Hello Mister, naná hogy meg, már azt hittem eltűntél.
(Nem szabad itt működőképes 'járművet' közszemlére tenni, mert mindig akad, aki ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy beletapperoljon :).)
Szevasz 'Viktor', mindez valóban ijesztően hangzik, némi ismeretem nekem is van a halasi viszonyokról. Éppen ezért 'rettegek' már előre, ha nemzetközi főútvonal leszünk mi is, és ha kiépítik az új szántói átkelőt :((....
Tudod, attól, hogy nálatok még a miénknél is rosszabb a közbiztonság, a miénk még nem jó, még ha relatíve elviselhetőbb is a tiétekénél.
(Látom, vadi új nicket regisztráltál, lehet hogy elkerülte a Bajai régió fórum sajátossága a figyelmedet, miszerint az itt megjelenők saját, beazonosítható civil nevük alatt teszik ezt. A továbbikahoz két bemutatkozó topikunk is akad, könnyen megtalálod őket.)
Én egy halasi srác vagyok!
Néha beleolvasgatok a bajaiak vitáiba hozzászólásaiba, de eddig én nem írtam semmit!
Olyan dolgokon akadtok ki, rettegtek tőle, amik nálunk már tök megszokottak és sajnos néha a pesti ember közömbösségével mérve kezeljük ezeket a dolgokat!
Csillag utcai rablógyilkosság, Székely utcai leszámolás, 53-as úton elkövetett fegyveres rablás, rengeteg nyilvános késelés verekedés stb...
Nem beszélve Halast ellepő szerb, albán, ukrán, orosz maffiózókról, és az emigráns afgánokról, kínaiakról, bangladesiekről!
Nálunk ezek évek óta mennek!
Na és a cigánytelep!
Egy magyar fiú sötétedés után nem mer sétálni egyedül, de párban sem a Harangos tér és környékén, mert tuti100, hogy összeverik!
Kedves bajaiak!
Én voltam nálatok sokat, előző b.nőm odavaló volt!
Tegyétek össze a kezeteket és örüljetek, hogy nálatok biztonságban lehet este sétálni, max a vasút környékén molesztál 1-2 csöves cigit kérve!
Csak tudnám miféle anya szülte az olyan barbár barmokat, akik a minap duhaj jókedvükben részint lefeszítették a bajai Kálvária templom öt stációja áttört kovácsoltvas ajtaját, majd megrészegülve a sikertől, vandál módon tönkrezúzták az összes betontuskóba ágyazott reflektort, mely eddig csodálatos fényárba borította éjszakánként a domb tetején tornyosodó építményt.
Nehogy legyen ebben a városban valami megkapó, valami, ami ha pár percre is, de gyönyört okoz a mindennapok hajszájában :((....
(Az erről készült felvételeket később helyezem majd itt el.)
És ha az ember, na adj sors, éppen meglepi az ilyen szarháziakat, és ijedtében ledurrant pár atyai pofont, akkor még az kerül bajba, még őt kiáltják ki általában az elfogult szülők pajkos kölykeik brutális bántalmazójának :(! Pláne, ha azok a tizenpár éves dédelgetett kategóriát képviselik ....
Vajon miért van az, ha Magyarországon gyilkolnak halomra embereket, akkor a mély emberi humanizmus kerekedik felül, és az elkövető - ha rácsok mögött is -, de élheti tovább haláláig életét? (Én is tudom, hogy a törvényünk ilyen :(!) És vajon miért van az, ha az Egysült Államokban ölnek meg magyarokat, akkor az elkövetőt halálra ítélik? Azt se értem, miért van az, hogy ha azt megengedi a felettébb kényes ízlésünk, hogy lihegve csatatérre kövessük a bigbradert, akkor miért nem veszünk törvényhozás terén is példát róla!?
Az én angolom nem olyan, hogy koplett cikkeket fordítsak, de az alábbi idézet brutálisan meggyilkolt két magyar áldozata - Frank Griga, 33, and Kirsztina Furton, 23 - elkövetőjét, halálra ítélte Florida állam legfelsőbb bírósága.
"High court upholds 2nd death penalty in Miami Lakes torture-murder
By JACKIE HALLIFAX
Associated Press
Posted February 20 2003, 3:53 PM EST
Daniel Lugo
TALLAHASSEE -- The state Supreme Court rejected an appeal Thursday from a Death Row inmate condemned for the torture murders of a wealthy South Florida couple.
The unsigned unanimous opinion upheld both the convictions and sentences given to Daniel Lugo for the murders of Hungarian natives Frank Griga, 33, and Kirsztina Furton, 23, in 1995.
The ruling came four months after Florida's high court upheld the death sentences of Noel Doorbal, also convicted in the murders.
Lugo, 39, and Doorbal, 31, belonged to a gang that stalked Miami's social elite, kidnapped and then tortured them for extortion.
Thursday's ruling pointed to ``competent, substantial evidence that Lugo assumed and carried out a managerial function in the three major undertakings of an organization whose purpose was to kidnap carefully targeted victims and extort money.''
Griga, who made a $10 million fortune operating telephone sex lines, was killed with a blow to the head during a struggle at a Miami Lakes apartment. Furton died of an overdose of animal tranquilizer as Lugo and Doorbal tried to force her to divulge the security code to Griga's home.
Their bodies were dismembered by chain saw and ax, burned, then sealed in 55-gallon drums and buckets left at roadsides.
The high court also upheld Lugo's conviction of armed kidnapping, extortion, robbery and attempted first-degree murder in connection with the 1994 abduction and torture of Miami businessman Marcello Schiller.
Schiller lived to testify against the men who held him chained to a wall for a month -- blindfolded, burned with cigarettes, starved and then force-fed liquor -- until he signed over his house and a $1.2 million bank account.
Then the gang tried to make it look like Schiller died in a car crash and when they realized he had managed to escape the car they set on fire, they ran over him and left him for dead.
When the gang eventually learned they still hadn't killed Schiller, they visited the hospital where they thought he was recuperating with a plan to suffocate him, the court wrote.
But Schiller had already arranged to be airlifted to a New York hospital.
Foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt indítottak eljárást az ellen a vadász ellen, aki autójával két megyén át üldözte, majd vadászfegyverével rálõtt az õt meglopó tolvajok autójára. Vadnyugati üldözés zajlott kedden este Tolna megyébõl Baján át Bács-Kiskunba, egy férfi autóval kergette, majd vadászpuskával lõtt rá az õt meglopó tolvajok jármûvére. Az üldözés sötétedéskor a Tolna megyei Alsónyéken kezdõdött, amikor egy bátaszéki férfi kiszállva a Nissan személygépkocsijából nem zárta le azt....
Egy nem sokkal késõbb odaérkezõ kék színû Ford utasai a szeme láttára emelték ki autójából az övtáskáját, amelyben mobiltelefon és a személyes iratai voltak. A tulajdonos hiába kiabált a tolvajok után, azok zsákmányukkal együtt beugrottak autójukba és elhajtottak.
A férfi saját gépkocsijával a nyomukba eredt, és Baján egy körforgalomnál utol is érte õket, majd autójával neki is hajtott a Fordnak, hogy hátha kiszállnak az utasai. Az üldözött jármû azonban az 51-es úton Budapest felé vette az irányt, és annak ellenére sem állt meg, hogy az üldözõ többször is mellé került és megpróbálta leszorítani az útról.
A tolvajok Baja határában kihajították az övtáskát, ami a tulajdonos autójának csapódott, ám a meglopott férfi ezzel nem érte be. Tovább üldözte a Fordot és amikor az egy buszfordulónál vissza akart kanyarodni Baja irányába, az üldözõ a saját, engedéllyel tartott sörétes vadászpuskájával egy lövést adott le az autó kerekére.
A kilyukadt gumival a menekülõk csak néhány száz méterre jutottak, majd hátrahagyva az autójukat egy erdõs területre menekültek, ahol nyomuk veszett.
A rendõrség akciócsoportja a területet átfésülve kereste a három tolvajt, közülük egy 25 és egy 30 éves szarvasi férfit sikerült is elfogni, harmadik társuk kiléte is ismert, de a 25 éves szarvasi férfi még szökésben van. A lövöldözõ üldözõt a rendõrség kihallgatja, és vizsgálják azt is, hogy jogszerûen járt-e el, ahogyan üldözte a tolvajokat és használta a fegyverét. Nem kizárt, hogy önbíráskodás, közlekedésbiztonság veszélyeztetése vagy jogtalan fegyverhasználat miatt neki is felelnie kell majd a törvény elõtt.
Később érkezett hír szerint a két tolvajt a rendõrök kihallgatásuk után átadták a Tolna megyei nyomozóknak, ellenük lopás miatt indul eljárás. A vadászt a Bács-Kiskun megyei rendõrök foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés gyanújával hallgatták ki, a fegyverét pedig lefoglalták. A bátaszéki férfi szabadlábon védekezhet.
Szerk. megjegyzés:A tények szerint a rablók testi épségét jobban veszélyeztette a gépkocsis üldözés, mint az elfogást lehetővé tevő gumikilövés. Talán a nyilvánvaló bűnözők óvása fontosabb, mint kézrekerítésük? Nem védhetjük meg tulajdonunkat? A bűnelkövetőket, kicsit, nagyot meg kell fogni! A new yorki metróbliccelők lecsukása felére csökkentette a gyilkosságok számát. Ne csak messzi olajföldek diktátorait kergessük bármi áron, hanem házunk táján tartsunk rendet és biztonságot! Várjuk olvasóink színes hozzászólásait!"
Fentiekben az a meglepő, hogy bátaszéki vadász barátaim szerint senki sem tud arról, hogy közülük való lenne a bátor kiállásáért egyébként minden elismerést megérdemlő vadász.
Bár minél többen lennének az olyanok, akik nem hunyászkodnak meg a mindinkább felülkerekedő bűnözők előtt, és hasonló módon kelnének önmaguk és embertársaik védelmére. Remélhetően nem a saját javait védő lesz az, aki a történtek miatt a rövidebbet húzza :(. Ilyen férfiakra lenne szükségünk polgárőri csoportokban is, elrettentő példaként, akár még a kellemetlen következmények vállalásával is!
2003. január 8-án a Bajai Városi Bíróság tárgyalta azt a garázdasági ügyet, melynek feltételezett sértettje, - ha csak nem ő volt a rugdaló -, egy vaskúti lány. A gyanúsított ügyvédje zárt tárgyalást kért, így nem lehettem jelen, tekintettel, hogy terheltként szerepelek egy másik ügyben, a jelen témában írott 30. számú bejegyzésem miatt. A bajai tárgyalás február 12-én folytatódik.
Az ellenem tett feljelentést a megyei bíróság döntése értelmében a kalocsai bíróság tárgyalja majd, miután a bajai bíróság személyemmel kapcsolatban elfogultságot jelentett be.
Bízom benne, hogy semmi sértő vagy rágalmazó jellege nincs, ha bejelentem, hogy átmenetileg még élek, és ezt az állapotot még egy ideig folytatólagosan gyakorolni szeretném.
Gál Zoltán
"Tüdõembólia okozta a pultosnõ halálát HirosIndexHu 2003.01.20
Tüdõembólia és szívelégtelenség okozta a bajai sörözõ raktárában szombaton este megtalált felszolgálónõ halálát, a kasszából azonban valóban hiányzik 130 ezer forint. Mint ismeretes, szombaton este egy vendég holtan találta a Tóth Kálmán utcai sörözõ raktárában az 56 éves pultos nõt....
A rendõr orvosi boncolás megállapította, hogy az érsekcsanádi asszony halálát tüdõembólia és szívelégtelenség okozta. A fején lévõ sérülést esés közben szerezhette.
A játékautomata mûködtetéséhez használt kasszából azonban valóban hiányzik 130 ezer forint, ezért lopás miatt ismeretlen tettes ellen a rendõrség eljárást indított. Valószínû, hogy valaki a felszolgálónõ távollétét kihasználva fosztotta ki a pénzes kazettát. A nyomozók P. Gabriella halálesetében kizárták a bûncselekményt, ezért a körülményeket államigazgatási eljárás keretében vizsgálják, miközben nagy erõkkel keresik az alkalmi tolvajt.
Rejtéjes haláleset Baján 2003 január 19.
Rejtélyes körülmények között holtan találtak egy felszolgálónõt szombaton este egy bajai sörözõ raktárhelyiségében. A rendõrség elsõdleges tájékoztatása szerint a Tóth Kálmán utcai sörözõbe érkezõ egyik vendégnek feltûnt, hogy a helyiség üres, a pultos hölgy pedig többszöri hívásra sem jön elõ, ezért a keresésére indult.
A pult mögötti raktárhelyiségben a földön fekve holtan talált rá. A mentõorvos azt állapította meg, hogy az 56 éves érsekcsanádi nõ halálát feltehetõen epilepsziás roham okozhatta.
A kiérkezõ rendõröknek azonban gyanússá vált, hogy a halott nõ fején sérülésnyom van, és a szája vérzik. Az idõközben megérkezõ tulajdonos eközben megállapította, hogy a raktárhelyiségben több holmit elmozdítottak a helyérõl, a kasszából, vagy a játékgépbõl pedig valószínû, hogy 120 ezer forint hiányzik.
A rendõrség forró nyomon megkezdte a vizsgálatot annak kiderítésére, hogy valójában mi is történhetett. P. Gabriella halálának valódi okát a boncolás fogja kideríteni.
Szívből sajnálom, hogy a bajai vendéglátás egyik legkedvesebb egyénisége távozott el ekként közülünk. A Pallós Gabi volt egyike azoknak a kedves hölgyeknek, akik az egykori Véndió Étteremben lesték a vendégek gondolatait, talán ők voltak az utolsók, akik a vendéglátás -szíveslátás szlogent szó szerint értelmezték, és ennek megfelelően viszonyultak az azokban az időkben szinte általában telt házat jelentő betérőkhöz. Szegény öccse, a Gyuri is pár hónapja hunyt el hosszú szenvedés után, kevés őhozzá hasonló vidám egyéniséget ismertem Baján. Sosem fogom elfelejteni őket, együttérzek gyermekeikkel!
Még egy "apróság" eszembe jutott.
Mély "elismerésemet" szeretném kifejezni annak a "karakán" jellemű, potyaitalra szomjas bajai újságírónak, aki végtelen "jóindulattól" vezérelve olyan kommentárral adta át az alább említett inkriminált hozzászólás kinyomtatott változatát az írás egyik érintettjének, hogy annak szerzője a Mijo ..:(((!!!
Faszagyerek vagy haver, bárki is vagy, de azért legközelebb mással szórakozzál, hiszen ha valaki, akkor te nagyon jól tudtad, hogy egy témakör, azaz topic nyitója nem képes semmiképpen sem befolyásolni az abban megszólalók számát, a fórumok szabályainak megfelelő hozzászóló személyét, valamint annak gondolatait és mondanivalóját. Nyugodj bele, meg fogom tudni ki vagy, és majd én is meghívlak egy italra ....
Ami büszkeséget és örömöt jelent minden bajai számára, az az, hogy Faldum Bereniké bajai kajakoslány a közelmúltban lezajlott junior maratoni kajak-kenu világbajnokságon világbajnok lett !
Ugyanakkor rendkívül elszomorító, hogy éppen az ő családjában történt tegnap a tragédia. Még nem ismert okok miatt a világbajnok kislány édesapja, egy szóváltás során annyira elragadtatta magát, hogy valamilyen éles eszközzel elvágta a felesége torkát, majd ugyanezen a módon saját életét is kioltotta. Mindennek szemtanúja volt Bereniké testvérnővére, míg ő az iskolájában tartózkodott.
Újabb tegnap történt szörnyűség borzolja Baja lakossága idegeit, egy olyan kettős haláleset történt, mely részleteire rövidesen kitérek. Sajnos itt szó szerint elmondhatjuk: derűre a nem várt ború következett be.
Eszembe jutott valami korabbi,terjedelmesebb hozzaszolasom kapcsan.A korabbi peldak alapjan valoszinu,hogy engem is valaki megver,megfenyeget,lekop,beperel.Kivant resz alahuzando....
De!!!!
Ezeknek az illetoknek az nem jut eszebe,hogy megjelenjenek ezen a forumon,es megprobalnanak meggyozni minket(sajnos nem csak engem,hanem egy egesz varost kell mar),hogy ok nem ilyen emberek,rosszul lattuk-hallottuk stb.Ezert van ez a forum,ugy gondolom.Igy tenyleg bizonyithatnak,hogy en vagyuk a hulye,jol beegtem stb.,mert ok mar nem ilyenek,mert az csak egy ifjonti hev volt,es igy tovabb.
Persze agyon lehet verni engem,meg lekopdosni,de akkor mi lesz?Keremszepen az,hogy nekem volt igazam :(
Lehet,hogy naiv vagyok,de lehet,hogy felulbiralnam(es meg sokan masok is)a velemenyemet errol,meg a bajai viszonyokrol.
A nagy világmegváltó örülni fog, ha egyszerű mezei települési képviselő lesz belőle ..:((.. Amilyen szrityája van, a kompenzációs listán lehet, hogy még be is viszi pár bajai kisgazda a széles hátán ... És még ez akart polgármesterünk lenni :((... piha ..!
Máris akadt, aki az alábbi hozzászólás tekintetében engem szólított meg, kifogásolva annak tartalmát :(. Mondván, hogy hiszen én szerepelek "szerzőként" .....
Nos, mivel ez nem igaz, tisztázzunk valamit: számtalan hozzászólásom mindegyikéért mindig is vállaltam a felelősséget, ezek hiánytalanul visszakereshetők !!!
Bizonyára akadnak olyanok, akik nincsenek tisztában a fórumok működésével, így valószínűleg ennek köszönhető "szerzőségem" látszata is. Mi alapján tűnhet ez így ? Hát kérem nem más, mint amiatt, ami a Bajai régió fórum letöltésekor látható. Azaz, a Bajai régió fórum összes eddig megnyitott topicja, magyarul témaköre. A fejléc szerint sorjában ekként: kedvenc * téma * szerző * utolsó * válasz * utolsó. Sok ilyen témakört nyitottam én is, mások is. Ezt, melyben ez a hozzászólás is jegyződik, szintén én nyitottam. Alig két évvel ezelőtt ..... És az ír bele, akinek éppen a nagyvilágból kedve szottyan rá. Tőlem, nyitójától ("szerzőjétől") függetlenül. Egyetlen nyitott témakör tartalma sem köthető annak nyitójához, ahhoz személy szerint kizárólag az általa jegyzett hozzászólások fűzhetők. Remélem mindez így már világos !? Mindenki előtt ......
Húúúúúha, Gáborom, ez töményen kemény lélegzet volt ....
Valahogy az ilyen előadások azok, melyekre tekintettel jobban érzem magam a bőrömben amiatt, hogy nem látogatom a bájnájt Baját :(.
A közelmúltban Martfűn voltam két napig. Na szóval, még mindig csorog a nyál a számból ... Ennek oka pedig nem más, mint az a csend, a rend, szellősség, tisztaság, ami honol ebben a 8 ezer fős településben. Ami nekünk itt a Bácskában csak vágyálmunk lehet. Ahol gyakorlatilag alig van bűnözés. Viszont minden egyes utcáján naponta 4-5 ízben bukkan fel a rendőrségi járőrkocsi. És a lakosság köszön nekik. És vannak működő üzemek, és nincs munkanélküliség. Van még egy sajátossága a városnak, de arról nem szólhatok, mert a mai világban rögtön ombucmanért kiáltanának egyesek :).
Baján ....., nem hogy a főtéren és a Sugovica parton, hanem minden egyes utcasarokra figyelőkamerát kéne helyezni, kerül amibe kerül alapon :(((...!!
Nos,vegigolvastam a topicot.
Erdekes,hogy Slepi mennyire vedte D.Z.-t.Pedig o is tudja,hogy anno az a holgyet az 51-esen szepen lepofozta.Nem voltam ott,igaz.De jelen voltam egy esetnel,ami '96 nyaran a minigolfpalyan tortent.A szemem lattara verte meg D.Z. egy volt gimnaziumi evfolyamtarsnomet.Es miert?Mert eloszor valami szovaltas miatt a lany baratjat utotte le,aki persze fele akkora volt mint D.Z.
Nos,hogy D.Z, mivel keresi a napi betevot?Penzbehajtassal.Slepi(ha meg olvasod a forumot),mielott belemkotsz,tenylegesen tudom,mert a csaladomban is van olyan,aki szinten anabolikus sz@rokon hizott,es szinten igy csinal nemi penzmagot :(
Horgasz mester el meg?Bar,amiota homoszexualis hajlama napvilagot latott,gondolom kicsit visszafogta magat :)O rola is tudta mindenki,hogy mibol el:hol egy ki autolopas,hol reszletre vasarolt auto ertekesitese Szerbiaban,majd ellopasanak bejelentese Magyarorszagon.Utana ujjabb gepjarmu megvasarlasa,es igy tovabb.Par evvel ezelott uldogeltunk egy Sugovica-parti sorozoben,amikor Hori es sleppje megjelent.A nagymeno persze mindjart kirakta az onvedelmi fegyveret az asztalra.Persze,igy latta Pacinotol,De Nirotol,meg a Tarantino filmekbol.Nos,attol kezdve hanyagolom a Sugo menti sorozoket....
Na es Sereg Matyas ur es csapata szokott-e meg randalirozni,illetve belsoepitesz hajlamaikat kielni egyes szorakozohelyeken?Gondolok itt a helyseg es az otttartozkodok atrendezesen?
Na,meg betorni masok fejet,azutan pedig meguszni az egesz dolgot?
Persze o is hogyan kezdte?Bacs-hus IFA sofor,csak nagyon loptak a parizert,ezert lapat.Utana a K.G. ciganyaival jart diofat lopni,mert o legalabb felismerte a diofat.Miutan elvette K.G. leanyat megnott a penztarcaja tartalma,meg a mellenye is.Korulvette a slepp(koztuk izmos ex-kidobofiuk),akik megvedtek,ha Matyika nem birt volna el valakivel a diszkoban.(Tanuja voltam szinten,amikor egy 16-17 ev koruli srac probalta jol erezni magat a baratnojevel,de Matyinak is tetszett a leanyzo.Nos,a vegen csak "alanyult" a lanynak,mert hat igy kell udvarolni,mire a srac rendesen lecsapta.Erre jottek a hustornyok,es legalabb harom darabba tortek az ifju lovag allkapcsat.Ott voltam,lattam.Sajnos.)
Miert irom le ezeket?
Mert elegem van abbol,hogy az utobbi 5 evben nem mehetek el szorakozni a baratnommel,anelkul,hogy valamelyik helyi menocsavo be ne szolna neki,meg ne fogdosna stb.Ilyenkor a barataim illetve a baratnom fogtak vissza,hogy ne ugorjak az illeto torkanak.
Anno az Apukam vilaga cimu musor a Petofi Radioban az egyik kedvencem volt.Nos,egyszer egy srac felhivta a Jenot,a kovetkezo sztorival:
A srac baratnojet halalragazolta egy ifjonc,aki jelentos anyagi javakkal birt,Hogy mibol szarmaztak a javaj,mindenki kitalalhatja.Volt targyalas,a gazolo mosolyogva tavozott,mivel meguszta.A telefonalo fiu a targyalas utan fegyvert vasarolt,hogy ha mar a torveny ilyen,akkor majd o igazsagot tesz.Jeno probalta lebeszelni errol,ami sikerult is,mivel a srac masnap ismet telefonalt,es mondta,hogy atgondolta,es nem teszi meg.Persze mindekozben a fiu vegig zokogott a telefonban.Nekem a szivem szakadt meg,mivel teljesen at tudtam erezni a helyzetet :(
Bocsanat,ha hosszu voltam,de most vegre kiirthattam magambol.Mar regota kesergek ezeken,es elgem van ezekbol es a hasonlo egyenekbol.Sajnos,meg rengeteg ilyen figurat ismerek Bajan.
Szerintem egy megoldas letezik:
a sajat fegyveruket ellenuk forditani.Ertsd:
kez- es labtores.....
"Működésképtelenség fenyegeti a rendőrséget a szigorítások miatt
Korridor 2002-09-19 17:36
A rendőrség adóssága elérte az egymilliárd forintot, így a takarékosság keretében megvonják a túlóradíjat, és csökkentik a benzinköltséget is.
Szigorú takarékossági intézkedés bevezetését tervezi az országos rendőrkapitány. A terv szerint megvonják a rendőrök túlóradíját, és csökkenteni próbálják az egyéb kiadásokat is, például a benzinköltségek lefaragásával. A rendőrszakszervezet szerint a rendelet működésképtelenné teheti a rendőrséget.
A rendőrség adóssága már elérte az egymilliárd forintot, a jövőre tervezett költségvetés pedig valószínűleg kevesebb lesz, mint amennyit az idén elkölt a szervezet. Ezért az Országos Rendőr-főkapitányságon költségcsökkentő intézkedéseket terveznek. A túlórákat a tervek szerint pénzzel nem, csak szabadidővel lehet majd kifizetni. Ez azt jelenti, hogy a magyar átlagrendőr havonta körülbelül 15 ezer forinttal kevesebbet vinne haza. Az is elképzelhető, hogy a takarékosság miatt kevesebb lesz a járőr az utakon. A túlóradíj-kifizetések befagyasztása csak egy a takarékossági intézkedések közül.
Valószínűleg csökkentik majd a reprezentációs, és a benzin költségeket, leállítják a technikai fejlesztéseket és beruházásokat.
Balázs László a rendőrszakszervezet titkára azzal nyugtatja kollegáit, hogy a sajtóban megjelent megszorító intézkedéseket most még csak tervezi az országos vezetés. Szerinte egy ilyen költségcsökkentéssel a kormányzat nem javítaná, hanem veszélybe sodorná a rendőrség működését.
Az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági vezetői a Tényeknek kamerája előtt nem kívántak nyilatkozni, telefonon annyit közöltek, hogy a rendőrség továbbra is rendeltetésszerűen működik, és a szolgáltatás színvonala nem romlik."
Nem csak Baján kell rettegni, példa erre a Zoltai család tragédiája, ahol két apró áldozata volt, egy felelőtlen ír férfi száguldásának. Ma este számolt be az RTL-Klub arról, hogy a vádlott távollétéban hozott itéletet a bíróság. A gyermekek halála pótolhatatlan veszteség, de talán járhat valamilyen minimális lelki megnyugvással egyáltalán az a tény, hogy itélet született. Ismét példamutató higgadtságot tanúsított a Zoltai család.
Ja, igen, nem elkiabálni kívánom, de nagyon örvendetes lenne, ha netántántántán ( sosem lehet tudni ) kiderülne kik a tettesek, és ha ne adj ég, városunk némely prominensei csemetéi is akadnának a díszes társaságban, a szokott módon nem bagatellizálnák és tusolnák el az ügyet az arra illetékesek :(!
Mint időközben kiderült, csak az elmúlt éjszaka során számtalan lakás ablaka ellen követtek el vandál elemek merényletet. Rossz rá is gondolni, hogy a lakótérben tartózkodók valamelyikét találja el egy ilyen súlyos "löveg", apró gyermekek esetleges védtelenségéről nem is beszélve. ( Nagyon boldogtalan lennék, ha akadna olyan, aki a "hát miért nem szerelnek fel redőnyt" marhasággal hozakodna elő :(! )
Ha igaz a hír, talán végre véget ér a pusztítás, lévén a törésben-zúzásban élvezetet találók kedvelt ösvényein, térfigyelő kamerák kihelyezését tervezik az arra illetékesek.
Persze jobban belegondolván, ha a mai ínséges időkre tekintettel kilátásba helyezne némi jutalmat a rendőrségünk, könnyen elképzelhető, hogy akadna olyan jólinformált, aki kézre tudná adni a mind veszélyesebbé fajuló "játékot" űzőket.
Csak az akarat hibádzik .....
Van valami híretek a letartóztatott,azután ugy hallom szabad lábra engedett,a leszázalékolásban jártas doki további "sorsáról".?
Nagyon nagy a csend körülötte,vagy Én maradtam le valamiről?