Keresés

Részletes keresés

miskec4096 Creative Commons License 2009.01.01 0 0 118
A nagybátyám mindig azt mondja, hogy a Földközi tenger, különösen az Adria, az Európa csatornázása. Mert túl zárt, nehézen elmegy a piszkosság. Ez igaz, magam is látom, hogy évről évre piszkosabb a tenger. :(
Én végigjártam az egész tengerpartunkat (kivéve egy kis részt Zadar környékén), s biztos vagyok hogy sehol a szárazföldi parton nem nyaralnék, csak szigeteken.

Abbahagyva a szerénységet, mondhatom hogy a horvát tengerpart legszebb Európában (bár nem voltam Görögországban), de nem vagyok biztos hogy szebb-e thaiföldinél, vagy Karib-szigetekénél. Majd meglátom. :D
Kékhold Creative Commons License 2009.01.01 0 0 117
OFF - itt is :)
Balatonra?? ez egészen hihetetlen...
azt még megértem, aki a gyógyvizek miatt jár hozzánk, de hogy a Balatonban mit lát, az ő tengerpartjukhoz viszonyítva???
én is beszélgettem nyáron egy zágrábi horváttal, aki kérdezte tőlem (angolul persze, mert én horvátul csak néhány szót tudok - még), hogy szerintem melyik a legszebb tengerpart. én természetesen a horvátot mondtam, nem hízelgésből, hanem mert tényleg így gondolom.
erre ő megkérdezte, h miért, más tengerparton még nem jártál?? :)
pedig jártam itt Európában, mégis nekem ez a legszebb.
így merült fel bennem a kérdés, hogy vajon a tengerparti horvátok tisztában vannak azzal, milyen gyönyörű helyen élnek?? vagy ez nekik olyan, mint nekünk mondjuk az Alföld és a puszta, hogy jó-jó, hungarikum, na és?
ON
Előzmény: miskec4096 (116)
miskec4096 Creative Commons License 2009.01.01 0 0 116
Na, csak tessék. :)
Ez igaz, hogy a kettő országunknak éppen az a másik a legjobb szomszédja. Horvátok rengetege odamegy Pestre, magyarok pedig idejönnek tengerpartra...s ami nehéz elképzelni, az hogy egyre több horvát megy Balatonhoz nyaralni! Azt mondják, olcsóbb nekik.
Mindenesetben, a nyelv még mindig nagy akadály, így, ha tudnék segíteni...
Kékhold Creative Commons License 2009.01.01 0 0 115
szia itt is :)

egyelőre még az angollal küzdök, de remélem, már csak pár hétig... de utána majd jövök a kérdéseimmel, mert biztos lesznek. :)
Előzmény: miskec4096 (114)
miskec4096 Creative Commons License 2008.12.20 0 0 114
Sziasztok!

Horvát anyanyelvű vagyok, Zágrábban végeztem a magyar szakot, magyar-horvát szótáron dolgozom a két állam közötti együttműködésben, s nemsokára tervezem szerezni a doktori disszertációt is, egy magyar nyelvtani témáról. Hiszen nyelvész vagyok, tapasztalatom már van a horvát nyelv tanításában is, ha vannak kérdéseitek, nyugodtan tehetitek. Bár a fő okom miért idejöttem az, hogy mélybe fulladjak a magyarba, szívesen segítenék a horvátul tanulóknak és tanulni akaróknak is. :)
Via Galvani Creative Commons License 2008.11.27 0 0 113
Üdv. A magyar klaviaturán is elő lehet csalni a szlovák, cseh, lengyel és horvát mellékjeles betűket, anélkül, h. átállítanánk a nyelvet. Aki nyelvtanulásra vállalkozik, még ezt is megcsinálhatja. 1 perc rájönni.
Navračić
Előzmény: Lana_83 (106)
enesz Creative Commons License 2008.11.26 0 0 112
Sziasztok!
Én is most kezdtem el a horvát nyelvet tanulni, de az "ucimo" sorozatból, tanárral. Megvettem még a Magyarországon megjelent alapfokú tankönyvet is, a munkafüzetet még nem sikerült.El tudná nekem is küldeni valaki a hanganyagot hozzá?Előre is köszönöm!
Előzmény: sabahsabah (101)
controllux Creative Commons License 2008.10.21 0 0 111

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy volt e valaki itt középfokú nyelvizsgán. Ha igen leírná, hogy milyen irányított fogalmazást vagy levelet kellett írni.

vonaltranszkripció Creative Commons License 2008.09.16 0 0 110
Sziasztok!

Grafológia tankönyv írásához keresem a környező országok írássztenderdeit, vagyis azt az írást, amit az általános iskola 1. osztályban tanítanak a gyerekeknek.
Az interneten sok helyen megtaláltam nyomtatott formában az abc-ket, de nekem igazán a kézírásos formára lenne szükségem.

Előre is köszönöm a segítséget!

csiguci2 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 109
Hello

Én most kezdenék el horvátul tanulni, de sehol nem találok olyan könyvet, amihez hanganyag is van. Ha valakinek van ilyen, eltudná küldeni nekem?

Köszi :)
Zotya71 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 108
Örömmel venném én is mindenki segítségét abban, hogy használható hananyaghoz jussak alap illetve középfokon. Ha tud valaki segítsen. Köszi
gorsy Creative Commons License 2008.08.07 0 0 107
El tudnád küldeni a Horvát nyelv alapfokon c. könyvhöz a hanganyagot nekem is?Köszi
Előzmény: sabahsabah (99)
Lana_83 Creative Commons License 2008.04.28 0 0 106
Da netko ne bi mislio kako samo "farbam" ... pisem vam eto i na hrvatskom jeziku! :)
Svo oni koji bi htjeli nauciti hrvatski, ili se samo dopisivati zbog vjezbanja istog, ili koji trebaju neki prijevod ili bilo sto, slobodno neka se jave.
Kao Hrvatica preferiram hrvatski jezik, ali kao rodjena Suboticanka znam i srpski, samim time i cirilicu, ako netko ima problema s tim jezikom i tima cu rado pomoci! :)
Pozdrav,
Lana
Lana_83 Creative Commons License 2008.04.28 0 0 105
Sziasztok!

Horvát nyelvorákat tartok szivesen és fordítok is, magyarról-horvátra és horvátról-magyarra.
Bármilyen más kérdések felmerülése esetén is segítek szivesen.

Üdv,
Lana
sabahsabah Creative Commons License 2008.04.11 0 0 104
Szia,

de bizony, arra várok. Küldtem válasz levelet Neked.
Előzmény: Tiburtius (103)
Tiburtius Creative Commons License 2008.04.09 0 0 103

Üdv!

A Janja Zivkovic-Mandic-féle tankönyv újranyomására vársz?

Előzmény: sabahsabah (102)
sabahsabah Creative Commons License 2008.04.09 0 0 102
Hopsz..közbe rájöttem, hogy az e-mail címed megvan, igazából csak a válaszodra várok :)
Előzmény: Mjeno (100)
sabahsabah Creative Commons License 2008.04.09 0 0 101
Szia,

a hanganyagot amit kaptam, szerintem el tudom juttatni neked ha adsz egy e-mail címet nekem:) Ez a horvát nyelv alapfokon tankönyvhöz tartozik.
A hozzá tartozó tankönyvért még én is küzdök, egyenlőre az újranyomására kell várni. Sehol sem tudtam beszerezni, csak a munkafüzetet...azt is fortuna segítségével...
Előzmény: Mjeno (100)
Mjeno Creative Commons License 2008.04.07 0 0 100

sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni,hogy hol tudnék horvát nyelvkönyvet,esetleg hanganyagot beszerezni!

előre is köszönöm!

sabahsabah Creative Commons License 2008.03.17 0 0 99
Sziasztok,

köszönöm a segítséget!Megvan az mp3.
Üdv!
sabahsabah Creative Commons License 2008.03.06 0 0 98
Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni. Nemrég kezdtem el én is horvátul tanulni ön erőből.
Sajnos csak egy 83-as kiadású szerb-horvát nyelvkönyvet sikerült eddig beszereznem de már ez is valami. Most rendeltem meg a horvát nyelv alapfokon c. tankönyvet+munkafüzetet. Szükségem lenne hangzó anyagra is, de sehol sem tudok rá bukkani.
El tudná nekem is valaki küldeni az mp3-at amiről szó volt a fórumon?Vagy esetleg van valainek cd -rom anyaga? Nagyon sokat segítene!
goumideaumineaux Creative Commons License 2008.02.08 0 0 97
Szia!<BR>
Mivel más nem válaszolt írok valamit. A nyelvtanban nem vagyok teljesen biztos.<BR>
Želim Vam snagu, zdravlje i mnogo godine kao umirovljenik.<BR>
(Zselim vám sznágu, zdrávlje i mnogo godine kao umirovljenik.)<BR>
magyarul pontosan: Kívánok erőt, egészséget és sok évet nyugdíjasként.
Előzmény: Béla1007 (96)
Béla1007 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 96

Sziasztok horvátul beszélők!!

Pici segítséget szeretnék kérni!

8.-án pénteken lesz az egyik kolégámnak a nyugdijas bucsusztatója aki történetesen 30éve magyarországon élő horvát-magyar állampolgár, magyar feleség stb. Párszor pecáztunk együtt csípem az öreget.

Szeretném ez alkalomból pár kedves szóval horvátul felköszönteni.Az alábbiak szerint:

"Hosszú nyugdijas éveket , erőt egyészséget kívánok!"

Ezt a szöveget kéne lefordítani és magyarul fonetikusan leírni hogy elmondhassam.

Előre is nagyon köszönöm.

Béla

controllux Creative Commons License 2007.10.11 0 0 95

Nagyon köszönöm!

Sikerült letölteni. Az összekötő zenék a legjobbak rajta.:)

Előzmény: Törölt nick (94)
controllux Creative Commons License 2007.10.05 0 0 93

Bok!

Zanima me hrvatski jezik. Sada ucim. Mi sve godine idemo ljetovati na more.

Kako mogu pisati hrvatske slovo?(Moj racunalo nisu)

goumideaumineaux Creative Commons License 2007.10.05 0 0 92

Bok!

Kada otvorio sam moj topic, mislio sam isto i želio bih da index-čitatelji koji želili biše učiti po hrvatski mogu naći se. A čini se meni da nije dosta čovjek na indexu koji zanima hrvatski jezik, ili nemam interesantni stvari za reći.

Előzmény: Hrvatica (87)
220V Creative Commons License 2007.10.03 0 0 91
Köszi, várom. (Írtam mailt.)
Előzmény: Törölt nick (89)
controllux Creative Commons License 2007.10.03 0 0 90
Köszi, nagyon rendes tőled!
Előzmény: Törölt nick (89)
controllux Creative Commons License 2007.10.02 0 0 88

Sziasztok!

Nekem is csak a könyv van meg.  Nagyon kellene az mp3. Nekem is el tudnád küldeni?

Hrvatica Creative Commons License 2007.10.02 0 0 87

Bok!

Veselim se, da nasla san takovu starnicu, gdje mozem vjezbati hrvatski jezik. Ako znate, onda pisite po hrvatski!I jos trazim nekoga, tko dobro prica, jer meru zaboravila san jezik, i dobro bi bilo s nekim vjezbati, pricati, ali i to je dobro, ako u emailicu pisemo jedan drugomu.

bok

Ljubica

Előzmény: Törölt nick (86)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!