Abból is ezek a parti hangfalak eléggé rendben vannak, de Control sorozat vagy EONnak tök mindegy milyen szériája van, 20 éve napi szinten teszi a dolgát ahogy kell és akkor EON az bőven kapja a nehezített körülményt is.
Azért gyárban egész jól el vagyunk pár ezer Samu monitorral. Tudja amit tud, meg ameddig. Voltak érdekes dolgai, de azt meg bármilyen más gyártóra rá lehet húzni. 2232BW is, néha szidtuk, oszt még mindig mennek, 1-2 inverter vagy valami kihal, de hát van bennük 10-20-Xezer üzemóra, mi legyen?
A Samsung nálam 1 ócska optikai meghajtóval már 20 éve leszerepelt.
Szóval tőlük én már régóta nem veszek semmit.
Monitorban az ASUS, PHILIPS bevált.
A régi moncsimnál (az ASUSnál) a világítás ment tönkre kb. úgy jó 10 év után. De nem elsötétedett, hanem már nagyon "vibrált" benne a fénycső. (A régieket még nem LED-del szerelték.)
Nyugodtan lehet ekézni, de ha leírom, hogy Samsung 49" C49HG90DMR, 3840x1080, 32:9, HDMI, AMD FreeSync, Curved, akkor egyből sokkal tisztább lesz, mitől csíkos, ugye?
Van ez a szép nagy hajlított óriásmonitorom, olyan, mint 2 HD egymás mellett, imádás.
Erre újabban azzal szórakoztat (persze gari már lejárt), hogy hajszálcsíkos lesz függőlegesen. Kikapcs-bekapcs hatására a dolog vagy rendeződik, de néha nem.
Most kicseréltem a display port csatlakozást a géphez HDMI-re (amire én használom, annak tökmindegy). Most működik. A kérdésem az, hogy aki találkozott már ilyennel, az a "Hajrá, Mari néni"-n kívül tud-e valami biztatót mondani, vagy álljak neki másikat keresni addig, amíg még működik?
Egyébként a meghajtók már a gyárkapun is hibásan kerülnek ki: a gyártás során regisztrált hibákat az ún. P- (Primary) list tárolja. Amik menet közben keletkeznek, azokat meg a G- (Growning) list. Van olyan WD Gold-om, aminek több mint 15600 hibás szektorát helyeztem át a G-ből a P-be, viszont működik ahogy kell.
Műszaki :-D dolgok egyszer csak nem működnek örökké, vagy csak elhabolás közben beleakadt a katré a mellékági főszimmeringbe, ami keresztbe riccelte a párhuzamosan futó metszések raszterét. Ettől azért meg tud kavarodni rendesen a kereszthajtás kifutója az biztos.