Keresés

Részletes keresés

Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.26 0 0 224
Ma pénteken már csak 127 nap van hátra a nagy hármas koncertig.
Előzmény: hc (220)
marylein Creative Commons License 2001.01.24 0 0 223
Ti tudjátok , hogy Omega-fan vagyok:Na igen abban az idôben hallgattam Illést is Metrot is, de a 70-es évektôl csak az Omega produkált kiemelkedôt e közül a három banda közül:Az Omegáról még ezt szeretném bedobni::::::::: Szépen lassan kialakul és kikristályosodik egy banda a maga elônyeivel, a testreszabott elônyeivel és szépen lassan átalakul egy olyanná, mint a 70-es években átalakul egy abszolút profi tudatos zenekarnak. Ott már nem lehet úgy játszadozni, mint a boldog amatôr korszakban. Itt nagyon sok zenész csinálta, hogy fölmegyek , ha jól érzem magam, akkor nagyon jót játszok, ha nem érzem magam jól-/számtalan esetet tudnék mondani, csak nem akarok itt nimbuszokat lerombolni/- akinek elszakadt a húrja, odacsapta a földhöz és lement a színpadról. Az amatôr periódusban ezt elfogadta a közönség. A késôbbiek folyamán , amikor már szerzôdés kötelez és messzire utazol azért az elôadásért és kutya kötelességed a közönséget megfogni és neki játszani. Ott nagyon komoly szabályok fogják közre azt, hogy mit csinálsz. És attól kezdve ez már tudatos bandának számít........Szóval ennyit az Omegáról, mert a többi bandáról ezt semmi esetre sem lehet elmondani.....
Előzmény: hc (220)
hc Creative Commons License 2001.01.24 0 0 222
Annak a két bandának is vannak/voltak jó számai. Azt már tudni vélem, hogy miért ehet szeretni ma is az Omegát. Kiváncsi vagyok a másik kettőre is...

hc

Előzmény: Espé (221)
Espé Creative Commons License 2001.01.24 0 0 221
"Illés és Metro fanok nincsenek??"

Már csak az hiányzik...

Előzmény: hc (220)
hc Creative Commons License 2001.01.24 0 0 220
Bocs: még 129 nap - vagy: már csak 129 nap!
Igy nagyon hülyén hangzott!!
Részemről a téma ennyi. Az Omegát alaposan kitárgyaltuk pro és kontra egyaránt. Érdekes, hogy a másik két bandáról alig esett szó. Illés és Metro fanok nincsenek??

hc

Előzmény: marylein (219)
marylein Creative Commons License 2001.01.24 0 0 219
Mi van veletek emberkék?????????????Hol vagytok????Elbújtatok??????????Miért nem akartok palira venni valakit????????Nagyon gyenge eresztések vagytok!!!!!!!!!!!!!!Le lettetek kaszálva, vagy mi a fene????????????????? OMEGA OMEGA OMEGA még csak 129 nap a koncertig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ahoi........:::::::::::::::-----------)))))))))))
Előzmény: hc (217)
marylein Creative Commons License 2001.01.19 0 0 218
hc § Rhadamanthys § marylein § Kölnböl-G.Rinck § Espé § Jawbreaker-------nagyon gyanús!!!!????!!!!

marylein & Kölnböl-G.Rinck
A velemenynyilvanitas egyszeruen atment puszta reklamozasba, mintha egyenesen penzugyi erdekeltsegetek lenne a produkcioban.
Szerintem fel kene ismerni, hogy melyik topic mire jott letre, es akkor szamos problematol ovhatnank meg kozosen egymast
Gyanús, hogy ők egy és ugyanaz. Biztos így hatásosabb az ajnározás.
nekem vannak ilyen szalagos Ómega-fölvételek, egy görög punkbanda, főleg a nyolcvanas évek végén nyomták feszt a negyedeket, kicsit húzós-pörgős, de valóban kurva jók, bár ma már nem nagyon hallgatom őket, sz'al a tiéd lehet
marylein:
A 78-as budapesti Nemzeti Sportcsarnokos bulit felvettem egy hótt gagyi magnóval. Már akkor élvezhetetlen volt a kazetta. Ha nem offoltad volna szét a topic-ot, talán megnéztem volna egy-két poros dobozban....
hc
.....prost mahlzeit.......

Előzmény: Jawbreaker (214)
hc Creative Commons License 2001.01.18 0 0 217
marylein:
A 78-as budapesti Nemzeti Sportcsarnokos bulit felvettem egy hótt gagyi magnóval. Már akkor élvezhetetlen volt a kazetta. Ha nem offoltad volna szét a topic-ot, talán megnéztem volna egy-két poros dobozban....

hc

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.18 0 0 216
nekem vannak ilyen szalagos Ómega-fölvételek, egy görög punkbanda, főleg a nyolcvanas évek végén nyomták feszt a negyedeket, kicsit húzós-pörgős, de valóban kurva jók, bár ma már nem nagyon hallgatom őket, sz'al a tiéd lehet
Előzmény: marylein (211)
Espé Creative Commons License 2001.01.18 0 0 215
Gyanús, hogy ők egy és ugyanaz. Biztos így hatásosabb az ajnározás.
Előzmény: Jawbreaker (214)
Jawbreaker Creative Commons License 2001.01.18 0 0 214

marylein & Kölnböl-G.Rinck

A velemenynyilvanitas egyszeruen atment puszta reklamozasba, mintha egyenesen penzugyi erdekeltsegetek lenne a produkcioban.

Szerintem fel kene ismerni, hogy melyik topic mire jott letre, es akkor szamos problematol ovhatnank meg kozosen egymast.

marylein Creative Commons License 2001.01.17 0 0 213
Hi mud! már nyitott tokipot, ha visszafelé olvsod, azt is nyitott, meg csukott is, én is elolvastam a topicokat, elszoktama fikázástól, de úgy látom bele kell magamat megint élni,már olyan sok lett mondva ehhez a témához, hogy azért még mindig nem elég, ami azt jelenti,hogy még mindenki a véleményét kifejezheti ezen az oldalon is de ,ha ez az oldal valakinek, vagy valakiknek mégsem tetszne, vagy csak egy kicsit tetszene, akkor itt az alkalom, gyerünk gyerekek, mitôl féltek, nem harap meg senki senkit lehet, hogy sokak számára jó, vagy jux az egész Omega, de nekem még mindig a legnagyobbak!!!!!!!!!!!!!! Ohne témák ez nem mehet meh jöhet meg mittudom énse, a lényeg az, hogy a viták téméja egyértlmű, de egy kicsi t szűkreszabott a gatyá szára, mert nem mindenki férhet bele, ami azoknak hátrányt számít, akik ezzel nem számítanak és ezt nem jól kalkukálták be.De azért nem kell senkit lekaszálni, ha nem áll egyenesen..............Bumm
Előzmény: mud (207)
Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.17 0 0 212
Hello fiúk és lányok meg egyebek!!!!!!!!!
Már olyan sok lett mondva ehhez a témához, hogy azért még mindig nem elég, ami azt jelenti,hogy még mindenki a véleményét kifejezheti ezen az oldalon is de ,ha ez az oldal valakinek, vagy valakiknek mégsem tetszne, vagy csak egy kicsit tetszene, akkor itt az alkalom, gyerünk gyerekek, mitôl féltek, nem harap meg senki senkit lehet, hogy sokak számára jó, vagy sux az egész Omega, de nekem még mindig a legnagyobbak!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Espé (210)
marylein Creative Commons License 2001.01.17 0 0 211
OMEGA!!!!!!!Mint már írtam még mindig keresek régi Omega-koncertfelvételeket!!!!!!!!!!!!!Mindegy milyen régi!!!!!!!!!!!Kazettás, vagy szalagos magnófelvétel--mindegy, csak OMEGA legyen!!!!!!!!
De most sokkal hangosabban--kösz Espé......
Előzmény: Espé (210)
Espé Creative Commons License 2001.01.17 0 0 210
BIZTOS NEM ÍROD ELÉG HANGOSAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: marylein (209)
marylein Creative Commons License 2001.01.17 0 0 209
OMEGA!!!!!!!Mint már írtam még mindig keresek régi Omega-koncertfelvételeket!!!!!!!!!!!!!Mindegy milyen régi!!!!!!!!!!!Kazettás, vagy szalagos magnófelvétel--mindegy, csak OMEGA legyen!!!!!!!!
Előzmény: Kölnböl-G.Rinck (208)
Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.17 0 0 208
Kösz szépen, akkor ott megpróbálom.
Előzmény: kozakz (205)
mud Creative Commons License 2001.01.17 0 0 207
Egy batortalan tanacs: nyiss egy Omega topikot...
Előzmény: Kölnböl-G.Rinck (202)
Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.17 0 0 206

Még ezt a cikket szeretném a nagyokosoknak ajánlani:


-------------------------------------------------

lllés-, Metró-, Omega-kézfogás
Nyáron együtt lépnek fel a Népstadionban a hajdani riválisok

A mára oszes üzletemberré komolyodott egykori beatnikek a kilencvenes évek elején tervezték közös fellépésüket, ám akkor a produkció lényeges részleteiben képtelenek voltak megállapodni. Mint errol mi is beszámoltunk, ezen a hétvégén siker koronázta tárgyalássorozatukat, így 2001. június 2-án a Népstadion alkalmi színpadára lép a megszépíto messzeség legendái övezte nagy hármas.

Egy esztendeje a tuzben elhamvadt Budapest Sportcsarnok újjáépítésére fordították volna a bevételt, ám az intézmény rekonstrukcióját azóta magára vállalta az állam. Máris felröppentek sanda gyanúsítások: meg akarnak tollasodni a muzsikusok, azért e rendkívüli produkció. – Amenynyiben még egy bort kívánnánk lehúzni a régi sikerekrol, akkor külön-külön lépnénk fel – fogalmazott Sztevanovity Zorán, a Metró frontembere a tegnapi sajtótájékoztatón. Az énekes bevallotta: aki akár egyetlenegyszer is állt színpadon, sosem felejti, s bármikor könnyu újraéleszteni szunynyadó vágyait, ami sokkalta fontosabb az anyagiaknál.

– Nem nosztalgiázó bulit kínálunk a közönségnek – ígéri Benko László, az Omega vezetoje. – A millennium kiváló alkalom arra, hogy a koncerttel lezárjunk egy korszakot. E kor nem csupán a rock, de az egész honi kultúra számára fontos, hiszen talán soha nem álltunk ennyire közel Európához – fuzte hozzá a zenész.

Sokak emlékeznek még: az említett korszak ugyanakkor a három zenekar drukkereinek botrányaitól is zengett. – Egyszer már felléptünk mindhárman egyazon esten az Erkel Színházban – emlékszik Szörényi Levente, az Illés énekes-gitárosa. – Akkor megdobáltak bennünket, mert a többi zenekar rajongója is eljött a koncertre. Reméljük, a Népstadionban ez nem így lesz.

Feledjük el a múlt fekete foltját. Sztevanovity Dusán úgy fogalmazott: – Példaértéku lehet a koncert, hiszen bizonyítja: az évtizedes rivalizálást elfeledve igenis lehet közös platform szerint gondolkodni, dolgozni.

Annak érdekében, hogy ne kizárólag a zenészek, de a nézok is békében élvezhessék a muzsikát, no és annak érdekében, hogy az egykori rajongókon kívül, gyermekeik, sot unokáik is megismerhessék az élo legendákat, a szervezok, a szponzoroknak köszönhetoen viszonylag olcsó, ezerkilencszáz és ötezer forint közötti jegyeket kínálnak. A korlátozott férohelyre való tekintettel a Sláger Rádió huszonnégy órás, az Illés, a Metró és az Omega dalaiból szerkesztett adásának vetélkedoiben a rátermettek megnyerhetik a maguk és családjuk belépojét.



Előzmény: kozakz (201)
kozakz Creative Commons License 2001.01.17 0 0 205
hat en nem vettem fel.

Magyar ATV

1000 Budapest, Klapka u. 13.
Tel.: 1/350-3133

Meg egy kis adalek. A Brody mondta, hogy az interneten milyen jo kis vita forum van a koncerttel kapcsolatban. tehat olvassak a forumot. :)

Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.17 0 0 204
Hello kozakz! Most még egyet, ezzel a Tv riporttal kapcsolatban, ha a cimet erröl a Tv adóról, hogy ha senki nem vette fel videora, akkor ott érdeklôdni. Köszi
Előzmény: kozakz (201)
Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.17 0 0 203
Hi kozakz! Ez egy nagyon érdekes hír, tudsz-e valakit, aki ezt esetleg felvette videóra, mivel eén gyűjtök mindent az Omegával kapcsolatban, és ez ahhoz tartozik.
Előzmény: kozakz (201)
Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.17 0 0 202
Jó reggelt, vagy jó napot mindenkinek, kivétel a fikázóknak, akik minden kicsiségen felhördülnek, habár nekik is biztos van tetemük a pincében. Úgy is csak azok fikáznak, akiknek nincsen pontos információjuk azokról a dolgokról, amik az igazi Omegásokat érdekli. Stb...stb...:-)))))))))
Mi ezen a topicon szeretnénk minél többet hallani, olvasni az Omegáról.
Előzmény: kozakz (200)
kozakz Creative Commons License 2001.01.17 0 0 201
ja, hogy valami ertelmesset is irjak, tegnap az ATV-n volt egy hosszu elo riport a brodyval, zorannal es a benko lacival. A Fiala Janos csinalta. nagyon jo volt.

A beszelgetes nagyon szeles mederben folyt. szoba kerult a nepstadionos koncert es kiemeltek, hogy igazabol ha nagyon nyereszkedni akartak volna akkor nem 2e ft lenne az allo jegy. mielott letamadnatok, ok is mondtak, hogy ok valoszinu lesz belole nyereseguk, de a jegyarakat azert ertekelni kene. az omega 2 eve 4e-ert engedett be a kuzdoterre.

A Brody nagyon jo kedveben volt, gondolom a riporter szemelye miatt.

kozakz Creative Commons License 2001.01.17 0 0 200
marylein: még, még, még
Lappantyú Creative Commons License 2001.01.17 0 0 199
Miért? Nem is offtopic. A te billentyuzeteden nincs page down? :-)

Lappa

Előzmény: Espé (197)
mud Creative Commons License 2001.01.17 0 0 198
Egyetertek...
Előzmény: Espé (197)
Espé Creative Commons License 2001.01.16 0 0 197
Szerintem ettől nyugodtan megkímélheted a topictagokat.
Előzmény: marylein (195)
Kölnböl-G.Rinck Creative Commons License 2001.01.16 0 0 196
Itt még valami , talán érdekel valakit:
.........................................
Zalatnay: Zalatnay
[2001.01.08.]

A beatkorszak sokat emlegetett Nagy Hármasára (Illés-Omega-Metró) valójában sokkal inkább illene a Nagy Ötös titulus, hiszen Koncz és Zalatnay nélkül nem lenne teljes a Nagy Generáció zenei öröksége. Cini legújabb válogatáslemezére ezúttal olyan régi felvételeket gyűjtött össze, amelyeket a nagyközönség kevésbé vagy egyáltalán nem ismerhet.



A lemez első felét egy tizenkét dalból álló kollekció teszi ki, amelyek az énekesnő korai időszakából származnak, és zömmel a Frenreisz Károly-Sztevanovity Dusán szerzőpáros neve fémjelzi őket (Ócska láda, Rögös úton, Nem lehet, Sárga hegedű, Az idők peremén, Záróra, stb.). Vérbeli nosztalgiaválogatás a hatvanas évek jellegzetes magyar fílingjével. A második traktusban a hetvenes évek elejének kislemez-nótái között tallózhatunk. A hangvétel néhol már rockosabb, és a Metró, az LGT és a Tolcsvay zenészei felváltva kísérik Cinit (Lányok, ne sírjatok, Fekete beat, Fekete árnyék, Hidd el ha mondom, Szappanbuborék, stb.) Egy saját név alatt kiadott nosztalgialemez attól az énekesnőtől, akit talán a legkevesebbet emlegetnek, ha a hazai beatkorszak legnagyobbjai kerülnek szóba. A patinás nóták természetesen digitálisan feljavítva

Előzmény: marylein (195)
marylein Creative Commons License 2001.01.16 0 0 195
Egy kis érdekesség :::::::::::::::::::::::::::
OMEGA-karácsonyi-Klubtalálkozó-2000.12.14.18 óra

Műsorvezetô: Jó estét kívánok, sok szeretettel köszöntöm az itt megjelent Omega-tagjait és az Omega-Fanclub itt megjelent tagjait, és külön szeretném köszönteni Németországból az Omega-Fanclub itt megjelent tagjait. Velük szeretnénk majd egy kis beszélgetést felétek, úgyhogy elôször a két tagot: Mihály Tamást és Szekeres Tamást, (Taps) .Azt szeretném kérdezni: most a 2000-s év vége felé mivel foglalkoztok?
Misi: Hát bizonyára mindenki értesült róla, hogy jövôre megint lesz buli, ugyan ez a buli egy kicsit más lesz, mint az eddigi bulik, mert hogy a 3 legendás nagy együttes az Illés-Metro és Omega együtt fognak a Népstadionban fellépni és hát erre készülünk és részemrôl erre gyakorolok, ami nem nagyon fordult elô velem az utóbbi idôben.
Szekeres Tamás: Így van, hát én is csatlakoznék Tamáshoz, hogy ezt nagy izgalommal és örömmel várom a magam részérôl a júniusi bulit, illetve egy klasszikus gitárlemezem van elôkészületben ezt már egy éve vettük föl, január végén február elején fog megjelenni, illetve egy új szólólemezen dolgozunk a Benkô Lacival illetve Debreczeni Cikivel, aminek a különös csavar szituációját az adja, hogy ha lehet így mondani egy Omegás fog közreműködni Adamis Anna aki a szöveget fogja írni, ez lesz az elsô olyan lemezem, ami magyar nyelven fog megszólalni, és egyébként pedig magyar éneket a Sipos Feri fogja elôadni, akit az „Irigy hónalj mirigy“-bôl ismertek ti is, illetve egy régi barátom szintén az „irigy mirigybôl“ az Ambrus Zoli aki gitáros kollégám. Ö lesz még a társunk tehát az én zenekarom ki fog egészülni egy énekessel és egy gitárossal az „irigy mirigybôl“. Ennek is a szokás szerint Mecky lesz a kiadója Mega kiadvány lesz és szeretnénk megjelentetni ezt áprilisban, már elôrehaladott állapotban vagyunk.
Műsorvezetô:Úgy érzem ezt izgalommal fogjuk várni, ezeket a lemezeket, de a bulit még fokozottabb izgalommal várjuk, szerintem eléggé bombaként robbant ez, hogy a 3 együttes így 1 színpadra áll és meg is szeretném kérdezni, hogy ezt hogy sikerült tetô alá hozni? Mert azért 10 évvel ezelôtt nem ment ennyire könnyen, hogy sikerült megállapodni, a kérdésem: mivel ez a 3 együttes a 60-as években játszott együtt, tehát a Ti programotok, mert a többieké egyértelmű, ez idomul ehhez az idôszakhoz, vagy ez még nincs eldöntve, akkor errôl még, vagy legyen meglepetés?
Misi: Hát kezdjük az elején, ahogy mondtad ez az ötlet annak idején a Mecky agyából pattant ki, hogy a rendszerváltozással vagy az úgynevezett rendszerváltozással egyidôben csináljunk egy ilyen nagy bulit a Népstadionban ami baromira tetszett a többi bandáknak, hát aztán szépen kifúródtunk belôle, hát a Szörényi Levente megcsinálta egyedü, illetve mindjárt ott termett mellette a Koltai Gábor és mihelyettünk az „István a király“ volt a koncert második része. Hát ezt tudomásul vettük, hogy ezekkel nem lehet és aztán ez le is került a napirendrôl,egészen ez év nyaráig, amikor valószínűleg rájöttek, hogy ez egy akkora poén, hogy ezt annak idején egy baromság volt megfúrni, és most itt OMEGA-Klubosok magunk között: szerintem nagyon szerettek volna mégegyszer a Népstadionban játszani, csak nem mertek, és hát ez egy nagyon jó ilyen fedôötlet volt, hogy akkor csináljunk egy ilyen generációs bulit, mert elôbb az ölltözôben beszélgettünk, megmondom ôszintén úgy vagyok vele: nagyon-nagyon jó buli lesz, mert hát azért ennek van egy rocktörténeti jelentôsége,meg hát azért ez egy nagy durranás, mint manypság mondják, de igazából nekünk mint Omega-együttesnek nem egy olyan óriási nagy dolog, egész egyszerűen azért, mert kétszer egyedül is megtöltöttük a Népstadiont, amikor is picit nekik is a közönségnek is bebizonyítottuk, hogy igen is tudunk Népstadiont tölteni nem is egyet hanem kettôt. Amibôl én is úgy érzem, hogy az 1999-es az a maga nemében egy fantasztikus buli volt. Mi is nagyon jól játszottunk a közönség is fantasztikus volt, és az egész úgy ahogy van számunkra felejthetetlen és azt kell mondanom, ez volt a pályafutásom csúcsa. Most ezek után felmerült az, hogy mi lenne, ha a 3 nagy banda csinálna egy bulit a Népstadionban, mi erre azt mondtuk, hogy:-legyen. Nem, mi nem akarjuk megfúrni, nem teszünk ellene semmit, de én úgy érzem és nemcsak a saját nevemben, gondolom a többiek is így vannak vele, hogy igazából nem érzem ezt egy lépcsôfokkal magasabbnak, mint a mi 1999-es bulinkat. Ennek megfelelôen nagyon örülünk, hogy lesz, biztos hogy rendesen, becsületese, precízen fel fogunk készülni tehát és eljátsszuk a bulit, hogy mennyire így van ugye hogy egyedül nem merték és ezért húztán be a másik két bandát, tehát ugye hát a zenészeknél mi az elsô beszédtéma:-ki játszik utoljára?-ez volt az elsô kérdés, jelen esetben mindkét banda kijelentette, hogy utánunk nem hajlandók a színpadra menni. (Taps)
Műsorvezetô: Köszöntjük körünkben a Debreczeni Cikit, aki most érkezett. (Taps)
..................................................
Ha jók lesztek , akkor talán lesz folytatás.:-)))

Előzmény: Jawbreaker (192)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!