Remélem nem probléma, hogy letegeztelek. Azt szeretném megkérdezni Tőled, hogy milyen japán teákkal volt eddig dolgod? Típus és név is érdekelne, esetleg tapasztalatok, kedvencek stb. Sajnálatos módon az ismerőseim között nincsenek igazi teaszeretők, a saját tapasztalataim pedig kevesek az objektív véleménynyilvánításhoz.
A teautja.hu-tól vásárolunk (a barátom rendeléseihez szoktam csatlakozni), neten keresztül. Van választék, legalábbis japán teában, engem meg az érdekel elsősorban.
Tudom, hogy Debrecenben van boltjuk és Fehérváron is elérhetők a dolgaik. De BP-en nem tudom elérhetőségüket.
Ez a cég rendszeresen tart Pesten is eseményeket, olyankor vélhetően lehet tőlük venni is teákat olyankor. Pláne, ha jelzed feléjük, mondjuk mailben, hogy szeretnél vásárolni.
Nekem csak jó tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. A honlapjukon pedig jól követhető, hol és mikor jelennek meg, ha esetleg érdekel ez a lehetőség.
Semmiféle internetes rendelésben nem veszek részt. Én magam szeretem megvenni, ami tetszik, személyesen. Ha ilyen lehetőség nincs, akkor 1 db vevőt már vesztettek.
nyugodtan megbízhatsz az internetes kereskedésekben is. én az egyik magyar oldalnak több, mint másfél éve rendszeres vásárlója vagyok. gyors és biztonságos a kiszállítás.
sziasztok! egy gyors bemutatkozásal kezdeném, mivel még csak most regisztráltam. kb 4 éve foglalkozok komolyabban teákkal. eleinte mint sokan mások én is ízesített teákkal kezdtem pályafutásomat, majd idővel ismertem meg a komolyabb teákat, minőségibb. jelenleg nagy rajongója vagyok Marukyu Koyamaen teáinak, azon belül is főleg a gyokurok a kedvenceim.
kérdésem az lenne, hogy nem rég hozzájutottam Koyamaen Gabaron matchajához, ezidáig nem próbálkoztam vele túl sokszor, de valahogy - nyilván az én hibámból - meglehetősen keserű ízeket tudtam csak kihozni belőle. ha valakinek van tapasztalata e tea terén, vagy más matchák terén, annak válaszát szívesen várom!
Nemrég életemben először teaházból vásároltam teát.
Olvastam valahol, hogy gyakorlatilag ha drágább zöld teát vásárolsz akkor jobban jársz, mert többször lehet leönteni, meg ízre is jobb.
Egy "sima" Gunpowder-t és egy "Temple of Heaven" Gunpowdert vettem. Gondoltam, így talán kiderül, hogy nincs is közöttük olyan nagy különbség amiért érdemes lenne a párszáz forinttal drágábbat választani, de miután megkóstoltam őket a különbség meglepő volt.
A "sima" Gunpowder már összehasonlítás nélkül is egy kicsit csalódást okozott, gyenge az íze első leöntésre is, másodikra még gyengébb. Aki mégis ezt választaná annak 1 vagy max 2 leöntést javasolnék.
A "Temple of Heaven" változat meglepően erőteljes ízű volt, érdemes figyelni, 2 percnél tovább nem nagyon érdemes áztatni. Az első és második leöntésnél tökéletes minőségű teát kaptam, de harmadszorra is érdemes leönteni, ekkor már annyira nem erős az ize, de élvezhető. Szerintem 2-szer vagy 3-szor érdemes leönteni.
Öcsémmel is megkóstoltattam a teákat; egy másodszor leöntött "Temple of Heaven"-t és egy először leöntött "sima" Gunpowder-t és egyértelműen azt mondta, hogy az előbbi volt jobb. Szerintem is. Annak ellenére, hogy másodszor volt leöntve, az íze jobb és erősebb volt.
Ez így igaz. Épp egy shinchát iszogatok, és csak normál bögre+szűrő volt kéznél. Közel se hozza azt az élményt, amit tegnap ugyanez a tea egy hohinból.
Filteres, vegyesbolti zöld teákból egyik sem éri meg, kivéve a Tesco fügekakatusz ízűt, az iható és relatíve olcsó is. Ha rendes zöld teát akarsz, menj el teaboltba. Arra mindenképp figyelj, akármilyen zöld teát is szerzel be, nem szabad túl sokáig áztatni, sem túl forró vízben, mert akkor túlzottan kesernyés, fű íze lesz.
Az, hogy a tea hányszor leönthető a minőségétől függ.
Az igazán jó zöld teákat akár 7-8 alkalommal is le lehet önteni, minnél jobb minőségű annál alacsonyabb hőmérsékletű vízzel.
Amit boltban megkapsz, ott a legjobb teák kicsivel rosszabbak, mint a minőségi teáknál a belépő szint. Árban viszont drágák - meg kell fizetni a reklámot, a csomagolást.
Érdemes teaházakban próbálkozni, ott tudják, hogy melyiket hogyan kell elkészíteni (milyen hőmérsékletű vízzel és hány leöntést bír).
Azt szeretném kérdezni, hogy a szálas zöld teákat hányszor lehet felhasználni. Én kétszer szoktam. Lehet többször is?
Más: Kinéztem magamnak teaházakban kapható gunpowder zöldteát, nem is olyan vészes az ára 1200-1300 ft / 100gr. Érdemes ilyen helyről vásárolni vagy inkább vegyek boltban pl Twinings Gunpowder-t?
A filteres teák esetében nehéz ilyesmi sorrendet állítani, az dönt, neked melyik ízlik, ezt pedig értelemszerűen csak magad tudod eldönteni. Kóstoljad végig őket.
Ha valódi zöld teákat szeretnél kóstolni, akkor valameylik teaházban próbálkozhatsz.
Sajnos a jobbaknak meglehetősen magas ára van.
A kínai (dobozos) zöld teák elég jók, de elég véletlenszerű, hogy melyik boltban milyen kapható.
Én a zöldek közül elsősorban a japán teákat szeretem, azon belül a senchakat. Ezek viszont egyáltalán nem olcsók, jellemzően csak teás boltban kaphatóak. További költség, hogy nem a hagyományos (nagy méretű) kannában szokás őket elkészíteni.
At nem zöld tea, hanem tényleg fekete tea, ahogy a dobozára van írva. Én zöld címkésnek hívom, egyszer vettem belőle, de még mindig nem fogyott el, nem ízlik, csak váltóíznek tartam. A Lipton lehet nem is gyárt zöld teát.
Ostoba kérdés következik: a Lipton féle Green Label Tea hagyományos zöld tea? Mert a Green szó erre enged következtetni, viszont a dobozon az áll, hogy fekete tea és a Lipton honlapján léve termékek között sincs felsorolva. Valaki?
Tudom, hogy mit lenne érdemes megkóstolni, de mivel kisvárosi lányka vagyok, nem igazán tudom helyben beszerezni amire szükségem lenne. Tudtok esetleg segíteni, milyen netes oldalról tudok megbízható minőségű teákat rendelni?
Van egypar puerh lepenyem,jobbara fiatalok 3-4 evesek,az osszes sheng-puerh,szeretnem oket szakszeruen tarolni jelenleg a szobamban vannak egy szekrenyben a teakon kivul nincs benne mas semmi.
Megfelelo-e ez igy hosszu tavon vagy mit tanacsoltok?
Régen olvasgaton ezt a kis fórumot és a megéri-e kérdésre csak annyit tudok mondani:
Ha végig gondolod , hogy milyen dolgok nélkül megtudnál lenni amikre jelenleg költesz akkor eléggé meglepődnél, és szerintem nem kell többet költeni rá, csak át kell csoportosítani, és semmivel sem lesz több kiadásod és így nem lesz kevesebb sem ami a betevőre marad.
HA ezt szeretném megpróbálni akkor a másikról egy kicsit lemondok és így már nem lesz drágább.
Bár igaz nem egy olcsó mulatság néha, ha bemegyek egy jó kis tea boltba és ha van is otthon tea dögivel azért mindig van 1-2 amit meg kell kóstolni otthon ülve egyedül, valakivel.... nyugodt körülmények között....