Keresés

Részletes keresés

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.04.10 0 0 7069

Te is én lennék?

Ezt akartad írni?

Szerintem tévedsz.

Előzmény: Okos Árnyék (7068)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.04.10 0 0 7068

Te itt jól megvagy egymagad !

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.04.10 0 0 7067

Mi is a definíció és két fő fajtája?

Megpróbáltam egy képbe zanzásítani a definíció definícióját és két fő fajtáját. Ez egy nagyon fontos általános tudományi és logikai alapismeret és azt tapasztaltam sokan azt gondolják hibásan, hogy csak egyfajta van és az nem is bizonyítható, vagy cáfolható. Pedig a reális definíció egy állítás. Itt is valami nagyon erős pszichovírus okozza a problémát, vagy csak tanítási hiányosság? Még nem tudom magam sem.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.22 0 0 7066

96. def.

Idézek Karinthytól, remélem, pontosan: „Gyermekkoromban elszántam magam, hogy hinnék Istenben, ha van, de nékem ő égő csipkefenyérben meg nem jelent, NEM MÉLTATOTT RÁ, hogy őt higgyem!” pedig hatalmánál fogva bármikor megtehetné (ha lenne?).

IGe: Hát igen. Mostanában már kissé ellustult.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.19 0 0 7065

95. def.

Isten a Semmi meghasadása.

IGe: A semmit felezni, a végtelent megkétszerezni mind-mind teljesen logikus dolgok. Vagy mégse?

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.16 0 0 7064

94. def.

Isten = Buddha.

IGe: Buddha tudomásom szerint egy élő személy volt, aki öreg korában ételmérgezésben halt meg.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.12 0 0 7063

....

Siphersh:

.... Isten,....., az egy többértelmű szó szemantikai csúsztatásán alapuló fölösleges értetlenkedés.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.11 0 0 7062

93. def.

Isten fogalmilag nézve egy olyan lény, ami mindenre képes.

IGe: Erre mondják egyesek, hogy olyannyira, hogy léteznie sem szükséges ahhoz, hogy megváltson egyeseket.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.09 0 0 7061

92. def.

Tessék, megfogalmaztam Isten definícióját: a primitív (embriófázisban levő) ember agyszülöttje, melyet azért talált ki, hogy legyen egy biztos pont az életében. Akár a gyereknek az anyaöl. Ergo, Isten nincs, csak eladható Őrtornyok meg az ezer éve velünk és értünk létező katolikus egyház óriásplakátja, rögtön a pelenka meg az Orbit között.

IGe: Valóban, „Isten” marketingszempontból egy jól jövedelmező áru.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.08 0 0 7060

91. def.

Eszerint Istenről kérdezni az embert olyan, mint egy mosógépet kivallatni arról, hogy néz ki az elektromos áram. Ha beszélni tudna, sem tudna semmit mondani róla, sőt, lehet, még tagadná is a létezését. Fél füllel hallottam róla, hogy az anyag végső soron az energia egyik megjelenési formája. Úgy képzelem, ez az energia nem „ami”, hanem „aki”, és valamilyen szinten még az élettelen anyag is tudatos. Az istenélmény pedig annyi, hogy ezt jobban érzed, mint máskor.

IGe: Tehát akkor felesleges minden az „Isten”-hitre alapuló vallás és könyv. Emberek ne is merjenek írni, se beszélni róla, mert semmit sem tudhatnak. A papok is elmehetnek megint kapálgatni, sört és sajtot gyártani.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.07 0 0 7059

90. def.

Visszatérve az eredeti kérdéshez, én úgy hiszem, hogy meleg sárga fénye van, és mennydörgő hangja. Tele van szeretettel és jósággal. Sajnos azért nem tudja senki a földön, hogy milyen Ő, mert még senki se lenne képes elviselni az Atya jelenlétét. A Biblia azt írja, hogy ahol csak a hangját hallották is, földre estek, földre zuhantak, és senki se volt képes ránézni.

IGe: Talán mást is kellene írni a Bibliába. Például a címlapjára azt, hogy mese.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.07 0 0 7058

89. def.

Nekem Isten a hangot jelenti, aki arra sarkall, hogy éljek őszintén, jó szándékkal, harmóniában önmagammal és a környezetemmel. Csak figyelnem kell rá. Egyébként számomra Isten a Minden és a Semmi! Csak ez az Isten elnevezés nem túl szerencsés. Nem tetszetősebb inkább az, hogy: Atya? Nem beszélve arról, hogy egyesek szerint az Isten ugyanazt jelenti, mint a Sátán. Hát kituggya.

IGe: Nos, most az Atya kifejezéssel nem foglalkozunk. Tehát itt

„Isten” egy hang.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.04 0 0 7057

88. def.

Remélem, tudjátok, hogy istenkáromlók vagytok! Tudhatnátok, hogy Isten a leghatalmasabb uraság, a világ királya, fönt az égben, a mennyek országában ül aranytrónon Jézussal a jobbján, glória a feje fölött, és körbeveszik őt az angyalok és a szentek. Minden más elképzelés eretnekség!

IGe: Tényleg, mintha már láttam volna ilyesmit rajzfilmekben. Viszont volt a rajzfilmekben egy villámdobálós Isten is, akinek még neve is volt, Zeusz. Őt meg az Istenek Istenének ábrázolták.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.02 0 0 7056

87. def.

A minap az út szélén egy fehér fényt láttam. Lelassítottam, megálltam, és láttam, hogy Isten áll az út szélén, és integet nekem zseblámpával a kezében. Mogorván jó estét kívánt, és forgalmi engedélyt és jogosítványt kért tőlem.

IGe: Még ennek is azonos a szerzője az előbbi kettővel, és lássuk be, teljesen megvilágosultunk ettől a mesterhármastól. Igen, a kiváltságos, hatalommal rendelkezők jelzője is egyben.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.01 0 1 7055

86. def.

Nem fogjátok elhinni. Ma reggel láttam Istent. Éjjel riadtam föl, hogy valami megcsípte a karomat. Lámpa föl, szúnyogvadászat indul. Álomtól káprázó, lüktető szemeimmel csak nem voltam képes felfedezni sehol a kis dögöt. Hát feladtam, és jól betakarództam. Reggel viszont, ahogy fölkeltem, meghökkenve láttam, hogy nem messze tőlem a szekrényajtón ott gubbaszt Isten. Már csaptam volna agyon a komisz vérszívóját, amikor rájöttem, hogy Istent azért mégsem kéne megölni. Így hát ráborítottam egy poharat, a „kijáratot” lezártam egy befizetetlen villanyszámlacsekkel. És az ajtón kívül elengedtem a nagyvilágba. És Isten boldogan elrepült, idegtépő zümmögésével.

IGe: A szerző ugyanaz, és ugye már egyre jobban értjük „Isten” lényegét. Meg igen, többek szerint – hinduista irányzatok – a szúnyog is Isten.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.28 0 1 7054

85. def.

Ha nincs ellenetekre, akkor most elképzelem Istent. Középmagas pasi. Kopott farmerban és világos kitűrt pólóban van. 40 körüli, borostás, vidám, huncut tekintetű, középhosszú világosbarna hajú, kissé kócos. Egyik keze zsebben, másikkal a cigarettáját fogja, cinkosan vigyorgó szájában. És azt mondja éppen: „Na mi van, haver? Nem erre számítottál, mi?”

IGe: Örkény István stílusában. Nagyon tetszik. Meg több vallás szerint mindnyájan Isten vagyunk.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.28 0 0 7053

84. def.

És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra”. „Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonnyá teremté őket” (I. Mózes 1:26/a és 27). Világos, hogy mi hasonlítunk Istenhez: Ő öröktől fogva VAN. Mi csak azóta, hogy az Ő kezéből kikerültünk. Olyan tökéleteset, olyan jót és olyan méltóságosat határozott el az ember „paramétereiként”, hogy „nemcsak saját jellemére, szabad akaratára, fennköltségére és szentségére nézve, hanem” küllemére, megjelenésére nézve is! Képmására teremtette az embert.

IGe: Tehát, akkor „Isten”-nek van lába is, és vajon lábszaga is? A lábmérete biztosan 42.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.25 0 0 7052

83. def.

Isten: egy önálló tudattal rendelkező tér-idő generátor. Legkisebb alkotóeleme a tahion. Térben egy, időben egymásra épülő nyolc ciklusról van szó.

IGe: A négyütemű robbanómotorról is kifejthető lett volna a lemény. Lehet, hogy az lett volna a félisten kategória.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.24 0 0 7051

82. def.

ISTEN MAGA A VILÁGOT ÉLTETŐ ÉLET.

IGe: Ennek kb. annyi értelme van, mint a halálosztó halálnak vagy a létet teremtő létnek. Tehát halandzsa.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.23 0 0 7050

81. def.:

Istennő, Isten a Legmagasabb rendű Létező. Isten a Mindenek Összessége. A Kezdet és a Vég. Az Alfa és az Ómega. Isten a Lényeg és a Szubsztancia. A Kérdés és a Válasz. (!!!!) A Fent és a Lent. A Bal és a Jobb, az Itt és a Most, az Előtt és az Után. Isten a Fény; Isten a Sötétség, melyből megszületik a fény. Isten a Végtelen Jó, és a Rossz, amitől a jó egyáltalán létezhet. Ez mind Isten: Mindenek Összessége. Azt akarjátok, hogy Isten egy bizonyos minőség legyen, és semmi más. Hogy Ő legyen a magas, ne az alacsony. A jó, és ne a rossz. Ám ha így megtagadjuk az egyik felét, azzal saját énünk egyik felét is megtagadjuk. Nincsen semmi, ami ne Isten volna. Tehát Isten az, Aki, és az is, Aki Nem. Ez az isteni kettősség.

IGe: A mindennek már nem lehet összessége. Egyébként meg ha minden „Isten”, akkor az összes vele foglalkozó vallás hülyeség, hiszen semmi értelme „Isten”-nek önmagát dicsőítő szervezeteket teremtenie saját magán belül.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.20 0 0 7049

80. def.:

Isten azoknak való, akik nem hisznek önmagukban.

IGe: Ez végül is érthető, hiszen a legtöbb ember ismeri önmagát.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.17 0 0 7048

Isten = Egy nagy kezdőbetűvel leírt gyűjtőfogalom.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.17 0 0 7047

79. def.:

Olyan mindegy, ki kit minek nevez, egy a lényeg, higygyen valamiben. De ne úgy, hogy saját emberi gyarlóságát rákenje valakire, legyen szellem vagy Isten.

IGe: Tehát ezen megállapítás szerint „Isten” amolyan sajátos lelki szemetesláda vagy „fogd rá a nyuszira” dolog?

11_11 Creative Commons License 2022.02.17 0 0 7046

JÉZUS= 18 = 9    18+1 = 19

Jézus = 1

Előzmény: 11_11 (7045)
11_11 Creative Commons License 2022.02.16 0 0 7045

8+8 +4+4 +7= 31  Stimmel  a kettő  hát nem ????   9 + 22= 31

Előzmény: Cleaning Cloths (7044)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.16 0 0 7044

Szerintem inkább 88447

Előzmény: 11_11 (7043)
11_11 Creative Commons License 2022.02.16 -1 0 7043

Isten = 9 

ISTEN = 22

Előzmény: MemetikaTan (7040)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.16 0 0 7042

+

Isten különféle filozófiai jelentései például ilyenek:

- Isten halott.

- Isten csak egy metafizikai fogalom.

- Isten a legnagyobb parajelenség.

- Isten a mindenség, Isten az, aminél nagyobbat nem lehet elképzelni.

- Isten csak egy Babig. Tehát olyan értelmezhetetlen szó, amiről a használói nem tudják megadni, hogy mi Babig és mi nem Babig

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.02.14 0 0 7041

78. def.:

Isten, Aki nem teremtetett. Tehát nem angyal, nem ember, nem állat. Transzcendens, felfoghatatlan és megismerhetetlen lény. A világban csak a megnyilvánulásaiból tudhatunk Róla. Mindig és mindenkor csak annyit tudhatunk Róla, amennyit Ő közöl velünk. Mindenható és mindentudó, korlátok nélkül szabad, és semmi teremtett nem tudja korlátozni. Időn és téren kívül áll. Se kezdete, se vége nincs.

IGe: Ja és azt hogyan lehet felfogni, hogy „Isten” felfoghatatlan? Vagy a felfoghatatlanság mégis legfelfoghatóbb?

MemetikaTan Creative Commons License 2022.02.12 0 0 7040

77. def.:

Isten = öt betű a keresztrejtvényben.

IGe: Ez egy nekem nagyon tetsző ironikus definíció. Persze minden keresztrejtvényt meg szoktak fejteni, hiszen azért készítik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!