Sziasztok! Érdekelne, hogy használt-e már valaki víz alatt Olympus SP550-et, és mi a véleménye. Lehet -e a tokhoz külső vakut csatlakoztani valahogy. Köszi
Sziasztok.kerdesem meglehetosen amator,mivel most kezdem a fotozast sajat elvezetre.gepem canon s3is.tokot vennek,de "csak"ikelite van hozza.nezzek mas gep utan vagy vegyem meg 120 er a tokot?milyen szurot hasznaljak?koszonom,hogy vegigolvastad.
Az elmúlt egy hónap nagy hajtásában nem tudtam mindenkivel személyesen egyeztetni az idei búvárfotós versenyünkkel kapcsolatban, ezért elnézést mindenkitôl. Gondjaimat tetézte, hogy elszállt a címtárunk, benne 6.000 e-mail címmel, közte 60-70 búvárfotózással foglalatoskodó kolléga elérhetôsége. Sajnos a mentett és archívált adattár egyelôre szegényes, a levelezôbôl, illetve minden elérhetô módon igyekszem valamennyire helyreállítani a rendet néhány hónapon belül.
Addig is arra kérnélek benneteket, hogy a bíztonság kedvéért juttassátok el a levelemet azok számára is, akik esetleg érdeklôdnek a verseny iránt, és szeretnének részt venni azon.
Köszönöm a segítségeteket.
Szeretnék a versennyel kapcsolatban néhány pontosítással élni:
Bár már tavaly sem volt analóg gépet használó versenyzô, de idén volt kérés arra vonatkozóan, hogy ne csak diára, hanem negatívra is lehessen dolgozni a versenyen. A kérést akceptáltuk, és módosítottam a versenykíirást. A papírképet beszkenneljük és így kerül értékelésre.
Helyszín és idôpont változatlan, sajnos valóban 3 munkanapot "emészt fel" a verseny, de ezt technikai és anyagi okokból sem tudjuk módosítani.
A jövô héten nem leszek elérhetô, csak az esti órákban mobilon, e-mailjeimet is valószínûleg csak péntek este fogom látni, így a jelentkezési határidôt is meghosszabbítottuk június 1-ig.
És a verseny díjazásáról is újabb konkrét információ: A búvárfelszerelésekben partnerünk az Aquanauta DC, mindkét kategória 1., 2., 3. helyezettje vásárlási utalványt nyer.
I. díj. 30.000 Ft-os vásárlási utalvány II. díj 20.000 Ft-os vásárlási utalvány III. díj 10.000 Ft-os vásárlási utalvány
Minden helyezésért jár további 2 merülés A BlueBay Diving felajánlásában.
Fotós partnerünkkel ezidáig külföldi út és idôpont egyeztetési nehézségek miatt nem írtuk alá a szerzôdést, de reményeim szerint hasonló értékû, tekintélyes díjak kerülnek gazdára.
De minden indulót szeretnék kisebb ajándékokkal meglepni, de ez egyelôre legyen meglepetés.
Tehát (ahogy a tenisztornákon szokták említeni) a verseny összdíjazása várhatóan nem számítva a kisebb ajándékokat 240.000 Ft.
SUBMARINE Búvárfotós Verseny 2007
A SUBMARINE Búvármagazin a BlueBay Búvárbázissal együttmûködésben idén is megrendezi az adriai Pag szigeten a hazai búvárfotósok versenyét. A korábbi évek sikeres versenyeibôl kiindulva ismét várjuk az ország lelkes, akár analóg, akár digitális gépet használó víz alatti fotósait. A képeket a verseny ideje alatt a helyszínen, az Adrián kell elkészíteni. A pályázok lehetnek amatőrök és "profi" fotósok is.
Versenykiírás:
● Jelentkezni lehet minden magyar búvárnak, aki rendelkezik legalább 40 igazolt nyíltvizi merüléssel, és külső vakus víz alatti fényképezőgéppel. Digitális és analóg (hagyományos) kamera is részt vehet a versenyben. Az analóg gépet használók diára és negatívra is fotózhatnak a verseny alatt. ● Jelentkezni e-mailben vagy levélben lehet, 5 db saját készítésű felvétel elküldésével (postai úton: JAGUÁR Kiadó 1124 Budapest, Fodor utca 58., vagy e-mailben: info@submarine.hu). A jelentkezés a szervezők visszaigazolásával valósul meg. A részvételi díj: 30.000 Ft, (kizárólag a bejutott versenyzőknek), mely tartalmazza a versenyzô 6 merülését és szállását is a verseny időtartamára. ● A verseny időtartama és helyszíne: 2006. június 10.-13. Pag sziget, BlueBay Diving Center. Versenymerülések június 11-től 13-ig, napi kétszer hajóról történnek. ● Két kategóriában lehet indulni: nagy látószög és makró, legfeljebb 6-6 felvétellel. A szervezők nem különítik el zsűrizéskor az eltérő technikával készült felvételeket. ● A merülések végeztével a versenyzőknek le kell adniuk a szervezők részére a felvételeiket. ● A merülések maximális időtartama 60 perc. ● Jelentkezési határidő: 2007. június 1. ● A verseny díjazása: Korábbi versenyeinkhez hasonlóan értékes nyeremények találnak gazdára, így merüléseket, búvár és fotós vásárlási utalványokat nyerhetnek a díjazottak.
Köszönöm a figyelmeteket.
Ha bármi kérdésetek lenne, 25-ig az esti órákban elérhetô vagyok, utána pedig egész nap.
Köszönöm a gyors választ, de gyorsan ki is egészíteném :)
Nem kölcsön kérném a gépet, hanem bérbe, ami azt is jelenti, hogy természetesen kauciót is fizetünk érte. Ez szerencsére nem gond, és természetesnek is gondolom. Tehát az van, hogy egy munka miatt nem akarok beruházni egy eszközbe.
a segítségeteket kérném. Egy víz alatti reklám célú fotót kellene készítenem. Ezért bérelni szeretnék egy nagyfelbontású digitális gépet, de akár egy analógot is. Sajnos csak kompakt gépeket találtam amik bérbeadóak. Ha tudtok valakit aki ilyeneket ad bérbe, kérlek segítsetek!
Én egy Canon 5D, ill egy 20D-vel dolgozom, ha ezekhez tudtok bérbeadó tokot, ill. víz alatti kiegészítôket, akkor kérlek ebben is segítsetek!
Nekünk múltkor szerencsénk volt, 5 méteren jöttek a kis drágák; oda már nem is kell szűrő. Ha jól ismerem a teknőst, aki a képen van, csak 2 saroknyira
Igazad lehet, de az "eredeti" az én monitoromon igen opálosnak látszik. Amit visszatöltöttem, az nyilván a másik véglet... Nem törekedtem a tökéletesre, csupán csak rá akartam mutatni, hogy mire gondoltam oly módon, hogy kapásból két potit elmozdítottam... és még egyszer elnézést érte... :-(
Látom éled a fórum! Új nevek....:)) Ocanic nem is tudom nekem nagyon nem jön be a színvilága... vaku az bőven kell főleg kismélységben.... kompzíció is hagy némi kívánni valót.... Viszont a medúza tetszik... utóbbi pár képből az a legjobb...
Nekem, mint tök amatőrnek, ez tetszik, csak kár, hogy kicsit kilóg a képpől az egyik mell-, illetve a hátuszonya. Talán a fotó színein is lehetne minimálisan javítani, de lehet, hogy ez a monitorom eltérősége miatt tűnik így...