Keresés

Részletes keresés

Thernitibi Creative Commons License 2000.10.09 0 0 59
No persze, ha azt használnánk nap mint nap fő vitafórumnak, akkor az Index lenne furcsa. Azon gondolkodom, hogy kellene napi húsz hozzászólás, hogy egy hónap múlva legyen egy jó teszteredény.
Mijo Creative Commons License 2000.10.08 0 0 58

Be lehet jutni, de egyáltalán nem tünik egyértelműnek a "kezelése" !

Mijo

Előzmény: marfai (56)
Mijo Creative Commons License 2000.10.08 0 0 57

Legszimpatikusabb ez a kép, különösen ami az alsó harmadát illeti :) !

Mijo

Előzmény: marfai (54)
marfai Creative Commons License 2000.10.08 0 0 56
Kedves Zoli!

Beszéljük meg, mert egy idegennek is sikerült az általános témák között létrehoznia egy új topicot... :-)) Épp most beszélem rá, hogy mutatkozzon be...

Márfai P.

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.08 0 0 55
Péter!

Be tudok jelentkezni, de nem tudok hozzászólást készíteni ill. új témát létrehozni!

Zoli

Előzmény: marfai (53)
marfai Creative Commons License 2000.10.08 0 0 54
Kedves Barátaim !

A Bács-Kiskun megyei ORSZÁG(RÉSZ)GYŰLÉS képei
megtalálhatók a
http://bacs.mszp.hu/kepek/ címen. Ha érdekel valakit...:-))

Márfai P.

marfai Creative Commons License 2000.10.03 0 0 53
Kedves Zoli!

Megnéztem a "Bajai Szalon"-t, nekem működik. Leginkább az a baja, hogy nem írnak oda. Bejelentkezési gondod van?

Márfai P.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.02 0 0 52
Péter!

Nekem nem müködik a baja.hu forum része!

segits!

Zoli

Matkovits Creative Commons License 2000.10.02 0 0 51
Én csak tisztáztam, kirohanni Te szoktál. De legalább picsognál...
Előzmény: Mijo (50)
Mijo Creative Commons License 2000.10.02 0 0 50

Köszönöm, hogy kisegítettél, én úgy vélem ezek összefüggésében semmi olyant nem írtam, ami a Kornél kirohanását ki kellett volna váltania .. !
Korci te brutális animál, én is érző vagyok ám :( :) ..., azt akarod, hogy picseregjek !?

Mijo

Előzmény: marfai (49)
marfai Creative Commons License 2000.10.02 0 0 49
Kedves Kornél!

Gál Zoltán úrral kapcsolatban nekem sem jutna eszembe pártos elkötelezettség. Csak megerősíteni tudom állításodat: Zoli bácsi sohasem volt semmilyen párt irányába elkötelezett, csak a maga tisztessége felé.

Amiért nem tettem szóvá Mijo megjegyzését, az az, hogy a szolidaritás, a szelíd, nem tolakodó segítség, a nyitottság, a közösség tisztelete, szolgálata, mind jellemzőek Gál tanár úr személyére, és mint talán említettem, a magam részéről valahogy ilyenek gondolom az elkötelezetlen, tisztes értelmiségi létet. Ez nem feltétlenül jelent balos irányultságot, de a baloldal értékrendjének ez is része.

Márfai P.

Előzmény: Matkovits (48)
Matkovits Creative Commons License 2000.10.02 0 0 48
Mijó!
A kavarásaid, az informálatlanságod miatt most meg a Márfai topicát kell használnom. Dr Gál Zoltán zeneiskolai igazgatót úgy rúgták valagba a 70-es években, hogy meg sem állt a Posztógyár portásfülkéjéig. Zoli bácsi sohasem volt semmilyen párt irányába elkötelezett, csak a maga tisztessége felé.
Előzmény: Mijo (45)
marfai Creative Commons License 2000.10.02 0 0 47
Kedves Mijo!

Nem tartom eretnek gondolatnak. Technikailag úgy működhet, hogy Gál tanár úr elmegy Gál Zoli fórumára.

Márfai P.

Előzmény: Mijo (45)
Mijo Creative Commons License 2000.10.01 0 0 46

gazo válasz erre | adatok | e-mail 2000-10-01 16:50:24 (30)

Hogy kell-e rettegni Baján? Talán nem mindenkinek kell, de amint a Pécsi Rádióban óvtam az ide érkező vendégeket, helyesen járnak el, ha az EPF-796. frsz.-ú fehér Ladát meglátják, akkor lehúzódnak az út szélére, és mereven előre nézve a pedálokra szegezik a tekintetüket. Különösen, ha nő vezeti a kocsit, könnyen kaphat egy-két ökölcsapást.
Nekem egyébként mindig kellene rettegnem, de nem félek. Mielőtt e sorokat írom, megtettem a szükséges intézkedéseket.
1. Védelmet kértem Gergényi Péter megyei rendőrfőkapitánytól.
2. Ha engem valami baj ér, akkor azonnal megjelenik a Dezső Zoltánnal kapcsolatos rendőrségi beadványaim és az ellene hozott bírósági ítélet az interneten.
3. Az említett, mintegy 100 oldalas dokumentációt letétbe helyeztem.
4. Hasonlóképpen letétbe helyeztem azoknak a listáját, akiknek érdekében áll, hogy eltegyenek láb alól.
Történt a következő: szombaton 11 óra 20 perckor érkeztem haza a piacról kerékpárommal Duna u. 10. szám alatti lakásomhoz. Dezső Zoltán néhány haverjával a lépcsőházunkban lakó testépítő fiatalembert költöztette. Nekem támadt, hogy mit írtam az interneten. Nem azért nem válaszoltam neki - amint azt nyilván közhírré fogja tenni -, mert rettegek tőle, hanem mert sem ez ideig, sem ezután nem részesítem abban a megtiszteltetésben, hogy szóra méltassam. A zakómat, melyet rángatott, eldobtam. Undorodtam tőle, amit megérintett.
Nos, ennyit a rendőrségnek, hogy számomra milyen Baján szombat délelőtt a közbiztonság.
Az internetre egyébként semmit sem írtam, mivel ez ideig nem tudtam kezelni. Így azt sem tudtam, hogy mi volt rajta. (Most már tudom.) Amíg részleteiben ismertethetem az ügyet, álljon itt adalékként az eltelt néhány év rövid bajai közbiztonsági vázlata!
Egy fiatal újságíró megírta, hogy egy fekete autó tulajdonosa évek óta jogosítvány nélkül száguldozik a városban. Ha pedig összegyűlik néhány százezer forint büntetés, az autós kifizeti, majd tovább száguldozik. Erre Dezső Zoltán megverte a fiatal újságírót, aki pedig közbe mert lépni a védelmében – egy idősebb korosztályú tanár -, azt leköpte. Szóvá tettem a dolgot a Pécsi Rádióban, - akkor még ritka volt az újságíró verés -, a hírt a Kossuth Rádió is átvette. Ettől kezdve a továbbra is jogosítvány nélkül száguldozó – itt a rendőrségi szóhasználatot alkalmazom - „úriember”, napi átlagban legalább kétszer megfenyegetett, a nap minden szakában ocsmány szidalmakkal ordított a város minden pontján. Amikor pedig leköpött, a bíróság elítélte. (Megemlítem, hogy soha senki nem merte bíróság elé citálni. Az addigi ítéletek hivatali feljelentésre történtek, köztörvényes ügyekben.) Hogy mennyire félnek tőle a nők, mi sem bizonyítja jobban, hogy megverte a Petőfi Népe rendőri riporternőjét is, aki szóvá tette, hogy a Dózsa György úton egy anyát bántalmazott, akinek a kocsiban levő két kisgyermekét a kiállt sokk miatt pszichiáterhez kellett járatni. Hogy ez esetben miért nem történt feljelentés, az érthető. Melyik édesanya merne feljelentést tenni, ha kilátásba helyezik neki, hogy megölik a gyermekeit?
Egyébként jómagam felhagytam azzal, hogy a rendőrséget beadványokkal terheljem, Dezső Zoltán több alkalommal el akart ütni, egyszer pedig majdnem halálos balesetet okoztam miatta. A Duna utcában félre rántotta a kormányt, mintha nekem akarna jönni. Miután én önkéntelenül ugyanezt tettem, majdnem elütöttem egy kislányt, aki a Duna utcában a járdán játszott. Levelezőtársaim nyilván megkérdezik, hogy tettem-e feljelentést. Igen, minden alkalommal. Legutoljára egyébként saját ügyemben akkor, amikor Dezső Zoltán több alkalommal a kis unokámat rémisztgette. Egy kétéves gyermek még nem tudja, hogy mi az az ocsmányság özön, ami ilyenkor elhangzik, de azt érzékeli, hogy egy félelmetes kinézetű egyén ordít a nagyapjára. Azóta fél itt Baján a gyermek. Még egy bejelentést tettem, amikor szeptember 22-én reggel az Oltványi utca bejáratánál Dezső Zoltán egy főiskolai tanárnőt inzultált.
Lehet, hogy Dezső Zoltán most már érzi, hogy csicskásai lassanként elhagyják. Ha igaz, hogy egyszer fizikai értelemben is emberére akadt, akkor legalább három nőt kell leütnie, hogy nimbusza helyreálljon. (A vezéri szerepért ugyanis állandóan bizonyítania kell.)
Ha csak nem sikerül megszervezni azt a polgári ellenállást, ami Baját ismét mindenki számára biztonságos várossá változtatja.

Dr. Gál Zoltán
Baja, Duna u. 10. fszt. 3.


Mijo Creative Commons License 2000.10.01 0 0 45

Kedves Péter, mustra alá véve az ajánlott programtokat, rezignáltan kezdtem tudomásulvenni, hogy a ti pártotok se kíván sok figyelmet szentelni a közbiztonságra, amikor tovább menve észrevettem, hogy "kirajzott" párttársaitok közül lészen olyan is, aki erről kíván szólni !

Eszerint:

16.00

Gál Zoltán Baja, MSZP Iroda Szentháromság tér 3.

Fórum

Az MSZP politikája a bűnözés elleni harcban

__________________________________________________________________________________________________

Nos, kedves Péter, bizonyára te is észleled és véleményezed a mi Gál Zolink, azaz a ti Gál Zoltántok druszája szélmalomharcát és reménytelen kálváriáját, a "Muszáj-e rettegésben élnünk Baján ???" című topicban publikáltak szerint.
Ha tévednék, elnézést, de nekem úgy rémlik, hogy a Zoli is egyértelműen baloldali érzelmű volt, hogy melyik párt kötelékén belül, bevallom nem tudom biztosan.
Eretnek gondolatnak tartzanád-é, hogy az előadó Gál Zoltán, a vele azonos nevű újsáíró Gál Zoltán példáján keresztül ecsetelje "az MSZP politikáját a bűnözés elleni harcban", magyarán szólva, számíthat-e Baja arra, hogy nem csak elvi síkon történő frázispufogtatással, hanem egy élő és napi példa demonstrálásával vetít elénk alternatívát az előadótok !?
Biztos vagyok benne, hogy ehhez minden forrásanyagot a rendelkezésetekre bocsátana a bajai Gál Zoltán barátunk !

Mijo

Előzmény: marfai (44)
marfai Creative Commons License 2000.10.01 0 0 44
Kedves Barátaim!

2000. október 4-én ORSZÁG(RÉSZ)GYŰLÉS-t tart Baján az MSZP országgyűlési frakciója. A részletes program megtalálható az MSZP Baja Térségi Szervezete honlapján.
A rendezvény minden részében nyitott. A sajtó részére is.
Mindenkit szívesen látunk.

Márfai P.

marfai Creative Commons License 2000.09.26 0 0 43
Kedves Barátaim!

A GISPÁN rendszerrel kapcsolatos véleményünket iderakom, már csak azért is, mert másutt hivatkozom rá...:-))

--------------

BAJA Város Önkormányzata
Baja, Szentháromság tér

Széll Péter Polgármester Úr részére!

Tárgy: térinformatikai rendszer

Tisztelt Polgármester Úr!

Megfogalmaztuk álláspontunkat a most napirenden lévő térinformatikai rendszer megvásárlása, és bevezetése kapcsán.

Javasoljuk az előterjesztésnek megfelelően a GISPÁN rendszer beszerzését pályázati formában. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy elkerülhetetlen egységes, átfogó informatikai koncepció kidolgozása a város és intézményei részére. A térinformatikai rendszer olyan jelentős, annyira alapvető, hogy a későbbiekben csak olyan koncepció valósítható meg, amely részleteiben sincs ellentmondásban a most kiválasztott rendszerrel.

Mint az eloterjesztésbol is kiderül, nem új keletu téma Baja város alaptérképének digitalizálása, és az ehhez kapcsolódó ügyintézés számítógépes megoldása. A mai kor követelményének megfelelo rendszerek általában térinformatikai alapúak, az ezekkel kapcsolatos korábbi bizonytalanságok, (rendszerek kompatibilitása, a földhivatali rendszerrel kapcsolatos összemuködési képesség, szabványosság stb.) mára megoldódtak.

A kiindulás az, hogy egy korszeru, térinformatikai alapú nyilvántartási rendszerre szükség van. A kérdés inkább arra vonatkozik, hogy melyik rendszer legyen a jelenleg piacon kaphatóak közül, és az mennyibe kerül.

A rendszerek kérdését befolyásolja az, hogy máshol milyen üzemel, azzal mennyire vannak megelégedve, ki tudják-e használni a nyújtott szolgáltatásokat. Kérdés még, hogy az alaptérkép, és az egységes közmuszolgáltatás biztosításához az egyes közmuvekkel az adatátadás nem okoz-e problémát. Baja térségében végül is ez nem merül fel élesen, mert általában a közmuszolgáltatók ha rendelkeznek is digitális mérési állományokkal, a szakági adatok térképes nyilvántartásban találhatóak.

Mind az eloterjesztés, mind a 2000.09.18-án elhangzott ismertetés alapján, az elhangzott referenciák figyelembe vételével úgy látjuk, a GISPÁN rendszer megfelelo a feladatok ellátására. A fizetési feltételek, foként ha pályázati források is állíthatók mellé, kedvezoek.

Mindenesetre érdemes a referenciahelyeken azoktól is véleményt kérni, akik konkrétan dolgoznak a rendszerben, hogy milyenek a tapasztalataik, (pl. vezetik-e még a kockás füzetet a számítógép mellett). Ezen kívül meg kell vizsgálni, hogy az eloterjesztésben szereplo költségek mellett milyen további erőforrások szükségesek a rendszer bevezetéséhez (hardver eszközök megfelelosége, esetleges bovítés szükségessége, adatok díja stb.) A minimum feltétel jelenleg is már teljesül.

Azt azonban be kell látni, hogy ez a rendszer csak a kezdet. (bár kezdetnek nem rossz) Hosszú távon mindenféleképp el kell
készíteni egy átfogó informatikai stratégiát, személyi és anyagi hozzárendelésekkel, mely stratégia szerinti fejlesztések képesek lesznek biztosítani a város, késobb a térség információs igényeinek fizikai alapjait. Mivel igen sok pénzbe kerül, csak több év alatt lehet megvalósítani, de már a jövo évi költségvetés készítésénél figyelembe kellene venni.

A stratégia kidolgozása azért is fontos, hogy a megvalósuló informatikai fejlesztések ne ad.hoc történjenek, hanem meghatározott irány és ütemezés alapján, foként ami a rendszer beszerzéseket illeti.

A térinformatikai rendszer hosszú távon nem csak mint forrás igény jelenik meg, hanem alkalmas bevételeket biztosító szolgáltatás nyújtására is, hiszen ilyen jelenleg is van, az egységes közmunyilvántartó, földhivatal négyzetdeciméter áron ad térképes adatszolgáltatást.

A határozattervezet tárgyalásra alkalmas, a folyamatok ez alapján elindíthatók.

Véleményünk szerint - el kell kezdeni a városházi informatikai rendszer átalakítását, mely vonatkozik a szoftvere a hardvere és az információ technológiára. Szükséges, hogy az informatika jelenlegi , túlzottan alárendelt helyzete alapvetően megváltozzon, és hozzá igazodjon a szükségletekhez.

Kezdő lépésnek javasoljuk az előterjesztésben szereplő rendszert, de azzal, hogy mellette - legalább szakmai szinten - elkészül a városi informatikai stratégia, mely lehetővé teszi a hosszú távú gondolkodást arról mi, hogy mi a fejlesztés iránya, mit lehet megvalósítani.

Nem kell olyan anyagot készíteni, amely minden vonatkozásban teljes, de a legfontosabb megoldandókat mindenképpen tartalmaznia szükséges. Csak ennek az "összefoglaló" szakmai anyagnak a részeként értelmezhető ez a most aktuális előterjesztés.

Fontos a lehetőség megragadása, mert hosszútávon jelent elkötelezettséget az informatika mellett, és ezen rendszer üzemszerű használatával egyre inkább elvárássá válik a bajai ember számára az egy helyen, gyorsan, pontosan történő ügyintézés.

Összesítve: szakmai szempontból javasoljuk a GISPÁN rendszer beszerzését és bevezetését!

Baja, 2000. szeptember 21.

Informatikai tanácsadók

----------------------

Márfai P.

marfai Creative Commons License 2000.09.20 0 0 42
Kedves Béla!

A válasz most az, hogy nincs válasz. :-))
Szerettem volna konkrétabb lenni, de Polgármester úr visszavonta az előtejesztést...
Csak azért nem válaszoltam, mert nem ismertem a választ (most sem ismerem), de néhány héten belül érdemi információm lesz a "24-es"-sel kapcsolatban.

Márfai P.

Előzmény: PÉBÉLA (40)
Mijo Creative Commons License 2000.09.20 0 0 41

Reggel 7 óta, most vagyok képes ezt leküldeni :((((((((...........!

Már megbocsáss Bélám, de ez egy nagy marhaság !
A legördülés sorrendjében egyikre jutott ido, de mivel jött egy vendég, vagy telefon, bármi, a másikra - rád - nem. Ennyi !
Azóta nem is írt, úgyhogy alaptalan a brummogásod, pláne ez a "nemzavaromatársaságot" durca :)!

Mijo

Előzmény: PÉBÉLA (40)
PÉBÉLA Creative Commons License 2000.09.20 0 0 40

Kedves Mijo!

Most vesztette aktualitását a dolog ugyanis válaszra sem méltat.

Azért értek én a "szobol" nem zavarom tovább a
társaságot.

PÉBÉLA

Mijo Creative Commons License 2000.09.20 0 0 39

Most lehet, hogy kekecnek fogsz tartani, kedves Béla, de ugyan áruld már el, miért használod úgy mások megszólításakor a nickneveket, mintha nem tudnád pl. a Márfairól, hogy o Péter. O sem, én sem szólítunk téget PÉBÉLA-ként, hiszen tudjuk, hogy te Péter Béla vagy ! Bocs', Béla :)!

Mijo

Előzmény: PÉBÉLA (30)
Mijo Creative Commons License 2000.09.20 0 0 38

Három csak a szemedbe röhögött, a többi meg a hátad mögött :))))......., mintha nem is elnök lennél :( !

Elértesz Korcicica: arra utaltam, mintha elnökként nem lenne elég alkalmad arra az elmúlt évek során, hogy megtapasztald a - most meglepetést okozó - jelenséget ! Úgy hittem, hogy erre már immunis vagy :)!?

Mijo

Előzmény: Matkovits (37)
Matkovits Creative Commons License 2000.09.19 0 0 37
Mijókám-Bogaram!
Az elmút 54 évben nem azért szartak le, röhögtek a szemembe, mert elnök, vagy akármi voltam.
Csak úgy simán.
Rá is fáztak egyen-ketten...
De ez meg a Márfai topic, úgyhogy ne itt.
Előzmény: Mijo (36)
Mijo Creative Commons License 2000.09.19 0 0 36

Agyas ! A Marosnak ismét több esze volt :)! O igérte hogy megy, de úgy volt vele, elég ha te blamálod magad, úgyis elregéled mit észleltél, és majd ezek tudatában mutat a továbbiak során érdeklodést. Vagy nem ...
Három csak a szemedbe röhögött, a többi meg a hátad mögött :))))......., mintha nem is elnök lennél :( !

Mijo

Előzmény: Matkovits (35)
Matkovits Creative Commons License 2000.09.19 0 0 35
Mi a fenét provokálsz Te engem?
Ott voltam. Ajánlom mindenkinek. Egy napirendi ponttal kapcsolatban volt megjegyzésem és a legegzaktabb (egzakt=szabatos, egyértelmű, pontosan meghatározott) válasz a „csak” volt. Bocs! Még egy; a „véleményünk szerint” – ez nem a bizottságot jelenti, hanem az apparátust. Kérdésemre, hogy a vélemény alapja Adisz Abebában, vagy Phenjanban van, nem kaptam választ.
A bizottsági üléseken feltehetsz kérdéseket, de időhiány miatt(?) nem vitatkozhatsz, érvelhetsz. Így csak elszarod az idődet. Közben meg megy az olimpia, ami legfeljebb bosszant, de nem idegesít.
(Jut eszembe; 3 (három!!!) képviselő röhögött ki, hogy elmentem.)
Előzmény: Mijo (33)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.19 0 0 34
Péter!

Köszönöm a tájékoztatást, de mint tegnap du. jeleztem neked telefonon, azért nem tudtam elmenni, mert a tulajdonosnak volt kérdése közel 2 órán keresztül.
Egyenlőre nekem is van pár főnököm!

Mint délelőtt a városházán jeleztem szivesen részt vettem volna a megbeszélésen. Kérlek, ebből ne azt a következtetést vonjad le, hogy .... .
Legközelebb szeremcsem lesz, talán!

Zoli

Előzmény: marfai (32)
Mijo Creative Commons License 2000.09.19 0 0 33

Halljuk a Marost meg a Matkovitsot is, mit tapasztaltak, hiszen ok ketten jelezték, hogy eltudnak menni !?

Mijo

marfai Creative Commons License 2000.09.19 0 0 32
Kedves Zoli!

A 10. Pontban átvezetünk néhány módosítást. Ami lényeges, az az, hogy végre nem lesz különbség a közületi és a magán bérletes között. Az érintett vállalkozásoknak ez lényeges (50 %-os ) pozíciójavulás. Ami csak akkor igaz, ha egyébként váltanak bérletet.

A 18-ason, vagy bármelyiken részt vehetsz. A tanácskozási, hozzászólási jog némiképp korlátozott, ha szigorúan vesszük az SZMSZ-t, de nem vesszük szigorúan. :-))

A bizottsági ülés megvolt. Mos a testületi következik, csütörtökön, egész nap...

Márfai P.

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.16 0 0 31
Péter!

A 10./ pont mit takar pontosan?

A 18./-on szeretnék részvenni tanácskozási joggal. Lehetséges ez? Ha igen mit kell tennem?

Zoli

Előzmény: marfai (26)
PÉBÉLA Creative Commons License 2000.09.16 0 0 30

Kedves Márfai!

Azt szeretném tudni hogy a 24. pont, persze nem pontosan mikor várható?

PÉBÉLA

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!