Újra lesz állami tulajdonú, magyar nemzeti légitársaság!
Asztana, 2015. április 1., szerda
- Még idén új légitársaságot alapít a kormány, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kazahsztán fővárosában szerdán reggel.
Mint ismeretes Orbán Viktor egy nagy létszámú delegációval kedden utazott Asztanába, számos állami tisztségviselő, üzletember és bróker társaságában. Az utazáshoz a Lufthansa tulajdonában álló, osztrák nemzeti légitársaságtól bérelt egy Boeing 767-300-as repülőgépet a kormány.
Szijjártó Péter emlékeztetett: a magyar kormány sikeres keleti és déli nyitás politikája révén a közeljövőben új légiútvonalak nyílnak meg és az ország is kikerül a nagy hitelminősítők bóvli kategóriájából, így időszerű a tárgyalások megkezdése egy új állami tulajdonú, nemzeti légitársaság megalapításáról.
A döntéshez az utolsó lökést az adta, az asztanai repülőtéren a vendéglátók tévedésből "Grüss Gott!" köszönéssel fogadták a repülőgépnél a miniszterelnököt.
A miniszter hozzátette: Az Austrian Airlines fedélzeti szolgáltatásával meg voltak elégedve, bár a légitársaság új festése nem tetszett a miniszterelnöknek. Ezt Orbán Viktor is megerősítette, mikor röviden annyit mondott: "That's not My Austrian".
A miniszter arra is kitért, hogy az új légitársaság néhány repülőgéppel indul majd, de három éven belül az Austrian Boeing 767-es repülőgépéhez hasonló, hosszútávú járatok teljesítésére is képes, nagy befogadóképességű repülőgépek is a flottába kerülnek.
Ezek a repülőgépek a legmodernebb, üzemanyag-takarékos és környezetkímélő típusok lesznek - tette hozzá Szijjártó. Azt azonban nem árulta el a miniszter, hogy a kormány az amerikai Boeing 787 Dreamliner, vagy az Airbus A350 XWB típusai közül melyiket preferálja a kormány.
Sziasztok! Nem tudom hogy lesz e rá itt érdeklődő, de a birtokomba került régi logós (elnézést, nem tudom mikortól van az "Új") frissitőkendő, valamint újabb logós egészségügyi tasakok illetne néhány tömör papír szalvéta (amit valószínűleg business classon használtak)
Emailcímet kérek szépen és írok részleteket meg csatolok képeket is.
B 767 Operations Manual eredeti Boeing kiadás a Malév részére. Rendszerek és kezelőszervek leírása. Pl. Cockpit instrument panels, Automatic flight, Communications, Flight instruments, Navigation Flight management 6000 Ft
Flight International röntgen rajzok A3-A2 közötti méretűek, a kék feliratos + az F16 lapok színesek 1000 Ft/db
Malév - Öt évtized szárnyakon, 160 oldal, sok képpel. Kereskedelmi forgalomba nem került 4000 Ft
Érdeklődni a publikus mailen. Budapesten személyesen átvehető, vidékre előre utalás után postázom
Rákérdeztem a makett gyűjtő kollégánál, akinek van vagy 1000 db repülőgép makettje. Neki személy szerint nem kell ez a darab, viszont azt mondta, hogy szép és viszonylag ritka, és javasolta, hogy ide tedd fel:
Keresem a 2012 elején kiadott "Malév 66, adatok, tények, emlékeink" című kiadványt. A nol.hu szerkesztősége már nem tudja prezentálni nekem. Olx-en se találtam. Antikváriumban nem néztem még. Hátha itt valakinek lenne és nem tart már rá igényt. Nekem is megvolt, de sajna kölcsönadtam és kidobták, nem tudták, hogy kell nekem még... :-(
Az Európai Bizottság úgy döntött, nem ellenkezik az uniós elvekkel a lengyel kormány 200 millió eurónyi segítsége, amelyet a lengyel légitársaság (LOT) átszervezésére juttatott a cégnek, közölte a TVN24 lengyel hírtelevízió kedden.
Ha jól emlékszem anno a CSA támogatását sem marasztalták el.
Bolíviában fizetés nélkül is bejárnak a dolgozók, hogy életben tartsák az 1925-ben alapított Lloyd Aereo Bolivianót. Papírszimulátor és két üzemképes gép 21 hektáron. Nagykép. Tovább »
Egy érdekes kéréssel fordulnék hozzátok. Egy kedves barátomat szeretném meglepni valami WizzAir-es vagy MALÉV-es ajándékkal, ugyanis odavan a repülőgépekért és a légi közlekedésért. Sajnos nincs ilyen vonalon ismerősöm, aki tudna segíteni, ezért fordulnék hozzátok!
A kérésem lényege röviden annyi lenne, hogyha bárki rendelkezik bármilyen ezzel kapcsolatos dologgal, és hajlandó lenne segíteni nekem eme nemes cél elérésében, legyen szó tollról, kulcstartóról, bögréről bármiről, kérem jelntkezzen az email címemen, ami publikus és ott megbeszélnénk ennek az anyagi vonzatát is természetesen!
Ez a blog nem a mai magyar belpolitikai helyzetről szól és igyekszem is magam ettől itt távol tartani, de a magyar légitársaságnál eltöltött hosszú évtizedek nem múlnak el nyomtalanul.
Azon túl, hogy több ezer munkavállaló veszítette el állását 2012. február 3-án[...] Bővebben!Tovább »