Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.02 0 0 33
Szerencsére hozzánk nem hallatszik el.
MrZoleeka Creative Commons License 2002.08.02 0 0 32
Okés!

Ezt ha elismétlem úgy kb 32 milliárdszor akkor lehet el is alszom a zene mellett :o)))

Előzmény: pint (31)
pint Creative Commons License 2002.08.01 0 0 31
life ain't fair, pal
Előzmény: MrZoleeka (30)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.08.01 0 0 30
Csillaghegy?

hehe

Én Kalászon (!) lakom és 3:30-ig nem aludtam mert pontosan követni lehetett mikor milyen zene megy!!!

Kaszásról költöztem ide, az ablakunk pont a szigetfele nézett, azt hittem többet már csak a tv-ben hallok róla.
De persze nem :o(((

A basszus az szépen átszűrődik akármi van.
Ha erre fúj egy kis szél akkor a szöveget is lehet hallani!

SZÓVAL ROHADJON MEG AZ EGÉSZ SZIGET!!
KÖLTÖZTESSÉK LE AZ EGÉSZ CSŰRHÉT AZ ALFÖLD KÖZEPÉRE!

MIÉRT KÖTELEZŐ ALÁRENDELTNEK LENNI?????

Előzmény: topik (27)
Desire Creative Commons License 2002.08.01 0 0 29
(De jó! Ezt két éve nyitottam! Semmi nem vész el...!)
Az egyik kívánalmam, hogy jó lenne, ha több generációs lehetne a rendezvény (vagyis kicsit nőne az arány az idősebb korosztály javára.

Idén még nem voltam kint, de az egyik kellemes tavalyi élményem, hogy kamaszok a szülőkkel együtt buliztak a szigeten. Így legalább a szülők saját szemükkel látják, hogy hol szórakozik a gyerek és hogyan, és esetleg ellátják a kisebb makikat egy-egy bölcs tanáccsal, és másnap nem aggódják magukat halálra, hogy gyerek mit csinál abban a "bődületes fertőben". Másrészt ők is egy kicsit hozzá fiatalodtak a programhoz...
Komolyan irigyeltem őket. Én nem vagyok benne biztos, hogy az anyámat ki tudtam volna vonszolni egy sziget kaliberű helyre annak idején.

mont Creative Commons License 2002.08.01 0 0 28
Előzmény: topik (27)
topik Creative Commons License 2002.08.01 0 0 27
Azt olvastam, hogy a probamereseken mindenhol hatarertek alatt volt a zajszint. Ehhez kepest Csillaghegyen (!) ma ejszaka nagyon hangosan hallatszottak a koncertek. Lehet, hogy ez hatarerteken belul van, de zavaro.
Ti mit tapasztaltatok?
Desire Creative Commons License 2000.08.21 0 0 26
Talán a traumának több értelme van, mint a tarumának. Szóval, trauma.
Desire Creative Commons License 2000.08.17 0 0 25
Na, akkor így a sziget és a topic végén dobok egy gyorsmérleget én is.
Bár a számlák összesítése még nem történt meg, a mostani adatok szerint a Pepsi Sziget 2000. tisztes nyereséggel zárult, és (a várakozásoknak megfelelően) nézőcsúcsot döntött.
A látogatók száma meghaladta a 300 ezret, a legtöbben 59 ezren augusztus 5-én szombaton voltak.
Az Oktatáskutató Intézet kutatása szerint a látogatók többsége 20-24 éves (51%), a legtöbben tanulnak (60,4%), sokan beszélnek idegen nyelveket (35%-nak van nyelvvizsgája), 47% rendelkezik számítógéppel (!), 41% mobiltelefonnal, 21% internet-hozzáféréssel.
A zárás után két napig tartott a takarítás, de arról nincs adat, hogy ez hány tonnás szeméthegy volt.
79000 visszaváltható műaanyagpalackot vittek vissza.
Sokak aggodalma ellenére a sziget növényzete néhány hét alatt szinte tökéletesen regenerálódik, és túl teszi magát a tarumán, az " 1 hét együttléten".
SzZ Creative Commons License 2000.08.11 0 0 24
És azt észrevettétek, hogy kitolódott a korhatár? Egész kicsi gyerekeket elhoztak a szüleik és középkorú embereket is láttam.

Középkorú? Az Odessa Klezmer koncertre valaki kihozta a nagymamáját. Frankón. Kis összecsukható székkel élvezte a nagyi a koncertet. Aranyos volt :)

engem az ökörsütés népünnepélyekre és vállalati mulatságokra emlékeztet

Ó, a kimért ökör volt a legjobb kaja a Szigeten. Igaz, kicsit drága (800 pénz).

Z

Előzmény: zsebtigrincs (22)
Desire Creative Commons License 2000.08.11 0 0 23
Devil Inside!
"Porban az igazság", ahogy a Magyar Narancs szigetről szóló cikke is írja.
Szerintem, a fikázók nagy része, ahogyan én is, nem azért kritizálom a szuttyost, mert nem éreztem jól magam. Ha annyira utálnám a Szutyi-Szigetet, akkor nem mennék oda, mert komplett hülyeség lenne olyat csinálnom, amit gyűlölök, és reggel szétütött fejjel égetnem magam a kollégáim előtt. Arról van szó, hogy az ember kimazsolázza, a jó koncerteket, a jó kocsmákat, az extrább hangulatokat, és a kellemes ismerőseit (meg a kellemetlenebbeket), élvezi a pörgést, mosolyog a tinédzserek nyár végi kapálózásán, de ami nem tetszik az nem tetszik. A Sziget magához képest igen sokat változott az utóbbi évek során. A változást sok tényező hozta. Azt gondolom jobb, ha "mi", akik kijárunk alakítjuk a szigetet, és nem a III.kerületi nyugdíjasok, a műanyag hamburgert készítő vállalkozók vagy a "fantom középosztály".
Egyébként nekem is bejött! Az erkölcstelenség pláne !! :)
zsebtigrincs Creative Commons License 2000.08.10 0 0 22
És azt észrevettétek, hogy kitolódott a korhatár? Egész kicsi gyerekeket elhoztak a szüleik és középkorú embereket is láttam.
Másodjára voltam a Szigeten, de nekem igencsak bejön. Nagyon szeretem a tisztaságot, de valahogy itt fontosabb volt a rengeteg koncert, barátok, programok nyújtotta élmény.
Szerintem az út mentén volt elég konténer, inkább a sátraknál és asztaloknál volt szeméttárolókból hiány.
A karaoke sátor mellett volt muanyagpalack nyelo gép, ha jól értettem, a palackok ellenében járt némi pénz.
Aztán meg az árusok: többen voltak, mint tavaly, de volt is rá igény, minél nagyobb a választék annál jobb, persze nem kell túlzásokba se esni, mondjuk engem az ökörsütés népünnepélyekre és vállalati mulatságokra emlékeztet. Kajával kapcsolatos negatív élmény, hogy az egyik helyen barátomat 500 ftal átvágták... no comment.
Egyébként viszont teljesen jó volt a hangulat és rengeteg jó arc gyult össze. Nem is lenne sziget a sziget, ha nem kunyerálnának a pánkok (kedvesen és kulturáltan) aprót vagy néhány korty sört, lányok cigarettát, ha a hangos és hamis énekszóra nem kontrázna valaki rá, boldogan és felszabadultan a kukából. Éljen a Sziget!
RIcs Creative Commons License 2000.08.10 0 0 21
Desire: A kaja lehet hogy egy kicsit dragabb mint máshol, de kb annyira hogy még emlitest sem erdemelne. Én pl. 180-200 között láttam egy hamburgert. A Moszkva téren 180 Ft. A gyros a szigeten 400, a varosban 3-400 Ft,helytol fugg. A Hungaroringen 1300 Ft egy sör, és 300 Ft egy pisi. Tudod az a drága.

A lopásról: Én öt éve vagyok szigetlakó, de még soha semmit nem loptak el tőlünk, a haverjaimtól sem. Idén ahogy jött ki két barátom, az egyiktől ellopták egy mekkiben a táskájat benne mindennel. Talán ha nem megy haza estére, és kinn marad, még most is meglenne. Ja igen, és van csomag- meg értékmegörző, meg biciklimegörző stb. A nővérem 2 éve meg elhagyta ott a diákigazolványát, de azt is leadták és meglett. Vétel.

Devil Inside Creative Commons License 2000.08.09 0 0 20
Két tábor fikázza a szigetet: az egyik azt mondja ez már nem olyan szabad meg nem olyan jófej rockerek járnak csak már oda mint régen a másiknak még ilyen aránylag szervezetten is igénytelen meg erkölcstelen. Nem T'om kinek van igaza, úgy tűnik szinte csak nekem jön be (meg néhány haveromnak) úgy ahogy van. Akkor nem tudom ki volt még az a több tízezer ember rajtunk kívül ott kint.

Egy dolgot azért tudok mondani, ami tényleg qrva igénytelen: a Toi-Toiok este fele. Nem nekem baj, hanem a lányoknak. Tegnap egy haverommal beszéltük, hogy a nagyrészüket teljesen nőiesítenénk, akkor nem lennének körbehugyozva. Nekünk úgyis leginkább csak piszoárra van szükségünk.

Desire Creative Commons License 2000.08.08 0 0 19
Sajnos, nekem az volt az érzésem, hogy idén nyáron nagyon a "kaszálásról", üzletről szól az egész. Valahogy sokkal lélektelenebb, érzéketlenebb az egész (nem a vendégek részéről értem). Sok-sok százalékkal drágább minden étel, mint a normál árak bárhol a városban. Csillagászati áron lehet sültkrumplit és rossz hamburgert venni papír és műanyag tányérba, de amikor kérek két darab szalvétát, akkor grimaszokat kapok.

Lappantyú!
Igényekről nem érdemes vitatkozni, de azt gondolom nem kell mindent szó nélkül elfogadni, amit kap az ember. Ha pedig ez nem is ajándék, hanem fizetni kell érte, akkor méltán
lehetnek elvárásaim.
Azt gondolom jobb ha, az válik általánossá az országban, hogy kiderül vannak igényeink.

Devil Inside Creative Commons License 2000.08.08 0 0 18
Mikor még annak idején egyetemi buliban rendeztem egy megoldás volt a szemétre: minél több kuka és a rendezők erre hivatott része (ún. rókavadászok :-)) időnként az asztalokon, pultokon, stb. helyeken ennek ellenére ottfelejtett poharakat kidobta. Így tényleg nem volt szemét. A szigeten egyrészt sajna tényleg elég ritkán van szemetes, másrészt egy koncertről biztos nem jön ki az ember szemetest keresni. :-(
Kilroy Creative Commons License 2000.08.08 0 0 17
Előrevetve: én régebben asszem nem voltam még a Szigeten, most egy napra kimentünk.

A szemetelés tényleg joggal bírálható, bár én valahol nagyon is megértem, hogy egyfajta szabadság-jóérzés-királyság-stb. az, hogy csak úgy el lehet dobni a szemetet. Már bocsánat azért, ahogy leírni próbáltam a dolgot, de ez nemigen leírható.
Én nem észleltem vmi elviselhetetlen mértékű port, bár azért némi locsolás sosem árt. Persze mértékkel.

Kilroy

Gali Creative Commons License 2000.08.08 0 0 16
Pár gondolat a szigetrol :
Értékmegörzo rulez...

A por miatt meg nem kéne locsolni mert dagonya lesz...SZVSZ
Ja szemetesbol tényleg lehetne több...

Miért jó ?
Én imádom a pulzálást a szigeten, ahogy zajlik az élet, és minden sarkon buli van :))

Előzmény: precious (4)
SzaLa Creative Commons License 2000.08.08 0 0 15
A műanyag poharakról csak annyit, hogy az idén az Arany Ászok és a Pepsi poharak ajándéktárgyakra voltak beválthatók. Nem is lehetett ilyet elszórva találni, ha valaki eldobta, 2 percen belül jött egy "gyűjtő" és lenyúlta. (Lehet, hogy ez eddig is így volt, én öt év után mentem a szigetre, de nagyon teccik, az idén csak Aranyászkot iszom:)). Amúgy azért hanyagoltam a szigetet, mert elég kiábrándító volt délután háromkor a kiöntött sörükben részegen hortyogó tizenhat éves kissrácok látványa. Este legalább elviselhető volt, az ember nem látta a hányást meg hasonlókat.
Lappantyú Creative Commons License 2000.08.08 0 0 14
Azért ez a dolog lényegesen egyszerubb. Akinek nem jön be a por és nem bírja elviselni, hogy sok a szemét, az ne látogasson el a hajógyári szigetre ezen a héten.
A dolog ezzel jár. Ahol sok ember van és nincs lebetonozva a talaj a lábak alatt, ott por lesz. Ahol sok részeg/félrészeg ember van és viszonylag kevés kuka, ott el lesznek dobálva a söröspoharak és a csikkek is.
Nevezhetjük igénytelenségnek.
Meg nevezhetjük ténynek is.
Én ugyan meg nem szólítanék senkit, ha a Szigeten a földre dobja a poharát, de azért sem, ha a kukába. A történet nem errol szól és nem is a porról és nem is a földön fekvésrol és nem is a részegségrol.
De mondjuk arról, hogy a barátom elaludt az egyik sátornak dolve éjjel ketto körül és valaki betakarta egy hálózsákkal. Majd - amikor az illetonek szüksége volt a hálózsákára - levette róla.
És mondjuk arról is, hogy a sok portól egészen megfájdult a torkom és egy életembensosemlátott tarajos punk odajött hozzám, hogy mi a bajom. És hozott egy bögre forró teát, hogy ez jót tesz.
Ilyenek.
Megtanít tisztelni a mást. De attól még nem kell nekem másnak lennem.

Lappa

Desire Creative Commons License 2000.08.08 0 0 13
SzZ!
Egyetértek. Én az igénytelenséget elsősorban arra értettem, hogy az emberek igen magas százaléka tökéletesen igénytelen a környezetével szemben. Van aki nem érti meg, hogy azért érdemes kidobni a szemetet, mert ha mindenki azt gondolja, hogy az a két pohár és kevéske ételmaradék nem számít, akkor ez 50-60 ezer emberes tömegnél (ami, egy kisebb város létszáma) azt jelenti, hogy belefulladunk a saját szemetünkbe. Nem azért kell elmenni a szemetesig, mert mániás rendre törekszik bárki, hanem azért, hogy amikor le akar ülni a fűbe, ne egy ételmaradékba dőljön vagy másba, meg mert az embernek jobb esetben, van némi esztétikai elvárása is a környezetével szemben.

Egyébként semmi bajom azzal, ha a Komár László koncerten a punkok az asztalon táncolnak, vagy hogy a karaoke színpadon ötpercenként elénekli valaki a Mici Mackót...stb.
Eszembe sem jutott, hogy demagóg módon, ostoba frázisokkal kritizáljam a szigetet, mert nincs több hülye, részeg, vagy tolvaj, mint máshol máskor, csak a szigeten viszonylag erős a koncentrációjuk térben és időben.

Előzmény: SzZ (11)
Legvidámabb Barack Creative Commons License 2000.08.07 0 0 12
Sziget ON-Line:
SZIGET Matávnet sátor fórumon
Előzmény: Desire (-)
SzZ Creative Commons License 2000.08.07 0 0 11
Kicsit elcsúszott a topic a por irányába. Szerintem a másik dolog (szemetelés) sokkal zavaróbb, és könnyebb is tenni ellene. Tulképpen nagyon utálok ilyen nagyképű szövegeket nyomni, hogy "el lehet vinni azt a műanyagtányért a kukáig" meg hasonlók, de nem tudom másképp mondani. Szerintem a legvagányabb csávó vagy a legdögösebb csaj se veszít semmit a vagányságból/dögösségből, ha max 50 méteren át elcipeli a szemetét. Ha ki akarunk lépni egy hétre a műanyagkultúrából, akkor miért szórjuk szét magunk köré a termékeit? A por az bio, az -- mint előttem bölcsen megírták mások -- kimosható, és hozzátartozik a Szigethez (azért is jelző nélkül)

Z

Waratah Creative Commons License 2000.08.07 0 0 10
Mint tinik anyja mondom: semmi baj nincs a Szigettel. A kölkök lelkesen jönnek haza, hogy milyen klassz volt a kortárs tánc, színház, afrikai zene, a harekrisnások és a politika. Évközben meg talán lusták ilyen helyekre elmenni, ennek az az elonye hogy ha unod az egyiket, átsétálsz a másikba.
Jó, persze mocskosak, amikor hazajönnek, de nekik pestiek lévén van az az elonyük, hogy a reggeli elso hévvel haza, hypózás és a saját ágyban alszik estig, aztán mehet tovább.

Ja, persze, azt azért mondanom sem kell, hogy -bár idén nem volt rá érkezésem -de korábban kimentem, mert látni akartam hol züllenek a gfyerekeim. Egyrészt aggodalmaim elmúltak, másrészt én is jól éreztem magam. Persze lehet hogy nagyon kisigényuek vagyunk:)))

Devil Inside Creative Commons License 2000.08.07 0 0 9
Por: igen száll jobbra balra, dehát nyáron egy jó meleg napos mezőn, ahol sok ember van így szok' lenni. Mintha Téged is csak reggel zavart volna. MEgmosakszik az ember aztán kész. Emellett még előnye is van: bárhol leülhetsz vagy leheveredhetsz, sokat már nem árt a ruhádnak. :-))

Lopás: tavaly előtt elveszítettem egy remek ingemet, azon kívül nem igazán volt gondom. (Mondjuk ami igazán érték azt övtáskában hordom, a hátizsákban csak néhány plussz ruhadarab van, esőkabát, ing...)

Mindazoknak, akik csak ezt a fertő-métely szöveget hajtogatják anélkül, hogy egyszer is jártak volna kint: ha kijönnének talán árnyaltabb lenne róla a véleményük.

Egy jellemző sztori tegnapról: valamelyik büfénél egy vékony srác hozta el a söröket a pulttól és egy kétajtós szekrény méretű figura nekiment és kiverte a kezéből. A srác csak elkeseredetten nézett a kiborult sörére úgy tizenöt másodpercig, erre a nagydarab vállon veregette és azt mondta: "Rá se b@sszál, gyere meghívlak egy másikra." A "civilizált" világban itt max. egy "elnézést kérek" de rosszabb esetben jókora anyázás következett volna...

lolka_bolka Creative Commons License 2000.08.07 0 0 8
Na errol csak annyit, hogy mielott elindultunk a haverom edesanyja kozolte, hogy aztan vigyazzatok sracok, az a hely tiszta metely es ferto...
Gondolom a tv -ben mondtak... Nincs azzal semmi problema. A por tenyleg durva, szo se rola, nem tudom mit lehetne csinalni, engem annyira nem zavart, majd kimosom a cuccaim. Viszont eloszor voltam paintball -ozni, es nagyon bejott. riportot is adtam veletlen, megismerkedtem egy csomo emberrel, lanyokkal tancoltam, s kozben felmeztelenul "onmagambol kivetkezve" jol ereztem magam.
Eloszor egyebkent en is mindig ugy vagyok vele, hogy nem megyek ki, aztan valahogy mindig kint ragadok...

Lolka

GarneTT Creative Commons License 2000.08.06 0 0 7
de a porban az az érdekes, hogy az ember nem is veszi észre, észrevétlenül telepszik le! :)
Előzmény: Desire (2)
precious Creative Commons License 2000.08.06 0 0 6
Talan igazad van, inkabb befogom.
Akkor inkabb meselj Te az elmenyeidrol!
Előzmény: mulder_ (5)
mulder_ Creative Commons License 2000.08.06 0 0 5
Ezt nem értem... Ha nem voltatok kinn, akkor minek minősítitek.. Vagy egyetlen rémhírből rögtön arra asszociálni, hogy ott mindenki lop... Akkor ne menj ki az utcára, mert ott egy óra alatt több lopás történik mint a szigeten 1 hét alatt......

mulder s.a.

precious Creative Commons License 2000.08.06 0 0 4
Maskepp is lehet szorakozni. Bevallom, en sem voltam meg a szigeten. Egyszeruen nem tudom felfogni, hogy mi jo lehet benne.
A baratnomek voltak tavaly egy napot ott, valami esti koncertre mentek fel. A hatizsakjukba, amit a hatukon is vittek, tették minden ertekuket, mondvan, hogy onnan ugysem veszik ki. Hat kivettek. Mobil, penz, bankkartya, minden ugrott, utan meg persze rohanas a rendorsegre.

Elmondasok alapjan, baromi durva ott az elet. Nekem a hanyos, onmagukbol kivetkezett emberek nem hianyoznak.
Ebbol a szempontbol viszont en is mas vagyok. Marmint, hogy nem megyek el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!