Keresés

Részletes keresés

berku Creative Commons License 2000.05.17 0 0 8
Alfred-dal teljesen egyetértek. Ha állatkínzás kutyát lakásban tartani, akkor nagyszüleim kertes házban tartott kutyái miért heverésznek állandóan a szobában? :-) A kutya számára a legfontosabb, hogy a gazdája mellett lehessen.
A chow tényleg alkalmas lakásba, mert nagyon nyugis és szinte soha nem ugat, de nem való mindenkinek, ld. szakirodalom. Engem kifejezetten idegesítenek az apró kis méregzsákok és ha otthon is annyit ugatnak, mint az utcán, akkor nem rajonghatnak értük a társasházi szomszédok.
ABSENT Creative Commons License 2000.05.17 0 0 7
LGyuri: az én véleményem, hogy ha TÉNYLEG szereted az állatokat, akkor felejtsd el a kutyát. ha már muszáj az állat, vegyél inkább hüllőt :)
abs.
Alfred Creative Commons License 2000.05.16 0 0 6
Asenki:
Sokszor nálunk is Alf dönti el, hogy merre akar sétálni, meg mennyit. Úgy vagyok vele, hogy végül is miatta megyünk sétálni.
A tizenkét évhez gratulálok!
Előzmény: Asenki (3)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.16 0 0 4
A japánok csináltak valami robotkutyát(extra nagy tamagocsit),elég sok mindent tud,megjegyzi ,hogy ki a gazdája,tud járni,tanulni meg hasonlók.Előnyei nem piszkítja össze a lakást,nem zabál(csak áramot),meg te se fogod állatkínzónak érezni magad,kis lakásban is jól érzi magát.Hátránya nagyon drága.De ha van úgy kb 500.000 Ft-od erre ,akkor meg tudod szerezni.
Előzmény: LGyuri (-)
Asenki Creative Commons License 2000.05.16 0 0 3
Alfred ez tök igaz!
A kutya itt hever, ott hever. Én egy belga juhászt tartok lakásban 12! éve. Csak ami fontos: a mozgásigényét ki kell elégíteni. A séta alatt döntse ő el, hogy menne még, vagy irány haza. Ez lehet, hogy a délutáni nagy sétánál akár 1 1/2 órát is jelenthet. De: én mindig élveztem ezt, még esőben is. Csend, nyugi, a hajtás után, isteni.
Előzmény: Alfred (2)
Alfred Creative Commons License 2000.05.16 0 0 2
I. Blasius:
"ennél nagyobb kutyát kínzás lakásban tartani. (ez 30 centi magas, 7 kg.)"
Minél nagyobb egy kutya annál kevesebbet izeg-mozog. Mi egy bobtaillal élünk együtt 63nm-en öt éve. Ha itthon vagyunk alszik, vagy szundikál, de lennt a parkban sem tépi magát.
Mellesleg a kutyák általában a közhiedelemmel ellentétben a kertben sem futkároznak játszanak, vagy élvezik a kert emberléptékű örömeit, hanem alszanak, szundikálnak, az idegesebb fajtája meg örjöng a kerítés mellett.
Arra azért fel kell készülnöd, hogy ahogy te sem szeretnél _egyedül_bezárva_ lenni egésznap a lakásban, a kutya mint társas lény, nagyon rosszúl érzi magát a falkája nélkül, tehát meg kell szervezni a szórakoztatását. Néhány órát gond nélkül elviselnek egyedül, de nyolc órákat egy életen át nem.
Előzmény: I. Blasius (1)
I. Blasius Creative Commons License 2000.05.16 0 0 1

Hello LGyuri!

Állítólag az ír szetter szereti ha lakásban tartják. A chow-chow (csau-csau) is elvan lakásban, a spániel is elvan, de ismerek olyat is, aki Bobtailt tart lakásban.

Nekünk Shih- tzunk van, szerintem egy ennél nagyobb kutyát kínzás lakásban tartani. (ez 30 centi magas, 7 kg.)

rettegen Creative Commons License 2000.05.16 0 0 0
pedig lakásba csak a "nullázós" pinanyalók valók!
:-)
LGyuri Creative Commons License 2000.05.16 0 0 topiknyitó
Szeretnék valamilyen kutyát tartani társasházi lakásomban (64 m2), de nem szeretem a "törpekutyákat", úgyhogy valami "kutyaméretűt" szeretnék. Persze olyat, aminek ez nem kínzás. Ha valakinek vannak tapasztalatai arról, hogy milyen tipusú ebek viselik ezt jól, legyen szíves, segítsen!

Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!