Az én sógorom máshogy tudja. Valójában minden egyes golyó egy miniatűr lcd kijelzős monitor, beépített számítógéppel. Annyiban igaza van a te sógorodnak, hogy a húzás elött már tudják melyik kombinációt nem fogadta meg senki, a húzáskor már csak ezeket a számokat töltik rá a kis monitorokra.
A sógorom sógora szerint viszont egy indiai hipnotizőrt alkalmaznak, aki egyenesen a kamerát hipnotizálja. Pl kihúzzák a 3-ast, de azt hipnotizálja a kamerának, hogy 52-est lát, és igy mindenki azt látja, hogy 52-est húztak, pedig az valójában 3-as.
A sógorom sógorának is van egy elmélete, de nem írom ide, mert az szerintem hülyeség.
azért nincs ötös, mert bár könnyűnek látszik, nehéz eltalálni. van egy helyes kis freeware progi, a neve Lottó Expressz. tegyünk egy próbát. vegyünk 5 számot, innen az oldalról.
3 óra 38. van.
ma 20.-a van.
ez a 47. hozzászólás.
még egy számot látok itt fenn, 24 óra.
tehát:
3, 20, 24, 38, 47.
jó kis számok, nem?
megnézzük, ezekkel a számokkal az elmúlt öt év alatt mit nyertünk volna:
4 db kettes.
Egyébként nem hiszem, hogy csalnának. Egy kis könyvelési susmussal, sokkal könnyebben és észrevehetetlenül tudnak, ha akarnak pénzhez jutni. Igaz, egyszerre sokkal kevesebbhez.
Szóval a gépi húzás machinálása elég szimpla dolog. Tekintve, hogy a játékba küldött szelvényeken szereplö kombinációkat a határidö lejárta után kábé fél perccel már ismerik, könnyen találhatnak olyat, amilyet senki sem tett (feltételezve, hogy a beérkezö adatokat folyamatosan dolgozzák fel).
Ezután gyerekjáték úgy beállítani a számhúzógépet (mondjuk valami elektromágneses kütyüvel), hogy elkapja a megfelelö golyót. Ez a dolog a kavargó golyókkal, meg hogy véletlenszerü, ez mind hókuszpókusz. A közjegyzö nem tud semmiröl, ö nem mikroelektronikai müszerész. :-)
Szerinted mennyi ideig kell keverni a golyókat, hogy minden, előre beállított számú golyó a kiemelő mechanika közelébe kerüljön és az el tudja kapni? :)
Asszem az látszik, hoyg egy közelit szippant be és nem a gömb (szélsőséges esetben) másik végén lévőt, amit kipécézett magának a kívánatos szám miatt.
Zörög minden, keverés.
Valaki valahol a színfalak közt megnyom egy gombot egy jeladón.
Mind a kilencven golyóban átfordulnak a számok, és mind a kilencven golyó ugyanazt mutatja... :))
Jobbat mondok. Minden golyóban 2 lapocska van. Az egyik az eredeti, a másik az 5 (ha nem nyerni akarnak, hanem azt megakadályozni, akkor az az X darab, ami a legritkább a maga kombinációában)kívánatos szám közül az egyik. Minden húzás után, ha az egyik kívánt számot húzták ki, a jeladó jelez a testvérgolyóknak, hogy egy elektromágnes rántsa magához az azonos számokat tartalmazó lapokat és a mögötte lévő, eredeti szám látszódjon, így ugyanazt nem tudják kihúzni.
Először ugye garantáltan jót húznak ki,
másodjára, kb egyötöde már nem jó szám, mert a mágnesek berántottak és a rendes szám látszik, de 4/5-e még jó, harmadik alkalommal, már csak _kb_ 3/5-e (ha a 2. húzás is talált) vagy továbbra is 4/5-e jó szám és így tovább. Így persze nagyon "nehéz" adott 5 számot kihúzni, de "nagy" valószínűséggel lesz valamelyest közeli hozzá. Kérdés persze, hoyg ez elég-e a telitalálat elkerülésére. :)
Nem tom merre kavar a fórum és, hogy máshol volt-e már említve (okay 4x hozzászólás nem sok miért nem olvastam el...jogos). De. Régebben amikor még annak idején kézzel húzták nagyjaink, volt egy szépséges eset. Asszem úgy volt, hogy:
x>5 közös barát(?) (akik egyenként húztak és még egy kicsit az apraja-nagyja is benne volt a slamaszban) megbirbitélték ezt az egész golyóhúzós dolgot. Amikor már elég nagy volt a tét, gondoltak egyet és a kihúzni kívánt golyókat berakták a hűtőbe. Hmm, logikus, a hideg golyókat kellett kihúzni. Csakhogy. Nem bíztak egymásban, féltek, ha valamelyikük megnyeri, akkor nem fog a többivel osztozni. Ezért mind az x>5 ember ugyanazzal a számmal kitöltött egy lottószelvényt és feladták, ahogy tanulták.
Ki is húzták, ahogy az megvan írva. Persze nem volt furcsa, hogy a lottóbizottság és a golyóhuzigálok nyertek.
A hüüüülyék......
Ennyit a lottósorsolások tisztaságáról, meg talán, még azt. Hogy vajon miért cserélik időnként a lottóhúzó gépet? Az előző nem volt biztonságos esetleg? Ami most van...már nem is tudom hanyadik.
hm... átolvasva az elképzelt verziókat megmondom őszintén, nem hülyeség.
Bár attól tartok, a sejtés maga naiv, hisz lehet, hogy egészen bonyolultabb (drágább,rizikósabb stb.) trükkökkel "játszik" a Szerencsejáték Rt. és valóban tőled tanulnak most, ha elovassák a topicot, mint ahogyan ezt már itt emlitve volt..
Bennem is ott van a kisördög, megvallom. de hát, legyünk jóhiszeműek és bizakodóak!!!
Ugye?
Üdvike
Barsony
Ezt nagyon rosszul tudod!!!!!!!!!
A legtöbb ideig ( ami a rekord) pont azokban az években nem volt ötös, csak akkor még nem volt halmozódás, szétosztották a négyesek között a zsét.
Egyébként melyik lottót húzza gép szerinted?
A hatoslottót csakis kézzel húzzák,
a heteslottónál az egyik számsort géppel, másikat kézzel húzzák,
az ötösnél a közönség szavaz, hogy géppel vagy kézzel húzzák-e ki a számokat.
Marhára nem számoltam utána, de még kisgyerek koromban, amikor még a bányász bácsik huzigálták ki a számokat ( hatos, f****t, kilences, :-)))) )
akkor majd minden harmadik hónapban kihúzták az ötöst. Amióta gép csinálja, azóta....
Igen, létezik és szomorú dolog.
Mármint az a balkáni patkánymentalitás, ahogy néhányan a saját feslett moráljukat rávetítik mindenre és fel sem tudják tételezni, hogy valamiben nincs simli.
természetesen amit én írtam, az csak egy kis gondolatjáték volt.
de az biztos, hogy technikailag kivitelezhetö és minden lehetöség meg is van a csalásra.
de szerintem nekem van igazam, és minden pontosan úgy müködik, ahogy a 0-ban leírtam...
A lottósorsolásra te is elmehetsz.
Ha az ötösre akarsz elmenni, 600 Ft-ért vegyél szelvényt, s hívd a 0640-414414 számot.
Ha a skandinál szeretnél számhúzó lenni, akkor a 061-224-2635 -ös számot kell hívni, a hatoslottónál akkor mehetsz húzónak, ha 3 találatot elértél.
El lehet menni és megtapasztalni, hogy nincs csalás.
Azután, hogy pl.: te húzod a 7 számot, kiváncsi vagyok, mit szólnál, amikor mindenki téged szídna, s utánad suttogna, hogy biztos beépített ember vagy, s előre megvolt, hogy mit kell húznod, stb...
A telitalálatra az esély egyébként:
5/90-es lottó : 1: 44 millió
6/45 : 1: harmincvalahánymillió
7/35 : 1: huszonvalahánymillió
Joker : 1: 1millió
Nincsenek itt őrült gondolatok. Ismerni kell a szerencsjátékok történelmét. Az első lottó húzást Casanova szervezte, mert kártyadósságai miatt már éppen meg akarták ölni. Tehette mindezt, mert a velecei vezetés kapcsolatokkal rendelkező besúgója volt, és a vezetők is kaptak a lóvéból. Aztán a rendszeres profit megtetszett a tisztes városatyáknak, és a játék maradt. De még nyilvánvalóbb az amerikai játékkaszinók története, mindegyiket bűnözők szervezték, általában az olasz maffia, csak az utóbbi időben került a tőzsdei csoportok kezébe (ugyanaz a ketegória). Minden szerencsejáték átverés, de a köznépnek kell az illúzió, mert az emberek 99%-a szerencsétlen esendő lélek. Nem kell még csalni sem szervezőknek, ezeken matematikailag sem lehet nyerni, persze ha kicsit manipulálják, akkor sokkal több a lóvé
Meg vagytok tik huzatva.
Azér nincs ötös a lottón, mert eddig senki nem találta el a számkombinációt és kész. HOgyan lehet ennyi őrült gondolat a fejekben meg nem értem!
(Én minden héten veszek egy gépi lottót, meg se nézem a számokat, csak utána, mert a szerencséhez untig elég egy lottó is, ha ez így van megírva a sorskönyvemben. Ezt a sok kicsi motor a sok kicsi golyóban lévő hagymázas elképzelést meg nem veszem be.)
Lyó hogy rájöttél végre. Próbálj meg egyszer Las Vagesban zsinórban nyerni, nem éred el a 100 ezer dollárt és már évekre ki is vagy tiltva az összes kaszinóból, rosszabb esetben még le is kezelnek fa testápolóval
Ha hét számot huznának ki 90-ből akkor 90*89*88*87*86*85*84/(1*2*3*4*5*6*7) lenne az összes kombináció (és nem variáció, az a totóban van) száma.
Egyébként meg hagyjuk szvsz az összeeskuvéselméleteket, a legjobb biznisz ez ugy hogy rábizzák a matematikára...
Ahhoz, hogy minden kombinációtmegjátsszál, ca. hatmilliárd forintot kellene kifizetned. Így egy óriásit bukhatnál a dolgon még akkor is, ha ketteseid, hármasaid és négyeseid vannak jónéhány szelvényen.
10millió szelvény esetén csak a bevétel 15milliárd!!! forint Másfél milliárd!!! Azaz fel annyi, mint az öttalálato összege. (De ezenkívül még vannak négyesek, hármasok és kettesek is, így azon a héten alaposan mínuszos lesz a mérleg. Bár mostanában a többszörösét megkeresik.)
Ez csak akkor igaz, ha feltételezzük, hogy nincs két egyforma tippelésű szelvény. A valóságban lehet több ilyen is, tehát az esély ennél kisebb az ötösre.
Ez egy nagyon érdekes megközelítés, de ezzel egyenértékű lehet az is, ha a kutyámat kérném meg hogy rázza nyálát a lap fölött és bejelölném azt ami elázik.