Semmilyen mentelmi jog nem volt szükséges számára.
Mind szabálysértési mind büntetőügyekben lehetséges közvetítői eljárást kezdeményezni, (amennyiben a bűncslekmény büntetési tétele legfeljebb öt éves szabadságvesztés lehet) ha a feltételeket az elkövető teljesíti.
Szabalysertessel kozlekedesi balesetet okozott. Abban meg lehet egyezni, hogy a sertett elall a polgari peres igenytol, es megegyeznek, ettol meg a szabalysertes es a baleset megvalosult, ezt nem a sertett szankcionalja.
Te tényleg mindenhova használod a Waze-t, olyan útvonalakra is, amiken nap mint nap mész (tehát tudod, hol kell jobbra fordulni :) és azt is hogy ha bedugul, merre kerülj)?
Ez sem annyira közlekedési eszköz függvénye, sőt nekem az a tapasztalatom, hogy biciklivel kisebb távon (idő alatt) el lehet érni az utazósebességet, mint autóval ugyanazt. (Mindkettővel normális módon közlekedve.)
Az végülis lehet, velem ilyet évek óta nem csináltak. Dudálgatnak néha (ez is ritka), ha előremegyek, de nem szoktam megnézni, hogy ki az. Kivéve az egyetemen a balra kanyarodóban, mert ha ott valaki dudál, az egyenesen akart menni, hogy kikerülje a sort. De azok mind ilyen huszadrangú nullák, akik annyit sem tudtak elérni, hogy két percet várjanak rájuk, valami német prémiumban vagy Teslában.
Nyilván írtam már, mikor apám csinálta a jogsit (nyolcvanas évek eleje, Békéscsaba), az oktatója kimondottan arra tanította, hogy lámpánál állva zárja el a biciklis útját, ne menjen már előre, mert csak a baj lesz vele.