En megyek utalni.
Amugy az a véleményem, hogy a mai kor embere nem viszi tulzásba a raszorulok támogatását.
Kiváncsi vagyok, hogyha Ők kerülnének ilyen helyzetbe akkor mit tennének.
Szerintem meg igenis utalni kéne, mert az az ember könnyebben megcsinálja. Vagy ha valaki (pártbizalmi) összegyűjti (utalás útján akár), akkor mehet a kézbenyomás, de ki az, akit meg lehet bízni, hogy kezeljen több, mint két és fél millát, és az emberek is megbíznak benne. Szerintem jó az az utalós módszer.
Milyen igazságtalan tud lenni az élet. A tegnap indult öngyilkosos topikban valaki az életét akarja eldobni, míg más az életben maradásért küzd minden erejével, fiatalon és lehet, csak a rohadt pénzen múlik a siker. Az ottani topiknyitó ha elolvas egy ilyen történetet, akkoris öngyilkos akar lenni? Ha igen, mielőtt megteszi adja el mindenét, és utalja Anita számlájára a kapott összeget. Bocs, hülye ötlet, lehet kicsit OFF is voltam, és nem segítek vele Anitán sem.
XS
Nem nagyon hiszem, hogy eredményre vezetne a dolog.
Szerintem az a legjobb, ha meg van a cash, aztán a lány kezébe nyomni : Gyógyulj meg !
Talán még a látogatásnak is örülne, megvidámodna tőle.
IMHO szak- és nem szakszervezetek sux, itt mindenkinek magának kell lépni.
Szerintem meg lehet kérdezni pl. a szakszervezetet, a személyzeti főosztályt arról, hogy van-e valamilyen alapítványuk amiből adhatnának.
Illetve el lehet érni, hogy valami felelős emberke küldjön egy körtáviratot/kör emailt a témában. Én is tesztelek, holnap utalok. (csak kicsit, de utalok)
Egy ötletem volna.
Nem tudom, ki milyen cégnél dolgozik, és nálatok ezt hogy lehet keresztül vinni.
Tehát azt javasolnám, hogy beszéljünk a főnökeinkkel, hogy támogassák a lány gyógykezelését és cserébe lehúzunk egy szombati műszakot.
A megjegyzésedhez megjegyezném, hogy több orvos is dolgozik ott. Egyik ilyen-másik olyan. Mellesleg, ha lenne bizonyíték arról, amit Anita írt, akkor szerintem fel lehetne jelenteni azt az orvost tudatos emberölési kísérletért.
Beszéltem a feleségemmel, és mondta, hogy ez a Bombera Krisztina a TV2 sztárriportere (Na most égek, mint a BS). Szóval nem sok tv-t szoktam nézni.
De az, hogy eddig egy nullázáson és egy beszóláson kívül más reakció nem volt, az szerintem nem normális. Ha happénak összegyűlt a nemtommennyi végül, akkor erre a célra nincs?
(persze én is utalok neki ma vagy holnap, de sajna most nem állok úgy, hogy mind a 10000 dollárt átutaljam, és egyébként is lehet, hogy több kell neki ahhoz, hogy meggyógyuljon).
Remélem ide talál a Kriszti(na) (majd megmondja, hogy szólítsuk, most zavarban vagyok), és elmeséli a helyzetet pontosan.
lehet hogy fújoltok rám, de...
elolvastam a belinkelt oldalt, ahol olyanok állnak, hogy az Onkológiai Int-ben csak csúszópénzért hajlandó a doki valamit tenni
EZ NEM ÍGY VAN!!!!!
sajnos, a családban akadt valaki nálunk akinek igénybe kellett vennie az ottani kezelést, anyagi körülményeink siralmasak voltak már akkor is, így egy csokor virágnál nem tellett többre a kezelőorvosnőnek, és Ő látta hogy nem várhat Tőlünk semmi mást, megelégedett ezzel, sőt boldog volt.
Igazából ennyi hozzáfűznivalóm van a dolgokhoz, és ha tehetem még pénzt is küldök, bízva abban hogy ez nem egy kamu dolog.
Sok sikert a továbbiakhoz, és jó egészséget a lánynak!
Nu, beszéltem a Bomberra Krisztinával, és most az van, hogy hitelbe kapja a gyógyszert, tehát él, és szüksége van a pénzre még mindig.
10.000 dollár, az kb 270-280 ezer Ft. Most ezt egy ember nehezen adja be (máraki persze...), de vagyunk itt aktívak vagy 2000-en! Ha mindenki egy 1000 is csak ha ad, akkor, a gyógyszer kijön egy jó időre, és ki tudja, hátha meggyógyul a végén.
Laci! A levél dátuma május 9, tehát elkéstünk, az említett határidő 2 hét volt. Azért ha megtudsz valamit, írd le. Ha igazak a leírtak, akkor elég szomorú a helyzet kis hazánkra nézve.
XS
Felhívtam a TV2-őt, és tényleg dolgozik egy Bombera Krisztina nevű ember náluk (mondjuk beszélni nem sikerült vele, mert nem kapcsolták valamiért, hanem mondták, hogy küldjek neki emilt). Szóval valószinűleg hiteles a dolog.
Az iqteszt.hu oldalán találtam ezt a linket, és szerintem elég valósághű, és ott van egy eredeti mail cím is. (írtam neki, még nem válaszolt, de amint megteszi, megírom)
Ha happénak összejött a 150k, akkor szerintem ide méginkább összejöhet a kétszerese!