai tényleg élvezetes műsort adtak. Ezután úgy gondoltam, hogy több diák lesz jelen a koncerten. Azért nem rossz dolog Babos Gyulát látni egy lemezbemutató koncerten , biztosan nagy élményt jelentett volna a jazz iránt érdeklődő fiataloknak.
Na, nem volt túl nagy probléma, bár tényleg jól esett volna. Egyébként nem láttam semmi arra utaló jelet, hogy ilyen akció lett volna ott aznap, egyszerűen megvettem a jegyet (ilyen alkalommal azt se lenne rossz ötlet, nem nem lenne belépő, amit egyébként is rossz néven veszek), és felmentem a kilátóba.
Nem volt hiábavaló a dolog, én nem tudtam, hogy így van. Egyszer már én is furcsállottam, hogy az üzenőfalra feltöltött kérdésem nem jelent meg az oldalon. Most vissza fogom keresni, hogy a másik felületen megjelent-e.
hú.. ez ciki, vissza az egész. webes szakember létemre nem vettem észre (nem jutott eszembe, pedig tudom), hogy a nevezett Fonyód-közösségi oldalnak is két nézete van, az egyik csak az oldal kezelője által feltöltött tartalmakat mutatja, a másik a közösség posztjait is. Az alapbeállítás az előbbi volt, az utóbbira váltva ott van az általam linkelt album is. Úgyhogy ezúton is elnézést kérek a gyanusításért, nem volt semmiféle cenzúra, előző bejegyzésemből csak a köszönet érvényes az oldal kezelői felé. Szép tavaszodást mindenkinek!
Vajon kik adminisztrálják Fonyód közösségi oldalát a facebookon? Belinkeltem egy saját profilom alá feltöltött, vonatkozó fotóalbumomat az üzenőfalra: tegnap jutottunk le, a gyerekek életükben először láthatták a befagyott tavat - nagy-nagy élvezettel csúszkáltak, építkeztek hóból - azt hiszem sikerült megörökíteni az örömöt, amit tavunk, a fonyódi téli örömök jelentettek - szerettem volna megoszani, hátha másnak is örömöt szerzek vele - - azon nyomban letörölték és egy szó magyarázatot sem írtak.
Talán nem kéne sajátjuknak hinniük, akkor sem, ha esetleg fényképészek... ez nem a honlapjuk, ez egy közösségi oldal, "community page", posztolási, megosztási lehetőséggel mindazoknak, akik "lájkolták", mert Fonyódot szeretik. Én köszönöm az adminisztrátorok munkáját, ez szolgálat, önként vállalt feladat, amiért köszönet illeti őket. Ha nem akarják, hogy más is töltsön föl képeket vagy linkeljen albumokat fonyódi élményeiről, akkor írják le az info-oldalra, hogy ez egy olyan közösségi oldal, ahol ezt csak előzetes engedélyükkel szabad megtenni...